X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
Odpowiedz

Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać

Oceń ten wątek:
  • AgaL Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby jeszcze sie nie zdecydowałam na cięcie..obawiam się że za bardzo mam włosy wycieniowane, zobaczę co mi doradzą ;)

<3 Kiedy nie wszystko idzie po Twojej myśli, po prostu czekaj...i miej wiarę <3
  • Bratek Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mam pojęcia, Edycik, nie mam pojęcia....
    Czasem się zastanawiam, jak będzie funkcjonował mój organizm po porodzie. Czy jeśli np.przyjdzie nam do głowy drugie dziecko, to czym będzie łatwiej, czy taka sama zabawa od początku????? Bo niby się nieraz mówi, że ciąża, to rewolucja dla organizmu iże niejako w naturalny sposób reguluje różne nieprawidłowości.
    Ale nie wiem... Nie wszystkim się udaje tak szybko z II maluchem. Chociaż mam wrażenie, że najszybciej udaje się tym, którzy nie postawili sobie po porodzie za punkt honoru poczekać z drugiem ;) Btw-już kilka razy czytałam na forum, jak wypowiadały się dziewczyny będące już w kolejnej ciąży, a mające dziecko zaledwie roczne (serio.... wcale ne jest ich mało ;) ), że nawet nie miały jeszcze porządnego okresu i myślały, że jeszcze im cykle nie wróciły.... ;))) Może coś w tym jest? Tak samo, jak to, że często nawet, jeśli dziewczyny tracą bardzo wczesną ciążę (np.6.tydzień), to jeśli nie przerywają starań, szybko zachodzą w kolejną. Nie wiem, o co chodzi. Może faktycznie te nasze organizmy jakoś starają dążyć do równowagi?

mid, u mnie wydaje mi się, że kwestie jedzeniowe są trochę nieobiektywne. Ja mam od dawna problemy z układem pokarmowym, teraz jeszcze na początku ciąży zaliczyłam z nim jazdę bez trzymanki (wtedy, co wylądowaliśmy na IP), więc po części działa to pewnie tak, że po prostu wiele rzeczy organizmowi nie pasuje, bo układ pokarmowy nie do końca hula. W sumie gdybym miała ochotę na niezdrowe, ciężkie, tłuste rzeczy, byłabym bardzo zdziwiona, bo ja ogólnie kiepsko takie jedzenie toleruję. Fakt, że zrobiłam się bardzo wyczulona - na jedzenie "sztuczne", gonione cukrem i solą, ciężkie, z gorszych składników itd.
    Z takich konkretnych produktów, które rzucają mi się mniej typowo w oczy, to:
    - jajka (mimo, że od dłuższego czasu często miewałam problem z ich tolerancją; teraz jedna z moich ulubionych przekąsek, to 2 jajeczka rzucone, jako sadzone, na patelnię, praktycznie bez tłuszczu, mmmniammmmm)
    - ogórki kiszone. Serio, serio. Wsuwam regularnie :) Nie dlatego, że się o nich naczytałam, tylko tak po prostu... Po akcji z IP, obok ziemniaków, to było jedno z pierwszych warzyw, które tolerowałam :-O :)
    + z nowości: ostatnio zauważyłam, że bardzo często ciągnie mnie do jasnych winogron :) Nie wiem, co w nich jest :)
    Co do objawów skorelowanych z płcią - moja kuzynka w pierwszej udanej ciąży (w sensie pierwszej donoszonej, z urodzonym zdrowym dzieckiem, które przeżyło), czuła się raczej kiepsko, gorzej wyglądała, sporo musiała odpoczywać itd - urodziła chłopca. Za drugim razem - też był chłopiec, a tym razem czuła się wyśmienicie, wyglądała rewelacyjnie itd :)
    Ciśnienie całe życie miała niskie - średnio 100/60. Zobaczymy, jak się będzie kształtowało dalej.
    Odnośnie poronienia - wszystkiego się nie przewidzi, ale czuję się i tak trooochę spokojniejsza.... Tzn. w sensie takim, że wiemy o MTHFR i dostaję na to leki. A dzięki temu ogólnie łożysko, a przez to i dziecko, powinno się rozwijać lepiej. Nie mniej wiadomo, że to tylko jakiś klocek do tej całości. Nie załatwi wszystkiego... No ale ważny klocek, zwiększający szansę powodzenia... I powtarzam sobie to za każdym razem, gdy soczyście wypowiadam sama do siebie opinię na temat kolejnego wkłucia..... ;)))))
    Co do płci - zobaczymy. Ostatnio gałgan wiercił nogami, jak na dyskotece ;) więc można było to i owo podejrzeć ;)
    Po czym Behemottka wrzuciła na Wrześniówkach jakiś mądry artykuł (medyczny, żeby nie było) o kątach między dzyndzelkiem, a kręgosłupem w ocenie płci... i okazało się, że jak coś dynda, to jeszcze nie znaczy, że dynda chłopięce... Zbaraniałam ;) .... i narodziła się nowa nadzieja.... sasasasasa :P

AgaL, Edycik lubią tę wiadomość

W 12 cs... <3 :) SYN <3 :-D
    3jvz2n0asudxzqnn.png
  • AgaL Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bratek już II trymestr...jejku ale to leci. Trzymam kciuki za badania i za płeć :) :)

Bratek lubi tę wiadomość

<3 Kiedy nie wszystko idzie po Twojej myśli, po prostu czekaj...i miej wiarę <3
  • midnight Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bratku coś w tym jest, ja często myślę ze za długo czekałam z drugim..w kolejnych nie jest łatwiej...szczególnie gdy w pierwszej są problemy...ja jadę na lekach, które nic nie dają :) a nabawiłam się nadciśnienia i ono zostanie już ze mna do końca życia :) niestety w ciąży jest tylko jeden lek (no może dwa jak już jest naprawdę źle) który ''można'' brać, a on nie bardzo coś daje...
    Ze strata to jest różnie, bo jak jest łyżeczkowanie to każą czekać min 3 miesiące ze staraniami..
    Że jesteś wyczulona na sól to dobrze :) , a jajka to ja mam ze wsi :P od kurek wolno biegających :) i też ostatnio jem je cześciej, ale na twardo na kanapce pełnej sałaty i pietruszki i polane ketchupem :) podobno gorzej sie wygląda na dziewczynke-takie tam że niby urodę zabiera ;) u mnie sprawdziło się ze Stasiem, cerę miałam ładna i ogólnie bardziej promieniałam, teraz mam pryszcze :/ ale żywieniowo coś mi sie zmienia na takie jak poprzednio, zobaczymy jaki będzie brzuch :)

Aga pochwal się później fryzurką :)

Ruby bo tak pomyślałam...że jakbyś tak chciała naturalnie powietrzem zagoić i samą spódnicę jak szkot-nic pod tym to może tak i mężowi by serce stanęło ;P ? (znaczy wiesz, że to jednak marzec ;) )

AgaL lubi tę wiadomość

Córcia-2012 <3
    J-6/11tc [*] 13.02.15,
    S -18tc [*] 30.09.15,
    F-16tc. [*] 12.05.16
    K-21tc. [*] 02.02.17
  • cinnamon cookie Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się zgadzam z Ruby - też już podchodzę do tego wszystkiego racjonalnie, wiadomo nadzieja jest, ale im więcej nakręcania tym bardziej boli... Więc wolę sobie ten ból oszczędzać :)

Edycik a mam pytanko w takim razie.... W jakich rajstopach teraz chodzisz? :D zawsze jak zbliża się wiosna to się zastanawiam czy wypada jeszcze chodzić w czarnych czy już nie... Pewnie chodzisz w takich cienkich beżowych?:>

Aguś oby wizyta i fryzjera była udana :) wczoraj moja przyjaciółka poszła do nowej fryzjerki, wróciła do domu średnio zadowolona, ale dziś jak umyła włosy to się przeraziła ścięciem... I zamiast wrócić by jej poprawiła to poszła do drugiej :/ i podobno mało dało się uratować, nie jest zadowolona.... Pisała, że nie może na siebie patrzeć :P

Ruby to jak, kupujesz dla swojego M GACIE? :D

Bratku udanej wizyty jutro :) oby dzieć się ładnie pokazał ;)

A ja do 18 w pracy i lecę na wizytę, dam znać wieczorem co ciekawego mądra głowa wymyślił ;)

Bratek, Edycik, Ruby, AgaL lubią tę wiadomość

11 cykl - <3 :)
    f2wl20mmrxkgechr.png
  • Bratek Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie no, wiadomo, że zależy, na jakim etapie jest strata - czy macica zdążyła się zmienić i musi dojść do siebie (bądź trzeba jej w tym pomóc, niestety), czy też nie.
    Z tą urodą - pamiętam, jak B.pisała na Wrześniówkach, że ponoć w Stanach mówi się na odwrót - że właśnie przy dziewczynce uroda matki kwitnie ;)))
    I to by było na tyle z przekonań, hihi ;) Co kraj, to obyczaj :)

P.S. AAAAAAAAAAAA, ja kcem wiejskie jajeczka <3 <3 <3 (tylko nie na twardo.... zbyt ciężkostrawne ;/ Mimo, że KOOOOCHAM faszerowane, mniam mniam mniammmmmm)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2016, 16:12

midnight, Edycik lubią tę wiadomość

3jvz2n0asudxzqnn.png
  • chmurreczkaa Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po pracy. Krew mnie zalewa, bo w aucie poszła nam skrzynia biegów i sprzęgło. Masakra jakaś. 2500zł jak nie lepiej nas to szarpnie. Mam takiego wku..., że nie macie pojęcia.

Rozpoczęliśmy już 4 rok starań... Nadal czekamy na nasz mały Cud!
    Laparoskopia 31.08.16 - usunięta przegroda macicy 2cm i ogniska endometriozy I stopnia.
    Histeroskopia 6.12.16. - reszta przegrody docięta, macica jest gotowa na przyjęcie lokatora.
    1 IUI- 10.01.17 - ????? (@ 25.01)
  • chmurreczkaa Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    majju wrote:
    Chmureczka cały czas bierzesz luteinę??? Mi ginka każe brać tylko 10 dni w cyklu i przeważnie po odstawieniu na 4 dzień jest @. A Tobie nie kazała odstawić?

Nie biorę cały czas, max 10 dni, choć zwykle @ przychodzi wcześniej. Dziś jest 5 dzień z lutką. Biorę 2x dziennie dawkę 50, może za mała dawka, zwykle brałam 3x dziennie, ale musiałam jakoś podzielić bo nie miałam zbyt wielu tabletek w opakowaniu, a do gina idę dopiero jutro.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2016, 16:39

Laparoskopia 31.08.16 - usunięta przegroda macicy 2cm i ogniska endometriozy I stopnia.
    Histeroskopia 6.12.16. - reszta przegrody docięta, macica jest gotowa na przyjęcie lokatora.
  • chmurreczkaa Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KAS!!! GRATULACJE :*

• Edycik Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguś jak wizyta u fryzjera? czekamy na efekty?

Cinnamonku a ja śmiga dalej w czarnych 50 z gatty chyba florence się nazywają :) uwielbiam je :D

Bratku potwierdzam przy dziewczynce uroda matki kwitnie,moja szwagierka ogólnie piękna kobieta ale Jej cera w ciąży wow :) nie do opisania.Dziś Ją ucałowałam przed chwilą przez Jej wyjściem do szpitala,buzia jak malowana a bez grama makijażu :)

Chmureczkaa to bierze przez 10 dni i odstaw wtedy @ powinna zawitać.

Ok przed sekundą pojechała do szpitala - powiedziała że mam czekać na zdjęcie malutkiej.A ciocia E. kupiła spioszki,skarpeteczki, bluzeczkę i takie rajstopki ale getry ze stopkami ( nie wiem jak to się nazywa) mogą być kalesonki :P

Paryzetka83, chmurreczkaa, midnight, Bratek, cinnamon cookie lubią tę wiadomość

ac328aa0b4365d167f634a4672b15680.png
  • Paryzetka83 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bratku oby Twoje słowa o dążeniu do röwnowagi były prorocze i oby moja macica wzięła je sobie do serca :)

Kaś jeszcze plamię ale lekarzom w luxie to nie przeszkadza, a chcę skorzystać z wizyty jak mam dzień wolny, bo nie wiem ile musiałabym potem czekać.

A ja już mam weekend :)

Edycik ja wiem, że sytuacja ze szwagierką ogólnie jest ciężka, ale takiego noworodka to bym przytuliła. Dwa lata temu wzięłam na ręce 3miesięczną córkę koleżanki i przepadłam - wtedy obudził się instynkt macieżyński :)

chmurreczkaa, midnight, Edycik, Bratek, cinnamon cookie lubią tę wiadomość

8 cs - [*] 6/7 tydzień
    37 cykl starań
    Termin @: może lepiej nie wiedzieć?
  • majju Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadrobiłam!
    A więc tak... ja na milion procent podzielam zdanie Cinnamonka i Ruby, że nadzieję oczywiście cały czas trzeba mieć i mam ale nie chcę się nakręcać bo potem tak cholernie boli :/ Ostatnio w książce ks. Kaczkowskiego przeczytałam, że "Trzeba wierzyć w cuda ale nie można na nich polegać".
    I tego się trzymam wierzę, że też doświadczę tego cudu ale robię wszystko żeby w nim dopomóc :)

Bratku, mojej koleżance najpierw lekarz powiedział, że prawdopodobnie to chłopak ale na kolejnym badaniu się okazało, że to były po prostu duże... wargi sromowe :) i za dwa tygodnie urodzi im się córcia :)

Tak pisałyście o tym dniu mężczyzny to chyba mojemu też sprawię jakieś GACIE :D Zwłaszcza po wczorajszych atrakcjach :)

Do mnie prawdopodobnie jutro lub w piątek @ zawita. I dobrze bo w sobotę idziemy na parapetówkę więc nie chciałabym już być na prochach żeby co nieco wypić :)

Edycik, AgaL, cinnamon cookie lubią tę wiadomość

qdkkqps67blqh0e0.png
  • Edycik Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siedzę,popijam lampkę wina i patrzę na zegarek już 18.50 czekam na wiadomość od Jej męża a brata mojego M.

Ejj jakieś czary koło naszego domku przed chwilką strzelali petardami przez 10 min tak pięknymi, nie śmiejcie się proszę popatrzyłam w niebo i powiedziałam ' Dziękuję Tato to dobry znak".Wiem że to głupie ale aż mi łzy lecą...

chmurreczkaa, Bratek, majju, midnight, madzikk, AgaL, cinnamon cookie lubią tę wiadomość

• Bratek Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edycik - oooooo, cudowne zakupy <3 <3 <3 :)
    Mam nadzieję, że wszystko poszło u niej szybko i sprawnie :)
    No i pocieszasz, pocieszasz z tą płcią ;)
    P.S. Ejjj no.... oczka mi się zaświeciły za ten tekst o Tacie i znaku.... Echhhh :)

Macico Paryzetki - wróć do równowagi!!!!!
    ;)
    Mówię Ci ja!!!! :P ;)

majju, hihi, czyli coś w tym jest. B.pisała właśnie, że babka od USG tłumaczyła, że jak w tym wieku dziewczynka ma erekcję (:P), to jej narządy mogą wyglądać, jak chłopięcy interesik...... :P
    Szybko się te organizmy ćwiczą, trzeba przyznać ;)))))

Heh, ja swojemu upolowałam na jutro fajne piwka <3 jedno regionalne, pszeniczne, a drugie - mocne ALE, w takiej duuużej flaszeczce :) No i oliwki, bo uwielbia <3 :-D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2016, 19:45

Edycik, Paryzetka83 lubią tę wiadomość

3jvz2n0asudxzqnn.png
  • majju Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edycik, piękny znak :) Ja wierzę w takie znaki :*

Bratku a kiedy Twój Luby wybywa na Spitsbergen? ;)

Edycik, Bratek lubią tę wiadomość

qdkkqps67blqh0e0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2016, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej zaraz nadrobię. Byłam dziś z Ateną na tym psim placu bo wczoraj sie nie wyrobiłam ze wszystkim. Jak dla mnie jedyny jego plus że jest ogrodzony. Wszystko mega zniszczone. Ale i tak nabiegała się wróciła do domu i od razu zasnęła ;)

Edycik, midnight, AgaL lubią tę wiadomość

• Edycik Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bratku pszeniczne uwielbiam :) jadę do Was na piwko :D

Majju ja też wierzę w te znaki :*

Dzwoniłam do Teściowej przed chwilką ale też jeszcze nic nie wie.Czekamy dalej.
    Bratku jak coś się dzieje zawsze patrzę w niebo i mówię do Taty.Zresztą jak jest mi ciężko zawsze mówię do Niego...gdzieś tam mnie słyszy.Zawsze mówił że powinnam pracować w KGB bo muszę wiedzieć wszystko hihi.

Bratek, katiuszaa, chmurreczkaa, midnight, AgaL, cinnamon cookie lubią tę wiadomość

• Bratek Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    majju, w najlepszym możliwym terminie na WSPÓLNY urlop, czyli pod koniec czerwca :P :P :P
    No nic, trzeba będzie kombinować z urlopem jak najszybciej w lipcu (choć będzie trudno, jak na tak długo "zniknie" z rynku w pracy :((((( ), ale wyjazd na przełomie lipca/sierpnia, już nie mówiąc o późniejszym, gdy termin mam na 19.09., to trochę lipa :(

katiuszaa, echh, no niestety w PL na razie wybiegi raczkują :( Jednego z naszych tymczasów wyadotpowaliśmy do polsko-niemieckiej rodziny, mieszkającej właśnie za naszą zachodnią granicą. jak oglądaliśmy zdjęcia z ich psiego parku - WOWWWWWWW, to faktycznie są PARKI. Naprawdę rozległy (!!!!!) teren, z piękną trawa i zadrzewiony <3 <3 <3

Edycik - hihi, to gadaj z Małżem mym ;) Może się podzieli? ;)
    ja pszenicznego nie lubię :( Chociaż jedno mi raz smakowało nawet - bodajże Namysłów. Facet w sklepie mnie namówił, przekonując, że ono podchodzi nawet tym, którzy pszenicznego nie lubią. No i miał rację.
    Ale powiem Ci, że od kilku dni chodzi mi po głowie taki cudowny, cierpki Pilznerek, mmmmmmmmm...... Chlip chlip ;(
    A co do wiary w znaki, rozmów itd., wcale się nie dziwię. I uwierz mi, nie jesteś jedyna ;)))))))) :-*

Edycik lubi tę wiadomość

3jvz2n0asudxzqnn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2016, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maju - tulam

Kas nie chce zapeszać po cichu gratuluję i czekam na serduszko.

Edycik myślami jestem z tobą trzymaj się. jak się rozpłaczesz to mów że ze szczęście i przygotuj sobie zimną wodę do popijania to pomoże Ci się uspokoić. Edycik jak na każdą wiedźmę przystało wierzę w znaki.

Aguś tak jak nie wierzę w siebie tak wierzę że tobie się na pewno uda. Będziesz mamą!!

Edycik, AgaL lubią tę wiadomość

• majju Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie byłabym sobą - lokalną patriotką :) gdybym nie poleciła Wam (oczywiście tym co mogą :) ) piwka z naszego browaru Kormoran :) Uwielbiam WSZYSTKIE! Na czele z lawendowym <3 <3 Ostatnio wyszły też jakieś piwka bezglutenowe a z pszenicznych mają przepyszne orkiszowe z czosnkiem. Mmmm.. Polecam! :D

Edit: Katiuszka!!!!! Przynajmniej uwierz nam, bo my w Ciebie wierzymy i oprócz wiary mamy nawet pewność, że będziesz cudowną mamą!!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2016, 20:01

Edycik lubi tę wiadomość

qdkkqps67blqh0e0.png
‹‹ 1396 1397 1398 1399 1400 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikrobiom intymny a infekcje - wakacyjny niezbędnik

Mikrobiom pochwy to złożony ekosystem mikroorganizmów, który pełni kluczową rolę w utrzymaniu zdrowia intymnego. Jego zaburzenie może prowadzić do różnorodnych dolegliwości, które są szczególnie uciążliwe podczas podróży. W tym artykule przyjrzymy się, jak działa mikrobiom pochwy, jakie czynniki mogą go zaburzyć podczas wakacji, a wreszcie jak skutecznie chronić zdrowie intymne w trakcie podróżowania oraz kiedy warto sięgnąć po sprawdzone wsparcie z apteki.  

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ