X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
Odpowiedz

Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać

Oceń ten wątek:
  • kas50 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 05:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chmurreczkaa wrote:
    Na razie trzeba się trochę podleczyć :)

A i jeszcze dla mnie nowość - wczoraj lekarz kazał mi zrobić badanie poziomu wit. D. Powiedział że kosztuje to 50zł ale szybko się zwróci bo na receptę wypisze tani lek a nie suplement z apteki za 25zł. Podobno często bagatelizowana sprawa a teraz masa osób cierpi na awitaminozę i to może stwarzać duże problemy przy zachodzeniu w ciąże. Chyba zrobię to badanie, jestem ciekawa.
    Wczoraj znalazlam laboratorium gdzie badają nasienie i chyba pojedziemy tam z mężem. Dziś będę tam dzwonić. Też robiliscie w laboratorium czy w jakiejś klinice, szpitalu?

Co do wit.d to ja akurat suplementuje 2000j.ale warto zbadać przed wdrożeniem suplementow. Chociaż 90% społeczeństwa u nas ma niedobory. Ważny jest również poziom ferrytyny. Ja idę akurat na badania w marcu, zobaczę jak cenowo i też zrobię. Choć żelazo biorę i mam nadzieję że się wchlania.

Miłego dnia:-)

Kasiu te testy apteczne to z jakiej firmy?

Mid ile wynosi Twoje TSH?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2016, 06:18

madka, Edycik, chmurreczkaa lubią tę wiadomość

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

• madka Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 05:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miłego dnia :) Dziś PIĄTUNIO :D

Edycik, midnight, cinnamon cookie, madzikk lubią tę wiadomość

29 l. - podejście nr 11. Ciekawe czy przyniesie szczęście...
    "Nadzieja cichut­ko przy­siadła w kącie, gdy spoj­rzała w oczy rzeczywistości..." 

• Edycik Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 07:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobry

kawusia już za mną,zbieram się na zakupy bo pustki w lodówce :P

katiuszkaa jak tam testowałaś?

Cinnamonku ja podobnie jak Ty crotimazol zawsze w domku mam w razie czegoIjeszcze zawsze uproszę na wszelki wypadek receptę na gynaglin albo pimafucin czy jakoś tak.Na wyjazdy muszę mieć coś takiego ze sobą.

cinnamon cookie lubi tę wiadomość

ac328aa0b4365d167f634a4672b15680.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2016, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry :)

Wstajesz i pt jak to cynamon mówi ;)

Paryzetka właśnie nie wiem, powiedziałam, że to 19 dzień cyklu i mówi to brać luteinę 5 dni mimo, że wcześniej mówiłam mu że owulka wczoraj albo dzisiaj...dziwne:/ może go dzisiaj zapytam o ile nie zapomnę o ten poziom proga.

Madka też tak uważam, moja emocjonalnie nie jest gotowa, co ztego że jest pilna, odpowiedzialna jak emocjonalnie bardzo chwiejna w nowym środowisku szczególnie...tak historia zamknięcia niezła, mojego kolegę syn kiedyś też zamknał na balkonie ale ten młody miał chyba niecałe 2 lata i klamkę przekręcił jakoś i nie mógł otworzyć i musieli okno wybić :/ Ja z moją wiekszych przebojów nie miałam, w zasadzie to jak patrze na inne dzieci to młoda spokojny egzemplarz jest, teraz trochę się rozbrykała ;)

cinnamon cookie lubi tę wiadomość

• AgaL Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PIĄTECZEK :) :)

ale czas leci Dziewczynki...tydzień mija jak mgnienie oka....

midnight, Edycik lubią tę wiadomość

<3 Kiedy nie wszystko idzie po Twojej myśli, po prostu czekaj...i miej wiarę <3
  • midnight Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej

Madka spokojnej wycieczki :)

Kas 3,890 i chyba właśnie Ty mówiłaś że jak dla staraczek i/lub ciężarnych to za wysokie..

Ruby popieram decyzję zostawienia małej w przedszkolu. Pomysł z wcześniejszym pójściem dzieci do szkoły od razu wydał mi się beznadziejny, jakby moja za 2 lata miała iść do szkoły, to po pierwsze nawet nie miałaby jeszcze skończonych 6 lat, po drugie nikt by jej nie zmusił żeby tak długo wysiedziała w miejscu :)
    Moim skromnym zdaniem rząd wymyślając takie cudo w ogóle nie myślał o dzieciach i ich dobru ( wszak pamiętam że w przedszkolu dużo się nauczyłam: czytać ,pisać i liczyć), bardziej jak zwykle o kasie- szybciej pójdzie do szkoły-szybciej skończy to szybciej pójdzie do roboty...

Miłego dnia!

Córcia-2012 <3
    J-6/11tc [*] 13.02.15,
    S -18tc [*] 30.09.15,
    F-16tc. [*] 12.05.16
    K-21tc. [*] 02.02.17
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2016, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    midnight wrote:
    Hej

Madka spokojnej wycieczki :)

Kas 3,890 i chyba właśnie Ty mówiłaś że jak dla staraczek i/lub ciężarnych to za wysokie..

Ruby popieram decyzję zostawienia małej w przedszkolu. Pomysł z wcześniejszym pójściem dzieci do szkoły od razu wydał mi się beznadziejny, jakby moja za 2 lata miała iść do szkoły, to po pierwsze nawet nie miałaby jeszcze skończonych 6 lat, po drugie nikt by jej nie zmusił żeby tak długo wysiedziała w miejscu :)
    Moim skromnym zdaniem rząd wymyślając takie cudo w ogóle nie myślał o dzieciach i ich dobru ( wszak pamiętam że w przedszkolu dużo się nauczyłam: czytać ,pisać i liczyć), bardziej jak zwykle o kasie- szybciej pójdzie do szkoły-szybciej skończy to szybciej pójdzie do roboty...

Miłego dnia!

zgadzam się w zupełności z tobą, tak jak mówię merytoryczne przygotowanie może i jest u wielu dzieciaków, ale emocjonalność to druga sprawa... jeśli bym nie miała wyjścia to by poszła, ale skoro mam wybór to wiadoma sprawa, nie ma sie co spieszyć ;)

midnight lubi tę wiadomość

• kas50 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mid a bierzesz euthyrox?

My córkę odroczylismy i we wrześniu pójdzie do szkoły jako 7latka:-)

midnight, Edycik lubią tę wiadomość

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

• midnight Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kas słusznie :) a tego eutyroxu nie biorę...właśnie wczoraj napisałam mojej lekarce o ciąży, tsh itp,i napisała że mam zwiększyc dawkę tego leku...jak ja go nigdy nie brałam...i teraz się trochę martwię.

Córcia-2012 <3
    J-6/11tc [*] 13.02.15,
    S -18tc [*] 30.09.15,
    F-16tc. [*] 12.05.16
    K-21tc. [*] 02.02.17
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2016, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mid powinnaś to szybko skonsultować z lekarzem, TSH w ciąży jeszcze wzrasta , a za wysokie może doprowadzić do poronienia więc szybko skonsultuj z lekarzem.

• majju Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam piątkowo ;)
    Ale pogoda za oknem, blee.
    Stresuję się już dzisiejszą wizytą. Dobrze, że M. jedzie ze mną.

qdkkqps67blqh0e0.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    midnight wrote:
    Kas słusznie :) a tego eutyroxu nie biorę...właśnie wczoraj napisałam mojej lekarce o ciąży, tsh itp,i napisała że mam zwiększyc dawkę tego leku...jak ja go nigdy nie brałam...i teraz się trochę martwię.
    idź do rodzinnego po receptę biegusiem, za lekarki zapytac jaką dawkę masz brać.

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2016, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    majju wrote:
    Witam piątkowo ;)
    Ale pogoda za oknem, blee.
    Stresuję się już dzisiejszą wizytą. Dobrze, że M. jedzie ze mną.
    kciuki zaciskam od samego rana, będzie dobrze :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2016, 08:55

• midnight Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majju trzymam kciuki :) musi być dobrze :*

Ruby dzięki...akurat moja rodzinna na urlopie

Córcia-2012 <3
    J-6/11tc [*] 13.02.15,
    S -18tc [*] 30.09.15,
    F-16tc. [*] 12.05.16
    K-21tc. [*] 02.02.17
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2016, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    midnight wrote:
    Majju trzymam kciuki :) musi być dobrze :*

Ruby dzięki...akurat moja rodzinna na urlopie
    no ale na pewno dyżuruje jakiś lekarz rodzinny do którego masz prawo iść? mi ostatnio rodzinny wystawił receptę bez problemu.

• kas50 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mid a wynik ft3 i ft4 masz? Ruby dobrze mówi idź chociaż do rodzinnego po receptę i tel fo endo/gin jaką dawkę brać.

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

• midnight Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KAs gdzieś tam pisałam, zobaczę bo u nas w prl-owskiej przychodni trzeba rano w kolejce wystać żeby zapisać się do lekarza :)

Córcia-2012 <3
    J-6/11tc [*] 13.02.15,
    S -18tc [*] 30.09.15,
    F-16tc. [*] 12.05.16
    K-21tc. [*] 02.02.17
  • AgaL Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majju trzymam kciuki za wizytę, zeby tam piękne pęcherzyki były :)

<3 Kiedy nie wszystko idzie po Twojej myśli, po prostu czekaj...i miej wiarę <3
  • cinnamon cookie Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :) tak jest Ruby, właśnie to miałam dziś napisać :P więc napiszę.... PIĄTEK, PIĄTECZEK, PIĄTUNIOOO ;) szkoda tylko, że jutro zamiast wolnego to jadę na zastępstwo do innego miasta :/ wrrr...

Majju powodzenia na wizycie :* będzie dobrze! A z mężczyzną u boku - musi! :)

Midnight ja tam mało się na tym znam, ale chyba też bym poleciała gdzieś po receptę... Ktoś musi zastępować Twoją rodzinną?

A ja już rano przed pracą oddałam mocz do lab, boli coś mnie, nie wiem czy jakieś zapalenie pęcherza czy co :/ w poniedziałek do gina to akurat wyniki zobaczy :)

AgaL, Edycik lubią tę wiadomość

11 cykl - <3 :)
    f2wl20mmrxkgechr.png
  • Kasia1407 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :)

Kas wlasnie nie pamietam kurcze z jakiej to firmy bylo bynajmniej takie nieznanej ale jak sie tylko dowiem to dam ci znać ;)

Mid szybciutko do lekarza posluchaj sie dziewczyn. Dzidzia najważniejsza :-)

Maju kciukasy za wizytę :) Oby tam pecherzyki ogromne byly :) Mnie ta wizyty w poniedzialek czeka i tez M ze mna idzie :)

Życzę wam wszystkim milego dzionka :)

201707271556.png
    200710144670.png
    70 cykl starań.... I jaki szczęśliwy :D
    Nadzieja umiera ostatnia. ..

‹‹ 1280 1281 1282 1283 1284 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ