SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA PŁODNOŚĆ   

Jak pierwsze 60 dni mogą zwiększyć Twoje szanse na ciążę?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
Odpowiedz

Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2016, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To jakie plany weekendowe kobiet? :)

• Paryzetka83 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maju kciuki za wizytę :)

Katiuszka jak tam, testowałaś? Zaciskam kciuki z całych sił.

Mid nie wykręcaj się tylko leć do lekarza! Jak by co to ja mam euthyroks w zapasie to do wizyty mogę Cię poratować ;)

8 cs - [*] 6/7 tydzień
    37 cykl starań
    Termin @: może lepiej nie wiedzieć?
  • AgaL Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cinnamonek oby nic Ci się nie przypałętało i wyniki były ok :)

Ruby a Ty co planujesz na weekend?:)
    ja odpoczynek i delektowanie się wolnym :D

midnight, cinnamon cookie lubią tę wiadomość

<3 Kiedy nie wszystko idzie po Twojej myśli, po prostu czekaj...i miej wiarę <3
  • madzikk Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W polsce nistety nie sa przygotowani by 6 latki chodzily do szkoly. Musi byc jakis plan i specjalne szkolenia dla nauczycieli. W holandii dzieci od 4 roku moga chodzic (od 5 jest obowiazek), jest to duze udogodnienie jak rodzice pracuja, nie sa to oczywiscie zwykle lekcje (dwa pierwsze lata szkoly sa jak w przedszkolu), chyba sa podzieone czasowo na godziny lekcyjne ale w poczatkowej fazie bardziej odbywaja sie zabawy niz typowe nauczanie, to jest takie przygotowanie do zajec, dzieci wyrabiaja sobie nawyk siedzenia w lawce. Ja osoboscie chyba oddalabym 6 latka do szkoly bo w tych czasach ciezko zajac dziecko czyms odpowiednim w domu, rodzicom brak czasu, dziecmi zajmuja sie dziadkowie ktorym brak cierpliwosci i konczy sie na tym ze dziecko siedzi caly czas przed tv czy kompem. W holandii dzieci w wieku 12 sa obserwowane i testowane i juz wiekszosci przypadkow wiadomo czym beda sie zajmowaly w przyszlosci. Testy umiejetnosci pokazauja w czym dziecko jest dobre i na padstawie wynikow testow ida do wybranych przez nauczyciela szkol. Mojej kolezanki maz (holender) rodzice mysleli ze bedzie stolarzem, z testow wyszlo ze jednak prawnikiem. No i skonczyl prawo i jest prawnikiem. W polsce brak organizacji i odpowiednich ludzi ktorzy by sie tym zajeli, a szkoda bo cala odpowiedzialnosc spada na rodzicow ktorzy bardzo czesto sami nie wiedza co maja ze soba zrobic.
    To samo jest z Polskim systemem leczenia. Kazdy liczy pieniadze a zeby znalezc dobrego ginekologa to tak jakby szukac igly w stogu siana.
    Ale i tak chce wrocic do polski:)

Majusia powodzenia na wizycie!

I milego dnia wszystkim, jak to dobrze ze juz piatek:)

16udgox1i4rww54k.png
    31cs
    IUI 23.3.2017
    IUI 27.2.2017
    HSG 26.10.2015
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2016, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madzikk wrote:
    W polsce nistety nie sa przygotowani by 6 latki chodzily do szkoly. Musi byc jakis plan i specjalne szkolenia dla nauczycieli. W holandii dzieci od 4 roku moga chodzic (od 5 jest obowiazek), jest to duze udogodnienie jak rodzice pracuja, nie sa to oczywiscie zwykle lekcje (dwa pierwsze lata szkoly sa jak w przedszkolu), chyba sa podzieone czasowo na godziny lekcyjne ale w poczatkowej fazie bardziej odbywaja sie zabawy niz typowe nauczanie, to jest takie przygotowanie do zajec, dzieci wyrabiaja sobie nawyk siedzenia w lawce. Ja osoboscie chyba oddalabym 6 latka do szkoly bo w tych czasach ciezko zajac dziecko czyms odpowiednim w domu, rodzicom brak czasu, dziecmi zajmuja sie dziadkowie ktorym brak cierpliwosci i konczy sie na tym ze dziecko siedzi caly czas przed tv czy kompem. W holandii dzieci w wieku 12 sa obserwowane i testowane i juz wiekszosci przypadkow wiadomo czym beda sie zajmowaly w przyszlosci. Testy umiejetnosci pokazauja w czym dziecko jest dobre i na padstawie wynikow testow ida do wybranych przez nauczyciela szkol. Mojej kolezanki maz (holender) rodzice mysleli ze bedzie stolarzem, z testow wyszlo ze jednak prawnikiem. No i skonczyl prawo i jest prawnikiem. W polsce brak organizacji i odpowiednich ludzi ktorzy by sie tym zajeli, a szkoda bo cala odpowiedzialnosc spada na rodzicow ktorzy bardzo czesto sami nie wiedza co maja ze soba zrobic.
    To samo jest z Polskim systemem leczenia. Kazdy liczy pieniadze a zeby znalezc dobrego ginekologa to tak jakby szukac igly w stogu siana.
    Ale i tak chce wrocic do polski:)

Majusia powodzenia na wizycie!

I milego dnia wszystkim, jak to dobrze ze juz piatek:)

Madzikk ale w PL nie może dziecko 6 letnie siedzieć w domu , ma obowiązek przedszkolny więc jest na zajeciach w przedszkolu, moja np od 7-8 do 16 więc w domu niewiele już jej czasu zostaje na zabawę...w przedszkolu też się uczą nie tylko bawią :)
    Dodam, że są teatrzyki, wyjścia do biblioteki w tym roku calkiem nieźle bo jeszcze brali udział w projekcie jakims i do kina jeździli , chyba jeszcze jeden wyjazd został, zmienila bym tylko wiekszość kadry ale już o tym kiedyś pisałam z Madką ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2016, 09:55

• madka Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majju, Ruby powodzenia na wizycie :)

Co do balkonu. Byłam z Młodym u mamy i wychodziłyśmy do sklepu. Przed wyjściem wyszłyśmy na balkon poszukać jakiś rzeczy w szafce. A tu bach, Młody podbiega, dociska drzwi i opuszcza klamkę. Ja w śmiech, bo były drzwi do drugiego pokoju, które były uchylone. Odwracam się, a tam zamknięte, no bo przecież szykowałyśmy się do sklepu. I nagle zawał! Młody był na tyle niski, że nie udawało mu się podnieść klamki do góry. W domu mnóstwo leków, insulina, a my zamknięte bez telefonu, kluczy :/ Krzyczałyśmy do ludzi na ulicy (drugie piętro), podawałyśmy nr telefonu do ojca, żeby ktoś do niego zadzwonił i mu powiedział. Podkreślam, że ojciec pracuje 30 km od miejsca zamieszkania. Kontrolowałyśmy Młodego przez szybę, ale grzecznie siedział po drugiej stronie okna. Co jakiś czas próbował nas otworzyć i po 55 min udało mu się na tyle wspiąć na palce, że podniósł klamkę. Najlepsze jest to, że ojciec utknął w korku, do tego nie miał ze sobą kluczy do domu, bo jechał do nas w ubraniu roboczym.

Przeżycie straszne :D

midnight, Ruby, cinnamon cookie, madzikk lubią tę wiadomość

29 l. - podejście nr 11. Ciekawe czy przyniesie szczęście...
    "Nadzieja cichut­ko przy­siadła w kącie, gdy spoj­rzała w oczy rzeczywistości..." 

• midnight Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madka no niezła historia..zawału bym chyba dostała :)

Ruby kciuki z awizytę, i udanego wyjazdu

Córcia-2012 <3
    J-6/11tc [*] 13.02.15,
    S -18tc [*] 30.09.15,
    F-16tc. [*] 12.05.16
    K-21tc. [*] 02.02.17
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2016, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaL wrote:
    Cinnamonek oby nic Ci się nie przypałętało i wyniki były ok :)

Ruby a Ty co planujesz na weekend?:)
    ja odpoczynek i delektowanie się wolnym :D

No planuję ten wyjazd do Zamościa jutro rano :) nie wiem co mi dzisiaj lekarz powie, ale nawet gdyby to i tak żadne zabiegi w weekend pewnie nie są robione, a to do nacięcia się jeszcze nie nadaje, muszę z tym jakoś przetrwać ;) Wracam w poniedziałek ;)

Mid dzięki wielkie :)

Mada a jaka pogoda była? u tego kolegi w środku zimy bo on poszedł tylko szybko na balkon zapalić :D

madka, AgaL lubią tę wiadomość

• midnight Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zaczynam się cieszyć że nie mamy balkonu :)

madka, Paryzetka83 lubią tę wiadomość

Córcia-2012 <3
    J-6/11tc [*] 13.02.15,
    S -18tc [*] 30.09.15,
    F-16tc. [*] 12.05.16
    K-21tc. [*] 02.02.17
  • madka Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby, na szczęście maj :)

My dziś na działkę, dalej remont. Teraz gipsowanie ścian.
    Młody dziś rano nie mógł przestać kichać i kataru dostał. Nie puściłam go na basen.
    Rany, siedzę w kinie, a prawy jajnik tak mnie zaczął boleć, aż nie wyrabiam. Jeszcze tak nie miałam. Myślałam, że dostanę @, a tu taki ból, może po dupku.

29 l. - podejście nr 11. Ciekawe czy przyniesie szczęście...
    "Nadzieja cichut­ko przy­siadła w kącie, gdy spoj­rzała w oczy rzeczywistości..." 

• kas50 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madka ale historia:-)

Dziewczyny mam pytanie za 100pkt :-) czy któraś z was ma może kurtkę blekitna z szarym kapturem? Widziałam też ciemny róż i szary kaptur. Kilka osób w niej widziałam, mega mi się podoba tylko nie wiem gdzie kupić? ??

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

• cinnamon cookie Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madka no historia mega po prostu!!! Nie zmarzłyście? ;) ależ można się załatwić w jedną chwilę ;) dzieci to mają pomysły :)

Ruby życzę udanego wypadu :) a w weekendy raczej nie ma żadnych zabiegów, pewnie będziesz musiała trochę poczekać... Zobaczysz zresztą co mądra głowa powie :*

Edit. Madka już doczytałam, że to był maj ;) myślałam że teraz :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2016, 10:37

madka lubi tę wiadomość

11 cykl - <3 :)
    f2wl20mmrxkgechr.png

Wysłany: 19 lutego 2016, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kas50 wrote:
    Madka ale historia:-)

Dziewczyny mam pytanie za 100pkt :-) czy któraś z was ma może kurtkę blekitna z szarym kapturem? Widziałam też ciemny róż i szary kaptur. Kilka osób w niej widziałam, mega mi się podoba tylko nie wiem gdzie kupić? ??

Kas ja nie wiem gdzie takie można kupić, ale znając mnie to po prostu bym upolowała osobę w takiej kurtce i zapytała :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2016, 11:16

madka, midnight, AgaL lubią tę wiadomość

f2wl20mmrxkgechr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2016, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cinnamon cookie wrote:
    Kas ja nie wiem gdzie takie można kupić, ale znając mnie to po prostu bym upolowała osobę w takiej kurtce i po prostu zapytała :D
    skoro więcej osób widziałaś to może w jakiejś sieciówce są dostępne?
    styl sportowy? jaki materiał?

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2016, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może tutaj coś znajdziesz:http://goodlookin.pl/

takie niebieskie z szarym kapturem znalazlam u nich:

http://goodlookin.pl/dla_niej/kurtki_i_plaszcze_wiosenne/kurtki/kurtka_pikowana_turkusowa_b2278.html

http://goodlookin.pl/dla_niej/kurtki_i_plaszcze_wiosenne/kurtki/kurtka_z_dresowymi_rekawami_niebieska_1683.html

http://goodlookin.pl/dla_niej/kurtki_i_plaszcze_wiosenne/kurtki/kurtka_bh_forever_niebieska_1508.html

http://goodlookin.pl/dla_niej/kurtki_i_plaszcze_wiosenne/kurtki/kurtka_bbg_granatowa_jasna_7153.html

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2016, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie się taka podoba nawet: http://goodlookin.pl/dla_niej/kurtki_i_plaszcze_wiosenne/kurtki/szara_kurtka_z_dresowymi_rekawami_1682.html

ale ciekawe jak z rozmiarem i jak będzie leżeć....tu jest minus zakupów przez internet :/

• kas50 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cinamonku co rano widywalam tą osobę w drodze do pracy, teraz już nie:-/ jak zobaczę to zapytam rzecz jasna. Styl sportowy, piękny odcień jasnego niebieskiego, obstawiam sieciowke, cropp, house już patrzylam, w diversie nie mieli.hmmmm chodzi mi po głowie

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

Wysłany: 19 lutego 2016, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kas tak to jest, jak kobieta coś sobie upatrzy to nie ma zmiłuj ;)

kas50, Edycik, midnight lubią tę wiadomość

f2wl20mmrxkgechr.png
  • Edycik Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy u Was też taka pogoda paskudna?
    u nas raz śnieg raz deszcz...masakra

mam namiary na dobrą endokrynolog i będę próbowała się umówić na następny tydzień :)

AgaL, midnight lubią tę wiadomość

ac328aa0b4365d167f634a4672b15680.png
  • Smerfelinka Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Kochane! Mnie dziś chyba znowu rozkłada :/ Wczoraj miałam już tak dość siedzenia w domu, że poszliśmy do kina, a teraz znów kaszlę, jak głupia. A testy owu nawet nie zaczęły się wybarwiać :/ Chociaż coś lewy jajnik zaczyna kłuć, więc może, może jeszcze jest nadzieja...

Madka co za historia z tym balkonem! Nie wiadomo czy śmiać się, czy płakać. No teraz to już pewnie sama się z tego śmiejesz, ale wyobrażam sobie, co przeżyłaś!

Ruby fajniutka ta szara kurtka. Ostatnia, do której link dałaś. Sama bym chętnie przygarnęła :) Ja przez internet kupuję tylko na zalando, bo tam jest darmowa dostawa i zwrot, więc nie ma obaw, bo tak to też zawsze się boję.
    A jak tam to Twoje paskudztwo Kochana? Mam nadzieję, że obejdzie się bez zabiegu.
    I oczywiście udanego wyjazdu :) Nie znalazła albo nie doczytałam, ale to nie jest wyjazd służbowy, prawda?

Edycik u mnie też pogoda okropna. Miałam iść na zakupy przed weekendem, a tu nie chce mi się nawet nosa wystawić z domu :P

Buziaki i miłego piąteczku! :)

Edycik lubi tę wiadomość

👩37 lat 🧑39 lat

31.07.2025 - ⏸️ naturals 🤯
    1.08. - bHCG 16 mlU/ml 🍀
    4.08. - bHCG 45 mlU/ml 🤞
    6.08. - bHCG 99 mlU/ml 🍀
    8.08 - bHCG 287 mIU/ml 🤞
    19.08 - bHCG 7781 mlU/ml 🍀
    20.08 - jest ❤️
    26.08 - 0,77 cm Misia Haribo 🥰
    10.09 - 2,26 cm 😍
    29.09 - nifty prawidłowe - czekamy na zdrową Basieńkę 🩷
    6.10 - prenatalne super - 6,4 cm Dzidziutka 🥳
    3.12 - drugie prenatalne dalej super - 380 g 😍

15.05.2025 - transfer 💔
    8.02.2025 - transfer💔
    14.09.2024 - transfer ❄️- pusty pęcherzyk 💔
    kwalifikacja z MZ - 10.06
    21.08.2023 - transfer❄️ 💔
    luty 2023 - poronienie naturalnej ciąży

22.07.2019 - urodził się Leon 🩵
    13.11.2018 - transfer blastocysty 4AA
    październik 2018 - ivf

starania od 2014

preg.png
‹‹ 1281 1282 1283 1284 1285 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ