Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
-
WIADOMOŚĆ
-
Wiecie co sprawdziłam też i ja urodziłam się 4 dni po pełni i równo 4 dni po pełni się bzykalaśmy i wtedy zaszłam. Coś w tym musi być. Mój mąż mi kiedyś mowił że oglądał program w którym mówili że kobieta pod ziemią jest bezpłodna.
Kjopa3, Edycik, chmurreczkaa, cinnamon cookie, madzikk lubią tę wiadomość
-
Ciężko o dwa tygodnie żeby się przestawiło. Co ciekawe jakoś do września przy owulacji promieniował mi ból na noge. Lekarka mówiła, że może tak być ale przy @. A ja wcześniejsze cykle właśnie tak miałam na odwrót. Jak teraz mam owulke to powinnam mieć @ i cykl mi się przesuwa że @ mam zawsze koło pełni i się waha 26-32 dni.
-
Hej
Miało być spokojnie, a to pospać dłuzej nie można bo już cieżko nadgonić
Ruby do dzieładobrze że już po wszystkim. Fajny avatarek
znam tą bajkę, niestety. ah wiem już skąd ten pomysł
królik doświadczalny
Kjopa nie wiem czy dobrze to zrozumiałam...jestem za głupia na obliczanie-m na mnie zawsze woła ''matematyk jądrowy'',jestem bardziej z artystycznych i liczby do mnie nie mówią....ale może to co napisze coś Ci pomoże; wyszłoby że w 2gą ciąze zaszłam około pełni może jeden dzień po(dokładnie nie wiem kiedy wtedy zaskoczyło), w 3cią 2 dni po pełni, teraz to chyba 6-7 dni po pełni to już bardziej półksięzyc(chociaż tez dokładnie nie wiem, mogło być centralnie w pełnie ale wątpię), w pierwszą 11 dni po pełni
2 dni przed nowiem. Aja sie urodziam 11 dni przed pełnią a 3 dni przed półksiężycem
Edycik z tą nogą to coś okropnego..niech to jeszcze raz zobaczą...a jak kaszel?Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2016, 10:28
Córcia-2012
J-6/11tc [*] 13.02.15,
S -18tc [*] 30.09.15,
F-16tc. [*] 12.05.16
K-21tc. [*] 02.02.17
-
Mid dziękuję że pytasz.Kaszel mam dalej i podejrzewam,że jeszcze troszkę mnie potrzyma.
Jejku już mam dość latania po lekarzach naprawdę.A Ty jak się czujesz?
Kjopa dziękuję za wyjaśnienie ale ja naprawdę tego nie ogarniam
Moim zmartwieniem jest teraz czy ta owulka jest była,czy będzie bo ten cykl zaczyna mi się dłużyć.
M.mnie pociesza że więcej kobiet ma takie problemy jak ja ale chyba dziś mam za ciężki dzień i ogólnego dołka.
Idę jeść śniadanko.
midnight lubi tę wiadomość
-
Edycik 14,15,16,17 luty owulacja księżycowa a teraz też 14,15,16,17marca
.
A Ty badałaś progesteron bo owulka mogła być jak był ten mocny spadek ale temperatura się nie utrzymuje bo słaby progesteron jest. Kochan idziesz niedługo do tego polecanego lekarza i na pewno pomoże zajść w ciążę. Będzie dobrze.Edycik lubi tę wiadomość
-
Mid to się urodziłaś 4 dni po nowiu. Są dwa różne półksiężyce. Jeden przed pełnią i widać prawą stronę a drugi po pełni i widać lewą stronę. Wychodzi Ci płodność 3,4,5,6 dni po nowiu
.
-
Kjopa3 wrote:Chmureczka , Bratek pisała o tych witaminach -Omegamed, Prenatal, Mama DHA i chyba Omegamed jest najlepsze i nie wiem czy wszystkie ale pisała, że któreś mają wit.d 1000-2000j. więc chyba się opłaca.
Wszystkie te wymienione mają vit.D.
Zaczynałam od OmegaMed, teraz testuję PrenatalDuo - szczęśliwie rybami się nie odbija(czego się bałam, bo często tak miałam po preparatach z olejami rybnymi), a wychodzi trochę taniej (43 zamiast 59zł miesięcznie) plus jeszcze ma ciut innych składników - a że z dietą taka, jakbym sobie idealnie wymarzyła, jest problem, to dorzucam.
Edycik - jakiś kosmos z tym ugryzieniemMam nadzieję, że szybko Ci przejdzie
I jeszcze kaszel wciąż??? Echhhhh......
Do nas wczoraj dotarła kolejna porcja witaminy C mocnej (1.000mg) - tym razem dopilnowałam, by była lewoskrętna. Imbir cały czas w użyciuA po weekendzie po raz pierwszy będę testowała na Małżu olejek z oregano. Tyle się dobrego o nim nasłuchałam i naczytałam, że muszę spróbować
Niby z Małżem nie tak źle, ale jednak przepracowany i coś się doleczyć do końca nie może ;/
-
nick nieaktualny
-
Elo wiedźmy
Sprawdziłam sobie od razu kalendarz księżycowy i mi w tym miesiącu wypada owu w drugi dzień po pełni. Tak samo jak się urodziłam. To znaczy, że NA PEWNO zajdę w ciążę
haha, czegoś muszę się złapać
Minął mi weekend jak szalony. W ogóle ten cykl, dziś już ostatni dzień luteiny i najgorsze- czekanie na @.
Edycik chorebzdo może by przedłużyć l4?
Kjopa3, Paryzetka83, cinnamon cookie lubią tę wiadomość
-
Hej dziewczyny.
Właśnie sobie opłaciłam zamówienie w aptece internetowej na Inofem (tańszy odpowiednik inofolicu), do tego salfazin dla męża i jeszcze dla mnie preparat witaminowy falvit- fajny bogaty skład i świetna cenaCzekam na dostawę
Zamówiłam też na allegro te zioła ojca sroki, teraz tylko czekam na pierwszą kwadrę księżyca i ciąża murowana
majju, Edycik lubią tę wiadomość
Rozpoczęliśmy już 4 rok starań... Nadal czekamy na nasz mały Cud!
Laparoskopia 31.08.16 - usunięta przegroda macicy 2cm i ogniska endometriozy I stopnia.
Histeroskopia 6.12.16. - reszta przegrody docięta, macica jest gotowa na przyjęcie lokatora.
1 IUI- 10.01.17 - ????? (@ 25.01)
-
No właśnie, nowy cykl się zbliża, obiecałam że nie będę się suplementowała ale z o.Sroką chyba muszę się przeprosić
A i zapomniałam.... wkręciłam się w aliexpres! Na razie zamówiłam tylko lakiery do hybryd ale mam jeszcze sporo rzeczy na okuEdycik, Paryzetka83 lubią tę wiadomość
-
A ja muszę wrócić do mojego zestawu leków sprzed 2 lat, wtedy metformax i inofolic pomogły mi schudnąć i utrzymać cykl w ryzach. A że mam dość ostrą dietę to witaminy są jak najbardziej wskazane. Ponad programowo dołączyłam zioła o. sroki, lubię wieczorami przed snem wybić jakieś ziółka, więc przyjemne z pożytecznym nie zaszkodzi połączyćRozpoczęliśmy już 4 rok starań... Nadal czekamy na nasz mały Cud!
Laparoskopia 31.08.16 - usunięta przegroda macicy 2cm i ogniska endometriozy I stopnia.
Histeroskopia 6.12.16. - reszta przegrody docięta, macica jest gotowa na przyjęcie lokatora.
-
Mężowi też jakiś wspomagacz się przyda, bo ostatnio leczył tego gronkowca w nasieniu, wcześniej też nie wszystko było ok z jego wynikami - słaba morfologia i test MAR... Podobno świetnie na facetów działa profertil, ale miesięczna kuracja to 200zł, trochę za drogo jednak, więc postawiliśmy na stary sprawdzony salfazin.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2016, 18:14
Rozpoczęliśmy już 4 rok starań... Nadal czekamy na nasz mały Cud!
-
Eeeeee, nie rozumiem, o co kaman z tym księżycem
A aż sobie chciałam niedzielnie sprawdzić
)))
Edycik - na allegro. Wzięłam w tabletkach, ale moja psiapsióła używa tej w proszku - także dla dziecka - wsypuje Małej do picia, z którym córa lata po domuI, odpukać, nie mają problemów z jej zdrowiem (chociaż na pewno swoje robi to, że jeszcze nie chodzi do przedszkola - ale z drugiej strony i mama, i tata - pracują z dziećmi, więc pewnie przynoszą do domu dużo różnych zarazków
).
-
84
A owulka? OF twierdzi, że 28.12.2015
Czyli co? Urodziłam się w pełni, a owulowałam 3 dni po pełni, przy widoczności księżyca 93%?
Aaaaaa, jaki z tego wniosek?Przydało Wam się na coś?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2016, 19:07