X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
Odpowiedz

Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2016, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To jakie plany weekendowe kobiet? :)

• Paryzetka83 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maju kciuki za wizytę :)

Katiuszka jak tam, testowałaś? Zaciskam kciuki z całych sił.

Mid nie wykręcaj się tylko leć do lekarza! Jak by co to ja mam euthyroks w zapasie to do wizyty mogę Cię poratować ;)

8 cs - [*] 6/7 tydzień
    37 cykl starań
    Termin @: może lepiej nie wiedzieć?
  • AgaL Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cinnamonek oby nic Ci się nie przypałętało i wyniki były ok :)

Ruby a Ty co planujesz na weekend?:)
    ja odpoczynek i delektowanie się wolnym :D

midnight, cinnamon cookie lubią tę wiadomość

<3 Kiedy nie wszystko idzie po Twojej myśli, po prostu czekaj...i miej wiarę <3
  • madzikk Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W polsce nistety nie sa przygotowani by 6 latki chodzily do szkoly. Musi byc jakis plan i specjalne szkolenia dla nauczycieli. W holandii dzieci od 4 roku moga chodzic (od 5 jest obowiazek), jest to duze udogodnienie jak rodzice pracuja, nie sa to oczywiscie zwykle lekcje (dwa pierwsze lata szkoly sa jak w przedszkolu), chyba sa podzieone czasowo na godziny lekcyjne ale w poczatkowej fazie bardziej odbywaja sie zabawy niz typowe nauczanie, to jest takie przygotowanie do zajec, dzieci wyrabiaja sobie nawyk siedzenia w lawce. Ja osoboscie chyba oddalabym 6 latka do szkoly bo w tych czasach ciezko zajac dziecko czyms odpowiednim w domu, rodzicom brak czasu, dziecmi zajmuja sie dziadkowie ktorym brak cierpliwosci i konczy sie na tym ze dziecko siedzi caly czas przed tv czy kompem. W holandii dzieci w wieku 12 sa obserwowane i testowane i juz wiekszosci przypadkow wiadomo czym beda sie zajmowaly w przyszlosci. Testy umiejetnosci pokazauja w czym dziecko jest dobre i na padstawie wynikow testow ida do wybranych przez nauczyciela szkol. Mojej kolezanki maz (holender) rodzice mysleli ze bedzie stolarzem, z testow wyszlo ze jednak prawnikiem. No i skonczyl prawo i jest prawnikiem. W polsce brak organizacji i odpowiednich ludzi ktorzy by sie tym zajeli, a szkoda bo cala odpowiedzialnosc spada na rodzicow ktorzy bardzo czesto sami nie wiedza co maja ze soba zrobic.
    To samo jest z Polskim systemem leczenia. Kazdy liczy pieniadze a zeby znalezc dobrego ginekologa to tak jakby szukac igly w stogu siana.
    Ale i tak chce wrocic do polski:)

Majusia powodzenia na wizycie!

I milego dnia wszystkim, jak to dobrze ze juz piatek:)

16udgox1i4rww54k.png
    31cs
    IUI 23.3.2017
    IUI 27.2.2017
    HSG 26.10.2015
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2016, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madzikk wrote:
    W polsce nistety nie sa przygotowani by 6 latki chodzily do szkoly. Musi byc jakis plan i specjalne szkolenia dla nauczycieli. W holandii dzieci od 4 roku moga chodzic (od 5 jest obowiazek), jest to duze udogodnienie jak rodzice pracuja, nie sa to oczywiscie zwykle lekcje (dwa pierwsze lata szkoly sa jak w przedszkolu), chyba sa podzieone czasowo na godziny lekcyjne ale w poczatkowej fazie bardziej odbywaja sie zabawy niz typowe nauczanie, to jest takie przygotowanie do zajec, dzieci wyrabiaja sobie nawyk siedzenia w lawce. Ja osoboscie chyba oddalabym 6 latka do szkoly bo w tych czasach ciezko zajac dziecko czyms odpowiednim w domu, rodzicom brak czasu, dziecmi zajmuja sie dziadkowie ktorym brak cierpliwosci i konczy sie na tym ze dziecko siedzi caly czas przed tv czy kompem. W holandii dzieci w wieku 12 sa obserwowane i testowane i juz wiekszosci przypadkow wiadomo czym beda sie zajmowaly w przyszlosci. Testy umiejetnosci pokazauja w czym dziecko jest dobre i na padstawie wynikow testow ida do wybranych przez nauczyciela szkol. Mojej kolezanki maz (holender) rodzice mysleli ze bedzie stolarzem, z testow wyszlo ze jednak prawnikiem. No i skonczyl prawo i jest prawnikiem. W polsce brak organizacji i odpowiednich ludzi ktorzy by sie tym zajeli, a szkoda bo cala odpowiedzialnosc spada na rodzicow ktorzy bardzo czesto sami nie wiedza co maja ze soba zrobic.
    To samo jest z Polskim systemem leczenia. Kazdy liczy pieniadze a zeby znalezc dobrego ginekologa to tak jakby szukac igly w stogu siana.
    Ale i tak chce wrocic do polski:)

Majusia powodzenia na wizycie!

I milego dnia wszystkim, jak to dobrze ze juz piatek:)

Madzikk ale w PL nie może dziecko 6 letnie siedzieć w domu , ma obowiązek przedszkolny więc jest na zajeciach w przedszkolu, moja np od 7-8 do 16 więc w domu niewiele już jej czasu zostaje na zabawę...w przedszkolu też się uczą nie tylko bawią :)
    Dodam, że są teatrzyki, wyjścia do biblioteki w tym roku calkiem nieźle bo jeszcze brali udział w projekcie jakims i do kina jeździli , chyba jeszcze jeden wyjazd został, zmienila bym tylko wiekszość kadry ale już o tym kiedyś pisałam z Madką ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2016, 09:55

• madka Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majju, Ruby powodzenia na wizycie :)

Co do balkonu. Byłam z Młodym u mamy i wychodziłyśmy do sklepu. Przed wyjściem wyszłyśmy na balkon poszukać jakiś rzeczy w szafce. A tu bach, Młody podbiega, dociska drzwi i opuszcza klamkę. Ja w śmiech, bo były drzwi do drugiego pokoju, które były uchylone. Odwracam się, a tam zamknięte, no bo przecież szykowałyśmy się do sklepu. I nagle zawał! Młody był na tyle niski, że nie udawało mu się podnieść klamki do góry. W domu mnóstwo leków, insulina, a my zamknięte bez telefonu, kluczy :/ Krzyczałyśmy do ludzi na ulicy (drugie piętro), podawałyśmy nr telefonu do ojca, żeby ktoś do niego zadzwonił i mu powiedział. Podkreślam, że ojciec pracuje 30 km od miejsca zamieszkania. Kontrolowałyśmy Młodego przez szybę, ale grzecznie siedział po drugiej stronie okna. Co jakiś czas próbował nas otworzyć i po 55 min udało mu się na tyle wspiąć na palce, że podniósł klamkę. Najlepsze jest to, że ojciec utknął w korku, do tego nie miał ze sobą kluczy do domu, bo jechał do nas w ubraniu roboczym.

Przeżycie straszne :D

midnight, Ruby, cinnamon cookie, madzikk lubią tę wiadomość

29 l. - podejście nr 11. Ciekawe czy przyniesie szczęście...
    "Nadzieja cichut­ko przy­siadła w kącie, gdy spoj­rzała w oczy rzeczywistości..." 

• midnight Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madka no niezła historia..zawału bym chyba dostała :)

Ruby kciuki z awizytę, i udanego wyjazdu

Córcia-2012 <3
    J-6/11tc [*] 13.02.15,
    S -18tc [*] 30.09.15,
    F-16tc. [*] 12.05.16
    K-21tc. [*] 02.02.17
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2016, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaL wrote:
    Cinnamonek oby nic Ci się nie przypałętało i wyniki były ok :)

Ruby a Ty co planujesz na weekend?:)
    ja odpoczynek i delektowanie się wolnym :D

No planuję ten wyjazd do Zamościa jutro rano :) nie wiem co mi dzisiaj lekarz powie, ale nawet gdyby to i tak żadne zabiegi w weekend pewnie nie są robione, a to do nacięcia się jeszcze nie nadaje, muszę z tym jakoś przetrwać ;) Wracam w poniedziałek ;)

Mid dzięki wielkie :)

Mada a jaka pogoda była? u tego kolegi w środku zimy bo on poszedł tylko szybko na balkon zapalić :D

madka, AgaL lubią tę wiadomość

• midnight Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zaczynam się cieszyć że nie mamy balkonu :)

madka, Paryzetka83 lubią tę wiadomość

Córcia-2012 <3
    J-6/11tc [*] 13.02.15,
    S -18tc [*] 30.09.15,
    F-16tc. [*] 12.05.16
    K-21tc. [*] 02.02.17
  • madka Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby, na szczęście maj :)

My dziś na działkę, dalej remont. Teraz gipsowanie ścian.
    Młody dziś rano nie mógł przestać kichać i kataru dostał. Nie puściłam go na basen.
    Rany, siedzę w kinie, a prawy jajnik tak mnie zaczął boleć, aż nie wyrabiam. Jeszcze tak nie miałam. Myślałam, że dostanę @, a tu taki ból, może po dupku.

29 l. - podejście nr 11. Ciekawe czy przyniesie szczęście...
    "Nadzieja cichut­ko przy­siadła w kącie, gdy spoj­rzała w oczy rzeczywistości..." 

• kas50 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madka ale historia:-)

Dziewczyny mam pytanie za 100pkt :-) czy któraś z was ma może kurtkę blekitna z szarym kapturem? Widziałam też ciemny róż i szary kaptur. Kilka osób w niej widziałam, mega mi się podoba tylko nie wiem gdzie kupić? ??

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

• cinnamon cookie Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madka no historia mega po prostu!!! Nie zmarzłyście? ;) ależ można się załatwić w jedną chwilę ;) dzieci to mają pomysły :)

Ruby życzę udanego wypadu :) a w weekendy raczej nie ma żadnych zabiegów, pewnie będziesz musiała trochę poczekać... Zobaczysz zresztą co mądra głowa powie :*

Edit. Madka już doczytałam, że to był maj ;) myślałam że teraz :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2016, 10:37

madka lubi tę wiadomość

11 cykl - <3 :)
    f2wl20mmrxkgechr.png

Wysłany: 19 lutego 2016, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kas50 wrote:
    Madka ale historia:-)

Dziewczyny mam pytanie za 100pkt :-) czy któraś z was ma może kurtkę blekitna z szarym kapturem? Widziałam też ciemny róż i szary kaptur. Kilka osób w niej widziałam, mega mi się podoba tylko nie wiem gdzie kupić? ??

Kas ja nie wiem gdzie takie można kupić, ale znając mnie to po prostu bym upolowała osobę w takiej kurtce i zapytała :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2016, 11:16

madka, midnight, AgaL lubią tę wiadomość

f2wl20mmrxkgechr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2016, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cinnamon cookie wrote:
    Kas ja nie wiem gdzie takie można kupić, ale znając mnie to po prostu bym upolowała osobę w takiej kurtce i po prostu zapytała :D
    skoro więcej osób widziałaś to może w jakiejś sieciówce są dostępne?
    styl sportowy? jaki materiał?

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2016, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może tutaj coś znajdziesz:http://goodlookin.pl/

takie niebieskie z szarym kapturem znalazlam u nich:

http://goodlookin.pl/dla_niej/kurtki_i_plaszcze_wiosenne/kurtki/kurtka_pikowana_turkusowa_b2278.html

http://goodlookin.pl/dla_niej/kurtki_i_plaszcze_wiosenne/kurtki/kurtka_z_dresowymi_rekawami_niebieska_1683.html

http://goodlookin.pl/dla_niej/kurtki_i_plaszcze_wiosenne/kurtki/kurtka_bh_forever_niebieska_1508.html

http://goodlookin.pl/dla_niej/kurtki_i_plaszcze_wiosenne/kurtki/kurtka_bbg_granatowa_jasna_7153.html

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2016, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie się taka podoba nawet: http://goodlookin.pl/dla_niej/kurtki_i_plaszcze_wiosenne/kurtki/szara_kurtka_z_dresowymi_rekawami_1682.html

ale ciekawe jak z rozmiarem i jak będzie leżeć....tu jest minus zakupów przez internet :/

• kas50 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cinamonku co rano widywalam tą osobę w drodze do pracy, teraz już nie:-/ jak zobaczę to zapytam rzecz jasna. Styl sportowy, piękny odcień jasnego niebieskiego, obstawiam sieciowke, cropp, house już patrzylam, w diversie nie mieli.hmmmm chodzi mi po głowie

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

Wysłany: 19 lutego 2016, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kas tak to jest, jak kobieta coś sobie upatrzy to nie ma zmiłuj ;)

kas50, Edycik, midnight lubią tę wiadomość

f2wl20mmrxkgechr.png
  • Edycik Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy u Was też taka pogoda paskudna?
    u nas raz śnieg raz deszcz...masakra

mam namiary na dobrą endokrynolog i będę próbowała się umówić na następny tydzień :)

AgaL, midnight lubią tę wiadomość

ac328aa0b4365d167f634a4672b15680.png
  • Smerfelinka Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Kochane! Mnie dziś chyba znowu rozkłada :/ Wczoraj miałam już tak dość siedzenia w domu, że poszliśmy do kina, a teraz znów kaszlę, jak głupia. A testy owu nawet nie zaczęły się wybarwiać :/ Chociaż coś lewy jajnik zaczyna kłuć, więc może, może jeszcze jest nadzieja...

Madka co za historia z tym balkonem! Nie wiadomo czy śmiać się, czy płakać. No teraz to już pewnie sama się z tego śmiejesz, ale wyobrażam sobie, co przeżyłaś!

Ruby fajniutka ta szara kurtka. Ostatnia, do której link dałaś. Sama bym chętnie przygarnęła :) Ja przez internet kupuję tylko na zalando, bo tam jest darmowa dostawa i zwrot, więc nie ma obaw, bo tak to też zawsze się boję.
    A jak tam to Twoje paskudztwo Kochana? Mam nadzieję, że obejdzie się bez zabiegu.
    I oczywiście udanego wyjazdu :) Nie znalazła albo nie doczytałam, ale to nie jest wyjazd służbowy, prawda?

Edycik u mnie też pogoda okropna. Miałam iść na zakupy przed weekendem, a tu nie chce mi się nawet nosa wystawić z domu :P

Buziaki i miłego piąteczku! :)

Edycik lubi tę wiadomość

👩36 lat 🧑39 lat

1 ❄️

7 dpt - beta <1 💔
    8.02.2025 - transfer blastocysty 2.1.1 🤞❤️

14.09.2024 - transfer blastocysty ❄️
    9 dtp - beta 32 mIU/ml
    11 dpt - beta 75 mIU/ml
    13 dpt - beta 225 mIU/ml
    16 dpt - beta 1028 mIU/ml
    18 dpt - beta 1804 mIU/ml
    20 dpt - beta 2872 mIU/ml
    24 dpt - pęcherzyk 0,94 cm
    14.10 - pusty pęcherzyk 💔

kwalifikacja z MZ - 10.06

21.08.2023 - transfer blastocysty 3AA ❄️ 💔

lipiec 2023 - transfer odwołany - za niski progesteron 😞

luty 2023 - poronienie naturalnej ciąży

22.07.2019 - urodził się Leon <3
    13.11.2018 - transfer blastocysty 4AA
    październik 2018 - Salve - ivf
    sierpień 2018 - histeroskopia ok
    kwiecień 2017 - hsg ok
    starania od 2014
‹‹ 1281 1282 1283 1284 1285 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ