Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
-
WIADOMOŚĆ
-
Urodziłaś się w pełnie a owulka 3 dni po pełni. No można by podciągnąć bo tam było plus dwa dni ale ten jeden w tą czy w tą. A Ty myślisz, że też 28 czy inny dzień?
Edit: To oznacza, że dni płodne księżycowe pokryły się z płodnymi biologicznymi i niby wtedy największa szansa na ciążę.Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2016, 19:15
-
7? 1? Ło Jeżulku, o co chodzi???? Jest jakaś krótka instrukcja obsługi?
Szczerze? pasuje ten 28.12. - robiłam testy owulacyjne i to na ich podstawie OF wyznaczył ten dzień. Na upartego można by się kłócić, że może owu była dosłownie momencik po pierwszym teście, czyli 27.12, chociaż nie sądzę - zresztą byłoby to mega dziwne, bo zwykle organizm zbierał się do owulki najwcześniej w 16dc, często 17 lub 18dc, a ten 28.12., to był i tak 14 dc. -
7 dziewczynom na naszym wątku zgadza się zajście w ciążę w dni płodne księżycowe które pokryły się z dniami płodnymi owulacyjnymi. Jednej nie.
"Późniejsze obszerne badania przyniosły zaskakujący wynik: jeśli w celu poczęcia zostaną wykorzystane dni najbardziej płodne z obydwu cykli (cyklu miesiączkowego i cyklu "księżycowego"), wówczas 85% poczęć przypada na cykl "księżycowy, a tylko 15% na znany nam cykl biologiczny. Prawdopodobieństwo poczęcia jest największe, kiedy oba cykle się zbiegają."Bratek lubi tę wiadomość
-
Mmmmmmmhmmmm
Przyznam, że podchodzę sceptycznie, ale pobawić się zawsze można
W sumie, to pewnie trzeba by przejrzeć wszystkie wcześniejsze 11 nieudanych cykli i zobaczyć, jak się wtedy układało i czy dobrze celowaliśmy
Z drugiej strony, w poradach o.Sroki jest o fazach Księżyca
Widzę, że teoretycznie można też wykorzystać to do określenia płci, ale przeraża mnie wizja dłubania w tych cyferkach
http://www.astro.uni.torun.pl/~kb/Efemerydy/Cykle.htm
Dla wyluzowania, zaczęłam szperać za metodami "przewidywania" płci i, proszę Pań moich miłych, kalendarz chiński twardo twierdzi, że będzie to chłopiec
https://dzidziusiowo.pl/planujemy-ciaze/starania-o-dziecko/1880-chinski-kalendarz-plci-jak-zaplanowac-plec-dziecka - chociaż właśnie sprawdziłam, u Bratowej kalendarz się nie spisał))))
Echhh, no nic, ja cały czas się łudzęOstatnio na Wrześniówkach forumowiczka wrzuciła jakieś magiczne (a na serio, to zupełnie naukowe
) wytyczne co do określania płci - chodzi i mierzenie kąta tego, co dynda u dziecka.... No bo... właśnie, okazało się, że u dziewczynek też na tym etapie dynda
Więc kto wie, może jest jeszcze szansa na córkę????????Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2016, 20:45
-
Można Bratku właśnie też płeć określić wg.księżyca w zależności w jaki znak zodiaku wchodzi ale znalazłam dwa kalendarze i każdy podaje inny znak więc sobie to odpuściłam. A te dni płodne wg. faz księżyca to tak sobie sprawdzam i na razie jest na plus tak jak dr. robił badania i wyszło mu chyba tam było 70% potwierdzone.
-
nick nieaktualnymajju wrote:No właśnie, nowy cykl się zbliża, obiecałam że nie będę się suplementowała ale z o.Sroką chyba muszę się przeprosić
A i zapomniałam.... wkręciłam się w aliexpres! Na razie zamówiłam tylko lakiery do hybryd ale mam jeszcze sporo rzeczy na oku -
Witam was dziewuszki.
Niestety nie mogę w tym momencie was nadrobić ale postaram się to zrobić jutro. Przyszłam wam tylko powiedzieć że żyjęByłam wczoraj z dziewczynami na disco wróciłam nad ranem i było zaje***
Tego mi było trzeba takie wyluzowania się i odreagowania
Nie popiłam więc kacyka nie było. A po za tym @ nadciąga wielkimi krokami dzisiaj miałam lekki z tym dołek ale stwierdziłam że na pewno mi hormony buzują przed @. Bo powiem wam że jak wejdę na fb to nie wiem czy tak jest tylko u mnie czy rzeczywiście jest jakiś babyboom. Normalnie albo zdjęcia z usg albo już po porodzie albo teksty typu "będzie córcia", "będzie synek" itd. I dziś tak mnie dopadło, M się wyżaliłam a on mnie wysłuchał i że fb nie trawi i takich o to wpisów to powiedział mi żeby wstawiła jutro rano wpis "będzie kupa a wkrótce zdjęcia"
Rozbawił mnie automatycznie
Życzę wam moje drogie dobrej nocki :*Bratek, Paryzetka83, cinnamon cookie lubią tę wiadomość
-
Przerzuć się na mój fb
Jedni, słownie JEDNI znajomi wrzucili 1x zdjęcie z USG. Mój Brat - 1x zdjęcie butków na kalendarzu i dopiero duuuuuuuużo później 1x zdjęcie z USG
I te wpisy, to na przestrzeni ostatnich....eeeee 4-5 lat?
)))))
Cała reszta wrzuca dopiero z porodówki
Disco? Łooohooooooo, wieeeeeeeki już nie byłam
Bardzo się cieszę, że dobrze się bawiłaśKasia1407 lubi tę wiadomość
-
Dzień dobry! Jestem przed Edycik
Ruby linka wrzucę, czytałam o tych blinkach ale podobno nie wszystkie kolory ładnie kryją. Zdecydowałam się na ciut droższe siouxy. Pewnie za miesiąc sprawdzę
Kasiu u mnie na fejsie też wysyp brzuszków i kolejna dziewczyna w pracy. Ale spokojnie, przyjdzie czas i na naschociaż ja raczej usg bym nie wrzuciła
Edycik jak się czujesz?
Dziewczyny meldować się po weekendzie
Katiuszka daj nam jakieś nowe foto terrorystki Atentki
Dobrego dnia i tygodnia dziewczyny :*Edycik, Kasia1407 lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry!
Weekend minął, mój zapał dotyczący dalszych starań wyparował i ogólnie nic mi się nie chce. Wczoraj @ złożyła mnie w pół aż mi niedobrze z bólu było, ale może dzięki temu ma się ku końcowi. W czwartek idę do ginekologa niech się wypowie czy mamy zielone światło i wtedy zobaczymy co dalej. Ale jak pisałam - nie chce mi się.
Edycik dbaj o siebie, nie pracuj zbyt ciężko, bo jesteś osłabiona po chorobie.
Miłego dnia wszystkim :*8 cs - [*] 6/7 tydzień
37 cykl starań
Termin @: może lepiej nie wiedzieć? -
nick nieaktualnyDobry,
Ja wstałam skoro świt bo cały tydzień mam dniówki w pracy wiec muszę jakoś przetrwać
Edycik jak twoja noga?
Majju tak też wlaśnie to przeczytałam gdzieś i widziałam tez te siouxy - tez się na nie chyba skuszę. Ile zamówiłaś i jakie kolorki?
Kasiu disco super, mi się też czasem zdarza ale już dawno nie byłam.
Wczoraj byliśmy u siostry m - dostalismy od nich zaproszenie na wesele czyli tak jak się spodziewałam ni epofatygowali sie do nas mimo , że mam być swiadkiem, ale już przymykam oko nie będę tą która wiecznie narzekajakoś przetrwałam na wizycie , a to dlatego, że postanowilismy z m być cukierkowo mili i nie dac się prowokować przez tego jej przyszłego m...trudny facet ale to ona z nim bedzie życ więc ja odrobię swoje zadanie i tyle.
Dzisiaj lecę złożyć zeznanie podatkowe w Cz co ciekawe mam prawo odliczyć sobie odsetki od kredytu ktory mam w PL oraz przedszkole od młodej - bez wyzewienia, ale za to wszystkie godziny w całosci odliczająKasia1407 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyParyzetka83 wrote:Dzień dobry!
Weekend minął, mój zapał dotyczący dalszych starań wyparował i ogólnie nic mi się nie chce. Wczoraj @ złożyła mnie w pół aż mi niedobrze z bólu było, ale może dzięki temu ma się ku końcowi. W czwartek idę do ginekologa niech się wypowie czy mamy zielone światło i wtedy zobaczymy co dalej. Ale jak pisałam - nie chce mi się.
Edycik dbaj o siebie, nie pracuj zbyt ciężko, bo jesteś osłabiona po chorobie.
Miłego dnia wszystkim :*
nie dziwię się ale to minie, jeszcze krotki czas minął, daj sobie chwilkę wytchnienia ...
A ja już miałam tak fajnie i znowu zaczęłam plamić dość mocno, ale może tak ma być, do tego znowu mi sie to powiekszyło. Nie będę jeszcze panikowac bo dopiero 2 tydzień jutro od zabiegu, ale zlepszego zrobiło sie gorsze.Paryzetka83 lubi tę wiadomość
-
http://www.aliexpress.com/item/1PCS-UV-Nail-Gel-Polish-UV-LED-Shining-Colorful-108-Colors-6ml-Long-lasting-soak-off/32609391492.html Ruby stąd zamawiałam kolory 019, 051i 099.
Kiedy masz wizytę kontrolną u lekarza? Może po ściągnięciu szwów coś tam się podrażniło.
Paryzetko, oddetchnij, daj sobie, Wam czas :*Paryzetka83 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnymajju wrote:http://www.aliexpress.com/item/1PCS-UV-Nail-Gel-Polish-UV-LED-Shining-Colorful-108-Colors-6ml-Long-lasting-soak-off/32609391492.html Ruby stąd zamawiałam kolory 019, 051i 099.
Kiedy masz wizytę kontrolną u lekarza? Może po ściągnięciu szwów coś tam się podrażniło.
Paryzetko, oddetchnij, daj sobie, Wam czas :*
dziekuje :*, wizyte mam za miesiac dopiero, ale moze faktycznie po sciagnieciu szwow sie podraznilo i napuchlo znowu. no nic musze czekac cierpliwie... -
Paryzetka może dacie sobie chwilkę wytchnienia?dobrze że idziesz do ginekologa na wizytę.
Ruby bidulko też się namęczysz.
A mnie nie dość że zakopali w pracy papierami,kierownik obrazony mam wrażenie, to jajniki mnie tak bolą zwłaszcza lewy,że ledwo siedzę.Nie mam pojęcia od czego.Już w nocy mnie pobolewał. -
Chyba zrobię jak mówicie, skoro i tak jestem do wszystkiego zniechęcona. Na razie w planach wyjazd do Pragi i tym się zajmę
Ruby bidulko, mam nadzieję, że nic złego się nie dzieje. Smarujesz to czymś?
Edycik a jajnik to może po owulacji tak boli? Bierzesz dupka?
Edycik lubi tę wiadomość
8 cs - [*] 6/7 tydzień
37 cykl starań
Termin @: może lepiej nie wiedzieć?