X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
Odpowiedz

Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać

Oceń ten wątek:
  • AgaL Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem.... ale jakoś się zamyśliłam. I popieram Mid, ze nadzieję trzeba mieć...ale z Ruby też się zgadzam, że chce jak najdalej być od podsycania tej nadziei co miesiąc. Bo boli potem bardzooo.

Ruby lubi tę wiadomość

<3 Kiedy nie wszystko idzie po Twojej myśli, po prostu czekaj...i miej wiarę <3
  • Edycik Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby zapraszam do mnie, ja mam masę spódnic i jedną parę spodni :P

AgaL, Ruby lubią tę wiadomość

ac328aa0b4365d167f634a4672b15680.png
  • Bratek Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    midnight - niby wcześnie, ale teraz lekarze dość szybko potrafią dobrze ocenić. Wiele razy spotkałam się z tym, że dziewczynom lekarz z dużą dozą prawdopodobieństwa ocenił płeć w 12-ym tygodniu i tak już zostało - mnóstwo zależy od klasy sprzętu i doświadczenia lekarza wykonującego badanie :)
    Ja bym chciała dziewczynkę..... <:-) Ale na ostatnim USG przy okazji wizyty u mojej prowadzącej (11.tydzień), choć lekarka powiedziała, że jest jeszcze duże ryzyko błędu, to powiedziała, że bardziej wygląda na chłopca (buuuuuu :P). Co oczywiście co niektórzy podchwycili, uznając za idealne potwierdzenie, że skoro od kilku tygodni non-stop chciało mi się haftować, to jednak się to sprawdza ;))))
    Zobaczymy. Jutro idziemy, by zrobić tzw. USG genetyczne. Miało terminu nie być....ale kobietka na recepcji jak wyliczyła, że teraz jest idealnie, to mnie wepchnęła ;))) Babka ma świetne opinie, dowiedziałam się o niej od... mojego instruktora jazdy B-) ;) Polatam sobie po lekarzach, bo dzień później, w piątek, mam po raz pierwszy wizytę w Przychodni Przyszpitalnej - jednak nie chcieliśmy ryzykować bez umawiania tego, co jest jutro, bo jeśli okaże się, że tam (na NFZ) nie robią takich badań podczas wizyty, tylko dopiero odsyłają, to po weekendzie byłoby już za późno, echhhh :( No ale tak to jest z tym NFZ-em - i tak czekam na tę piątkową wizytę od.... początku lutego ;) Mam tylko nadzieję, że lekarka NFZowska okaże się sensowna, bo już niedawno NFZ struł mi trochę nerwów ;))))

Edycik - tak, wierzę, że się doczekacie. Serio, wystarczyłoby przejrzeć starsze posty i stoi tam, jak wół. Jak płakałam, że nigdy się nie uda. Że nie nadaję się na matkę. I, że choć każde nieudane starania są nieszczęściem, to najbardziej mi żal tych, które starają się o PIERWSZE dziecko. Bo dla nich to jest coś mitycznego, coś czego nigdy nie doświadczyły. I jeśli nawet w przyszłości któreś z nas zdecydują się np.na adopcję (oby!), to ta, która nigdy w ciąży nie była, gdzieś pewnie będzie miała czasem w głębi serca żal i smutek, że nie wie tak naprawdę, co ją ominęło - z nieznanych często zresztą przyczyn.
    Zresztą.... prawda taka, że choć u nas za tydzień rusza II trymestr (UFFFFFFFFFF, tu tfu tfuuuuuuuu), to stres jest nadal ogromny. Wiadomo, że ryzyko poronienia aktualnie spada u nas drastycznie, ale nie oznacza, że jest równe zeru. A jeszcze przez wiele tygodni, w przypadku nie daj Boże poronienia, płód nie ma absolutnie najmniejszych szans na przeżycie. Druga rzecz - bądźmy szczere, gdyby nie współczesne USG, to jedynymi objawami ciąży byłby rosnący, bolący cyc, przemożna chęć rzygania całymi tygodniami i spania po 12h na dobę.... O coraz częściej bolącym od zastrzyku brzuchów (zdarza mi się ostatnio kłuć 3 razy jednego wieczoru.... :( ) nie wspominając... Faktycznie, super romantic..... ;] :P Więc Bogu dziękować za USG, choć i tak to cały czas jest trochę taki kosmos.... ;)

A objawy po kilku cyklach rzuciłam w kąt.... ;))))) Stwierdziłam, że tak samo może wyglądać początek ciąży, jak też zbliżający się okres ;))))
    Tak więc w udanym cyklu Detektor nie miał szans na stwierdzenie u mnie ciąży :P a jakiekolwiek odstępstwa pojawiły się dopiero po testowaniu ;) (główne odstępstwo: ZIIIIMNOOOOO,ZIIIIIMNOOOOOO, ZIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIMNOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO - ale to już zdecydowanie po terminie ;) ).

Edycik, Smerfelinka lubią tę wiadomość

W 12 cs... <3 :) SYN <3 :-D
    3jvz2n0asudxzqnn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2016, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edycik wrote:
    Ruby zapraszam do mnie, ja mam masę spódnic i jedną parę spodni :P
    to chyba jakis żart?! jedne spodnie? u mnie tego w szafie miliony, ale już się pozbyłam połowy przy ostatnich porządkach :)

Edycik lubi tę wiadomość

• Smerfelinka Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też jestem, ale pracy dużo :/

Ja się z Tobą Aguś zgadzam i z Mid i z Ruby trochę też :P Bo uważam, że nadzieję oczywiście trzeba mieć, ale bardzo chciałabym przestać dopatrywać się objawów i czasami wbrew logice podsycać nadzieję... I tak jak Bratek pisze, objawy mogą być takie same na @ i na początek ciąży ;)

AgaL, Bratek, Ruby lubią tę wiadomość

👩36 lat 🧑39 lat

1 ❄️

7 dpt - beta <1 💔
    8.02.2025 - transfer blastocysty 2.1.1 🤞❤️

14.09.2024 - transfer blastocysty ❄️
    9 dtp - beta 32 mIU/ml
    11 dpt - beta 75 mIU/ml
    13 dpt - beta 225 mIU/ml
    16 dpt - beta 1028 mIU/ml
    18 dpt - beta 1804 mIU/ml
    20 dpt - beta 2872 mIU/ml
    24 dpt - pęcherzyk 0,94 cm
    14.10 - pusty pęcherzyk 💔

kwalifikacja z MZ - 10.06

21.08.2023 - transfer blastocysty 3AA ❄️ 💔

lipiec 2023 - transfer odwołany - za niski progesteron 😞

luty 2023 - poronienie naturalnej ciąży

22.07.2019 - urodził się Leon <3
    13.11.2018 - transfer blastocysty 4AA
    październik 2018 - Salve - ivf
    sierpień 2018 - histeroskopia ok
    kwiecień 2017 - hsg ok
    starania od 2014
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2016, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrzcie jakie wszystkie zgodne :D

edit: a ja się jeszcze zgadzam z Bratkiem z tym o staraniach przy pierwszym pierwszym dziecku - ale juz to napisałam nawet dzisiaj Adze ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2016, 14:22

AgaL, Smerfelinka, Edycik, Bratek lubią tę wiadomość

• AgaL Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkie jesteśmy tu zgodne co do jednego.... marzymy o ciąży i już :D

Smerfelinka, Edycik, Bratek, midnight, cinnamon cookie, cinnamon cookie, Ejrene lubią tę wiadomość

• majju Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem dziewczynki :D Pokaz cięcia się super udał, było mnóstwo ludzi, słoneczko pięknie świeciło więc jestem bardzo zadowolona :) Nadrobię Was dopiero w domku bo jeszcze parę rzeczy muszę ogarnąć w robocie. Buziaki :*

AgaL, Edycik, Bratek, midnight, Smerfelinka lubią tę wiadomość

qdkkqps67blqh0e0.png
  • Edycik Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby to nie żart- mam w szafie jedną pare spodni, reszta spódnice i sukienki w tym smigam na codzień :D

Bratku kochana masz rację :* własnie ja czasem sobie zadję pytanie czemu staranie o pierwsze upragnione dziecko musi być takie trudne?No ale nic mam nadzieję,że uda się wreszcie.
    Oczywiście czekamy na fotkę z USG małego Bratka.

Bratek lubi tę wiadomość

• Smerfelinka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby wrote:
    Patrzcie jakie wszystkie zgodne :D

Tak Ruby, niby zgodne, ale później i tak jest jak jest... Bo jedno to chcieć się nie nakręcać, a drugie nie nakręcać się rzeczywiście :P

AgaL lubi tę wiadomość

👩36 lat 🧑39 lat

1 ❄️

7 dpt - beta <1 💔

9 dtp - beta 32 mIU/ml
    11 dpt - beta 75 mIU/ml
    13 dpt - beta 225 mIU/ml

kwiecień 2017 - hsg ok
    starania od 2014
  • AgaL Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    majju wrote:
    Jestem dziewczynki :D Pokaz cięcia się super udał, było mnóstwo ludzi, słoneczko pięknie świeciło więc jestem bardzo zadowolona :) Nadrobię Was dopiero w domku bo jeszcze parę rzeczy muszę ogarnąć w robocie. Buziaki :*

Ty mi prześlij Kochana trochę tego słonka...bo cierpię na niedobór ;)
    Cieszę się że pokaz udany!

midnight, Bratek lubią tę wiadomość

• Smerfelinka Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga u mnie też pochmurno :( Tęsknię za wioną i latem!

👩36 lat 🧑39 lat

1 ❄️

7 dpt - beta <1 💔

9 dtp - beta 32 mIU/ml
    11 dpt - beta 75 mIU/ml
    13 dpt - beta 225 mIU/ml

kwiecień 2017 - hsg ok
    starania od 2014
  • AgaL Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smerfelinka wrote:
    Aga u mnie też pochmurno :( Tęsknię za wioną i latem!

Ja też....

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2016, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaL wrote:
    Ja też....
    i ja również :(
    I znowu całe forum zgodne ;)

Smerfie wiem wiem cięzki orzech do zgryzienia dlatego marudziłam :)

Majju to zdaj nam relację wieczorem

Ja dzisiaj mam w przedszkolu dzien kobiet . Ale tylko dla mam więc pewnie kawa o 16, a potem zmywam sie na miasto w poszukiwaniu spódnicy

Edycik podziwiam, to bardzo kobiece jest i tutaj duzy plus dla ciebie od całej meskiej braci ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2016, 14:39

Edycik, Smerfelinka, AgaL lubią tę wiadomość

• midnight Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby no tak spódnice! widzisz nie wpadłam żeby podpowiedzieć, a najlepiej jakbys mogła w domu bez majtek chodzić ;) (tak mi kiedyś kazała jak nadżerkę mialam wypalaną)

Bratku zapomniałam jeszcze o tym nabiale- jesz bo taką masz ochotę na to ? jeśli tak to czy ciśnienie masz dobre? ja tak miałam z młodą-tylko serki mleko twarożki, pod koniec okazalo się że miałam za mało białka w organizmie przez co strasznie puchłam, nie strasze (bo to w ogóle nie musi być to), ale zwróć uwagę na to, podobno w ciąży organizm domaga sie tego czego mu brakuje stąd upodobania smakowe :) ostatnio natką pietruszki się zajadam ;)
    Co do płci moją ginkę uważam za speca, i córe powiedziała na genetycznym że babka i wyszła babka, ale taki maluszek to jak nie pokaże to ani sprzet ani specjalista nie pomoże :) z synkiem sie pomyliła, a właśnie to Twoje usg pamiętam, nie pamiętałam tylko co preferujesz. A powiem Ci jeszcze na pocieszenie-wymioty o niczym nie swiadczą, kuzynka w obu ciążach żygała jak kot i ma dwie córy ;) także wiesz :)
    Z poronieniami...to ja lepiej się nie wypowiadam, bo nie zamierzam nikogo straszyć..trzeba po prostu wierzyć że musi być dobrze i bardzo uważac na siebie.
    Trzymam kciuki z ausg i żeby się nie potwierdził chłopak, i życzę sensownej lekarki na nfz :)

Z objwawami się zgodzę..;) najgorsze są typowo ciążowe :P tak miałam w poprzednim cyklu :) czysta cionsza, w tym już nie zwracałam na nie uwagi bo wiedziałam że nie ma sensu, ale za to jak już wiedziałam że jestem, to przypomniało mi się że w noc przed tym drugim plamieniem obudził mnie skurcz macicy jak na @ i uświadomiłam sobie że to rzeczywiście było zagnieżdzenie :)

Aguś ja Ci przesyłam mnustwo słonka z centrum :) dziś wyjątkowo zachęcające do życia :)

Bratek, Edycik, Ruby, AgaL lubią tę wiadomość

Córcia-2012 <3
    J-6/11tc [*] 13.02.15,
    S -18tc [*] 30.09.15,
    F-16tc. [*] 12.05.16
    K-21tc. [*] 02.02.17
  • Edycik Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobitki ja się zwijam i lecę coś kupić dla dzidzi szwagierki :)
    zajrzę potem

AgaL, midnight lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2016, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez się zbieram, miłego popołudnia :)

AgaL, midnight, Edycik lubią tę wiadomość

• AgaL Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Midnight dzięki za słonko :)

midnight lubi tę wiadomość

• AgaL Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja za godz wyjeżdżam do fryzjera :)

midnight, Bratek, Edycik lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2016, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaL wrote:
    Ja za godz wyjeżdżam do fryzjera :)
    czekam na fotke tego obciecia ;)

‹‹ 1395 1396 1397 1398 1399 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ