Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
-
WIADOMOŚĆ
-
Po badaniu mówiła, że macica w porządku, a po usg że ciąży nie widzi bo powinien być pęcherzyk. A że ten pojawia się przy becie ok 700 to teraz czekam. Moim zdaniem już dawno beta powinna być wyższa, ale zobaczymy.AgaL wrote:Paryzetko jak to nie widać, co lekarz mówił ???8 cs - [*] 6/7 tydzień
37 cykl starań
Termin @: może lepiej nie wiedzieć? -
nick nieaktualnyParyzetka83 wrote:Po badaniu mówiła, że macica w porządku, a po usg że ciąży nie widzi bo powinien być pęcherzyk. A że ten pojawia się przy becie ok 700 to teraz czekam. Moim zdaniem już dawno beta powinna być wyższa, ale zobaczymy.
Paryzetko ale może ma aparat słaby? to bardzo prawdopodobne. To jak z moim małym polipem było - u mądrej głowy widać jak nic, a na innym aparacie ani śladu, a po histo okazało się , że był więc może to wina aparatu.Trzymamy mocno kciuki :* -
Hej
Paryzetko..jakto nie widzi...?może jeszcze za wcześnie..usg nie zawsze tak pokaże..zależy od sprzętu i ultrasonografisty...trzymam kciuki zeby było wszystko dobrze!! o której beta?
Dobrze by było żebyś miała jednego zaufanego lekarza który poprowadzi ciążę..
Edyci urocza siostra
Kasia dzięki, i w takim razie życzę by przyszła @ i szybko sobie poszła i szybko była owulka
Cinnamon dziękuję, jakby lepiej gardło po malu odpuszcza-płukankę z soli robiłam -fuj- ale dało radę, tylko słaba jestem przeokrutnie...a przy małym koczkodanie ciężko poleżeć...zaraz po babkę dzwonię
co u Ciebie słychać?
Ruby spoko temat
w szpitalu zawsze kazali najpierw sie podmyć, nalepiej wsadzić se tampon tam-żeby żadne śluzy się nie dostały a potem walić ze środkowego stumienia...do tego najpóźniej do 7:00 trzeba było oddać...eh masakra ledwo człek wstaje nieprzytomny lać się chcę a tu takie prykazy...
A Tobie jak tam? już jutro szwy zdejmujesz? dobrze pamiętam?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2016, 11:11
Edycik, Kasia1407 lubią tę wiadomość
Córcia-2012
J-6/11tc [*] 13.02.15,
S -18tc [*] 30.09.15,
F-16tc. [*] 12.05.16
K-21tc. [*] 02.02.17
-
Dziękuję Wam dziewczyny :*
Beta będzie jak będzie, nawet może być jutro. Plamienie jest dziś większe niż wczoraj, więc ja się już poddaję. Jedyna moja pociecha, że USG w luxmedzie czasem do 8 tygodnia nic nie pokazuje, ale nie ma co się łudzić.8 cs - [*] 6/7 tydzień
37 cykl starań
Termin @: może lepiej nie wiedzieć? -
Midnight dobreeee koczkodan
hahaha
mi gin powiedział, że można nawet się podmyć i zrobić z drugiego sikania - w tym pierwszym zawsze będą bakterie i śluz - a ja mądra z pierwszego robiłam i to od razu do kubeczka - brawo ja!!!! 
U mnie Ok, czuję się dobrze, w środę wizyta, zobaczę co tam się dzieje i czy w ogóle coś się dzieje... Dziś w pracy a od jutra mój długo wyczekiwany wolny weekend
midnight, Edycik lubią tę wiadomość
-
Paryzetka mi też się wydaję że ten lekarz coś nie tak..sprzęt sama mówisz że do d...a ja naprawdę mogę Ci świetną specjalistkę polecić...I takie moje skromne zdanie -mieć właśnie swojego już zaufanego prowadzacego, bo tak szczerze to mam wrażenie że ta dzisiaj to trochę Cię olała...i te plamienia? powinna coś zaradzićCórcia-2012

J-6/11tc [*] 13.02.15,
S -18tc [*] 30.09.15,
F-16tc. [*] 12.05.16
K-21tc. [*] 02.02.17
-
Paryzetko może plamienie po badaniu trochę bardziej bo macica mocno ukrwiona? A sprzęt mają bardzo kiepski w Luxmedzie. Na połówkowe to każą iść gdzie indziej i oddają kasę taki sprzęt mają kiepski. Trzymam mocno kciuki za betę i fasolkę
.
-
Do tego płatna poradnia i się spiąć z wynikiem nie mogą...? co innego jak ja betę robiłam w szpitalu dla gruźlików...trzeba było sprzęt ustawić itp...ale tu..? Nie stresuj się kochana..MAdzik ma rację, ten lekarz chyba ślepy.
Ja trzymam kciuki i wierzę zeby beta była wysoka, a propos bety-mi to się wydaję ze bardziej od rozmiaru zarodka zależy widoczność a nie od wysokości bety..sama widzisz na wynikach jakie są rozbieżności wyniku bety...eh, będzie dobrze! musi być, niepotrzebnie Cie stresują robiąc tak wcześnie usg na tak g***nianym sprzęcie.
Edit: i mało ufam płatnym lekarzom-większość tylko na kasę naciąga.
a i jeszcze jak wolisz płatnego to w Rzgowie jest taki, też niezły i jest ordynatorem na ciesielskiej wiec poród w razie co jak królowa
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2016, 11:52
Córcia-2012
J-6/11tc [*] 13.02.15,
S -18tc [*] 30.09.15,
F-16tc. [*] 12.05.16
K-21tc. [*] 02.02.17
-
Paryzetka83 wrote:U mnie ciąży nie widać czekam na bete

Wpadłam tylko na moment i aż się uśmiechnęłam
PARYZETKA- bedzie dobrze
ja pamiętam jak na początku ciąży byłam w luxmedzie, sprzęt kicha! Na pierwszym usg babeczka nic nie zobaczyła, nawet pęcherzyka, totalnie pusto, a test pozytyw
Na drugie usg przyszłam już z betą- ale dalej nic nie widziała, odesłała mnie do szpitala, bo "tam nic nie ma to może pozamaciczna", nastresowałam się jak nigdy, a babeczka w szpitalu oczy jak spodki zrobiła i zapytała co pani doktor chciała oglądać w 4 czy 5 tc
Dopiero przełom 6/7 było widać jak na dłoni
madzikk, Bratek, cinnamon cookie lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny sprzęt w luxmedzie może do dupy, ale ja pani doktor będę bronić - to jest bardzo dobry lekarz, koleżance prowadziła ciążę i jest polecana, tylko jej nie wybrałam na prowadzącą bo trzeba po 3 miesiące na wizytę czekać. Na plamienia kazała zwiększyć luteinę i na razie czekać. A betę robi diagnostyka, tylko u nich z terminem podstawiania wyników nigdy nic nie wiadomo. Także ja się już na nic nie nastawiam, zobaczymy co będzie.8 cs - [*] 6/7 tydzień
37 cykl starań
Termin @: może lepiej nie wiedzieć?