X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
Odpowiedz

Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać

Oceń ten wątek:
  • Kjopa3 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2016, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urodziłaś się w pełnie a owulka 3 dni po pełni. No można by podciągnąć bo tam było plus dwa dni ale ten jeden w tą czy w tą. A Ty myślisz, że też 28 czy inny dzień?

Edit: To oznacza, że dni płodne księżycowe pokryły się z płodnymi biologicznymi i niby wtedy największa szansa na ciążę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2016, 19:15

f2wlx1hpc3bq5aq6.png
    19 cykl starań-od 10.2014r.-14 cpp <3
    06.07.2009r - synuś
    04.2015r- 10tc [*]
  • Kjopa3 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2016, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zgadza się z fazą księżyca:7
    nie zgadza się:2

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2016, 21:43

f2wlx1hpc3bq5aq6.png
    06.07.2009r - synuś
    04.2015r- 10tc [*]
  • Bratek Autorytet

Wysłany: 6 marca 2016, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    7? 1? Ło Jeżulku, o co chodzi???? Jest jakaś krótka instrukcja obsługi? ;)
    Szczerze? pasuje ten 28.12. - robiłam testy owulacyjne i to na ich podstawie OF wyznaczył ten dzień. Na upartego można by się kłócić, że może owu była dosłownie momencik po pierwszym teście, czyli 27.12, chociaż nie sądzę - zresztą byłoby to mega dziwne, bo zwykle organizm zbierał się do owulki najwcześniej w 16dc, często 17 lub 18dc, a ten 28.12., to był i tak 14 dc.

W 12 cs... <3 :) SYN <3 :-D
    3jvz2n0asudxzqnn.png
  • Kjopa3 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2016, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    7 dziewczynom na naszym wątku zgadza się zajście w ciążę w dni płodne księżycowe które pokryły się z dniami płodnymi owulacyjnymi. Jednej nie.
    "Późniejsze obszerne badania przyniosły zaskakujący wynik: jeśli w celu poczęcia zostaną wykorzystane dni najbardziej płodne z obydwu cykli (cyklu miesiączkowego i cyklu "księżycowego"), wówczas 85% poczęć przypada na cykl "księżycowy, a tylko 15% na znany nam cykl biologiczny. Prawdopodobieństwo poczęcia jest największe, kiedy oba cykle się zbiegają."

Bratek lubi tę wiadomość

f2wlx1hpc3bq5aq6.png
    06.07.2009r - synuś
    04.2015r- 10tc [*]
  • Bratek Autorytet

Wysłany: 6 marca 2016, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmmmmmmhmmmm :) Przyznam, że podchodzę sceptycznie, ale pobawić się zawsze można :) W sumie, to pewnie trzeba by przejrzeć wszystkie wcześniejsze 11 nieudanych cykli i zobaczyć, jak się wtedy układało i czy dobrze celowaliśmy ;)
    Z drugiej strony, w poradach o.Sroki jest o fazach Księżyca ;)
    Widzę, że teoretycznie można też wykorzystać to do określenia płci, ale przeraża mnie wizja dłubania w tych cyferkach :)
    http://www.astro.uni.torun.pl/~kb/Efemerydy/Cykle.htm

Dla wyluzowania, zaczęłam szperać za metodami "przewidywania" płci i, proszę Pań moich miłych, kalendarz chiński twardo twierdzi, że będzie to chłopiec ;)
    https://dzidziusiowo.pl/planujemy-ciaze/starania-o-dziecko/1880-chinski-kalendarz-plci-jak-zaplanowac-plec-dziecka - chociaż właśnie sprawdziłam, u Bratowej kalendarz się nie spisał ;)))))
    Echhh, no nic, ja cały czas się łudzę :P Ostatnio na Wrześniówkach forumowiczka wrzuciła jakieś magiczne (a na serio, to zupełnie naukowe :) ) wytyczne co do określania płci - chodzi i mierzenie kąta tego, co dynda u dziecka.... No bo... właśnie, okazało się, że u dziewczynek też na tym etapie dynda ;)
    Więc kto wie, może jest jeszcze szansa na córkę???????? ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2016, 20:45

3jvz2n0asudxzqnn.png
  • Kjopa3 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2016, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Można Bratku właśnie też płeć określić wg.księżyca w zależności w jaki znak zodiaku wchodzi ale znalazłam dwa kalendarze i każdy podaje inny znak więc sobie to odpuściłam. A te dni płodne wg. faz księżyca to tak sobie sprawdzam i na razie jest na plus tak jak dr. robił badania i wyszło mu chyba tam było 70% potwierdzone.

f2wlx1hpc3bq5aq6.png
    06.07.2009r - synuś
    04.2015r- 10tc [*]
  • madka Autorytet

Wysłany: 6 marca 2016, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kjopa u mnie z Młodym się nie sprawdziło. Czekam na maj, wg tego kalendarza to mój miesiąc :D

29 l. - podejście nr 11. Ciekawe czy przyniesie szczęście...
    "Nadzieja cichut­ko przy­siadła w kącie, gdy spoj­rzała w oczy rzeczywistości..." 

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2016, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    majju wrote:
    No właśnie, nowy cykl się zbliża, obiecałam że nie będę się suplementowała ale z o.Sroką chyba muszę się przeprosić :)

A i zapomniałam.... wkręciłam się w aliexpres! Na razie zamówiłam tylko lakiery do hybryd ale mam jeszcze sporo rzeczy na oku :)
    Majuś jakie podaj mi linka kobieto! ja czytałam , że niejakie bling chyba są dobre.

• Kasia1407 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2016, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam was dziewuszki.
    Niestety nie mogę w tym momencie was nadrobić ale postaram się to zrobić jutro. Przyszłam wam tylko powiedzieć że żyję :) Byłam wczoraj z dziewczynami na disco wróciłam nad ranem i było zaje*** :) Tego mi było trzeba takie wyluzowania się i odreagowania :) Nie popiłam więc kacyka nie było. A po za tym @ nadciąga wielkimi krokami dzisiaj miałam lekki z tym dołek ale stwierdziłam że na pewno mi hormony buzują przed @. Bo powiem wam że jak wejdę na fb to nie wiem czy tak jest tylko u mnie czy rzeczywiście jest jakiś babyboom. Normalnie albo zdjęcia z usg albo już po porodzie albo teksty typu "będzie córcia", "będzie synek" itd. I dziś tak mnie dopadło, M się wyżaliłam a on mnie wysłuchał i że fb nie trawi i takich o to wpisów to powiedział mi żeby wstawiła jutro rano wpis "będzie kupa a wkrótce zdjęcia" :D Rozbawił mnie automatycznie :)

Życzę wam moje drogie dobrej nocki :*

Bratek, Paryzetka83, cinnamon cookie lubią tę wiadomość

201707271556.png
    200710144670.png
    70 cykl starań.... I jaki szczęśliwy :D
    Nadzieja umiera ostatnia. ..

• Bratek Autorytet

Wysłany: 6 marca 2016, 23:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przerzuć się na mój fb ;) Jedni, słownie JEDNI znajomi wrzucili 1x zdjęcie z USG. Mój Brat - 1x zdjęcie butków na kalendarzu i dopiero duuuuuuuużo później 1x zdjęcie z USG ;) I te wpisy, to na przestrzeni ostatnich....eeeee 4-5 lat? ;))))))
    Cała reszta wrzuca dopiero z porodówki ;)

Disco? Łooohooooooo, wieeeeeeeki już nie byłam :)
    Bardzo się cieszę, że dobrze się bawiłaś :)

Kasia1407 lubi tę wiadomość

3jvz2n0asudxzqnn.png
  • majju Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 06:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry! Jestem przed Edycik :D

Ruby linka wrzucę, czytałam o tych blinkach ale podobno nie wszystkie kolory ładnie kryją. Zdecydowałam się na ciut droższe siouxy. Pewnie za miesiąc sprawdzę :)

Kasiu u mnie na fejsie też wysyp brzuszków i kolejna dziewczyna w pracy. Ale spokojnie, przyjdzie czas i na nas :) chociaż ja raczej usg bym nie wrzuciła ;)

Edycik jak się czujesz?

Dziewczyny meldować się po weekendzie :)

Katiuszka daj nam jakieś nowe foto terrorystki Atentki :)

Dobrego dnia i tygodnia dziewczyny :*

Edycik, Kasia1407 lubią tę wiadomość

qdkkqps67blqh0e0.png
  • Edycik Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 07:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobry

Majjusia czuję się dalej bez zmian bo kaszel męczy, a ja już w pracy jestem

masakra ile roboty na mnie czeka bo nie wiem za co się wziąść kobitki

nadrobię Was pózniej

miłego dzionka

ac328aa0b4365d167f634a4672b15680.png
  • Paryzetka83 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!
    Weekend minął, mój zapał dotyczący dalszych starań wyparował i ogólnie nic mi się nie chce. Wczoraj @ złożyła mnie w pół aż mi niedobrze z bólu było, ale może dzięki temu ma się ku końcowi. W czwartek idę do ginekologa niech się wypowie czy mamy zielone światło i wtedy zobaczymy co dalej. Ale jak pisałam - nie chce mi się.

Edycik dbaj o siebie, nie pracuj zbyt ciężko, bo jesteś osłabiona po chorobie.

Miłego dnia wszystkim :*

8 cs - [*] 6/7 tydzień
    37 cykl starań
    Termin @: może lepiej nie wiedzieć?
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2016, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry,

Ja wstałam skoro świt bo cały tydzień mam dniówki w pracy wiec muszę jakoś przetrwać :/

Edycik jak twoja noga?

Majju tak też wlaśnie to przeczytałam gdzieś i widziałam tez te siouxy - tez się na nie chyba skuszę. Ile zamówiłaś i jakie kolorki? :)

Kasiu disco super, mi się też czasem zdarza ale już dawno nie byłam.

Wczoraj byliśmy u siostry m - dostalismy od nich zaproszenie na wesele czyli tak jak się spodziewałam ni epofatygowali sie do nas mimo , że mam być swiadkiem, ale już przymykam oko nie będę tą która wiecznie narzeka :D jakoś przetrwałam na wizycie , a to dlatego, że postanowilismy z m być cukierkowo mili i nie dac się prowokować przez tego jej przyszłego m...trudny facet ale to ona z nim bedzie życ więc ja odrobię swoje zadanie i tyle.

Dzisiaj lecę złożyć zeznanie podatkowe w Cz co ciekawe mam prawo odliczyć sobie odsetki od kredytu ktory mam w PL oraz przedszkole od młodej - bez wyzewienia, ale za to wszystkie godziny w całosci odliczają :)

Kasia1407 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2016, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paryzetka83 wrote:
    Dzień dobry!
    Weekend minął, mój zapał dotyczący dalszych starań wyparował i ogólnie nic mi się nie chce. Wczoraj @ złożyła mnie w pół aż mi niedobrze z bólu było, ale może dzięki temu ma się ku końcowi. W czwartek idę do ginekologa niech się wypowie czy mamy zielone światło i wtedy zobaczymy co dalej. Ale jak pisałam - nie chce mi się.

Edycik dbaj o siebie, nie pracuj zbyt ciężko, bo jesteś osłabiona po chorobie.

Miłego dnia wszystkim :*

nie dziwię się ale to minie, jeszcze krotki czas minął, daj sobie chwilkę wytchnienia ...

A ja już miałam tak fajnie i znowu zaczęłam plamić dość mocno, ale może tak ma być, do tego znowu mi sie to powiekszyło. Nie będę jeszcze panikowac bo dopiero 2 tydzień jutro od zabiegu, ale zlepszego zrobiło sie gorsze.

Paryzetka83 lubi tę wiadomość

• majju Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.aliexpress.com/item/1PCS-UV-Nail-Gel-Polish-UV-LED-Shining-Colorful-108-Colors-6ml-Long-lasting-soak-off/32609391492.html Ruby stąd zamawiałam kolory 019, 051i 099.
    Kiedy masz wizytę kontrolną u lekarza? Może po ściągnięciu szwów coś tam się podrażniło.

Paryzetko, oddetchnij, daj sobie, Wam czas :*

Paryzetka83 lubi tę wiadomość

qdkkqps67blqh0e0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2016, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    majju wrote:
    http://www.aliexpress.com/item/1PCS-UV-Nail-Gel-Polish-UV-LED-Shining-Colorful-108-Colors-6ml-Long-lasting-soak-off/32609391492.html Ruby stąd zamawiałam kolory 019, 051i 099.
    Kiedy masz wizytę kontrolną u lekarza? Może po ściągnięciu szwów coś tam się podrażniło.

Paryzetko, oddetchnij, daj sobie, Wam czas :*

dziekuje :*, wizyte mam za miesiac dopiero, ale moze faktycznie po sciagnieciu szwow sie podraznilo i napuchlo znowu. no nic musze czekac cierpliwie...

• Edycik Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paryzetka może dacie sobie chwilkę wytchnienia?dobrze że idziesz do ginekologa na wizytę.

Ruby bidulko też się namęczysz.

A mnie nie dość że zakopali w pracy papierami,kierownik obrazony mam wrażenie, to jajniki mnie tak bolą zwłaszcza lewy,że ledwo siedzę.Nie mam pojęcia od czego.Już w nocy mnie pobolewał.

ac328aa0b4365d167f634a4672b15680.png
  • cinnamon cookie Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i po weekendzie... Dzień dobry! Melduję się i lecę nadrabiać cały weekend ;)

11 cykl - <3 :)
    f2wl20mmrxkgechr.png
  • Paryzetka83 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba zrobię jak mówicie, skoro i tak jestem do wszystkiego zniechęcona. Na razie w planach wyjazd do Pragi i tym się zajmę :)

Ruby bidulko, mam nadzieję, że nic złego się nie dzieje. Smarujesz to czymś?

Edycik a jajnik to może po owulacji tak boli? Bierzesz dupka?

Edycik lubi tę wiadomość

8 cs - [*] 6/7 tydzień
    37 cykl starań
    Termin @: może lepiej nie wiedzieć?
‹‹ 1376 1377 1378 1379 1380 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ