Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Maju kciuki za wizytę
Katiuszka jak tam, testowałaś? Zaciskam kciuki z całych sił.
Mid nie wykręcaj się tylko leć do lekarza! Jak by co to ja mam euthyroks w zapasie to do wizyty mogę Cię poratować8 cs - [*] 6/7 tydzień
37 cykl starań
Termin @: może lepiej nie wiedzieć? -
Cinnamonek oby nic Ci się nie przypałętało i wyniki były ok
Ruby a Ty co planujesz na weekend?
ja odpoczynek i delektowanie się wolnym
midnight, cinnamon cookie lubią tę wiadomość
Kiedy nie wszystko idzie po Twojej myśli, po prostu czekaj...i miej wiarę
-
W polsce nistety nie sa przygotowani by 6 latki chodzily do szkoly. Musi byc jakis plan i specjalne szkolenia dla nauczycieli. W holandii dzieci od 4 roku moga chodzic (od 5 jest obowiazek), jest to duze udogodnienie jak rodzice pracuja, nie sa to oczywiscie zwykle lekcje (dwa pierwsze lata szkoly sa jak w przedszkolu), chyba sa podzieone czasowo na godziny lekcyjne ale w poczatkowej fazie bardziej odbywaja sie zabawy niz typowe nauczanie, to jest takie przygotowanie do zajec, dzieci wyrabiaja sobie nawyk siedzenia w lawce. Ja osoboscie chyba oddalabym 6 latka do szkoly bo w tych czasach ciezko zajac dziecko czyms odpowiednim w domu, rodzicom brak czasu, dziecmi zajmuja sie dziadkowie ktorym brak cierpliwosci i konczy sie na tym ze dziecko siedzi caly czas przed tv czy kompem. W holandii dzieci w wieku 12 sa obserwowane i testowane i juz wiekszosci przypadkow wiadomo czym beda sie zajmowaly w przyszlosci. Testy umiejetnosci pokazauja w czym dziecko jest dobre i na padstawie wynikow testow ida do wybranych przez nauczyciela szkol. Mojej kolezanki maz (holender) rodzice mysleli ze bedzie stolarzem, z testow wyszlo ze jednak prawnikiem. No i skonczyl prawo i jest prawnikiem. W polsce brak organizacji i odpowiednich ludzi ktorzy by sie tym zajeli, a szkoda bo cala odpowiedzialnosc spada na rodzicow ktorzy bardzo czesto sami nie wiedza co maja ze soba zrobic.
To samo jest z Polskim systemem leczenia. Kazdy liczy pieniadze a zeby znalezc dobrego ginekologa to tak jakby szukac igly w stogu siana.
Ale i tak chce wrocic do polski:)
Majusia powodzenia na wizycie!
I milego dnia wszystkim, jak to dobrze ze juz piatek:)
31cs
IUI 23.3.2017
IUI 27.2.2017
HSG 26.10.2015 -
nick nieaktualnymadzikk wrote:W polsce nistety nie sa przygotowani by 6 latki chodzily do szkoly. Musi byc jakis plan i specjalne szkolenia dla nauczycieli. W holandii dzieci od 4 roku moga chodzic (od 5 jest obowiazek), jest to duze udogodnienie jak rodzice pracuja, nie sa to oczywiscie zwykle lekcje (dwa pierwsze lata szkoly sa jak w przedszkolu), chyba sa podzieone czasowo na godziny lekcyjne ale w poczatkowej fazie bardziej odbywaja sie zabawy niz typowe nauczanie, to jest takie przygotowanie do zajec, dzieci wyrabiaja sobie nawyk siedzenia w lawce. Ja osoboscie chyba oddalabym 6 latka do szkoly bo w tych czasach ciezko zajac dziecko czyms odpowiednim w domu, rodzicom brak czasu, dziecmi zajmuja sie dziadkowie ktorym brak cierpliwosci i konczy sie na tym ze dziecko siedzi caly czas przed tv czy kompem. W holandii dzieci w wieku 12 sa obserwowane i testowane i juz wiekszosci przypadkow wiadomo czym beda sie zajmowaly w przyszlosci. Testy umiejetnosci pokazauja w czym dziecko jest dobre i na padstawie wynikow testow ida do wybranych przez nauczyciela szkol. Mojej kolezanki maz (holender) rodzice mysleli ze bedzie stolarzem, z testow wyszlo ze jednak prawnikiem. No i skonczyl prawo i jest prawnikiem. W polsce brak organizacji i odpowiednich ludzi ktorzy by sie tym zajeli, a szkoda bo cala odpowiedzialnosc spada na rodzicow ktorzy bardzo czesto sami nie wiedza co maja ze soba zrobic.
To samo jest z Polskim systemem leczenia. Kazdy liczy pieniadze a zeby znalezc dobrego ginekologa to tak jakby szukac igly w stogu siana.
Ale i tak chce wrocic do polski:)
Majusia powodzenia na wizycie!
I milego dnia wszystkim, jak to dobrze ze juz piatek:)
Madzikk ale w PL nie może dziecko 6 letnie siedzieć w domu , ma obowiązek przedszkolny więc jest na zajeciach w przedszkolu, moja np od 7-8 do 16 więc w domu niewiele już jej czasu zostaje na zabawę...w przedszkolu też się uczą nie tylko bawią
Dodam, że są teatrzyki, wyjścia do biblioteki w tym roku calkiem nieźle bo jeszcze brali udział w projekcie jakims i do kina jeździli , chyba jeszcze jeden wyjazd został, zmienila bym tylko wiekszość kadry ale już o tym kiedyś pisałam z Madką
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2016, 09:55
-
Majju, Ruby powodzenia na wizycie
Co do balkonu. Byłam z Młodym u mamy i wychodziłyśmy do sklepu. Przed wyjściem wyszłyśmy na balkon poszukać jakiś rzeczy w szafce. A tu bach, Młody podbiega, dociska drzwi i opuszcza klamkę. Ja w śmiech, bo były drzwi do drugiego pokoju, które były uchylone. Odwracam się, a tam zamknięte, no bo przecież szykowałyśmy się do sklepu. I nagle zawał! Młody był na tyle niski, że nie udawało mu się podnieść klamki do góry. W domu mnóstwo leków, insulina, a my zamknięte bez telefonu, kluczyKrzyczałyśmy do ludzi na ulicy (drugie piętro), podawałyśmy nr telefonu do ojca, żeby ktoś do niego zadzwonił i mu powiedział. Podkreślam, że ojciec pracuje 30 km od miejsca zamieszkania. Kontrolowałyśmy Młodego przez szybę, ale grzecznie siedział po drugiej stronie okna. Co jakiś czas próbował nas otworzyć i po 55 min udało mu się na tyle wspiąć na palce, że podniósł klamkę. Najlepsze jest to, że ojciec utknął w korku, do tego nie miał ze sobą kluczy do domu, bo jechał do nas w ubraniu roboczym.
Przeżycie strasznemidnight, Ruby, cinnamon cookie, madzikk lubią tę wiadomość
29 l. - podejście nr 11. Ciekawe czy przyniesie szczęście...
"Nadzieja cichutko przysiadła w kącie, gdy spojrzała w oczy rzeczywistości..."
-
nick nieaktualnyAgaL wrote:Cinnamonek oby nic Ci się nie przypałętało i wyniki były ok
Ruby a Ty co planujesz na weekend?
ja odpoczynek i delektowanie się wolnym
No planuję ten wyjazd do Zamościa jutro ranonie wiem co mi dzisiaj lekarz powie, ale nawet gdyby to i tak żadne zabiegi w weekend pewnie nie są robione, a to do nacięcia się jeszcze nie nadaje, muszę z tym jakoś przetrwać
Wracam w poniedziałek
Mid dzięki wielkie
Mada a jaka pogoda była? u tego kolegi w środku zimy bo on poszedł tylko szybko na balkon zapalićmadka, AgaL lubią tę wiadomość
-
Ruby, na szczęście maj
My dziś na działkę, dalej remont. Teraz gipsowanie ścian.
Młody dziś rano nie mógł przestać kichać i kataru dostał. Nie puściłam go na basen.
Rany, siedzę w kinie, a prawy jajnik tak mnie zaczął boleć, aż nie wyrabiam. Jeszcze tak nie miałam. Myślałam, że dostanę @, a tu taki ból, może po dupku.29 l. - podejście nr 11. Ciekawe czy przyniesie szczęście...
"Nadzieja cichutko przysiadła w kącie, gdy spojrzała w oczy rzeczywistości..."
-
Madka ale historia:-)
Dziewczyny mam pytanie za 100pktczy któraś z was ma może kurtkę blekitna z szarym kapturem? Widziałam też ciemny róż i szary kaptur. Kilka osób w niej widziałam, mega mi się podoba tylko nie wiem gdzie kupić? ??
-
Madka no historia mega po prostu!!! Nie zmarzłyście?
ależ można się załatwić w jedną chwilę
dzieci to mają pomysły
Ruby życzę udanego wypadua w weekendy raczej nie ma żadnych zabiegów, pewnie będziesz musiała trochę poczekać... Zobaczysz zresztą co mądra głowa powie :*
Edit. Madka już doczytałam, że to był majmyślałam że teraz
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2016, 10:37
madka lubi tę wiadomość
-
kas50 wrote:Madka ale historia:-)
Dziewczyny mam pytanie za 100pktczy któraś z was ma może kurtkę blekitna z szarym kapturem? Widziałam też ciemny róż i szary kaptur. Kilka osób w niej widziałam, mega mi się podoba tylko nie wiem gdzie kupić? ??
Kas ja nie wiem gdzie takie można kupić, ale znając mnie to po prostu bym upolowała osobę w takiej kurtce i zapytała
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2016, 11:16
madka, midnight, AgaL lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnycinnamon cookie wrote:Kas ja nie wiem gdzie takie można kupić, ale znając mnie to po prostu bym upolowała osobę w takiej kurtce i po prostu zapytała
styl sportowy? jaki materiał? -
nick nieaktualnyMoże tutaj coś znajdziesz:http://goodlookin.pl/
takie niebieskie z szarym kapturem znalazlam u nich:
http://goodlookin.pl/dla_niej/kurtki_i_plaszcze_wiosenne/kurtki/kurtka_pikowana_turkusowa_b2278.html
http://goodlookin.pl/dla_niej/kurtki_i_plaszcze_wiosenne/kurtki/kurtka_z_dresowymi_rekawami_niebieska_1683.html
http://goodlookin.pl/dla_niej/kurtki_i_plaszcze_wiosenne/kurtki/kurtka_bh_forever_niebieska_1508.html
http://goodlookin.pl/dla_niej/kurtki_i_plaszcze_wiosenne/kurtki/kurtka_bbg_granatowa_jasna_7153.html -
nick nieaktualny
-
Cinamonku co rano widywalam tą osobę w drodze do pracy, teraz już nie:-/ jak zobaczę to zapytam rzecz jasna. Styl sportowy, piękny odcień jasnego niebieskiego, obstawiam sieciowke, cropp, house już patrzylam, w diversie nie mieli.hmmmm chodzi mi po głowie
-
Hej Kochane! Mnie dziś chyba znowu rozkłada
Wczoraj miałam już tak dość siedzenia w domu, że poszliśmy do kina, a teraz znów kaszlę, jak głupia. A testy owu nawet nie zaczęły się wybarwiać
Chociaż coś lewy jajnik zaczyna kłuć, więc może, może jeszcze jest nadzieja...
Madka co za historia z tym balkonem! Nie wiadomo czy śmiać się, czy płakać. No teraz to już pewnie sama się z tego śmiejesz, ale wyobrażam sobie, co przeżyłaś!
Ruby fajniutka ta szara kurtka. Ostatnia, do której link dałaś. Sama bym chętnie przygarnęłaJa przez internet kupuję tylko na zalando, bo tam jest darmowa dostawa i zwrot, więc nie ma obaw, bo tak to też zawsze się boję.
A jak tam to Twoje paskudztwo Kochana? Mam nadzieję, że obejdzie się bez zabiegu.
I oczywiście udanego wyjazduNie znalazła albo nie doczytałam, ale to nie jest wyjazd służbowy, prawda?
Edycik u mnie też pogoda okropna. Miałam iść na zakupy przed weekendem, a tu nie chce mi się nawet nosa wystawić z domu
Buziaki i miłego piąteczku!Edycik lubi tę wiadomość
👩36 lat 🧑39 lat
1 ❄️
7 dpt - beta <1 💔
8.02.2025 - transfer blastocysty 2.1.1 🤞❤️
14.09.2024 - transfer blastocysty ❄️
9 dtp - beta 32 mIU/ml
11 dpt - beta 75 mIU/ml
13 dpt - beta 225 mIU/ml
16 dpt - beta 1028 mIU/ml
18 dpt - beta 1804 mIU/ml
20 dpt - beta 2872 mIU/ml