X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
Odpowiedz

Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać

Oceń ten wątek:
  • Smerfelinka Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edycik próbowałam, ale widać żadna ze mnie czarownica :P

Ruby ja też jestem za gaciami :P Tyle, że u nas na bieliznę właśnie zwykło się tak mówić :D I mojemu kupię bokserki :)

Edycik, cinnamon cookie lubią tę wiadomość

👩36 lat 🧑39 lat

1 ❄️

7 dpt - beta <1 💔
    8.02.2025 - transfer blastocysty 2.1.1 🤞❤️

14.09.2024 - transfer blastocysty ❄️
    9 dtp - beta 32 mIU/ml
    11 dpt - beta 75 mIU/ml
    13 dpt - beta 225 mIU/ml
    16 dpt - beta 1028 mIU/ml
    18 dpt - beta 1804 mIU/ml
    20 dpt - beta 2872 mIU/ml
    24 dpt - pęcherzyk 0,94 cm
    14.10 - pusty pęcherzyk 💔

kwalifikacja z MZ - 10.06

21.08.2023 - transfer blastocysty 3AA ❄️ 💔

lipiec 2023 - transfer odwołany - za niski progesteron 😞

luty 2023 - poronienie naturalnej ciąży

22.07.2019 - urodził się Leon <3
    13.11.2018 - transfer blastocysty 4AA
    październik 2018 - Salve - ivf
    sierpień 2018 - histeroskopia ok
    kwiecień 2017 - hsg ok
    starania od 2014
  • AgaL Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smerfelinka wrote:
    Edycik próbowałam, ale widać żadna ze mnie czarownica :P

Ruby ja też jestem za gaciami :P Tyle, że u nas na bieliznę właśnie zwykło się tak mówić :D I mojemu kupię bokserki :)

To ja Mojemu też i każe Mu w nie wskoczyć :D

Edycik lubi tę wiadomość

<3 Kiedy nie wszystko idzie po Twojej myśli, po prostu czekaj...i miej wiarę <3
  • Edycik Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to w dzień Mężczyzn będzie się działo kobitki :)

Ja z polictowaniem zerkam na zegarek ,że dopiero po 13 ...u mnie ostatnio w pracy take obłożenie pracą,że chyba siły brak .

Tak się zastanawiam czy Mundek jeszcze do nas zajrzy/
    Gdzie Imię_Róży?

ac328aa0b4365d167f634a4672b15680.png
  • midnight Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pospałam :)
    Kas pierwsze usg, w tamtym tygodniu miałam wizytę i nie chciała mi jeszcze usg zrobić-może i słusznie bo wczoraj już było tętno, a tydz temu może jeszcze bym nie zobaczyła a wtedy bym się załamała. Wizytę mam 29.03 EDIT:a USG to już pewnie dopiero genetyczne ( ;) )...A Ty kiedy idziesz do lekarza? Trochę pozytywniej...wiesz nie każda ciąża musi się skończyć niepowodzeniem...ja tak sobie tłumaczę, że ten na górze zdaje sobie sprawę, że jak teraz stracę to się rozsypię i zwariuję , to może nie dopuści by moja córka miała matkę wariatkę :)

Smerefilnka a jak dziś te plamienia? ten cień jednak trzeba by było sprawdzic...co ma być to będzie ale jeśli to to? a kiedy na betę chcesz isć? i miałaś fotkę dać ;)

Edycik powiele się-ja mam często odczucia zimna :) a ten brzuch to tak cały czas ćmi czy to był taki dłuzszy niemiły skurcz ? tak pytam...nie będę wróżyć ;)

Eh widzę że tylko ja lubię Wielkanoc...nie mówię ze Bożeno Narodzenia nie lubię , ale jakby było takie słonko jak dziś to czy to nie radosne święto?

Aga współczuję bólu plecków...

Dzień faceta też przyjmuję jutro bo łatwiej spamietac, kiedyś gdzieś widziałam że miedzynarodowy dzień mężczyzny jest w listopadzie...o nawet w cioci wiki-19 listopad -International Men's Day IMD, ale bez sensu takie święto o którym sami (polsy) faceci nie wiedzą :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2016, 13:40

Edycik, AgaL lubią tę wiadomość

Córcia-2012 <3
    J-6/11tc [*] 13.02.15,
    S -18tc [*] 30.09.15,
    F-16tc. [*] 12.05.16
    K-21tc. [*] 02.02.17
  • Bratek Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kas, gratki :)

Edycik - kciuki za szwagierkę - zobaczysz, będzie dobrze!!!!!!! :))))) Jest chyba jednak o wiele mniej rzeczy, które mogą się skitrasić podczas CC, niż porodu SN, więc zobaczysz, będzie dobrze :))))
    P.S. DObrze, oj dobrze się ostatnio czyta o tym Twoim chłopie ;) Cieeeeszę się :)))

Edycik, Aguś, tulę - doczekacie się, zobaczycie!!!!!! :-* <3 :)
    Naprawdę Was rozumiem. Juz pomijam, że bodajże pod koniec listopada, albo w grudniu, wylewałam tu swoje żale - że nigdy nie zostanę mamą, że to nie jest mi dane - i że to może dlatego, że po prostu się na matkę nie nadaję i Pan Bóg wie, co robi, bo chce dziecka oszczędzić.... ;) Wspomniałam chyba kiedyś, jak mi się ulało w grudniu. To był DWUNASTY cykl starań. Niby luz-blues, bo przecież święta bla bla bla, a we mnie zaczęło się już zbierać ponad poziom, który mogę znieść. Pamiętam, że sprawdzałam wyniki badań on-line. Mama przyszła zapytać, co i jak, a ja szybko zamknęłam i burknęłam, że mam dość, że to niesprawiedliwe, że tyle już nerwów, tyle pieniędzy poszło - na wizyty u lekarza, pierdyliard oznaczeń z krwi, kolejne leki i suplementy.... i nic z tego. 25.12. po Mszy rozpłakałam się. Tak się wszystko skumulowało - nieudane próby, niekompletna rodzina na święta (długa i niespecjalnie przyjemna opowieść, więc pominę). Po prostu mnie zgniotło.... Ale tego dnia "urzędowaliśmy", tak spokojnie i wyciszająco w tym całym moim zgnieceniu. Potem jeszcze po 2 dniach 1x. No i się udało... Trochę kosmos. Może tak Bóg chciał, żeby tak to właśnie wyszło? Pewnie tak....

mid, masz domowe kiszonki?????? Oooooo, jak Ci dobrze!!!!! :) Ja nie robiłam :( W ogóle nie robię przetworów, bo piwnicę mamy niby w tym samym bloku, ale w innej klatce (sic!), zresztą nie jest wcale taka chłodna, jak moja z dzieciństwa, więc średnio jest, gdzie trzymać. Niby jest kawałeczek miejsca w takim schowku na półpiętrze, no ale w lato wcale tam super ciepło nie jest. Chociaż może się skuszę następnym razem - w lato i tak lepiej wsuwać świeże, a zimą jest tam jako tako.... Tylko miejsca tyle, co nic, bo komóreczka mini-mini, a dzielona na 3 mieszkania :((((( w dodatku w otworem do wciąż czynnego zsypu!!!!! WRRRRRRRRRRR
    P.S. Co do Wielkiej Nocy - szkoda tylko, że klimat mamy pokićkany i od jakiegoś czasu niekoniecznie jest wtedy prawdziwie wiosenna pogoda ;))))

Aguś - coś drobnego chcę na Dzień Mężczyzn, skoro go wyznaczyli. To, że 8.03. jest ugruntowany w naszej świadomości, zwłaszcza za sprawą PRLu ;) to nie znaczy, że trzeba olać nowsze święto. Zresztą - skoro miło nam, gdy nasi Mężczyźni o nas pamiętają 8.III., to dlaczego się nie odwzajemnić 10.03.?????? Uważam, że wszystko powinno działać w dwie strony, a każda okazja jest dobra, by sprawić sobie odrobinkę przyjemności <3 <3 <3 Nawet, jeśli choop się ponabija, to nie wierzę, że przynajmniej części nie będzie miło, tak naprawdę :)))))
    Mój jutro calutki Boże dzień w innym mieście siedzi, więc tyle, że pewnie upoluję coś słodkiego dla mojego Łasucha <3 A wieczorem... a wieczorem czeka nas USG u ogarniętej lekarki, więc powiedziałam, że jeśli okaże się wszystko dobrze, to będzie miał jutro taki właśnie, naprawdę fajny prezent <3 (zwłaszcza, jeśli się potwierdzi, że się tam wierci samiec w mym brzuszysku :P ).

Co do fryzur - kolejny raz stwierdzam, że jestem inna.... ;]
    Nie mam prostownicy-szkoda mi włosów. Suszarkę używam raz na kilka miesięcy - za bardzo niszczy mi włosy. Włosy suszą się same. A jak miałam boba, to potem po prostu unosiłam włosy na lakierze - żadne tam ulizane klimaty, włosy miały być "żywe" i naturalne :)))

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2016, 13:27

Edycik, midnight, Smerfelinka, AgaL lubią tę wiadomość

W 12 cs... <3 :) SYN <3 :-D
    3jvz2n0asudxzqnn.png
  • midnight Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bratku to kciuki za usg! i tak na płeć jeszcze za wcześnie, najbardziej wiarygodne są z połówkowego ale też nie do końca...u mnie miała być dziewczynka a był (wymarzony z resztą...:( ) syn, a Ty co bys chciała? bo nie bardzo zrozumiałam :)

Ed: A i z włosami mam podobne podejście :P suszę włosy jak jestem chora :) a tak to same się suszą-nie lubię sie z takimi sprzętami

Jeszcze Paryzetka jutro wizyta? Trzymam kciuki za zielone światło i za konkretną rozmowe z lekarzem, zeby Cie pozytywnie naładowała i skłoniła do dalszego działania a nie poddawania :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2016, 13:34

Córcia-2012 <3
    J-6/11tc [*] 13.02.15,
    S -18tc [*] 30.09.15,
    F-16tc. [*] 12.05.16
    K-21tc. [*] 02.02.17
  • Edycik Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś

Bratku własnie gadałam ze szwagierką,że już w sumie gotowa do szpitala jest, a Jej Tato się smieje że sam z nerwów ma bóle porodowe.

Bratku mam nadzieję,że tak jak napisałaś - i my się doczekamy tych upragnionych kresek i ładnej bety.

Mid prawdę mówiąc ból brzucha ćmi, a w sumie to bardziej lewy jajnik ćmi,niby boli niby nie.Nie jest to taki ból kłujący jak przedwczoraj ale coś tam pobolewa. No ale sama nie wiem dlaczego.Nie chcę gdybać.
    Kurczę 29.03 Ty masz USG a ja wizytę u dr Markuszewskiego :) to będę za Ciebie kciuki trzymać.Mam nadzieję,że to będzie dzien obfitujacy w dobre nowiny :)

• midnight Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edycik no tak :) to będziemy sobie razem trzymać, ale nie usg coś zle napisłąm wizte-na niej pewnie każe zapisać (bo genetyczne i te ważniejsze robie prywatnie) ale ja też będę trzymać za Ciebie! ja dobrych nowin to się już niedługo spodziewam :) z tym brzuszkiem Twoim to nie wiem...ale uczucie zimna to już jakiś znak i utrzymująca równo tempka...a jak tu czasem dziewczyny piszą...i z bezowulacyjnych dzieci są, a pewności że nie było nie masz! nie chcę nakręcać , po prostu nie trać nadziei :)

Edycik lubi tę wiadomość

Córcia-2012 <3
    J-6/11tc [*] 13.02.15,
    S -18tc [*] 30.09.15,
    F-16tc. [*] 12.05.16
    K-21tc. [*] 02.02.17
  • midnight Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha Edycik...ale ten Twój wykres to nie jest taki zły...mój był trochę pokręcony, ale trochę są podobne ;) z tym że u mnie zakończył sie spadkiem temperatury :P tfu tfu,

Edycik lubi tę wiadomość

Córcia-2012 <3
    J-6/11tc [*] 13.02.15,
    S -18tc [*] 30.09.15,
    F-16tc. [*] 12.05.16
    K-21tc. [*] 02.02.17
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2016, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem tak : nawet gdyby cos było to dopiero od domniemanej owulacji 5 dni więc nie ma mowy o objawach iscie ciążowych :) błagam nie nakręcajcie się bo potem człowiek bardziej cierpi :/

Znowu ja wyszłam na zrzedę, ale już kiedyś poruszalismy ten temat, że lepiej sie miło rozczarowac niż znowu nastawic i potem cierpieć :)
    Duzo razy piszemy o objawach itp ale to wszystko w formie żartu zazwyczaj :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2016, 13:51

Edycik, Smerfelinka, cinnamon cookie lubią tę wiadomość

• Edycik Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mid dziekuję, nadziei nie tracę :) Moje cykle i wykresy są pokręcone jak lato z radiem :P

midnight, Smerfelinka lubią tę wiadomość

• Smerfelinka Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    midnight wrote:
    Smerefilnka a jak dziś te plamienia? ten cień jednak trzeba by było sprawdzic...co ma być to będzie ale jeśli to to? a kiedy na betę chcesz isć? i miałaś fotkę dać ;)

Mid u mnie plamienie raz jest, raz go nie ma. Brzuch przestał pobolewać, ale piersi dziś znów dają czadu. Nadzieję jakąś tam mam, ale wolę poczekać na rozwój wypadków. Na betę pójdę w piątek rano (dopiero wtedy będę mogła), o ile @ mnie nie uprzedzi. Dziś testu wolałam nie robić. Przynajmniej teraz jestem spokojna. W ogóle dziś w porównaniu do wczoraj to jestem oaza spokoju ;) A na tej mojej fotce to naprawdę niewiele widać, uwierz mi. Wstawiłabym nawet, ale siedzę dziś w pracy do wieczora, więc długo musiałabyś poczekać. Ewentualnie mogę jutro spróbować siknąć i wtedy wstawię (o ile będzie co).

midnight lubi tę wiadomość

👩36 lat 🧑39 lat

1 ❄️

7 dpt - beta <1 💔
    8.02.2025 - transfer blastocysty 2.1.1 🤞❤️

14.09.2024 - transfer blastocysty ❄️
    9 dtp - beta 32 mIU/ml
    11 dpt - beta 75 mIU/ml
    13 dpt - beta 225 mIU/ml
    16 dpt - beta 1028 mIU/ml
    18 dpt - beta 1804 mIU/ml
    20 dpt - beta 2872 mIU/ml
    24 dpt - pęcherzyk 0,94 cm
    14.10 - pusty pęcherzyk 💔

kwalifikacja z MZ - 10.06

21.08.2023 - transfer blastocysty 3AA ❄️ 💔

lipiec 2023 - transfer odwołany - za niski progesteron 😞

luty 2023 - poronienie naturalnej ciąży

22.07.2019 - urodził się Leon <3
    13.11.2018 - transfer blastocysty 4AA
    październik 2018 - Salve - ivf
    sierpień 2018 - histeroskopia ok
    kwiecień 2017 - hsg ok
    starania od 2014
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2016, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edycik a kiedy odstawiasz dupka?

Edycik lubi tę wiadomość

• midnight Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    HEHE dobre :) jak lato z radiem :) Ruby- nie nakręcam :) Ale mam swoją teorię na temat kiedy Edycik mogła miec owulację ;) a z uczuciem zimna tak na luzie, przy PMS też chyba się zdarzają? Ale nadzieję zawsze trzeba mieć...luz luzem ale Dziewczyny, jak stracicie nadzieję to co?

Edycik lubi tę wiadomość

Córcia-2012 <3
    J-6/11tc [*] 13.02.15,
    S -18tc [*] 30.09.15,
    F-16tc. [*] 12.05.16
    K-21tc. [*] 02.02.17
  • midnight Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smerfelinko dobrze tak trzymaj , spokój najważniejszy...jak to nie to-mniejsze cierpienie, a jak toto -nerwy nie wskazane...Trzymam żeby się @ nie rozwinęła a żeby ustały plamienia :)

Edycik lubi tę wiadomość

Córcia-2012 <3
    J-6/11tc [*] 13.02.15,
    S -18tc [*] 30.09.15,
    F-16tc. [*] 12.05.16
    K-21tc. [*] 02.02.17
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2016, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    midnight wrote:
    HEHE dobre :) jak lato z radiem :) Ruby- nie nakręcam :) Ale mam swoją teorię na temat kiedy Edycik mogła miec owulację ;) a z uczuciem zimna tak na luzie, przy PMS też chyba się zdarzają? Ale nadzieję zawsze trzeba mieć...luz luzem ale Dziewczyny, jak stracicie nadzieję to co?

Mid w tym problem , że my nadzieje zawsze mamy , ale jak jest podsycona za bardzo to potem z tego nic dobrego nie wychodzi. Uwierz mi nie raz przez ostatni rok miałam nadzieje, że to już musi być to, że wszystko pasuje, a i tak nic nie wyszło. Jak ktoś do tego napisze , że tak faktycznie to może być to - wtedy człowiek już zaślepiony jest...potem nie wychodzi i kolejne wielkie rozczarowanie. Od kolejnego cyklu nie szukam u siebie żadnych objawów bo organizm zwyczajnie mnie w konia robi, nadzieja nadzieją ale musimy twardo po ziemi stąpać bo to przynajmniej pozwala szybko sie podnieść po porażce :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2016, 14:04

cinnamon cookie lubi tę wiadomość

• Edycik Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby dupka ostatniego wezmę 15 marca - no po 10 dniach.Biorę 1 tabletke dziennie jak ten nowy ginekolog mi kazał.

Mid masz rację nadzieję trzeba mieć zawsze,bo ja też mam swoją teorię kiedy owulkę mogłam mieć :) a co będzie w praniu okaże się ..czas pokaże :)

midnight lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2016, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A reszta dziewczyn co tak pouciekało ?:)

edit: cały czas wydaje mi się, że dzisiaj piatek, a tu dopiero sroda :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2016, 14:11

• midnight Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja się juz zamykam i zostanę przy trzymaniu kciuków :)

Ruby a jak tam rana? lepiej już? goi sie mam nadzieje

Edycik, Ruby lubią tę wiadomość

Córcia-2012 <3
    J-6/11tc [*] 13.02.15,
    S -18tc [*] 30.09.15,
    F-16tc. [*] 12.05.16
    K-21tc. [*] 02.02.17
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2016, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    midnight wrote:
    To ja się juz zamykam i zostanę przy trzymaniu kciuków :)

Ruby a jak tam rana? lepiej już? goi sie mam nadzieje

Mid dziekuję lepiej, kurcze powiem ci od kiedy zakładam spódnice a nie jeansy jak ostatnio to znacznie lepiej choć jeszcze nie oczyściło sie i podpuchniete jest. Dzisiaj zamierzam wstapic do reserved i kupic jeszcze spódnice jakąś chociaż ni eprzepadam za nimi :/

edit: a owszem kciuki jak najbardziej wskazane ;) nawet pożądane :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2016, 14:14

Edycik lubi tę wiadomość

‹‹ 1394 1395 1396 1397 1398 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ