X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
Odpowiedz

Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać

Oceń ten wątek:
  • Edycik Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katiuszkaa ja też miałam nadzieje,że zajde zanim Ona urodzi ale du...a z tego :( ja Ci też kochana współczuję.

Bratku tak telefony komórkowe przekleństwo.

ac328aa0b4365d167f634a4672b15680.png
  • Bratek Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ech, Ruby, ale dlatego masz po części odpowiedź, dlaczego ciężarne potem znikają z wątku. Niby to radość dla reszty i pociecha, że się komuś z wątku udało... Ale tak naprawdę dla byłej staraczki ;) cały czas stres, że komuś sprawi przykrość :( To jest jednak strona dla starających się i to WY macie tu pierwszeństwo.

Edycik - ano, człek podświadomie oczekuje, że jak zadzwoni, to zaraz ta druga strona odbierze. A potem są cyrki, gdy np.komuś bateria w nowym telefonie zwyczajnie wyciągnie kopytka ;)))))

JASMINOOOOWAAAAAA - żyjesz??????????????

W 12 cs... <3 :) SYN <3 :-D
    3jvz2n0asudxzqnn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2016, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bratek wrote:
    Ech, Ruby, ale dlatego masz po części odpowiedź, dlaczego ciężarne potem znikają z wątku. Niby to radość dla reszty i pociecha, że się komuś z wątku udało... Ale tak naprawdę dla byłej staraczki ;) cały czas stres, że komuś sprawi przykrość :( To jest jednak strona dla starających się i to WY macie tu pierwszeństwo.

Edycik - ano, człek podświadomie oczekuje, że jak zadzwoni, to zaraz ta druga strona odbierze. A potem są cyrki, gdy np.komuś bateria w nowym telefonie zwyczajnie wyciągnie kopytka ;)))))

JASMINOOOOWAAAAAA - żyjesz??????????????
    wiem Bratku dlatego nie mam zalu że nie ma aktywności ciężarnych- sama nawet zachecałam do założenia drugiej grupy "naszego wątku" na belly i tam o sprawach z ciążą scisle związanych pisać , a tutaj bardziej ogólnie, ale nie wypaliło bo wszyscy czekają aż ja go zrobię - a tu lipa - jest tylko cionsza spozywcza :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2016, 13:42

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2016, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby wrote:
    wiem Bratku dlatego nie mam zalu że nie ma aktywności ciężarnych- sama nawet zachecałam do założenia drugiej grupy "naszego wątku" na belly i tam o sprawach z ciążą scisle związanych pisać , a tutaj bardziej ogólnie, ale nie wypaliło bo wszyscy czekają aż ja go zrobię - a tu lipa - jest tylko cionsza spozywcza :)
    Oo spożywcza. W tą udało mi się zajść kilka lat temu. Tylko urodzić nie mogę ;)

• Bratek Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby wrote:
    Wydaje mi się, że to jest trochę inna kwestia. Fajnie to brzmiało, owszem. Ale tak napraaaaawdę - relatywnie 1-2 ciąże miesięcznie, to trochę za mało, by utrzymać aktywny wątek. Albo dołączyłyby inne dziewczyny i tak naprawdę zrobiłby się mocno ogólny. Albo by umarł śmiercią naturalną. Nie czarujmy się, nie na darmo zwykle człek ląduje na wątkach typu: Wrześniówki, Czerwcówki. Bo wtedy masz kontakt z ilomaś tam osobami, które na bieżąco są dokładnie w tym samym okresie. A w takim małym wątku - okres ciąży się wtedy rozjeżdża w czasie i jedna jest na początku, druga pod koniec I trymestru, kolejna już w II itd. itp.

Dlatego właśnie to nie takie wszystko łatwe. Zdarzały się stwierdzenia, że ktoś chce tu wsparcia, a potem zaciąża i znika - i tyle ze wsparcia z jego strony.... Ale myślę, że w ogromnej części nie wynika to wcale ze złej woli czy nieczułości...
    Swoją drogą-ogarnianie większej ilości rozgadanych wątków jest ciężkie i mega czasochłonne ;)

A z innej parafii - SPAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAĆ. Powiedzcie, że Wam też się tak chce, jakaś masakra dzisiaj, serio serio :((((

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2016, 14:08

W 12 cs... <3 :) SYN <3 :-D
    3jvz2n0asudxzqnn.png
  • madzikk Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wiem ze nasza kochana Ruby niedlugo dwie kreski zobaczy :)
    Pomimo tego ze wszystkie chcemy dobrze dla wszystkich zaciazonych, nawet wrogowi w takiej sytuacji sie dobrze zyczy, z jednej strony dobrze czytac jak to w ciazy jest bo mozna sie czegos na przyszlosc nauczyc no i oczgwiscie musimy byc up to date:), chociaz czasem to boli, dlatego rozumie Ruby. Hormony szaleja mozna cos po zlosci powiedziec. Jak ktos potrzebuje czasem przerwy to nikt nikogo nie bedzie zatrzymywal, ja sama tak czasem robie i to nie tylko tutaj na forum ale ogolnie w zyciu inaczej bym wszystkich pozabijala:)

AgaL, Ruby lubią tę wiadomość

16udgox1i4rww54k.png
    31cs
    IUI 23.3.2017
    IUI 27.2.2017
    HSG 26.10.2015
  • majju Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laseczki miałam dzisiaj naradę ale podczytuję na bieżąco. Na dzień kobiet dostałam od kierownika kwiatka w doniczce a od dyrektora merci. Miło :)
    Chociaż czasem mnie doprowadza do szału to jednak lubię swoją pracę i bym nie chciała zmienić. Ruby nie dziwię Ci się, że się wkurzyłaś w pracy :/ mocno irytujące. A co do ciążowych rozmów... to i na forum i w życiu jak coś się dzieje to się usuwam w cień i czekam na moją kolej :D

Katiuszka korzystaj z wolnego i podrap ode mnie Atenkę za lewym uchem...

Edycik musisz to przeżyć. Nie ma wyjścia. Musisz i już. :) I dasz radę bo silna babka z Ciebie :*

katiuszaa, Edycik, Ruby lubią tę wiadomość

qdkkqps67blqh0e0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2016, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madzikk wrote:
    Ja wiem ze nasza kochana Ruby niedlugo dwie kreski zobaczy :)
    Pomimo tego ze wszystkie chcemy dobrze dla wszystkich zaciazonych, nawet wrogowi w takiej sytuacji sie dobrze zyczy, z jednej strony dobrze czytac jak to w ciazy jest bo mozna sie czegos na przyszlosc nauczyc no i oczgwiscie musimy byc up to date:), chociaz czasem to boli, dlatego rozumie Ruby. Hormony szaleja mozna cos po zlosci powiedziec. Jak ktos potrzebuje czasem przerwy to nikt nikogo nie bedzie zatrzymywal, ja sama tak czasem robie i to nie tylko tutaj na forum ale ogolnie w zyciu inaczej bym wszystkich pozabijala:)

madzik masz więcej wiary niż ja widzę ;) to miło tak czy inaczej :)
    Ale chyba nie sadzisz, że wahadełko mówiło prawdę ? ;)

• Edycik Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majjusia dzięki za wiarę we mnie ale nawet M.obstawia że popłaczę się w szpitalu i w 99% ma rację :( moja wytrzymałośc gdzies ma swoje granice.

Ejj a do szpitala nie brac upominku chyba, dam im jak wrócą do domku?

Kurcze Majjusia miły gest w pracy ze strony facetów :)

Lecę na zakupy a potem do domku.

ac328aa0b4365d167f634a4672b15680.png
  • AgaL Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobietki miłego popołudnia :)
    ja jadę z M odwiedzić moich Bratanków :D

<3 Kiedy nie wszystko idzie po Twojej myśli, po prostu czekaj...i miej wiarę <3
  • midnight Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jeśli się zagalopuję czasem o ciąży to mnie sprowadzajcie na ziemię proszę...czasem nie pomyślę a nie chce przecież przykrości Wam sprawiać.

Ruby szefa to Ci nie zazdroszczę ale to chociaż dobre że oglądać go nie musisz.

Katiusza Edycik dacie radę,kto inny jak nie Wy ? mogę tylko się domyślać jakie to przykre, bo ja po stracie na żadne takie rzeczy dziecięce nie mogłam patrzeć ani na ciężarne...ale musicie to przetrwać, a ja mogę tylko z całego serca życzyć szybkiego zajścia! jak z resztą wszystkim oczekującym dziewczynom :*

Bratku ja to się obudzić dziś nie mogłam...mała do mnie przyszła to nie wiedziałam co się dzieje...i teraz też bym tylko przyłożyła twarz do poduszki i po mnie, sen wszechogarniający pomimo stresu.

Bratek, Edycik lubią tę wiadomość

Córcia-2012 <3
    J-6/11tc [*] 13.02.15,
    S -18tc [*] 30.09.15,
    F-16tc. [*] 12.05.16
    K-21tc. [*] 02.02.17
  • cinnamon cookie Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehhhh siostra cioteczna właśnie mi napisała, że pojechała z naszą znajomą do szpitala, bo spóźniał jej się okres 2 tygodnie, pojawił się, skończył i teraz po 4 dniach dostała mocnego krwawienia ze skrzepami, do tego raz test wyszedł z drugą kreską a raz już tylko jedna.... :(
    Z kolei inna moja znajoma zaszła w ciążę, beta rosła, a nagle zmalała i zaczęło się krwawienie, już chcieli jej oczyszczać i zrobiła betę a ta znów urosła! Okazało się, że chyba to były bliźniaki i straciła jedno... Niestety po paru dniach straciła drugie :( masakra jakaś....

11 cykl - <3 :)
    f2wl20mmrxkgechr.png
  • madzikk Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby wrote:
    madzik masz więcej wiary niż ja widzę ;) to miło tak czy inaczej :)
    Ale chyba nie sadzisz, że wahadełko mówiło prawdę ? ;)
    Kazda czasem ma watpliwosci, ale sie uda:)

Ja chyba zwariowalam, tak bardzo sie przejelam ze dni plodne wg kalendarza ksiezycowego nie sa zgrane z moja owulacja ze zrobie wszystko zeby ja przestawic:) juz mialam zamiar zaczac pic alkohol, duzo cwiczyc i pic kawe bo ma to wplyw na owulacje (ale tylko przed owulacja), ale od zeszlego tygodnia mam przyspieszone bicie serca i ciezko mi sie oddycha wiec kawa i alkohol raczej niewskazany. Tak bym mogla przestawic @ o maksymalnie 3 dni (czyli w ciagu 6 miesiecy powinno sie juz wszystko zgrac). Zobaczymy co lekarz powie w przyszlym tygodniu, moze uda mi sie go ublagac zeby przepisal mi progesteron w celu przestawienia terminu @ (a usprawiedliwie to ze jade na wakacje i nie chce w tym czasie @ bo chce wypoczac a nie cierpiec z bolu). Znacie jakies inne naturalne metody na przestawienie terminu @?:)

16udgox1i4rww54k.png
    31cs
    IUI 23.3.2017
    IUI 27.2.2017
    HSG 26.10.2015

Wysłany: 8 marca 2016, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzikk czy Ty żartujesz? :D

f2wl20mmrxkgechr.png
  • madzikk Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciastko juz sama nie wiem:) widze ze ty mnie postawisz do pionu:)

A z ta siostra cioteczna i znajoma przykra sprawa:(

16udgox1i4rww54k.png
    31cs
    IUI 23.3.2017
    IUI 27.2.2017
    HSG 26.10.2015

Wysłany: 8 marca 2016, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No przykra :( czekam na jakieś info od siostry, co z tą znajomą, ona z nią pojechała do szpitala bo męża niestety nie ma na miejscu :(
    A co do tego zgrania owulacji, ja to biorę z przymrużeniem oka ;) serio, no ciężko mi w to uwierzyć :) myślę, że czasami da się to zgrać, czasami nie :) ale na pewno nic dobrego Ci nie da, jak teraz będziesz robiła wszystko by przesunąć @ i obsesyjnie o tym myślała :) :*

madzikk lubi tę wiadomość

f2wl20mmrxkgechr.png

Wysłany: 8 marca 2016, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha, chyba źle napisałam... To nie moja siostra cioteczna tylko nasza wspólna znajoma, siostra tylko z nią pojechała...

f2wl20mmrxkgechr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2016, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzikk absolutnie w to nie wierzę ! Żadne księżycowe bzdury ;-) mi się wielce zrywa i co? Guzik , więc wiesz ;-)

Cynamon przykre to bardzo :-(

• madzikk Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale sie nakrecilam:)
    Ok to sie zdam na przeznaczenie.
    Dzieki dziewczyny x

16udgox1i4rww54k.png
    31cs
    IUI 23.3.2017
    IUI 27.2.2017
    HSG 26.10.2015
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2016, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madzikk wrote:
    Ale sie nakrecilam:)
    Ok to sie zdam na przeznaczenie.
    Dzieki dziewczyny x
    Dodam, że w lutym miałam idealnie z tym jak ma być i nico ;-)
    Może samo ci się poprzestawia ;-)

‹‹ 1385 1386 1387 1388 1389 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nie pozwól, by decydował przypadek – świadomie zaplanuj swoje rodzicielstwo

Planowanie rodziny to proces, który wymaga nie tylko przygotowania emocjonalnego, ale również kompleksowego podejścia zdrowotnego. Współczesna medycyna oferuje narzędzia, które pozwalają przyszłym rodzicom świadomie zadbać o zdrowie swojego potomstwa. W tym kontekście niezwykle istotne jest zrozumienie roli genetyki i docenienie możliwości wczesnego wykrywania ryzyka chorób dziedzicznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ