Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
-
WIADOMOŚĆ
-
Yeah Ruby, jaki fajny króliczek
Ruby lubi tę wiadomość
Rozpoczęliśmy już 4 rok starań... Nadal czekamy na nasz mały Cud!
Laparoskopia 31.08.16 - usunięta przegroda macicy 2cm i ogniska endometriozy I stopnia.
Histeroskopia 6.12.16. - reszta przegrody docięta, macica jest gotowa na przyjęcie lokatora.
1 IUI- 10.01.17 - ????? (@ 25.01)
-
nick nieaktualny
-
Od wczoraj mam takie dziwne przeczucie, że będę niedługo w ciąży. A ja trochę jestem czarownica, więc mam nadzieję, że sobie wykraczę
Ruby lubi tę wiadomość
Laparoskopia 31.08.16 - usunięta przegroda macicy 2cm i ogniska endometriozy I stopnia.
Histeroskopia 6.12.16. - reszta przegrody docięta, macica jest gotowa na przyjęcie lokatora.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnychmurreczkaa wrote:Od wczoraj mam takie dziwne przeczucie, że będę niedługo w ciąży. A ja trochę jestem czarownica, więc mam nadzieję, że sobie wykraczę
chmurreczkaa lubi tę wiadomość
-
Ruby wrote:bo to pierwotnie było z max i ruby bajki o dwóch króliczkach
Nie było mnie wtedy z Wami, więc nie jestem w temacie
Ale króliczek fajnyRuby lubi tę wiadomość
-
Hehe, Ruby jeszcze troszkę
Ruby lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
A tak z innej beczki dziewczyny. Bierzecie poza kwasem foliowym i tą wit.D coś jeszcze? Jakieś preparaty witaminowe czy coś?Rozpoczęliśmy już 4 rok starań... Nadal czekamy na nasz mały Cud!
-
nick nieaktualnyKjopa3 wrote:A wszystko zaczęło się od tego
http://www.astro.uni.torun.pl/~kb/Efemerydy/Cykle.htm
Ruby to dodatkowy znak bo lekarz był z CzechKjopa3, midnight lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ponadto istnienie drugiego, niezależnego cyklu płodności u kobiety nie mieściło się w ramach dotychczasowych twierdzeń naukowych. Mniej konsrwatywni ginekolodzy przyznają jednak, że całokształt problemów, które wiążą się w kobiecym organizmie z jajeczkowaniem, nie został do dziś do końca wyjaśniony. Amerykańscy seksuolodzy Masters i Johnson twierdzą np., że istnieje kilka owulacji i że nawet stosunek płciowy, względnie orgazm może wywołać dodatkową owulację (w przypadku królików fakt ten został udowodniony). Być może u kobiety dodatkowa owulacja pojawia się wówczas, gdy stosunek płciowy przypada na czas płodny w obrębie cyklu "księżycowego".
Fakt, że u wielu kobiet doszło do zapłodnienia w fazie przed, w trakcie oraz tuż po miesiączce, a więc w okresie, który uważany jest za niepłodny, również wskazuje na istnienie jakiegoś dodatkowego, nieznanego dotychczas uwarunkowania. Jedynie część takich przypadków w zadowalający sposób udaje się wyjaśnić tym, iż pod wpływem szczególnej sytuacji stresowej, choroby itp. owulacja niepostrzeżenie przesunęła się w czasie.
Już w roku 1930 Harold Saxton Burr i jego współpracownicy z Uniwersytetu w Yale wykryli, że w całkiem nieoczekiwanym momencie, w fazie między dwiema miesiączkami, może dojść do owulacji. [...] Tylko u 30% badanych kobiet nie zaobserwowano owulacji poza "prawidłowym" czasem. U 70% z nich natomiast jajeczkowanie pojawiało się niekiedy w dniach, kiedy zgodnie z panującymi teoriami nie powinno nastąpić. [...]
To muszę chybaw czasie @
chmurreczkaa, Ruby lubią tę wiadomość
-
Wiedźmy! Mi też się pokrywa
Urodzona dzień po nowiu, poprzednia owulacja równo w dniu nowiu. To teraz cykl na luzie, nie wiem co w nim będzie się działo ale owulacja mi się w przyszłym tygodniu nie przydarzy
chmurreczkaa, Kjopa3, Edycik lubią tę wiadomość
8 cs - [*] 6/7 tydzień
37 cykl starań
Termin @: może lepiej nie wiedzieć? -
No to ja eutyrox też biorę na tarczycę, jeszcze na PCOS inofolic i metformax wracają od następnego cyklu. Ale jakieś witaminy? Słyszałam, że powinno się suplementować wit E tak jak kwas foliowy i zastanawiam się czy nie włączyć jakieś preparatu witaminowego jeszcze.Rozpoczęliśmy już 4 rok starań... Nadal czekamy na nasz mały Cud!
-
chmurreczkaa wrote:A tak z innej beczki dziewczyny. Bierzecie poza kwasem foliowym i tą wit.D coś jeszcze? Jakieś preparaty witaminowe czy coś?
Ja biorę Euthyrox i jak mi się przypomni to Sorbifer Durules-żelazo, a ostatnio kwas foliowy z tydzień brałam i muszę zacząć brać regularnie. no i powinnam właśnie wit.D ale jakoś nie po drodze mi do apteki. Ja miałam chyba poniżej 20 i lekarz kazał mi brać tylko 1000j a potem endo zobaczył i kazała brać 2000j a wiem, że powinnam z 4-5000 brać przez miesiąc dwa a potem zmniejszyć trochę na podtrzymanie żeby znowu nie spadła. -
nick nieaktualnychmurreczkaa wrote:No to ja eutyrox też biorę na tarczycę, jeszcze na PCOS inofolic i metformax wracają od następnego cyklu. Ale jakieś witaminy? Słyszałam, że powinno się suplementować wit E tak jak kwas foliowy i zastanawiam się czy nie włączyć jakieś preparatu witaminowego jeszcze.
do niedawna 400 ale sama sobie zwiększyłam
chmurreczkaa lubi tę wiadomość
-
Paryzetka83 wrote:Wiedźmy! Mi też się pokrywa
Urodzona dzień po nowiu, poprzednia owulacja równo w dniu nowiu. To teraz cykl na luzie, nie wiem co w nim będzie się działo ale owulacja mi się w przyszłym tygodniu nie przydarzy
Paryzetko ciekawy zbieg okoliczności zauważyłam. Ja urodzona dzień po pełni. W tamtym roku zaszłam w pełnie czyli dzień przed fazą w której się urodziłam a Ty tak samo dzień przed fazą w której się urodziłaś i ciążę się nie utrzymałyCiekawe ?