X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
Odpowiedz

Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać

Oceń ten wątek:
  • madka Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polecam amber czarny bez :)

Edycik lubi tę wiadomość

29 l. - podejście nr 11. Ciekawe czy przyniesie szczęście...
    "Nadzieja cichut­ko przy­siadła w kącie, gdy spoj­rzała w oczy rzeczywistości..." 

• chmurreczkaa Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnego bzu nie piłam, ale faktycznie coś tam z browaru amber popijaliśmy nad morzem i nam dobrze wchodziło :)

Rozpoczęliśmy już 4 rok starań... Nadal czekamy na nasz mały Cud!
    Laparoskopia 31.08.16 - usunięta przegroda macicy 2cm i ogniska endometriozy I stopnia.
    Histeroskopia 6.12.16. - reszta przegrody docięta, macica jest gotowa na przyjęcie lokatora.
    1 IUI- 10.01.17 - ????? (@ 25.01)
  • chmurreczkaa Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idę jutro do ciucholandu, mam taki duży koło siebie, pięknie wszystko pachnące i posegregowane na wieszakach. Jutro wszystko po 2zł, może coś jeszcze wyszperam, przed wymianą kolekcji :)

Rozpoczęliśmy już 4 rok starań... Nadal czekamy na nasz mały Cud!
    Laparoskopia 31.08.16 - usunięta przegroda macicy 2cm i ogniska endometriozy I stopnia.
    Histeroskopia 6.12.16. - reszta przegrody docięta, macica jest gotowa na przyjęcie lokatora.
    1 IUI- 10.01.17 - ????? (@ 25.01)
  • madka Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy Was po owulce zawsze bolą piersi? Mnie zawsze bolały, powiększały się, a tym razem jestem 7dpo i nic. A podobno owulka była, bo miałam monitoring i w 11dc był pęcherzyk 20mm, a w 13dc już go nie było, ale też nie było płynu. Nie wiem czy ginka coś pokręciła, źle zrobiła usg, czy może to normalne. Jutro zrobię proga z krwi.

"Nadzieja cichut­ko przy­siadła w kącie, gdy spoj­rzała w oczy rzeczywistości..." 

• midnight Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madka nie pomogę bo mnie nigdy nie bolą piersi..

Córcia-2012 <3
    J-6/11tc [*] 13.02.15,
    S -18tc [*] 30.09.15,
    F-16tc. [*] 12.05.16
    K-21tc. [*] 02.02.17
  • AgaL Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po pierwsze Kochane co czekały na nową fryzurkę to nic z tego, bo jednak nie dało się jeszcze tej fryzury zrobić, mam za bardzo przód wycieniowany, ale za to kolor fajnie się wyrównał :) I mam cel, zapuszczam włosy i na lato ścinam na long boba :D

Edycik wzruszyłaś mnie dziś, na pewno masz teraz w sobie całe morze emocji, przytulam i w znaki tam z góry od naszych bliskich też bardzo wierzę :**
    Fajne prezenciki kupiłaś :)

Ruby też po ostatnim błądzeniu bez celu po galerii...ta książka okazała się zbawieniem. Planuje już wolny dzień, żeby się za moją szafę zabrać :)

Katiuszka wrzuć jakieś zdjęcie Atenki :) i zazdroszczę jej takiego dnia mi się zawsze marzył park linowy ;)

Cinnamonek jak wizyta??:*

Chmureczka trzymam kciuki za wyniki cytologii :)

Majjju, Paryzetka znawczynie piw...ja to wina wolę ;) ale kusicie tymi smaczkami :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2016, 22:13

midnight, Edycik, cinnamon cookie lubią tę wiadomość

<3 Kiedy nie wszystko idzie po Twojej myśli, po prostu czekaj...i miej wiarę <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2016, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madka mnie bolą, ale tak po tygodniu od owulacji aż do @

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2016, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobranoc kobiety lecę bo padam z nóg....

• AgaL Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzikk ale cudny miałaś dzień kobiet :) i zazdroszczę 3 tygodni wolnego!

Madka mnie zazwyczaj bolą piersi w drugiej fazie, choć zdarzyły się cykle w których nie bolały...ale nie wiem czy wtedy miałam owulkę czy nie. Jeśli miałaś monitoring to może zaufaj lekarzowi i nie martw się na zapas :*

Bratku a zdradzisz swoje typy imion dla Dziewczynki i Chłopca?:)

madzikk lubi tę wiadomość

• Paryzetka83 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madka mnie piersi bolą po owu,ale nie ma reguły - czasem od 3dpo, czasem tuż przed @ :) Wiem, nie pomogłam niestety.
    Moje koleżanki, które zaszły w ciążę bez starań mówią, że nic nietypowego, poza brakiem @ się u nich nie działo. Może tak faktycznie jest, to tylko staraczki doszukują się objawów.

AgaL, midnight, Bratek lubią tę wiadomość

8 cs - [*] 6/7 tydzień
    37 cykl starań
    Termin @: może lepiej nie wiedzieć?
  • madka Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paryzetko staraczki jak najbardziej objawów się doszukują, choć ja mocno staram się teraz wyluzować, nawet staram się za mocno nie pisać w tym cyklu o sobie na forum, żeby się nie nakręcać :)

Jak ja Wam zazdroszczę wizyt u fryzjera :) Ja nie mogę na takiego trafić, z którego byłabym zadowolona i zwyczajnie boję się chodzić :D

Cinnamonku gdzie jesteś?

cinnamon cookie, midnight lubią tę wiadomość

• AgaL Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekałam na Cinnamonka...mam nadzieję, że ma dobre wieści, ale oczy mi się zamykają.
    Śpijcie dobrze Kochane :*

cinnamon cookie lubi tę wiadomość

• Smerfelinka Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale się rozpisałyście! ;) Udało mi się te kilka godzin nadrobić, bo jeszcze w pracy kwitnę, ale mam nadzieję, że wkrótce będę mogła jechać do domu. Jutro rano coś więcej napiszę, bo teraz już padam na ryjek i niestety nie jestem w stanie :/

Dobranoc :*

👩36 lat 🧑39 lat

1 ❄️

7 dpt - beta <1 💔
    8.02.2025 - transfer blastocysty 2.1.1 🤞❤️

14.09.2024 - transfer blastocysty ❄️
    9 dtp - beta 32 mIU/ml
    11 dpt - beta 75 mIU/ml
    13 dpt - beta 225 mIU/ml
    16 dpt - beta 1028 mIU/ml
    18 dpt - beta 1804 mIU/ml
    20 dpt - beta 2872 mIU/ml
    24 dpt - pęcherzyk 0,94 cm
    14.10 - pusty pęcherzyk 💔

kwalifikacja z MZ - 10.06

21.08.2023 - transfer blastocysty 3AA ❄️ 💔

lipiec 2023 - transfer odwołany - za niski progesteron 😞

luty 2023 - poronienie naturalnej ciąży

22.07.2019 - urodził się Leon <3
    13.11.2018 - transfer blastocysty 4AA
    październik 2018 - Salve - ivf
    sierpień 2018 - histeroskopia ok
    kwiecień 2017 - hsg ok
    starania od 2014
  • Bratek Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 23:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edycik - nadal żadnych wieści po CC?

Cinnamon? Jak tam? :)

Aguś - swego czasu padło dość szybko i sprawnie: dla dziewczynki: Anna Maria, dla chłopca: Szymon Jakub :) Od jakiegoś czasu zaczęła mi po głowie chodzić dla dziewczynki: Zofia (chociaż ostatnio przeczytałam, że w 2015 był istny wysyp Zoś w W-wie i było to najbardziej popularne imię żeńskie ;) ). A dla chłopca - Wojciech. Tak więc widzisz, że my z imionami - raczej dość tradycyjnie, zresztą takie najfajniej komponują się z naszym nazwiskiem <3, chociaż bez zapędów typu: Antonina, Jan etc. ;)
    Co z tego wyjdzie, myślę, że się przekonamy, jak już będzie płeć na 100% ;) Tzn.jak pierwotnie mówiłam, że zobaczy, iż będzie dziewczynka, to nagle coś tam zaczął kombinować, że może jeszcze się pomyśli nad imieniem.... :P
    Ale gdy pani dr ostatnio wspomniała o chłopcu, to stwierdził, że przecież imię dla chłopca już mamy..... ;]

Co do biustu - ogólnie w II fazie bywał bolesny, ale zwykle bliżej @. W udanym cyklu nie widziałam, by był bardziej czuły, powiększony bla bla. Zdecydowanie zdarzały się cykle, gdy bardziej dawał do wiwatu ;)

Edycik, cinnamon cookie, AgaL lubią tę wiadomość

W 12 cs... <3 :) SYN <3 :-D
    3jvz2n0asudxzqnn.png
  • Edycik Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 07:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobry :)

20.26 zabrali Ją na cesarkę a 20.40 Kornelka już była na świecie 54cm i 2,900 wagi :) śliczna jest :D uff ale emocje.Brat M. sam do mnie zadzwonil po 21 i wszystko opowiedział :)

Aguś to zapuszczaj włoski i będziemy czekac na zmianę fryzurki.

Ja z tych emocji jestem niewyspana i marze o weekendzie kobitki.

EwelinaaKa, madzikk, majju, cinnamon cookie, Kjopa3, AgaL, Paryzetka83, midnight, Bratek lubią tę wiadomość

ac328aa0b4365d167f634a4672b15680.png
  • cinnamon cookie Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Edycik ale emocje u Was... Cudownie, że mała już na świecie :) jednak Kornelia? :) o której jedziecie do szpitala?

Zaszalałyście z tymi piwkami... Będę szukać tej śliwki!!! A lawendowe brzmi bosko.... :) :) :)

No i psy z gazetami.... Hahaha jesteście szalone :D

Przepraszam te, które czekały na wieści ode mnie, weszłam ok 21 do gina :/ masakra! W domu byłam przed 22 :/ ale tak... Płynu na szczęście już nie ma, wyparował :P w 13dc mam piękny pęcherzyk 22mm czyli gin kazał do weekendu SPONIEWIERAĆ I UPODLIĆ męża :D :D :D taaaak, to są jego słowa :P mówił, że z takiego sponiewierania zawsze dzieci wychodzą :D no wariat po prostu :P mam się wybrać jeszcze na usg piersi, była któraś? Aha i jak do czerwca, no góra sierpnia nie zajdę to HSG.... I to tyle :)

Edycik, majju, AgaL, Paryzetka83, midnight, madzikk, Bratek lubią tę wiadomość

11 cykl - <3 :)
    f2wl20mmrxkgechr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2016, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heja,

Cynamon wszystkie czekały :) to moim zdaniem bardzo dobre wieści i bardzo dobry plan :) A sponiewieranie i upodlenie mnie rozwaliło :D zaj..sty ten twój lekarz- serio :) no to nie pozostaje mi nic innego jak życzyć good luck na weekend :P

Edycik gratuluje ciociu :)

Mnie zaczyna jajnik pobolewać więc moze coś tam rusza do owulacji :) też chyba zrobie próbę w weekend bo już mnie nosi :D

cinnamon cookie, Edycik, AgaL, Paryzetka83, midnight lubią tę wiadomość

• cinnamon cookie Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby żebyś wiedziała, po prostu gigant z niego, zawsze słychać z gabinetu śmiechy :D ale co najważniejsze - jest meeeegaaa kumaty, tylko dzięki niemu żyje córka mojej szwagierki... I ogólnie opinie o nim są zawsze bardzo dobre, dlatego tak ciężko do niego się dostać... A to, że przy okazji jest śmieszny i młody (ma ok 40 lat) no cóż.... :P :P :P mnie tylko śmieszy, jak mocno zbliża twarz i patrzy prosto w oczy :P aaaa, ubzdurał sobie, że za dużo myślę o ciąży i powiedział że mi łeb obetnie :P

Dziewczyny jak któraś nie zdążyła rano złożyć życzeń to znalazłam fajne zabawne wierszyki ;) jeden już poleciał do mojego M :)

http://www.fokus.tv/news/zyczenia-na-dzien-mezczyzn-gotowe-sms-y-i-zabawne-wierszyki/1421

Edycik, madzikk, Bratek lubią tę wiadomość

11 cykl - <3 :)
    f2wl20mmrxkgechr.png
  • Edycik Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cinnamonku ojj to będzię ostry weekend w łożku :) pęcherzyk masz piekny :D
    Będzie ostra jazda weekendowa.
    Na USG ja byłam kilka razy.
    Do szpitala my z M, jedziemy jutro :) bardzo się cieszę.

Ruby dziekuję :) :*
    Dobrze,że jajnik zaczyna pobolewać ...coś się będzie działo.

ac328aa0b4365d167f634a4672b15680.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2016, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cinnamon cookie wrote:
    Ruby żebyś wiedziała, po prostu gigant z niego, zawsze słychać z gabinetu śmiechy :D ale co najważniejsze - jest meeeegaaa kumaty, tylko dzięki niemu żyje córka mojej szwagierki... I ogólnie opinie o nim są zawsze bardzo dobre, dlatego tak ciężko do niego się dostać... A to, że przy okazji jest śmieszny i młody (ma ok 40 lat) no cóż.... :P :P :P mnie tylko śmieszy, jak mocno zbliża twarz i patrzy prosto w oczy :P aaaa, ubzdurał sobie, że za dużo myślę o ciąży i powiedział że mi łeb obetnie :P

Dziewczyny jak któraś nie zdążyła rano złożyć życzeń to znalazłam fajne zabawne wierszyki ;) jeden już poleciał do mojego M :)

http://www.fokus.tv/news/zyczenia-na-dzien-mezczyzn-gotowe-sms-y-i-zabawne-wierszyki/1421

No to kochana nic tylko pozazdroscić i w pełni zaufac takiemu lekarzowi! łeb ci obetnie - no nie mogę ;) tez bym sie do niego wybrała jakby był tylko blisko mnie :(

‹‹ 1398 1399 1400 1401 1402 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ