Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
-
WIADOMOŚĆ
-
A jakąś furaginę czy coś możesz brać póki co. Próbowałaś?Rozpoczęliśmy już 4 rok starań... Nadal czekamy na nasz mały Cud!
Laparoskopia 31.08.16 - usunięta przegroda macicy 2cm i ogniska endometriozy I stopnia.
Histeroskopia 6.12.16. - reszta przegrody docięta, macica jest gotowa na przyjęcie lokatora.
1 IUI- 10.01.17 - ????? (@ 25.01)
-
Ja ten posiew u gina mam zrobić? Męża wyśle do labo dziś dzwonilam. Jeszcze nic nie bralam. Idę do apteki. Być może to podraznienie po depilacji
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2016, 15:48
-
Imię Róży, Cinnamonek pochwalcie się butkami, bo sama poszukuje czegoś nowego
może się zainspiruje
A tak w ogóle, to miłego popołudnia Kobietki! ja wróciłam z pracy, najadłam się pierogami z kapustą....i mam ochotę tylko leżećWiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2016, 16:29
midnight, Imię_Róży lubią tę wiadomość
Kiedy nie wszystko idzie po Twojej myśli, po prostu czekaj...i miej wiarę
-
Najważniejsze żeby Twój mąż zrobił ten posiew. Ty też możesz zrobić wymazy u gina, tylko to wszystko trochę kosztuje, więc może najpierw zobacz co wyjdzie u niego. My też mogliśmy zrobić to badanie wcześniej. Robiliśmy ogólne badanie nasienia ale posiewu nie - i jak widać to był błąd. Poczekaj na jego wynik, jak zrobi w pon. badanie to za 2-3 dni będziecie wszystko wiedzieć. Jeśli w nasieniu będą jakieś bakterie to nie oszukujmy się- Ty zapewne też będziesz je mieć.Rozpoczęliśmy już 4 rok starań... Nadal czekamy na nasz mały Cud!
Laparoskopia 31.08.16 - usunięta przegroda macicy 2cm i ogniska endometriozy I stopnia.
Histeroskopia 6.12.16. - reszta przegrody docięta, macica jest gotowa na przyjęcie lokatora.
-
Do gina idź zobaczyć czy nie ma jakiejś infekcji, jeśli jest to też oboje musicie ją wyleczyć, żeby się nawzajem nie zarażać.Rozpoczęliśmy już 4 rok starań... Nadal czekamy na nasz mały Cud!
-
Ja to znam, jak już raz coś złapiesz to potem ciągle jakiś problem. Teraz mamy zakaz
, trzeba się wyleczyć
Do końca miesiąca trzeba się wypościć
Rozpoczęliśmy już 4 rok starań... Nadal czekamy na nasz mały Cud!
-
AgaL wrote:Imię Róży, Cinnamonek pochwalcie się butkami, bo sama poszukuje czegoś nowego
może się zainspiruje
A tak w ogóle, to miłego popołudnia Kobietki! ja wróciłam z pracy, najadłam się pierogami z kapustą....i mam ochotę tylko leżeći w końcu znalazłam
jednak patrzę na stronie poczty i dziś nie dostanę.. Czyli pewnie w poniedziałek
jak dostanę to mogę wkleić, ale pewnie takie Ci się nie spodobają
AgaL, Imię_Róży, Edycik lubią tę wiadomość
-
chmurreczkaa wrote:Do gina idź zobaczyć czy nie ma jakiejś infekcji, jeśli jest to też oboje musicie ją wyleczyć, żeby się nawzajem nie zarażać.
My w tym cyklu jeszcze się nie staraliśmy:-/ więc nie wiem co to mam. Śluz ładny tylko lekko pievze na zewnątrz, myślę czy nie z depilacji. Kupiłam Tantum Rosa przemyje wieczorem. Póki co piję wodę z cytryna, zjadlam zabek czosnku i Tavurin:-)
Chmureczka ile trwa wasze leczenie? Ty robilas wymaz i też masz tego gronkowca?Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2016, 17:28
-
Wiesz co Kas to długo i skomplikowana historia
Dwa lata temu trafiłam do kliniki i ginka kazała mi zrobić przede wszystkim wymazy na obecność chlamydii i ureaplasmy. Powiedziała, że bez sensu zaczynać stymulację cykli gdyby coś było nie tak. Wyszło że mam ureaplasmę. Oboje z mężem dostaliśmy antybiotyk, potem wymaz kontrolny i wszystko było ok, więc mąż poszedł na ogólne badanie nasienia. Wszystko wyszło ok, poza morfologią - plemniki miały połamane główki czy jakoś tak. Wtedy lekarka powiedziała, że mimo wszystko może się udać, bo taki wynik może być spowodowany tym, że nasienie po tej ureaplasmie jeszcze się nie zregenerowało. 4 cykle na CLO i nic, kazała mi robić HSG, ale u niej w klinice to było prywatnie, razem z wszystkimi potrzebnymi badaniami stracilibyśmy na to jedną wypłatę... Półtora roku staliśmy z leczeniem w miejscu, bo w międzyczasie braliśmy ślub, potem kupiliśmy mieszkanie, remont, zmiana pracy itd... Teraz ja musiałam robić posiew moczu i zanieść próbke do labu - rodzinny lekarz mi kazał, posiew nasienia zrobiliśmy przy okazji. Gronkowiec nas zaskoczył... może dlatego wcześniej mąż miał kiepskie wyniki i dlatego się nie udawało... Nie wiem jak długo będzie trwało leczenie, mąż ma antybiotyk na 10 dni, potem skontrolujemy i zobaczymy czy będzie ok. Ja wymazu nie robiłam, tzn robiłam cytologię, mówiłam ginowi o tym gronkowcu, ale powiedział, że to mąż ma się leczyć, ja nie muszę... Nie wiem czy mu ufać, byłam u niego pierwszy raz... Ale sama sobie antybiotyku przecież nie podam...Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2016, 17:46
-
Muszę się trzymać tego gina, bo powiedział, że da skierowanie na drożność jajowodów do szpitala więc na NFZ, nie to co w tej klinice, tam nic za darmo nie ma... Poczekam kilka miesięcy w kolejce do szpitala a w między czasie spróbujemy jeszcze raz stymulować cykle. Jak się nie uda to szpital i laparoskopia. Nie ma na co czekać w naszym wypadku.Rozpoczęliśmy już 4 rok starań... Nadal czekamy na nasz mały Cud!
-
Hej dziewczyny, mamy weekend. Chociaż coś dobrego
Ruby jak na badaniu? Miłego wypoczynku! My też wyjeżdżamy, do moich rodziców. Chociaż na trochę.
Edycik fajnie, że już się lepiej czujecie, dbajcie o siebie
Cinnamonku, Imię_Róży chyba większość kobiet jest buto maniaczkamia melliski uwielbiam!! Oj, przydałyby mi się nowe
U mnie po badaniu kicha, zamiast pęcherzyków jakieś pizdryłki - 8 i 9 mm. Może jeszcze urosną, kolejny monitoring w poniedziałek. A, i zaraz sobie nalewam winka bo endometrium tylko 2,9 mm
Imię_Róży, Edycik lubią tę wiadomość
-
W jakim jesteś wieku?
Mi dolega coś dziwnego mianowicie czuję lekkie pieczenie i szczypanie wydaje mi się że jestem tam lekko opuchnieta i boli jak dotykam wargi przy wejściu. Eh co to znowu za cholerstwo wrrrrr jestem mega zła płakać się chce:-(
Maju oby urosły:-)Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2016, 17:58
-
majju wrote:U mnie po badaniu kicha, zamiast pęcherzyków jakieś pizdryłki - 8 i 9 mm. Może jeszcze urosną, kolejny monitoring w poniedziałek. A, i zaraz sobie nalewam winka bo endometrium tylko 2,9 mm
Który masz dzień cyklu Majju?
Czerwone, najlepiej wytrawne wino, migdały i sok z buraków, a będzie dobrzeMi zawsze pomagało na endo
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2016, 18:01
-
kas50 wrote:W jakim jesteś wieku?
Mi dolega coś dziwnego mianowicie czuję lekkie pieczenie i szczypanie wydaje mi się że jestem tam lekko opuchnieta i boli jak dotykam wargi przy wejściu. Eh co to znowu za cholerstwo wrrrrr jestem mega zła płakać się chce:-(
QUOTE]
Kończę w czerwcu 32 lata.
Ciężko powiedzieć co to może być, właściwie wszystkie infekcje mają podobne objawy. Idż do gina, niech zobaczy co tam się dzieje. Ja teraz byłam na tej cytologii, powiedziałam, że od jakiegoś czasu mam takie nawracające infekcje, okazało się, że to jakiś grzybek, więc i na to teraz się leczymy. Mam nadzieję, że jak pójdę na początku marca to już będzie ok. Wtedy mąż też będzie po leczeniu tego gronkowca i zrobi posiew kontrolny. Jak będzie wszystko dobrze, to zapisuje się na laparo do szpitala i w między czasie trzeba będzie zacząć stymulację.Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2016, 18:15
-
majju wrote:Dziś 9 dc więc może jeszcze ruszą. A endo podobno czasem przy Clo jest mizerne, mam nadzieję że trochę je podrasuję.
Dokładnie. Ja miałam po CLO owulację ok 16dc, też zawsze się martwiłam o endo, bo początkowo było mizerne, ale jeszcze urośnie, spokojnie. Stres mu nie pomoże. Zrób zapas wina na weekend i się delektuj - sama przyjemnośćWiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2016, 18:15
-
Ruby, Midnight, Paryzetko czekam! Nie mam wyjścia
I cieszy mnie każde kłucie jajnika, bo mam nadzieję, że jeszcze coś ruszy
Edycik coś to zdrowienie mi nie idzie, ale dziękuję, będę się kurować dalej
Maju oby pęcherzyki urosły! Mają jeszcze chwilkę, więc spokojnie
Dziewczyny wiecie jaką ja mam ochotę pójść na zakupy, ale w tym miesiącu nie powinnamNasz budżet został już i tak nadwyrężony przez weekend w górach i kupno samochodu... Poza tym mam ogromną ochotę pójść w końcu w przyszłym miesiącu do fryzjera, a to wszystko niestety kosztuje, a ja jestem chyba zbyt odpowiedzialna
majju, chmurreczkaa, midnight, Edycik lubią tę wiadomość
👩36 lat 🧑39 lat
1 ❄️
7 dpt - beta <1 💔
8.02.2025 - transfer blastocysty 2.1.1 🤞❤️
14.09.2024 - transfer blastocysty ❄️
9 dtp - beta 32 mIU/ml
11 dpt - beta 75 mIU/ml
13 dpt - beta 225 mIU/ml
16 dpt - beta 1028 mIU/ml
18 dpt - beta 1804 mIU/ml
20 dpt - beta 2872 mIU/ml
24 dpt - pęcherzyk 0,94 cm
14.10 - pusty pęcherzyk 💔
kwalifikacja z MZ - 10.06
21.08.2023 - transfer blastocysty 3AA ❄️ 💔
lipiec 2023 - transfer odwołany - za niski progesteron 😞
luty 2023 - poronienie naturalnej ciąży
22.07.2019 - urodził się Leon
13.11.2018 - transfer blastocysty 4AA
październik 2018 - Salve - ivf
sierpień 2018 - histeroskopia ok
kwiecień 2017 - hsg ok
starania od 2014 -
Smerfelinko tak jak dziewczyny piszą przy chorobie może się owu opóźnić. Życzę Ci żebyś się doczekała
Ja byłam wczoraj u fryzjera ale jestem średnio zadowolona, kolor jest ok ale już chciałam zapuszczać włosy a jeszcze bardziej skróciłam
Smerfelinka lubi tę wiadomość
-
Oj Kochana, skąd ja to znam! Ja na farbowanie decydowałam się kilka miesięcy i dopiero postanowiłam, że się zapisuję. Poza tym nie mogę się zdecydować, czy podciąć włosy, czy może jednak zapuszczać. Mówię Ci, sama ze sobą nie mogę dojść do ładu
Dobrze, że jesteś zadowolona z koloru, a włosy przecież odrosną
Poza tym z tego co pamiętam, to świetnie wyglądasz w takich włoskach do brody. Dobrze pamiętam, że takie masz?
👩36 lat 🧑39 lat
1 ❄️
7 dpt - beta <1 💔
8.02.2025 - transfer blastocysty 2.1.1 🤞❤️
14.09.2024 - transfer blastocysty ❄️
9 dtp - beta 32 mIU/ml
11 dpt - beta 75 mIU/ml
13 dpt - beta 225 mIU/ml
16 dpt - beta 1028 mIU/ml
18 dpt - beta 1804 mIU/ml
20 dpt - beta 2872 mIU/ml
24 dpt - pęcherzyk 0,94 cm