Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
-
WIADOMOŚĆ
-
chmurreczkaa wrote:Na razie trzeba się trochę podleczyć
A i jeszcze dla mnie nowość - wczoraj lekarz kazał mi zrobić badanie poziomu wit. D. Powiedział że kosztuje to 50zł ale szybko się zwróci bo na receptę wypisze tani lek a nie suplement z apteki za 25zł. Podobno często bagatelizowana sprawa a teraz masa osób cierpi na awitaminozę i to może stwarzać duże problemy przy zachodzeniu w ciąże. Chyba zrobię to badanie, jestem ciekawa.
Co do wit.d to ja akurat suplementuje 2000j.ale warto zbadać przed wdrożeniem suplementow. Chociaż 90% społeczeństwa u nas ma niedobory. Ważny jest również poziom ferrytyny. Ja idę akurat na badania w marcu, zobaczę jak cenowo i też zrobię. Choć żelazo biorę i mam nadzieję że się wchlania.
Miłego dnia:-)
Kasiu te testy apteczne to z jakiej firmy?
Mid ile wynosi Twoje TSH?Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2016, 06:18
madka, Edycik, chmurreczkaa lubią tę wiadomość
-
dobry
kawusia już za mną,zbieram się na zakupy bo pustki w lodówce
katiuszkaa jak tam testowałaś?
Cinnamonku ja podobnie jak Ty crotimazol zawsze w domku mam w razie czegoIjeszcze zawsze uproszę na wszelki wypadek receptę na gynaglin albo pimafucin czy jakoś tak.Na wyjazdy muszę mieć coś takiego ze sobą.
cinnamon cookie lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDzien dobry
Wstajesz i pt jak to cynamon mówi
Paryzetka właśnie nie wiem, powiedziałam, że to 19 dzień cyklu i mówi to brać luteinę 5 dni mimo, że wcześniej mówiłam mu że owulka wczoraj albo dzisiaj...dziwne:/ może go dzisiaj zapytam o ile nie zapomnę o ten poziom proga.
Madka też tak uważam, moja emocjonalnie nie jest gotowa, co ztego że jest pilna, odpowiedzialna jak emocjonalnie bardzo chwiejna w nowym środowisku szczególnie...tak historia zamknięcia niezła, mojego kolegę syn kiedyś też zamknał na balkonie ale ten młody miał chyba niecałe 2 lata i klamkę przekręcił jakoś i nie mógł otworzyć i musieli okno wybićJa z moją wiekszych przebojów nie miałam, w zasadzie to jak patrze na inne dzieci to młoda spokojny egzemplarz jest, teraz trochę się rozbrykała
cinnamon cookie lubi tę wiadomość
-
Hej
Madka spokojnej wycieczki
Kas 3,890 i chyba właśnie Ty mówiłaś że jak dla staraczek i/lub ciężarnych to za wysokie..
Ruby popieram decyzję zostawienia małej w przedszkolu. Pomysł z wcześniejszym pójściem dzieci do szkoły od razu wydał mi się beznadziejny, jakby moja za 2 lata miała iść do szkoły, to po pierwsze nawet nie miałaby jeszcze skończonych 6 lat, po drugie nikt by jej nie zmusił żeby tak długo wysiedziała w miejscu
Moim skromnym zdaniem rząd wymyślając takie cudo w ogóle nie myślał o dzieciach i ich dobru ( wszak pamiętam że w przedszkolu dużo się nauczyłam: czytać ,pisać i liczyć), bardziej jak zwykle o kasie- szybciej pójdzie do szkoły-szybciej skończy to szybciej pójdzie do roboty...
Miłego dnia!
Córcia-2012
J-6/11tc [*] 13.02.15,
S -18tc [*] 30.09.15,
F-16tc. [*] 12.05.16
K-21tc. [*] 02.02.17
-
nick nieaktualnymidnight wrote:Hej
Madka spokojnej wycieczki
Kas 3,890 i chyba właśnie Ty mówiłaś że jak dla staraczek i/lub ciężarnych to za wysokie..
Ruby popieram decyzję zostawienia małej w przedszkolu. Pomysł z wcześniejszym pójściem dzieci do szkoły od razu wydał mi się beznadziejny, jakby moja za 2 lata miała iść do szkoły, to po pierwsze nawet nie miałaby jeszcze skończonych 6 lat, po drugie nikt by jej nie zmusił żeby tak długo wysiedziała w miejscu
Moim skromnym zdaniem rząd wymyślając takie cudo w ogóle nie myślał o dzieciach i ich dobru ( wszak pamiętam że w przedszkolu dużo się nauczyłam: czytać ,pisać i liczyć), bardziej jak zwykle o kasie- szybciej pójdzie do szkoły-szybciej skończy to szybciej pójdzie do roboty...
Miłego dnia!
zgadzam się w zupełności z tobą, tak jak mówię merytoryczne przygotowanie może i jest u wielu dzieciaków, ale emocjonalność to druga sprawa... jeśli bym nie miała wyjścia to by poszła, ale skoro mam wybór to wiadoma sprawa, nie ma sie co spieszyćmidnight lubi tę wiadomość
-
Kas słusznie
a tego eutyroxu nie biorę...właśnie wczoraj napisałam mojej lekarce o ciąży, tsh itp,i napisała że mam zwiększyc dawkę tego leku...jak ja go nigdy nie brałam...i teraz się trochę martwię.
Córcia-2012
J-6/11tc [*] 13.02.15,
S -18tc [*] 30.09.15,
F-16tc. [*] 12.05.16
K-21tc. [*] 02.02.17
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnymidnight wrote:Kas słusznie
a tego eutyroxu nie biorę...właśnie wczoraj napisałam mojej lekarce o ciąży, tsh itp,i napisała że mam zwiększyc dawkę tego leku...jak ja go nigdy nie brałam...i teraz się trochę martwię.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Dzień dobry
tak jest Ruby, właśnie to miałam dziś napisać
więc napiszę.... PIĄTEK, PIĄTECZEK, PIĄTUNIOOO
szkoda tylko, że jutro zamiast wolnego to jadę na zastępstwo do innego miasta
wrrr...
Majju powodzenia na wizycie :* będzie dobrze! A z mężczyzną u boku - musi!
Midnight ja tam mało się na tym znam, ale chyba też bym poleciała gdzieś po receptę... Ktoś musi zastępować Twoją rodzinną?
A ja już rano przed pracą oddałam mocz do lab, boli coś mnie, nie wiem czy jakieś zapalenie pęcherza czy cow poniedziałek do gina to akurat wyniki zobaczy
AgaL, Edycik lubią tę wiadomość
-
Witam
Kas wlasnie nie pamietam kurcze z jakiej to firmy bylo bynajmniej takie nieznanej ale jak sie tylko dowiem to dam ci znać
Mid szybciutko do lekarza posluchaj sie dziewczyn. Dzidzia najważniejsza
Maju kciukasy za wizytęOby tam pecherzyki ogromne byly
Mnie ta wizyty w poniedzialek czeka i tez M ze mna idzie
Życzę wam wszystkim milego dzionka