X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
Odpowiedz

Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2016, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paryzetka83 wrote:
    Chyba zrobię jak mówicie, skoro i tak jestem do wszystkiego zniechęcona. Na razie w planach wyjazd do Pragi i tym się zajmę :)

Ruby bidulko, mam nadzieję, że nic złego się nie dzieje. Smarujesz to czymś?

Edycik a jajnik to może po owulacji tak boli? Bierzesz dupka?

żelem rivanol na noc smaruję. Ja też właśnie planuję jakis majowy wyjazd , jeszcze nie wiem gdzie ale coś zaczynam szukać na weekend majowy :)

Edycik, Paryzetka83 lubią tę wiadomość

• Edycik Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paryzetka tak biorę dupka od wczoraj, ale lewy jajnik tak mnie boli i kłuje że masakra jakaś.Szczerze nigdy mnie tak nie bolał.

Wyjazd do Pragi dobrze Ci zrobi zawsze odszkocznia i oderwanie się od rzeczywistości kochana.

ac328aa0b4365d167f634a4672b15680.png
  • cinnamon cookie Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Łooo matkooo ale wiedźmy, naśmiałam się jak Was czytałam, fazy księżyca, no tego jeszcze u nas nie było!!! :D ja 12.12, urodzona po pierwszej fazie tak? :D

11 cykl - <3 :)
    f2wl20mmrxkgechr.png
  • kas50 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam:-)

Paryzetka ja po poronieniu krwawilam 10dni. Ważne żeby wszystko ładnie się oczyscilo. Do gina na usg idź po zakonczeniu plamien.

Maju niedlugo testujemy?:-)

Ja śpię na stojaco;-)

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

• AgaL Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się poniedziałkowo.u nas nadal bez słonka, chyba daje mi się ten brak we znaki.... energii jakoś mniej ;)

Ale nadgoniłyście Czarownice przez weekend, nie sposób nadrobić. Sprawdziłam, że urodziłam się dzień przed pełnią :P

Miłego dnia Kochane :*

<3 Kiedy nie wszystko idzie po Twojej myśli, po prostu czekaj...i miej wiarę <3
  • majju Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kas no właśnie planowałam dzisiaj siknąć bo dziś już odstawiam luteinę ale testów w domu zbrakło :) Jutro rano zrobię :)

qdkkqps67blqh0e0.png
  • Edycik Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majju, Kas emocje nam zapewniacie kochane :)

A ja chyba sie rozleniwiłam na tym l4 bo cieżko mi się obrobić w pracy.Dodatkowo to kłucie w jajniku no masakra.

• madka Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edycik, a może to kłucie coś znaczy :)

Kjopa daj znać po wizycie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2016, 11:01

Edycik lubi tę wiadomość

29 l. - podejście nr 11. Ciekawe czy przyniesie szczęście...
    "Nadzieja cichut­ko przy­siadła w kącie, gdy spoj­rzała w oczy rzeczywistości..." 

• midnight Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry

Edycik kaszel może złagodzi syrop prawoślazowy, albo z cebuli albo z buraka? bo tak długo już Cie męczy...A jak Twój dołek? lepiej dzisiaj?
    dziękuję że o mnie pytasz, mnie też kaszel męczy chociaż dziś już jakby mniej, mimo to zapisałam sie do lekarza na wszelki wypadek zeby osłuchał..

Bratku teraz trochę za wcześnie, ale kiedyś z nudów możesz sobie ten test zrobić mi sie ostatnio sprawdził ;) http://babyonline.pl/test-na-pe-dziecka-jak-pozna-pe-dziecka,ciaza-plec-dziecka-psychotest,1014,r4.html tak dla zabawy chocuiaż :)

Kasia dobrze ze udało Ci się zrelaksować :)

Paryzetko pogadaj z lekarzem...Co do chęci...eh wiadomo nic na siłe...musisz to jakoś przejść..akurat tu Cię rozumiem...super ze wyjeżdzasz na pewno zrelaksuje trochę taki wypad :)

Ruby z tym zaproszeniem rzeczywiście coś nie tak.. :/ ale są ludzie i ludzie..

MAjju, Kas udanego testowania :)

A jut tuż przed usg jeszcze jeden dzień, i zaczynam się bać coraz bardziej co zobacze...czy wogóle coś zobaczę...staram sie być silna i myśleć pozytywnie...bo wiem że tym razem sobie nie poradzę jak cos będzie nie tak..

Kasia1407, Edycik, Bratek lubią tę wiadomość

Córcia-2012 <3
    J-6/11tc [*] 13.02.15,
    S -18tc [*] 30.09.15,
    F-16tc. [*] 12.05.16
    K-21tc. [*] 02.02.17
  • madka Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Midnight ja Cię błagam zero czarnych myśli! Sytuacja Paryzetki mocno zdołowała :( Musi być dobrze!

midnight lubi tę wiadomość

29 l. - podejście nr 11. Ciekawe czy przyniesie szczęście...
    "Nadzieja cichut­ko przy­siadła w kącie, gdy spoj­rzała w oczy rzeczywistości..." 

• Kasia1407 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam was :)

Bratku to zazdroszczę bo u mnie to jest wysyp na maksa. Ja również dawno dawno temu nie byłam na disco ale powiem wam że było naprawdę fajnie :) A po za tym jak się Bratku czujesz?

Maju, Kas trzymam mocno kciuki za teściki no marzec trzeba rozpocząć dobrymi wieściami i liczymy na was :)

Edycik a już się lepiej czujesz?

Mid a jak u ciebie samopoczucie? Czy objawy już się rozpoczęły?

Paryzetka myślę że u was potrzeba trochę czasu żebyście doszli do siebie ale nie możesz się poddawać i jak tylko ginka wam da zielone światło to od razu działajcie :)

Ruby a dlaczego dopiero za miesiąc nie za późno? Mam nadzieje że to plamienie to nic poważnego i wkrótce będziecie mogli rozpocząć starania :)

Ja wam powiem dziewczyny że ta pogoda też mi daje w kość jestem rozleniwiona, nic mi się nie chce i jakieś dołki mnie łapią ale to też wydaje mi się że objaw nadchodzącej @.

midnight, Bratek lubią tę wiadomość

201707271556.png
    200710144670.png
    70 cykl starań.... I jaki szczęśliwy :D
    Nadzieja umiera ostatnia. ..

• Edycik Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madka nie mam pojęcia czy coś znaczy ale naprawdę nigdy tak nie kuło.

Mid dobrze,że idziesz do lekarza by Cię osłuchał.Ja syrop z cebulki piłam ,ale teraz od kilku dni flegaminę biorę i pomaga.Będe trzymała kciuki za USG :)

Kasia1407 każdej z nas potrzeba troszkę słonka by inaczej spojrzała na wszystko.

midnight, Kasia1407 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2016, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiu bo mój gin wyjeżdża gdzieś na cały marzec. Myslę, że takie krwawienie może byc normalne w tej sytuacji, ale tak dobrze szło to liczyłam że będzie tak do końca, jednak niestety nie, przynajmniej nie boli więc spoko :)
    U mnie w rodzinie i wsród znajomych też wysyp ciężarówek także tego ...

Trzymam kciuki za testujące :)

Kasia1407 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2016, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mid nagana za przyciaganie złych mysli ;)

• madzikk Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem. Wypoczeta psychicznie ale fizycznie wykonczona:)
    Weekend sie udal ale malo spalam.
    Kjopa wg teorii ksiezycowej jak nie przestawie cyklu to nigdy w ciazy nie bede bo @ mam co 28 dnie wiec dokladnie jak ksiezyc wiec owulka sama nigdy nie wypadnie w odpowiednim terminie bo przeciez nie zajde 4 dni przed @. No i jak tu przestawic cykl. Tabletkami albo stresem:) musze gdzies progesteron zdobyc...
    Jeszcze tylko 5 dni i znowu weekend:)

16udgox1i4rww54k.png
    31cs
    IUI 23.3.2017
    IUI 27.2.2017
    HSG 26.10.2015
  • Smerfelinka Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Kochane :) Witam się po weekendowej przerwie! Poczytałam Was, pośmiałam się, ale w domu z chęcią sprawdzę te fazy księżyca ;)

Ja w sobotę cały dzień byłam poza domem. Trening z Lewandowską super, wieczorne wyjście też udane, ale wczoraj zaczęłam już plamić i wpadłam w dołek :( Poryczałam się w łazience i tyle czasu tam siedziałam, że aż Mężul przyszedł i mnie pocieszać musiał... Na szczęście tym razem obeszło się bez złoszczenia, że znowu ryczę. W szoku byłam, bo zrobił dokładnie to, czego potrzebowałam. Wysłuchał mnie, wyprzytulał mnie, dał się wypłakać i jakoś przetrwałam resztę dnia. Dziś rano byłam na badaniach pracowniczych i dopiero dotarłam do pracy, więc muszę zasuwać, bo roboty się nazbierało :/

Mid odganiamy czarne myśli Kochana! Trzeba być dobrej myśli :*

👩36 lat 🧑39 lat

1 ❄️

7 dpt - beta <1 💔
    8.02.2025 - transfer blastocysty 2.1.1 🤞❤️

14.09.2024 - transfer blastocysty ❄️
    9 dtp - beta 32 mIU/ml
    11 dpt - beta 75 mIU/ml
    13 dpt - beta 225 mIU/ml
    16 dpt - beta 1028 mIU/ml
    18 dpt - beta 1804 mIU/ml
    20 dpt - beta 2872 mIU/ml
    24 dpt - pęcherzyk 0,94 cm
    14.10 - pusty pęcherzyk 💔

kwalifikacja z MZ - 10.06

21.08.2023 - transfer blastocysty 3AA ❄️ 💔

lipiec 2023 - transfer odwołany - za niski progesteron 😞

luty 2023 - poronienie naturalnej ciąży

22.07.2019 - urodził się Leon <3
    13.11.2018 - transfer blastocysty 4AA
    październik 2018 - Salve - ivf
    sierpień 2018 - histeroskopia ok
    kwiecień 2017 - hsg ok
    starania od 2014
  • cinnamon cookie Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Napisałam wiadomość i mi się skasowała :( wrrrr...

Midnight wszystko będzie dobrze :* proszę się nie martwić :)

Edycik zdrówka Ci życzę :* jakieś dziadostwa ciągle się Ciebie czepiają :/

Ruby no to już niedługo możecie działać! :D dobra informacja :) a co do zaproszenia.... Brak słów, ale przynajmniej byłaś na to przygotowana, że to może tak wyglądać...

Majju i Kas - czekamy na teściory! :D

Paryzetka ciężki weekend za Tobą...przytulam :*

11 cykl - <3 :)
    f2wl20mmrxkgechr.png
  • kas50 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    majju wrote:
    Kas no właśnie planowałam dzisiaj siknąć bo dziś już odstawiam luteinę ale testów w domu zbrakło :) Jutro rano zrobię :)
    Dotrzymam Ci jutro towarzystwa:-) tylko ja teraz w nocy wstaje ze 3razy na siku to mam nadzieję że rano coś wysikam jeszcze hihi

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2016, 12:20

Edycik lubi tę wiadomość

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

• Edycik Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki ja naprawdę zaraz jajko zniosę tak kłuje i ciągnie mnie lewy jajnik :( obym wytrwała do 15 jakoś.Nie mogę gwałtownie się schylic i wyprostować bo boli

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2016, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edycik wrote:
    Dziewczynki ja naprawdę zaraz jajko zniosę tak kłuje i ciągnie mnie lewy jajnik :( obym wytrwała do 15 jakoś.Nie mogę gwałtownie się schylic i wyprostować bo boli
    może jakaś torbiel?

‹‹ 1377 1378 1379 1380 1381 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Pokój dziecka - 7 inspiracji na kreatywną aranżację

Urządzanie pokoju dziecka to jedno z najprzyjemniejszych, ale i wymagających zadań dla rodziców. Chcemy, aby przestrzeń była nie tylko bezpieczna i funkcjonalna, ale też sprzyjała rozwojowi wyobraźni, kreatywności oraz dawała dziecku poczucie komfortu i radości. Jeśli szukasz pomysłów na aranżację, które łączą estetykę z praktycznością, świetnie trafiłeś! Warto sięgnąć po sprawdzone i inspirujące rozwiązania, które sprawdzą się dla maluchów, przedszkolaków i starszych dzieci. W tym artykule znajdziesz 7 konkretnych, sprawdzonych propozycji, które odmienią każdy pokój.

CZYTAJ WIĘCEJ