X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
Odpowiedz

Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać

Oceń ten wątek:
  • chmurreczkaa Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 23:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yeah Ruby, jaki fajny króliczek ;)

Ruby lubi tę wiadomość

Rozpoczęliśmy już 4 rok starań... Nadal czekamy na nasz mały Cud!
    Laparoskopia 31.08.16 - usunięta przegroda macicy 2cm i ogniska endometriozy I stopnia.
    Histeroskopia 6.12.16. - reszta przegrody docięta, macica jest gotowa na przyjęcie lokatora.
    1 IUI- 10.01.17 - ????? (@ 25.01)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2016, 23:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chmurreczkaa wrote:
    Sprawdziłam moim dwóm przyjaciółkom, daty zaciążenia się pokrywają :)
    o matyldo muszę się przygotować na ciążę to już tuż tuż ;)

katiuszaa, chmurreczkaa, Kjopa3 lubią tę wiadomość

• chmurreczkaa Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 23:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od wczoraj mam takie dziwne przeczucie, że będę niedługo w ciąży. A ja trochę jestem czarownica, więc mam nadzieję, że sobie wykraczę :)

Ruby lubi tę wiadomość

Laparoskopia 31.08.16 - usunięta przegroda macicy 2cm i ogniska endometriozy I stopnia.
    Histeroskopia 6.12.16. - reszta przegrody docięta, macica jest gotowa na przyjęcie lokatora.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2016, 23:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chmurreczkaa wrote:
    Yeah Ruby, jaki fajny króliczek ;)
    bo to pierwotnie było z max i ruby bajki o dwóch króliczkach ;)

• Kjopa3 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 23:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszę wkręcić nasze forumowe zaciążone żeby sprawdziły :-P

midnight lubi tę wiadomość

f2wlx1hpc3bq5aq6.png
    19 cykl starań-od 10.2014r.-14 cpp <3
    06.07.2009r - synuś
    04.2015r- 10tc [*]
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chmurreczkaa wrote:
    Od wczoraj mam takie dziwne przeczucie, że będę niedługo w ciąży. A ja trochę jestem czarownica, więc mam nadzieję, że sobie wykraczę :)
    Ja takie przeczucie mam od 10 miesięcy :Dnie żebym się dołowała ale wiesz :P

chmurreczkaa lubi tę wiadomość

• chmurreczkaa Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby wrote:
    bo to pierwotnie było z max i ruby bajki o dwóch króliczkach ;)

Nie było mnie wtedy z Wami, więc nie jestem w temacie :)
    Ale króliczek fajny ;)

Ruby lubi tę wiadomość

• chmurreczkaa Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 23:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe, Ruby jeszcze troszkę :)

Ruby lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2016, 23:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chmurreczkaa wrote:
    Hehe, Ruby jeszcze troszkę :)
    troszkę wina chyba i będzie nokałt :D :P ;)

• Kjopa3 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 23:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wszystko zaczęło się od tego :-)
    http://www.astro.uni.torun.pl/~kb/Efemerydy/Cykle.htm

Ruby to dodatkowy znak bo lekarz był z Czech :-O

Ruby lubi tę wiadomość

f2wlx1hpc3bq5aq6.png
    06.07.2009r - synuś
    04.2015r- 10tc [*]
  • chmurreczkaa Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 23:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak z innej beczki dziewczyny. Bierzecie poza kwasem foliowym i tą wit.D coś jeszcze? Jakieś preparaty witaminowe czy coś?

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2016, 23:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kjopa3 wrote:
    A wszystko zaczęło się od tego :-)
    http://www.astro.uni.torun.pl/~kb/Efemerydy/Cykle.htm

Ruby to dodatkowy znak bo lekarz był z Czech :-O
    Ja właśnie tak sobie pomyślałam, dosłownie to tak: przeznaczenie kurw....a :P

Kjopa3, midnight lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2016, 23:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chmurreczkaa wrote:
    A tak z innej beczki dziewczyny. Bierzecie poza kwasem foliowym i tą wit.D coś jeszcze? Jakieś preparaty witaminowe czy coś?
    euthyrox i bromergan + ziółka ojca Sroki i czuję się prawie zaciążona ;)

• Kjopa3 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 23:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ponadto istnienie drugiego, niezależnego cyklu płodności u kobiety nie mieściło się w ramach dotychczasowych twierdzeń naukowych. Mniej konsrwatywni ginekolodzy przyznają jednak, że całokształt problemów, które wiążą się w kobiecym organizmie z jajeczkowaniem, nie został do dziś do końca wyjaśniony. Amerykańscy seksuolodzy Masters i Johnson twierdzą np., że istnieje kilka owulacji i że nawet stosunek płciowy, względnie orgazm może wywołać dodatkową owulację (w przypadku królików fakt ten został udowodniony). Być może u kobiety dodatkowa owulacja pojawia się wówczas, gdy stosunek płciowy przypada na czas płodny w obrębie cyklu "księżycowego".

Fakt, że u wielu kobiet doszło do zapłodnienia w fazie przed, w trakcie oraz tuż po miesiączce, a więc w okresie, który uważany jest za niepłodny, również wskazuje na istnienie jakiegoś dodatkowego, nieznanego dotychczas uwarunkowania. Jedynie część takich przypadków w zadowalający sposób udaje się wyjaśnić tym, iż pod wpływem szczególnej sytuacji stresowej, choroby itp. owulacja niepostrzeżenie przesunęła się w czasie.

Już w roku 1930 Harold Saxton Burr i jego współpracownicy z Uniwersytetu w Yale wykryli, że w całkiem nieoczekiwanym momencie, w fazie między dwiema miesiączkami, może dojść do owulacji. [...] Tylko u 30% badanych kobiet nie zaobserwowano owulacji poza "prawidłowym" czasem. U 70% z nich natomiast jajeczkowanie pojawiało się niekiedy w dniach, kiedy zgodnie z panującymi teoriami nie powinno nastąpić. [...]

To muszę chyba <3 w czasie @ :-D

chmurreczkaa, Ruby lubią tę wiadomość

f2wlx1hpc3bq5aq6.png
    06.07.2009r - synuś
    04.2015r- 10tc [*]
  • Paryzetka83 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 23:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiedźmy! Mi też się pokrywa :) Urodzona dzień po nowiu, poprzednia owulacja równo w dniu nowiu. To teraz cykl na luzie, nie wiem co w nim będzie się działo ale owulacja mi się w przyszłym tygodniu nie przydarzy ;)

chmurreczkaa, Kjopa3, Edycik lubią tę wiadomość

8 cs - [*] 6/7 tydzień
    37 cykl starań
    Termin @: może lepiej nie wiedzieć?
  • chmurreczkaa Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 23:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to ja eutyrox też biorę na tarczycę, jeszcze na PCOS inofolic i metformax wracają od następnego cyklu. Ale jakieś witaminy? Słyszałam, że powinno się suplementować wit E tak jak kwas foliowy i zastanawiam się czy nie włączyć jakieś preparatu witaminowego jeszcze.

• Kjopa3 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 23:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chmurreczkaa wrote:

Ja biorę Euthyrox i jak mi się przypomni to Sorbifer Durules-żelazo, a ostatnio kwas foliowy z tydzień brałam i muszę zacząć brać regularnie. no i powinnam właśnie wit.D ale jakoś nie po drodze mi do apteki. Ja miałam chyba poniżej 20 i lekarz kazał mi brać tylko 1000j a potem endo zobaczył i kazała brać 2000j a wiem, że powinnam z 4-5000 brać przez miesiąc dwa a potem zmniejszyć trochę na podtrzymanie żeby znowu nie spadła.

f2wlx1hpc3bq5aq6.png
    06.07.2009r - synuś
    04.2015r- 10tc [*]
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chmurreczkaa wrote:
    No to ja eutyrox też biorę na tarczycę, jeszcze na PCOS inofolic i metformax wracają od następnego cyklu. Ale jakieś witaminy? Słyszałam, że powinno się suplementować wit E tak jak kwas foliowy i zastanawiam się czy nie włączyć jakieś preparatu witaminowego jeszcze.
    aaaa tak jeszcze kwas foliowy biorę 800 dziennie :) do niedawna 400 ale sama sobie zwiększyłam :)

• Paryzetka83 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chmureczka ja euthyrox, kwas foliowy i acard, bo tak kazał lekarz i zioła ojca sroki na własną rękę.

8 cs - [*] 6/7 tydzień
    37 cykl starań
    Termin @: może lepiej nie wiedzieć?
  • Kjopa3 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 23:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paryzetka83 wrote:
    Wiedźmy! Mi też się pokrywa :) Urodzona dzień po nowiu, poprzednia owulacja równo w dniu nowiu. To teraz cykl na luzie, nie wiem co w nim będzie się działo ale owulacja mi się w przyszłym tygodniu nie przydarzy ;)

Paryzetko ciekawy zbieg okoliczności zauważyłam. Ja urodzona dzień po pełni. W tamtym roku zaszłam w pełnie czyli dzień przed fazą w której się urodziłam a Ty tak samo dzień przed fazą w której się urodziłaś i ciążę się nie utrzymały :-( Ciekawe ?

f2wlx1hpc3bq5aq6.png
    06.07.2009r - synuś
    04.2015r- 10tc [*]
‹‹ 1373 1374 1375 1376 1377 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ