X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
Odpowiedz

Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać

Oceń ten wątek:
  • midnight Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madka 3 trochę ponad..kocham ją ale czasem bywa okropnie męcząca.najgorsze jest to że zrobiłam się trochę nerwowa, i wolałabym zeby kładła się normalnie...żeby uniknąć jakiś niepotrzebnych nerwów...
    A z tym tsh miałyście rację...trochę za wysokie...

Córcia-2012 <3
    J-6/11tc [*] 13.02.15,
    S -18tc [*] 30.09.15,
    F-16tc. [*] 12.05.16
    K-21tc. [*] 02.02.17
  • madka Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby to taki wiek chyba :/ Mój też jakiegoś skoku dostał i teraz jest na etapie ciągłego złoszczenia się, warczy jak pies :D

Ruby lubi tę wiadomość

29 l. - podejście nr 11. Ciekawe czy przyniesie szczęście...
    "Nadzieja cichut­ko przy­siadła w kącie, gdy spoj­rzała w oczy rzeczywistości..." 

• midnight Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madka no tak, Ty to masz takich potworków na co dzień ;)

Córcia-2012 <3
    J-6/11tc [*] 13.02.15,
    S -18tc [*] 30.09.15,
    F-16tc. [*] 12.05.16
    K-21tc. [*] 02.02.17
  • chmurreczkaa Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kas50 wrote:
    Czy te gronkowce zarazaja również Ciebie? Stąd infekcje u Ciebie? Mąż miał jakieś objawy? Ile placiliscie zq badanie?

Dalas mi do myslenia, ten cykl zaryzykuje a jeśli znów będzie infekcja to badam męża! I siebie!:-)

Kas nie wiem na ile ufać ginekologowi, u którego byłam wczoraj pierwszy raz, ale powiedział mi, że te gronkowce w nasieniu być nie powinny, ale czasem występują u kobiet i nie powinny stwarzać problemów. Mąż ma więc bakterie, które mogą znacząco obniżać jakość nasienia, czego wcześniej nie braliśmy pod uwagę. Myśleliśmy, że jego kiepskie wyniki są spowodowane leczeniem ureaplasmy, że za szybko po antybiotyku robiliśmy badanie i nasienie jeszcze się nie poprawiło, bo na to też trzeba czasu. Posiew kosztował nas 40zł. Tyle zapłaciliśmy i dało nam nadzieję, że jak pozbędziemy się tego gronkowca, mojej infekcji grzybiczej i poprawimy wynik tarczycy to w kwietniu powtórzymy badania i zaczniemy staranka od nowa :)

Rozpoczęliśmy już 4 rok starań... Nadal czekamy na nasz mały Cud!
    Laparoskopia 31.08.16 - usunięta przegroda macicy 2cm i ogniska endometriozy I stopnia.
    Histeroskopia 6.12.16. - reszta przegrody docięta, macica jest gotowa na przyjęcie lokatora.
    1 IUI- 10.01.17 - ????? (@ 25.01)
  • chmurreczkaa Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na razie trzeba się trochę podleczyć :)

A i jeszcze dla mnie nowość - wczoraj lekarz kazał mi zrobić badanie poziomu wit. D. Powiedział że kosztuje to 50zł ale szybko się zwróci bo na receptę wypisze tani lek a nie suplement z apteki za 25zł. Podobno często bagatelizowana sprawa a teraz masa osób cierpi na awitaminozę i to może stwarzać duże problemy przy zachodzeniu w ciąże. Chyba zrobię to badanie, jestem ciekawa.

Rozpoczęliśmy już 4 rok starań... Nadal czekamy na nasz mały Cud!
    Laparoskopia 31.08.16 - usunięta przegroda macicy 2cm i ogniska endometriozy I stopnia.
    Histeroskopia 6.12.16. - reszta przegrody docięta, macica jest gotowa na przyjęcie lokatora.
    1 IUI- 10.01.17 - ????? (@ 25.01)
  • madka Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    midnight wrote:
    Madka 3 trochę ponad..kocham ją ale czasem bywa okropnie męcząca.najgorsze jest to że zrobiłam się trochę nerwowa, i wolałabym zeby kładła się normalnie...żeby uniknąć jakiś niepotrzebnych nerwów...
    A z tym tsh miałyście rację...trochę za wysokie...
    A do przedszkola chodzi? Mój się uspokoił tak około 3 r ż. Wcześniej myślałam, że się powieszę :D Przez pierwszy rok często się darł, ale tak głośno, że nam się szyby w oknach trzęsły - poważnie (dodam, że mamy stare okna). Jak zaczał chodzić, regularnie budził się o 5 rano. Robił afery w sklepie, wszędzie właściwie. Wszędzie go było pełno :/ Kiedyś jak miał 2 lata zamknął mnie i moją mamę na 1 h na balkonie, to był najgorszy moment mojego życia :/ Stąd pojawiło się moje nocne życie, bo dziecko kładłam o 19 spać i dopiero odpoczywałam :D Teraz mam Anioła w domu, czasem na humorki, ale jest uroczy, uwielbia się uczyć, dużo potrafi (nie lubię się chwalić, ale mnoży i dzieli już w zakresie 100 :D ). Jest cudowny, ale pierwsze 3 lata to był HORROR :D

midnight, Ruby, madzikk lubią tę wiadomość

"Nadzieja cichut­ko przy­siadła w kącie, gdy spoj­rzała w oczy rzeczywistości..." 

• madka Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    midnight wrote:
    Madka no tak, Ty to masz takich potworków na co dzień ;)
    Ale kocham te Potworki :) I co by nie było, ale nawet ze złym humorem jestem, a one przychodzą, tulą się, to nawet to brojenie (oczywiście w zakresie ogólnie przyjętych norm) jest fajne :D

Ruby, midnight lubią tę wiadomość

• midnight Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madka wrote:
    A do przedszkola chodzi? Mój się uspokoił tak około 3 r ż. Wcześniej myślałam, że się powieszę :D Przez pierwszy rok często się darł, ale tak głośno, że nam się szyby w oknach trzęsły - poważnie (dodam, że mamy stare okna). Jak zaczał chodzić, regularnie budził się o 5 rano. Robił afery w sklepie, wszędzie właściwie. Wszędzie go było pełno :/ Kiedyś jak miał 2 lata zamknął mnie i moją mamę na 1 h na balkonie, to był najgorszy moment mojego życia :/ Stąd pojawiło się moje nocne życie, bo dziecko kładłam o 19 spać i dopiero odpoczywałam :D Teraz mam Anioła w domu, czasem na humorki, ale jest uroczy, uwielbia się uczyć, dużo potrafi (nie lubię się chwalić, ale mnoży i dzieli już w zakresie 100 :D ). Jest cudowny, ale pierwsze 3 lata to był HORROR :D

Chodzi chodzi :) miałam nadzieję że ją troszkę zmieni..i trochę się wyhuczy ,
    od maleńkości uwielbiała kontakt z dziećmi, ale nawet po powrocie chce do dzieci ;)

madka lubi tę wiadomość

Córcia-2012 <3
    J-6/11tc [*] 13.02.15,
    S -18tc [*] 30.09.15,
    F-16tc. [*] 12.05.16
    K-21tc. [*] 02.02.17
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2016, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a wiecie jak szybko obniża się prog po odstawieniu np luteiny?
    Chciałam już odstawić dzisiaj, zresztą lekarz mówił, że mam brać 5-7 dni , nie mam pojęcia czemu tak krótko...zastanawiam się czy ma to jakieś znaczenie jak odstawię już teraz ok 6-7 dni po, że gwałtownie spadnie i w razie czego pozamiata wszystko czy to proces długotrwały?

• madka Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby, nie wiem, bo ja pierwszy raz na wspomagaczu :/ Sama jestem ciekawa. Ja ostatnią tabletkę wzięłam we wtorek o 17. Dziś już miałam bóle na @. Liczę, że jutro, pojutrze przyjdzie, czyli wtedy logicznie rzecz biorąc prog powinien już być nisko.

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2016, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madka wrote:
    Ruby, nie wiem, bo ja pierwszy raz na wspomagaczu :/ Sama jestem ciekawa. Ja ostatnią tabletkę wzięłam we wtorek o 17. Dziś już miałam bóle na @. Liczę, że jutro, pojutrze przyjdzie, czyli wtedy logicznie rzecz biorąc prog powinien już być nisko.
    a jak długo brałaś? standardowo 10 dni?

• madka Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam na 5 dni, na wywołanie @, bo ginka stwierdziła, że bezowulacyjny. 3 dnia brania trochę cycki spuchły i stan podgorączkowy, jak zawsze po owulce. Dziś rano jeszcze te objawy były, ale teraz już nie, więc myślę, że @ tuż tuż.

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2016, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madka wrote:
    Ja miałam na 5 dni, na wywołanie @, bo ginka stwierdziła, że bezowulacyjny. 3 dnia brania trochę cycki spuchły i stan podgorączkowy, jak zawsze po owulce. Dziś rano jeszcze te objawy były, ale teraz już nie, więc myślę, że @ tuż tuż.
    acha rzeczywiście, już pamiętam...

• madka Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby, a tak z ciekawości... W związku z nową reformą, Młoda pójdzie do szkoły czy do zerówki?

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2016, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madka wrote:
    Ruby, a tak z ciekawości... W związku z nową reformą, Młoda pójdzie do szkoły czy do zerówki?
    zostaje jeszcze rok w przedszkolu :)cała jej grupa zostaje ;)

• madka Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to super :) Wszystko swoim tempem :)

• Kasia1407 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katiusza oby @ nie przyszła trzymam za to mocno kciukasy od już jakiegoś czasu :)

Kas korzystaj z śluzu i podniesionego libido :) Oby co z tego wyszło :) I ja mam takie same teściki co ty :)

Ja wam powiem że domowego laboratorium LH ja nie lubię ponieważ zdarzyło mi się że bardzo często podawały mi błędne pozytywne wyniki. Teraz mam te z allegro ale u mnie w aptece kupowałam takie które mnie nigdy nie zawodziły płaciłam za nie ok 11zł.

Ryby pozbądź się jak najszybciej tego świństwa. Współczuję ...

Życzę wam dobrej nocki dziewczyny :)

Edycik lubi tę wiadomość

201707271556.png
    200710144670.png
    70 cykl starań.... I jaki szczęśliwy :D
    Nadzieja umiera ostatnia. ..

• Paryzetka83 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby ja też się zastanawiam jak to jest z tym progiem po luteinie ja dziś biorę 8 dzień jeszcze 2 i odstawiam a po 3 dniach (nie) powinna być @. Tylko czy on spada od razu czy powoli to już nie wiem. A czemu Ty tylko na 5 dni dostałaś?

8 cs - [*] 6/7 tydzień
    37 cykl starań
    Termin @: może lepiej nie wiedzieć?
  • madzikk Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madka podoba mi sie twoj rozrabiaka.
    2 latek zamknal mame i babcie na balkonie na 1h, co mu przyszlo do glowy, ciekawe co mial w planach? Moze chcial na spokojnie zjesc cala nutelle z szafki :)

Dobrej nocki zycze!

midnight, AgaL lubią tę wiadomość

16udgox1i4rww54k.png
    31cs
    IUI 23.3.2017
    IUI 27.2.2017
    HSG 26.10.2015
  • madka Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzik historia nieziemska, jutro Wam opiszę, jadę na wycieczkę, to w autokarze powinna być chwila :)

midnight, madzikk lubią tę wiadomość

‹‹ 1279 1280 1281 1282 1283 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ