X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
Odpowiedz

Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2016, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cinnamon cookie wrote:
    Ruby super, że już po wszystkim! :) nie ma to jak w domu :) leż i odpoczywaj :) do kiedy masz zwolnienie?
    Ja akurat mam urlop, a w przyszłym tyg idę tylko dwa razy to wezmę HO , nie chcę w Cz brać L4 bo strasznie słabo płacą, nawet pierwsze 3 dni za darmo a potem 60%...

• AgaL Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rubyyy fajnie, że jesteś :) :) :) no po prostu "zajebiście" :P

Ruby lubi tę wiadomość

<3 Kiedy nie wszystko idzie po Twojej myśli, po prostu czekaj...i miej wiarę <3
  • majju Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siema Ruby, no to zajebiście, że "zajebiście". Oby tak dalej :)

Ruby, AgaL lubią tę wiadomość

qdkkqps67blqh0e0.png
  • kas50 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby wrote:
    ft3 2-4,2
    ft4 0,9-1,7
    wyniki masz bardzo ładne, ft4 72%, ft3 41%, tsh wcale nie takie złe. Jaką dawkę bierzesz? możesz ewentualnie podnieść o 1/4 lub 1/2 tabletki25.
    Suplementujesz selen? bo konwersję masz ciut słabszą.

Ewelinka kiedy robiłas tsh?
    jak w tym tyg.to jutro zzrobiłabym jeszcze ft3 i ft4 żeby mieć komplet.

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2016, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to już nawet do spowiedzi byłam umówiona na dzisiaj z księdzem, ale jak chodził rano to akurat byłam pod prysznicem:P no ale postanowiła, idę na przed świętami do spowiedzi!

AgaL, cinnamon cookie, majju, Edycik, midnight lubią tę wiadomość

• EwelinaaKa Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W poniedziałek :-) dziękuję kas

Ft3 i ft4 robi się na czczo?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 13:04

2da6343587.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2016, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kas50 wrote:
    wyniki masz bardzo ładne, ft4 72%, ft3 41%, tsh wcale nie takie złe. Jaką dawkę bierzesz? możesz ewentualnie podnieść o 1/4 lub 1/2 tabletki25.
    Suplementujesz selen? bo konwersję masz ciut słabszą.

Ewelinka kiedy robiłas tsh?
    jak w tym tyg.to jutro zzrobiłabym jeszcze ft3 i ft4 żeby mieć komplet.
    nie nie suplementuję, a biorę dwa dni po 25 a jeden dzień 50 euthyroxu więc może kapkę zwiększę jak rośnie? że jedeń dzień 25, jeden 50

dziękuję za interpretację:*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 13:06

• AgaL Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby wrote:
    Ja to już nawet do spowiedzi byłam umówiona na dzisiaj z księdzem, ale jak chodził rano to akurat byłam pod prysznicem:P no ale postanowiła, idę na przed świętami do spowiedzi!

Super :*

• kas50 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby zwiększyłabym dawkę nieznacznie i możesz brać 4x25 i 3x50, ale zalecam wizytę lub konsultację u endo. Dawka naprzemienna mogłaby spowodować że ft4 miałabyś ponad poziom, a nieznacznie zwiększając zobaczysz jak ft4 dużo rośnie.
    Oba hormony powinny być na podobnym poziomie, za złą konwercję ft4 do ft3 odpowiadają niedobory żelaza, wit.b12, kwasu foliowego i selenu:)

Ewelinka ft3 i ft4 zrób na czczo.

edit: zrobiłam przed chwilą test ovu i negatyw.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 13:18

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

• Paryzetka83 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby to zaje, że już w domu :) A tsh ze szpitala się nie przejmuj. Też mi jakieś kosmiczne wyszło, a moja endo stwierdziła, że to inny lab, inne normy i mam się nie martwić :)

8 cs - [*] 6/7 tydzień
    37 cykl starań
    Termin @: może lepiej nie wiedzieć?
  • Edycik Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby to odpoczywaj w domku :) super że już po wszystkim kochana

Kobity ja dzis po pracy idę na pazurki :)

AgaL lubi tę wiadomość

ac328aa0b4365d167f634a4672b15680.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2016, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edycik wrote:
    Ruby to odpoczywaj w domku :) super że już po wszystkim kochana

Kobity ja dzis po pracy idę na pazurki :)

Masz już coś wybrane czy na spontana? ja mam ohydne teraz po ściągnięciu,nie mogę na nie patrzeć więc chyba też sobie machnę jutro albo w pt.

AgaL, Edycik lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2016, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edycik zapomniałam o najważniejszym- a ty pytałaś teściowej czy możesz kochana?!:P

Edycik, AgaL, cinnamon cookie, Paryzetka83, midnight, katiuszaa lubią tę wiadomość

• AgaL Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby wrote:
    Masz już coś wybrane czy na spontana? ja mam ohydne teraz po ściągnięciu,nie mogę na nie patrzeć więc chyba też sobie machnę jutro albo w pt.

O Ty :P ohydne masz, a pisałaś, że ładniejsze niż moje :D haha

Edycik lubi tę wiadomość

• Edycik Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby nie mam nic wybrane ale może coś wymyslę zaraz :)
    teściowej nie pytałam, M. już śmiga wczoraj na obiadek fasolkę po bretońsku zrobił więc teraz póki ma L4 mam jak u Pana Boga za piecem :)

cinnamon cookie, Paryzetka83, AgaL, Smerfelinka, midnight, Bratek lubią tę wiadomość

• cinnamon cookie Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzwoniłam do gina, mówił żebym się nie martwiła tym płynem, że pewnie mam zaburzenia owulacji no i będziemy działać... :)

Edycik pokaż oczywiście co ciekawego zrobiłaś ;)

Smerfelinka, Edycik, midnight lubią tę wiadomość

11 cykl - <3 :)
    f2wl20mmrxkgechr.png
  • AgaL Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No Edycik pochwal się, może na ten efekt szklanych paznokci na jednym pazurku się zdecydujesz ;)
    http://kobieta.wp.pl/gid,17942038,img,17942074,kat,52556,title,Szklany-manicure,galeriazdjecie.html?ticaid=11689e&_ticrsn=3

Na wszystkich to wygląda trochę kosmicznie...lubię science fiction...ale nie na pazurkach ;)

Cinnamonek fajnie, że gin Cię uspokoił :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 13:44

Paryzetka83, Smerfelinka, Edycik, cinnamon cookie lubią tę wiadomość

• Kasia1407 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)
    Niestety nie jestem w stanie was teraz nadrobić bo powiem wam ze sie dzisiaj rozpisalyscie. Ale co nie co podczytalam.

Cinnamon tule mocno za betę :-*

Ruby witamy z powrotem :) Dobrze ze juz wracasz do siebie :) Teraz świństwo usunięte i marzec będzie twoj :-)

Agus najlepiej radzę ci henne zrobic u kosmetyczki poniewaz na rzesy sama sobie dobrze nie zrobisz bo to sie robi przy zamknietych oczach i trzeba to trzymac minimum 20 min.

Katiusza jak fajnie ze dołek zakopany i powrocilam do nas :-)

Madzik ta strata była juz dawno temu przed urodzeniem mojego synka ale nie ukrywam tego zapomniec nigdy sie nie da. Ale ten ginek chce dojść do tego dlaczego tak sie stalo i dlaczego w ciazy z synkiem tez mialam taka zagrozaona ciążę.

Nie wiem ktora sie pytala ale chyba Aga do jakiego gina chodzę. Jest to dr.Andrzej Kwiatkowski jak ktos jest z rejonu Łódzkiego to szczerze go polecam :) Naprawdę podejście ma super :)

Ja właśnie moje drogie jestem w drodze do Warszawy na to badanie. Niestety spodziewam sie zlych wyników poniewaz przewidywalna na dzis owulka ale sluzu u mnie nie ma w ogóle więc mysle ze po plemniczkach porannych tam nawet sladu nie ma. Nawet M powiedzial ze strasznie tam sucho :(
    Cos ten śluz mi sie znacznie pogorszyl musze mojemu ginowi o tym w piatek powiedzieć.

Życzę wam milego dnia :-*

cinnamon cookie lubi tę wiadomość

201707271556.png
    200710144670.png
    70 cykl starań.... I jaki szczęśliwy :D
    Nadzieja umiera ostatnia. ..

• Edycik Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguś mnie się to nawet podoba, ale wygląda jak hologramy albo folia rwana pod pazurkami wtopiona w żel. Takie kiedyś miałam :) Teraz daję przerwaznie żel kolorek :)

Cinnamonku fajnie,że udało sie zadzwonić do gina i że nie ma powodów do nerwów.

cinnamon cookie, AgaL lubią tę wiadomość

• majju Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edycik ale mi smaka narobiłaś na fasolkę! Mmmmm... jutro gotuję :)

Kasiu powodzenia na badaniu! Nie martw się, u mnie też zawsze jest sucho jak na pustyni a jakoś udało się zrobić PCT i nawet wszystko wyszło ok, także głowa do góry :)

Edycik, AgaL, Kasia1407 lubią tę wiadomość

qdkkqps67blqh0e0.png
‹‹ 1315 1316 1317 1318 1319 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ