X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
Odpowiedz

Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać

Oceń ten wątek:
  • Imię_Róży Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No Ruby i już po dziadostwie:-)
    Edycik ja jutro idę na brwi, mam takie typu Breżniew i muszę je od czasu do czasu dyscyplinować:-)

Edycik, AgaL, midnight lubią tę wiadomość

km5sdf9hxn8lpm8f.png
    ex2b3e5egnyexlfw.png
    10.01.2017 r. połówkowe księżniczki;-) - 472g cudu:*
  • AgaL Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiu powodzenia na badaniu! :)

A o hennę pytała Paryzetka wiec na pewno sobie odczyta, a o lekarza nie wiem kto ;)
    ale info podałaś to najważniejsze :)

Paryzetka83 lubi tę wiadomość

<3 Kiedy nie wszystko idzie po Twojej myśli, po prostu czekaj...i miej wiarę <3
  • Paryzetka83 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia o henne ja pytałam i tą którą mam robi się na otwartych oczach i tylko przez 5 min ;)

AgaL lubi tę wiadomość

8 cs - [*] 6/7 tydzień
    37 cykl starań
    Termin @: może lepiej nie wiedzieć?
  • AgaL Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paryzetka jak tam ?:)

• midnight Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EwelinaKa ja mam tsh 3,890 dostałam euthyrox 25, endo u której byłam mówiła że w ciąży powinno być tak 1,5-2. Ale jak mówią dziewczyny zapytaj najpierw lekarza prowadzącego, zrób ft3 i ft4 i będzie jasne.

Ruby to zajebiście że ''zajebiście'', oby tak dalej i szybciutkiego zagojenia! Z tymi ciężarnymi to co innego jak taka siksa wpadła i mówi coś typu jak ta z która ja leżałam po 1 stracie..''mogłabym poronic''...

Kasia trzymam kciuki za badania.

Paryzetko trzymam kciuki za piękny przyrost bety!

Kasia1407 lubi tę wiadomość

Córcia-2012 <3
    J-6/11tc [*] 13.02.15,
    S -18tc [*] 30.09.15,
    F-16tc. [*] 12.05.16
    K-21tc. [*] 02.02.17
  • Kasia1407 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurcze Paryzetka to mi sie pokickalo ze Aga sie pytala :)
    To powiem ci ze nie wiem co ty masz za henne.

Maju dziękuję ci za mile slowo troszkę mnie pocieszylas. Dzis beda wyniki to zobaczymy :-)

Dziękuję za kciuki dziewuszki. Czekamy właśnie juz w Invicta na naszą kolej :-) Ale jaka tutaj jest mila obsluga to az w szoku jestem :-)

AgaL lubi tę wiadomość

201707271556.png
    200710144670.png
    70 cykl starań.... I jaki szczęśliwy :D
    Nadzieja umiera ostatnia. ..

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2016, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smerfelinka wrote:
    Midnight mnie też zwykle daleko od złośliwości, nikomu źle nigdy nie życzyłam i nie myślę "dlaczego ona, a nie ja"... Tak, uważam że to niesprawiedliwość, że nie każdy może, że ten kto nie chce, to ma, a ten kto chce, musi wiele wycierpieć, a i tak nie zawsze się udaje. Oczywiście to jest temat rzeka i można na ten temat dużo powiedzieć, ale moim koleżankom w ciąży zawsze szczerze gratulowałam. Zawsze cieszyłam się razem z nimi, bo niektóre też wiele przeszły. Tylko później, w domu zwykle kończyło się łzami, bo ja tego póki co nie mogę doświadczyć, a bardzo bym chciała... Myślę, że większość z nas zna te uczucia, niestety :(
    nie mogłabym lepiej opisać swoich uczuć. Jeśli ktoś chciał dziecko bardzo się z nim ciesze ale w domu ryczę jak bóbr. Doszłam do etapu ryczenia nawet jak w filmie lub w książce ktoś jest w ciąży.

AgaL, Smerfelinka lubią tę wiadomość

• AgaL Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katiuszka polubiłam, a chodziło mi to, ze rozumiem ;* ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2016, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cinnamon cookie wrote:
    Kochane jesteście :* :)

Aguś ja wiedziałam, że taki wynik będzie :) zrobiłam betę bo gin kazał, ale i tak mówiłam mu że to zupełnie niepotrzebne... Nie przeżywam bardzo :) wiem, że czeka mnie niedługo remont i tym zajmuję swoje myśli ;) próbuję odnaleźć pozytywy bycia "nie w ciąży" ;) poza tym muszę przygotować dom na Wasz przyjazd! :)
    Szykuj się bo jak zrobimy nalot... myślę że za bardzo nie będziemy się niczym przejmować z winem w ręku ;) No może Partyzantka bo trzeźwa ;)

AgaL, Paryzetka83, cinnamon cookie, Smerfelinka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2016, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby wrote:
    Witam się z domku :))))

Lekarz oglądnął dzisiaj i powiedział przy wszystkich " zajebiście" wypis :P
    to tyle z tego że się dobrze goi i niech tak zostanie ;)

Cynamonek - cudowne nastawienie, takie samo będzie moje, już nad tym pracuję zwłaszcza, że starać się nie damy rady teraz, ale ma to też swoje plusy i wcale nie jest ich mało :) wirtualna piąteczka dla ciebie ;)

Katiuszka - dobrych ludzi spotykają dobre rzeczy i tego się wszystkie trzymajmy :)

W szpitalu robili mi TSH i urosło mi do 2,1 z 1,4 to chyba muszę dawkę zwiększyć.
    Wizyta kontrolna w poniedziałek to popytam o to.

Madzikk to cudownie macie, jak ja bym chciała aby to wszystko odbywało się w domu, pod okiem lekarza ale w domu, byłoby bosko ...

Muszę przyznać , że od wczoraj nie brałam przeciwbólowych i czuję się dobrze, lekko szwy czuję ale nie boli mnie to - pielęgniarki były w szoku :)

Mid jestem pewna, że to tak z nami jest, że wszystkie patrzymy z zazdrościa ale nic złego nie mamy na myśli tylko że szkoda, że ja nie jestem w tym sensie. U mnie na oddziale leżały dwie takie młodziutkie z brzuchami ale serio na 15 lat wyglądały...

Fajne babki leżały obok, nawet mam ochotę je w pon odwiedzić, ale w sumie nie wiem czy będą bo może w niedziele pójdą. Po 40-stce ale wspaniałe, pogadałyśmy jakbyśmy się od zawsze znały. Jedna to nawet po 60 ale równa babka...

Paryzetka - kciuki za betę :)

Aga - oby ten cykl był tym trafionym, w końcu do marca daliście sobie czas więc musi być jak u paryzetki ;)

Tyle chciałam napisać i już zapomniałam....musiała bym czytać chyba wszystko od nowa :P
    Witaj. Jesteś dzielna baka ;)

Ruby lubi tę wiadomość

• midnight Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja i tak wierzę że w końcu każdej z Was się uda,
    a póki co cieszcie się sylwetką...ja zażeram się słodyczami...eh, będzie dziewuszka jak nic, choć z jednej strony to i dobrze skoro chłopców nie mogę donosić. A propos donoszenia, coś mnie od wczoraj brzuch boli...mam nadzieję że to tylko rozciąganie, bo od 1 porodu mam problem z czuciem skurczy...i teraz tez nie wiem czy to skurcz czy co innego.

Córcia-2012 <3
    J-6/11tc [*] 13.02.15,
    S -18tc [*] 30.09.15,
    F-16tc. [*] 12.05.16
    K-21tc. [*] 02.02.17
  • AgaL Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mid a kiedy masz wizytę?

• Paryzetka83 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idę powtórzyć betę, trzymajcie kciuki!

midnight, Smerfelinka, Ejrene, Edycik lubią tę wiadomość

8 cs - [*] 6/7 tydzień
    37 cykl starań
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2016, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paryzetka83 wrote:
    ZACIŚNIĘTE

• AgaL Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paryzetka83 wrote:

Już nie chciałam Cię popędzać.... ale doczekać się nie mogę, oczywiście pięknego przyrostu, TRZYMAM :*

• midnight Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguś 1 marca, jak będzie bardzo bolało to oczywiście lecę wcześniej, ale mam nadzieję że to tylko rozciąganie bo nic poza tym się nie dzieje. po prostu nie odczuwam już takich słabszych skurczy, ostatnie skurcze miałam podczas porodu a póxniej przy ronieniu S. Miesiączkowych 0

Córcia-2012 <3
    J-6/11tc [*] 13.02.15,
    S -18tc [*] 30.09.15,
    F-16tc. [*] 12.05.16
    K-21tc. [*] 02.02.17
  • AgaL Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mid na pewno to rozciąganie, nie martw się na zaś. A 1.03 już na dniach :) który to będzie tydzień jak pójdziesz na wizytę?

midnight lubi tę wiadomość

• midnight Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paryzetko ja od rana mam tak zaciśniete ze już skurczy dostałam!!! czekam z niecierpliwościa na piękny przyrost

AgaL, Paryzetka83 lubią tę wiadomość

Córcia-2012 <3
    J-6/11tc [*] 13.02.15,
    S -18tc [*] 30.09.15,
    F-16tc. [*] 12.05.16
    K-21tc. [*] 02.02.17
  • Paryzetka83 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie Mid, który tydzień u Ciebie?

8 cs - [*] 6/7 tydzień
    37 cykl starań
  • midnight Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paryzetko 5 i 2 dni, a u Ciebie który to bedzie ?

Bratek lubi tę wiadomość

Córcia-2012 <3
    J-6/11tc [*] 13.02.15,
    S -18tc [*] 30.09.15,
    F-16tc. [*] 12.05.16
    K-21tc. [*] 02.02.17
‹‹ 1316 1317 1318 1319 1320 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ