X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
Odpowiedz

Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać

Oceń ten wątek:
  • Paryzetka83 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie ciąży nie widać czekam na bete :(

8 cs - [*] 6/7 tydzień
    37 cykl starań
    Termin @: może lepiej nie wiedzieć?
  • AgaL Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paryzetko jak to nie widać, co lekarz mówił ???

<3 Kiedy nie wszystko idzie po Twojej myśli, po prostu czekaj...i miej wiarę <3
  • Paryzetka83 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaL wrote:
    Paryzetko jak to nie widać, co lekarz mówił ???
    Po badaniu mówiła, że macica w porządku, a po usg że ciąży nie widzi bo powinien być pęcherzyk. A że ten pojawia się przy becie ok 700 to teraz czekam. Moim zdaniem już dawno beta powinna być wyższa, ale zobaczymy.

8 cs - [*] 6/7 tydzień
    37 cykl starań
  • AgaL Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A kiedy wynik bety, dopiero wieczorem?
    trzymam mocno by wszystko było dobrze :*

• cinnamon cookie Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paryzetka kiedy ma być wynik?

Aha już rozumiem :) dzięki dziewczyny :) myślę, że gdyby u nas w labie była możliwość dowiezienia w 30min to spokojnie by się wyrobił :D

11 cykl - <3 :)
    f2wl20mmrxkgechr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2016, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paryzetka83 wrote:
    Po badaniu mówiła, że macica w porządku, a po usg że ciąży nie widzi bo powinien być pęcherzyk. A że ten pojawia się przy becie ok 700 to teraz czekam. Moim zdaniem już dawno beta powinna być wyższa, ale zobaczymy.

Paryzetko ale może ma aparat słaby? to bardzo prawdopodobne. To jak z moim małym polipem było - u mądrej głowy widać jak nic, a na innym aparacie ani śladu, a po histo okazało się , że był więc może to wina aparatu.Trzymamy mocno kciuki :*

• midnight Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej
    Paryzetko..jakto nie widzi...?może jeszcze za wcześnie..usg nie zawsze tak pokaże..zależy od sprzętu i ultrasonografisty...trzymam kciuki zeby było wszystko dobrze!! o której beta?
    Dobrze by było żebyś miała jednego zaufanego lekarza który poprowadzi ciążę..

Edyci urocza siostra :)

Kasia dzięki, i w takim razie życzę by przyszła @ i szybko sobie poszła i szybko była owulka :)

Cinnamon dziękuję, jakby lepiej gardło po malu odpuszcza-płukankę z soli robiłam -fuj- ale dało radę, tylko słaba jestem przeokrutnie...a przy małym koczkodanie ciężko poleżeć...zaraz po babkę dzwonię :) co u Ciebie słychać?

Ruby spoko temat ;) w szpitalu zawsze kazali najpierw sie podmyć, nalepiej wsadzić se tampon tam-żeby żadne śluzy się nie dostały a potem walić ze środkowego stumienia...do tego najpóźniej do 7:00 trzeba było oddać...eh masakra ledwo człek wstaje nieprzytomny lać się chcę a tu takie prykazy...:) A Tobie jak tam? już jutro szwy zdejmujesz? dobrze pamiętam?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2016, 11:11

Edycik, Kasia1407 lubią tę wiadomość

Córcia-2012 <3
    J-6/11tc [*] 13.02.15,
    S -18tc [*] 30.09.15,
    F-16tc. [*] 12.05.16
    K-21tc. [*] 02.02.17
  • Paryzetka83 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Wam dziewczyny :*
    Beta będzie jak będzie, nawet może być jutro. Plamienie jest dziś większe niż wczoraj, więc ja się już poddaję. Jedyna moja pociecha, że USG w luxmedzie czasem do 8 tygodnia nic nie pokazuje, ale nie ma co się łudzić.

8 cs - [*] 6/7 tydzień
    37 cykl starań

Wysłany: 4 marca 2016, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Midnight dobreeee koczkodan :D :D :D hahaha :D mi gin powiedział, że można nawet się podmyć i zrobić z drugiego sikania - w tym pierwszym zawsze będą bakterie i śluz - a ja mądra z pierwszego robiłam i to od razu do kubeczka - brawo ja!!!! :D
    U mnie Ok, czuję się dobrze, w środę wizyta, zobaczę co tam się dzieje i czy w ogóle coś się dzieje... Dziś w pracy a od jutra mój długo wyczekiwany wolny weekend :D

midnight, Edycik lubią tę wiadomość

f2wl20mmrxkgechr.png
  • AgaL Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paryzetka z co gin na plamienie mówiła, lutkę bierzesz cały czas prawda?

• AgaL Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cinnamon...ja też zawsze tak robiłam.... brawo my :P

cinnamon cookie lubi tę wiadomość

• madzikk Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Partyzerka przykro mi ale mam nadzieje ze trafil sie tobie slepy lekarz.

16udgox1i4rww54k.png
    31cs
    IUI 23.3.2017
    IUI 27.2.2017
    HSG 26.10.2015
  • majju Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paryzetko trzymam kciuki za wielką betę i żeby to była wina sprzętu! Nie możesz się poddawać! A może zwiększyć dawkę luteiny? Co gin mówiła na plamienie?

qdkkqps67blqh0e0.png

Wysłany: 4 marca 2016, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paryzetka nie myśl tak, że się poddajesz... To może być wina sprzętu, a plamienie jeszcze o niczym nie świadczy :*

f2wl20mmrxkgechr.png
  • midnight Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paryzetka mi też się wydaję że ten lekarz coś nie tak..sprzęt sama mówisz że do d...a ja naprawdę mogę Ci świetną specjalistkę polecić...I takie moje skromne zdanie -mieć właśnie swojego już zaufanego prowadzacego, bo tak szczerze to mam wrażenie że ta dzisiaj to trochę Cię olała...i te plamienia? powinna coś zaradzić

Córcia-2012 <3
    J-6/11tc [*] 13.02.15,
    S -18tc [*] 30.09.15,
    F-16tc. [*] 12.05.16
    K-21tc. [*] 02.02.17
  • Kjopa3 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paryzetko może plamienie po badaniu trochę bardziej bo macica mocno ukrwiona? A sprzęt mają bardzo kiepski w Luxmedzie. Na połówkowe to każą iść gdzie indziej i oddają kasę taki sprzęt mają kiepski. Trzymam mocno kciuki za betę i fasolkę <3.

f2wlx1hpc3bq5aq6.png
    19 cykl starań-od 10.2014r.-14 cpp <3
    06.07.2009r - synuś
    04.2015r- 10tc [*]
  • midnight Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do tego płatna poradnia i się spiąć z wynikiem nie mogą...? co innego jak ja betę robiłam w szpitalu dla gruźlików...trzeba było sprzęt ustawić itp...ale tu..? Nie stresuj się kochana..MAdzik ma rację, ten lekarz chyba ślepy.
    Ja trzymam kciuki i wierzę zeby beta była wysoka, a propos bety-mi to się wydaję ze bardziej od rozmiaru zarodka zależy widoczność a nie od wysokości bety..sama widzisz na wynikach jakie są rozbieżności wyniku bety...eh, będzie dobrze! musi być, niepotrzebnie Cie stresują robiąc tak wcześnie usg na tak g***nianym sprzęcie.

Edit: i mało ufam płatnym lekarzom-większość tylko na kasę naciąga.
    a i jeszcze jak wolisz płatnego to w Rzgowie jest taki, też niezły i jest ordynatorem na ciesielskiej wiec poród w razie co jak królowa :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2016, 11:52

Córcia-2012 <3
    J-6/11tc [*] 13.02.15,
    S -18tc [*] 30.09.15,
    F-16tc. [*] 12.05.16
    K-21tc. [*] 02.02.17
  • Marietta Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paryzetka83 wrote:
    U mnie ciąży nie widać czekam na bete :(

Wpadłam tylko na moment i aż się uśmiechnęłam ;)

PARYZETKA- bedzie dobrze :) ja pamiętam jak na początku ciąży byłam w luxmedzie, sprzęt kicha! Na pierwszym usg babeczka nic nie zobaczyła, nawet pęcherzyka, totalnie pusto, a test pozytyw ;) Na drugie usg przyszłam już z betą- ale dalej nic nie widziała, odesłała mnie do szpitala, bo "tam nic nie ma to może pozamaciczna", nastresowałam się jak nigdy, a babeczka w szpitalu oczy jak spodki zrobiła i zapytała co pani doktor chciała oglądać w 4 czy 5 tc :) Dopiero przełom 6/7 było widać jak na dłoni ;)

madzikk, Bratek, cinnamon cookie lubią tę wiadomość

f2wli09k4hbyh30y.png
    p19uhqvkeefrbofp.png
  • madzikk Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marietta u ciebie juz koncowka:) fajnie ze wpadlas.

16udgox1i4rww54k.png
    31cs
    IUI 23.3.2017
    IUI 27.2.2017
    HSG 26.10.2015
  • Paryzetka83 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny sprzęt w luxmedzie może do dupy, ale ja pani doktor będę bronić - to jest bardzo dobry lekarz, koleżance prowadziła ciążę i jest polecana, tylko jej nie wybrałam na prowadzącą bo trzeba po 3 miesiące na wizytę czekać. Na plamienia kazała zwiększyć luteinę i na razie czekać. A betę robi diagnostyka, tylko u nich z terminem podstawiania wyników nigdy nic nie wiadomo. Także ja się już na nic nie nastawiam, zobaczymy co będzie.

8 cs - [*] 6/7 tydzień
    37 cykl starań
‹‹ 1365 1366 1367 1368 1369 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ