X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
Odpowiedz

Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać

Oceń ten wątek:
  • Edycik Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katiuszkaa ja też miałam nadzieje,że zajde zanim Ona urodzi ale du...a z tego :( ja Ci też kochana współczuję.

Bratku tak telefony komórkowe przekleństwo.

ac328aa0b4365d167f634a4672b15680.png
  • Bratek Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ech, Ruby, ale dlatego masz po części odpowiedź, dlaczego ciężarne potem znikają z wątku. Niby to radość dla reszty i pociecha, że się komuś z wątku udało... Ale tak naprawdę dla byłej staraczki ;) cały czas stres, że komuś sprawi przykrość :( To jest jednak strona dla starających się i to WY macie tu pierwszeństwo.

Edycik - ano, człek podświadomie oczekuje, że jak zadzwoni, to zaraz ta druga strona odbierze. A potem są cyrki, gdy np.komuś bateria w nowym telefonie zwyczajnie wyciągnie kopytka ;)))))

JASMINOOOOWAAAAAA - żyjesz??????????????

W 12 cs... <3 :) SYN <3 :-D
    3jvz2n0asudxzqnn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2016, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bratek wrote:
    Ech, Ruby, ale dlatego masz po części odpowiedź, dlaczego ciężarne potem znikają z wątku. Niby to radość dla reszty i pociecha, że się komuś z wątku udało... Ale tak naprawdę dla byłej staraczki ;) cały czas stres, że komuś sprawi przykrość :( To jest jednak strona dla starających się i to WY macie tu pierwszeństwo.

Edycik - ano, człek podświadomie oczekuje, że jak zadzwoni, to zaraz ta druga strona odbierze. A potem są cyrki, gdy np.komuś bateria w nowym telefonie zwyczajnie wyciągnie kopytka ;)))))

JASMINOOOOWAAAAAA - żyjesz??????????????
    wiem Bratku dlatego nie mam zalu że nie ma aktywności ciężarnych- sama nawet zachecałam do założenia drugiej grupy "naszego wątku" na belly i tam o sprawach z ciążą scisle związanych pisać , a tutaj bardziej ogólnie, ale nie wypaliło bo wszyscy czekają aż ja go zrobię - a tu lipa - jest tylko cionsza spozywcza :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2016, 13:42

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2016, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby wrote:
    wiem Bratku dlatego nie mam zalu że nie ma aktywności ciężarnych- sama nawet zachecałam do założenia drugiej grupy "naszego wątku" na belly i tam o sprawach z ciążą scisle związanych pisać , a tutaj bardziej ogólnie, ale nie wypaliło bo wszyscy czekają aż ja go zrobię - a tu lipa - jest tylko cionsza spozywcza :)
    Oo spożywcza. W tą udało mi się zajść kilka lat temu. Tylko urodzić nie mogę ;)

• Bratek Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby wrote:
    Wydaje mi się, że to jest trochę inna kwestia. Fajnie to brzmiało, owszem. Ale tak napraaaaawdę - relatywnie 1-2 ciąże miesięcznie, to trochę za mało, by utrzymać aktywny wątek. Albo dołączyłyby inne dziewczyny i tak naprawdę zrobiłby się mocno ogólny. Albo by umarł śmiercią naturalną. Nie czarujmy się, nie na darmo zwykle człek ląduje na wątkach typu: Wrześniówki, Czerwcówki. Bo wtedy masz kontakt z ilomaś tam osobami, które na bieżąco są dokładnie w tym samym okresie. A w takim małym wątku - okres ciąży się wtedy rozjeżdża w czasie i jedna jest na początku, druga pod koniec I trymestru, kolejna już w II itd. itp.

Dlatego właśnie to nie takie wszystko łatwe. Zdarzały się stwierdzenia, że ktoś chce tu wsparcia, a potem zaciąża i znika - i tyle ze wsparcia z jego strony.... Ale myślę, że w ogromnej części nie wynika to wcale ze złej woli czy nieczułości...
    Swoją drogą-ogarnianie większej ilości rozgadanych wątków jest ciężkie i mega czasochłonne ;)

A z innej parafii - SPAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAĆ. Powiedzcie, że Wam też się tak chce, jakaś masakra dzisiaj, serio serio :((((

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2016, 14:08

W 12 cs... <3 :) SYN <3 :-D
    3jvz2n0asudxzqnn.png
  • madzikk Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wiem ze nasza kochana Ruby niedlugo dwie kreski zobaczy :)
    Pomimo tego ze wszystkie chcemy dobrze dla wszystkich zaciazonych, nawet wrogowi w takiej sytuacji sie dobrze zyczy, z jednej strony dobrze czytac jak to w ciazy jest bo mozna sie czegos na przyszlosc nauczyc no i oczgwiscie musimy byc up to date:), chociaz czasem to boli, dlatego rozumie Ruby. Hormony szaleja mozna cos po zlosci powiedziec. Jak ktos potrzebuje czasem przerwy to nikt nikogo nie bedzie zatrzymywal, ja sama tak czasem robie i to nie tylko tutaj na forum ale ogolnie w zyciu inaczej bym wszystkich pozabijala:)

AgaL, Ruby lubią tę wiadomość

16udgox1i4rww54k.png
    31cs
    IUI 23.3.2017
    IUI 27.2.2017
    HSG 26.10.2015
  • majju Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laseczki miałam dzisiaj naradę ale podczytuję na bieżąco. Na dzień kobiet dostałam od kierownika kwiatka w doniczce a od dyrektora merci. Miło :)
    Chociaż czasem mnie doprowadza do szału to jednak lubię swoją pracę i bym nie chciała zmienić. Ruby nie dziwię Ci się, że się wkurzyłaś w pracy :/ mocno irytujące. A co do ciążowych rozmów... to i na forum i w życiu jak coś się dzieje to się usuwam w cień i czekam na moją kolej :D

Katiuszka korzystaj z wolnego i podrap ode mnie Atenkę za lewym uchem...

Edycik musisz to przeżyć. Nie ma wyjścia. Musisz i już. :) I dasz radę bo silna babka z Ciebie :*

katiuszaa, Edycik, Ruby lubią tę wiadomość

qdkkqps67blqh0e0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2016, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madzikk wrote:
    Ja wiem ze nasza kochana Ruby niedlugo dwie kreski zobaczy :)
    Pomimo tego ze wszystkie chcemy dobrze dla wszystkich zaciazonych, nawet wrogowi w takiej sytuacji sie dobrze zyczy, z jednej strony dobrze czytac jak to w ciazy jest bo mozna sie czegos na przyszlosc nauczyc no i oczgwiscie musimy byc up to date:), chociaz czasem to boli, dlatego rozumie Ruby. Hormony szaleja mozna cos po zlosci powiedziec. Jak ktos potrzebuje czasem przerwy to nikt nikogo nie bedzie zatrzymywal, ja sama tak czasem robie i to nie tylko tutaj na forum ale ogolnie w zyciu inaczej bym wszystkich pozabijala:)

madzik masz więcej wiary niż ja widzę ;) to miło tak czy inaczej :)
    Ale chyba nie sadzisz, że wahadełko mówiło prawdę ? ;)

• Edycik Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majjusia dzięki za wiarę we mnie ale nawet M.obstawia że popłaczę się w szpitalu i w 99% ma rację :( moja wytrzymałośc gdzies ma swoje granice.

Ejj a do szpitala nie brac upominku chyba, dam im jak wrócą do domku?

Kurcze Majjusia miły gest w pracy ze strony facetów :)

Lecę na zakupy a potem do domku.

ac328aa0b4365d167f634a4672b15680.png
  • AgaL Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobietki miłego popołudnia :)
    ja jadę z M odwiedzić moich Bratanków :D

<3 Kiedy nie wszystko idzie po Twojej myśli, po prostu czekaj...i miej wiarę <3
  • midnight Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jeśli się zagalopuję czasem o ciąży to mnie sprowadzajcie na ziemię proszę...czasem nie pomyślę a nie chce przecież przykrości Wam sprawiać.

Ruby szefa to Ci nie zazdroszczę ale to chociaż dobre że oglądać go nie musisz.

Katiusza Edycik dacie radę,kto inny jak nie Wy ? mogę tylko się domyślać jakie to przykre, bo ja po stracie na żadne takie rzeczy dziecięce nie mogłam patrzeć ani na ciężarne...ale musicie to przetrwać, a ja mogę tylko z całego serca życzyć szybkiego zajścia! jak z resztą wszystkim oczekującym dziewczynom :*

Bratku ja to się obudzić dziś nie mogłam...mała do mnie przyszła to nie wiedziałam co się dzieje...i teraz też bym tylko przyłożyła twarz do poduszki i po mnie, sen wszechogarniający pomimo stresu.

Bratek, Edycik lubią tę wiadomość

Córcia-2012 <3
    J-6/11tc [*] 13.02.15,
    S -18tc [*] 30.09.15,
    F-16tc. [*] 12.05.16
    K-21tc. [*] 02.02.17
  • cinnamon cookie Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehhhh siostra cioteczna właśnie mi napisała, że pojechała z naszą znajomą do szpitala, bo spóźniał jej się okres 2 tygodnie, pojawił się, skończył i teraz po 4 dniach dostała mocnego krwawienia ze skrzepami, do tego raz test wyszedł z drugą kreską a raz już tylko jedna.... :(
    Z kolei inna moja znajoma zaszła w ciążę, beta rosła, a nagle zmalała i zaczęło się krwawienie, już chcieli jej oczyszczać i zrobiła betę a ta znów urosła! Okazało się, że chyba to były bliźniaki i straciła jedno... Niestety po paru dniach straciła drugie :( masakra jakaś....

11 cykl - <3 :)
    f2wl20mmrxkgechr.png
  • madzikk Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby wrote:
    madzik masz więcej wiary niż ja widzę ;) to miło tak czy inaczej :)
    Ale chyba nie sadzisz, że wahadełko mówiło prawdę ? ;)
    Kazda czasem ma watpliwosci, ale sie uda:)

Ja chyba zwariowalam, tak bardzo sie przejelam ze dni plodne wg kalendarza ksiezycowego nie sa zgrane z moja owulacja ze zrobie wszystko zeby ja przestawic:) juz mialam zamiar zaczac pic alkohol, duzo cwiczyc i pic kawe bo ma to wplyw na owulacje (ale tylko przed owulacja), ale od zeszlego tygodnia mam przyspieszone bicie serca i ciezko mi sie oddycha wiec kawa i alkohol raczej niewskazany. Tak bym mogla przestawic @ o maksymalnie 3 dni (czyli w ciagu 6 miesiecy powinno sie juz wszystko zgrac). Zobaczymy co lekarz powie w przyszlym tygodniu, moze uda mi sie go ublagac zeby przepisal mi progesteron w celu przestawienia terminu @ (a usprawiedliwie to ze jade na wakacje i nie chce w tym czasie @ bo chce wypoczac a nie cierpiec z bolu). Znacie jakies inne naturalne metody na przestawienie terminu @?:)

16udgox1i4rww54k.png
    31cs
    IUI 23.3.2017
    IUI 27.2.2017
    HSG 26.10.2015

Wysłany: 8 marca 2016, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzikk czy Ty żartujesz? :D

f2wl20mmrxkgechr.png
  • madzikk Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciastko juz sama nie wiem:) widze ze ty mnie postawisz do pionu:)

A z ta siostra cioteczna i znajoma przykra sprawa:(

16udgox1i4rww54k.png
    31cs
    IUI 23.3.2017
    IUI 27.2.2017
    HSG 26.10.2015

Wysłany: 8 marca 2016, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No przykra :( czekam na jakieś info od siostry, co z tą znajomą, ona z nią pojechała do szpitala bo męża niestety nie ma na miejscu :(
    A co do tego zgrania owulacji, ja to biorę z przymrużeniem oka ;) serio, no ciężko mi w to uwierzyć :) myślę, że czasami da się to zgrać, czasami nie :) ale na pewno nic dobrego Ci nie da, jak teraz będziesz robiła wszystko by przesunąć @ i obsesyjnie o tym myślała :) :*

madzikk lubi tę wiadomość

f2wl20mmrxkgechr.png

Wysłany: 8 marca 2016, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha, chyba źle napisałam... To nie moja siostra cioteczna tylko nasza wspólna znajoma, siostra tylko z nią pojechała...

f2wl20mmrxkgechr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2016, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzikk absolutnie w to nie wierzę ! Żadne księżycowe bzdury ;-) mi się wielce zrywa i co? Guzik , więc wiesz ;-)

Cynamon przykre to bardzo :-(

• madzikk Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale sie nakrecilam:)
    Ok to sie zdam na przeznaczenie.
    Dzieki dziewczyny x

16udgox1i4rww54k.png
    31cs
    IUI 23.3.2017
    IUI 27.2.2017
    HSG 26.10.2015
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2016, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madzikk wrote:
    Ale sie nakrecilam:)
    Ok to sie zdam na przeznaczenie.
    Dzieki dziewczyny x
    Dodam, że w lutym miałam idealnie z tym jak ma być i nico ;-)
    Może samo ci się poprzestawia ;-)

‹‹ 1385 1386 1387 1388 1389 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ