Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
Odpowiedz

Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać

Oceń ten wątek:
  • Liluś27 Znajoma

Wysłany: 10 lipca 2015, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej moge sie dolaczyc? :)

dqpranli960fzv6r.png
  • renate Przyjaciółka

Wysłany: 10 lipca 2015, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, witaj pewnie że tak :)

mybvl0p.png
  • Kjopa3 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2015, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam nowe dziewczyny!!!

Ruby ją się zastanawiała czy napisać w Twoim wątku i Cieszę się że się zdecydowała pięknie rozrasta i przybywa dziewczyn. Będzie z kim dzielić się tymi dobrymi i gorszymi wiadomościami. Trochę się dokształcimy :-P.

Mi też ząb dokucza od poniedziałku. Robiłam go kanałowo niedawno. Jednak nowy dr. stwierdził, że to ropa gdzieś obok i pod ząb w dziąsło wcisnął dwa razy lekarstwo. Zestresowałam się że pierwszy cykl a ją będę musiała brać antybiotyk. Narazie trochę pomogło ale czuje pod szczęką nadal kulkę bolącą.

f2wlx1hpc3bq5aq6.png
    19 cykl starań-od 10.2014r.-14 cpp <3
    06.07.2009r - synuś
    04.2015r- 10tc [*]
  • Liluś27 Znajoma

Wysłany: 10 lipca 2015, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz mam synka, ktory ma 20 miesiecy, ale postanowilismy z mezem postarac sie mu o rodzenstwo :) narazie chcemy porobic badania, i wogole jakos tak lepiej sie odzywiac itd. Zakupilismy gore witamin i dzialamy ;)

U nas zajscie w ciaze jest mega problematyczne, a wrecz nierealne :/ Syna mamy dzieki metodzie in vitro, o niego sie staralismy ponad 2 lata, zanim ujrzelismy upragnione 2 kreseczki. Teraz tez nastawiamy sie na procedure ivf, ale chcemy tez zawalczyc naturalnie.

dqpranli960fzv6r.png
  • Natka30 Przyjaciółka

Wysłany: 10 lipca 2015, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liluś27 wrote:
    Ja juz mam synka, ktory ma 20 miesiecy, ale postanowilismy z mezem postarac sie mu o rodzenstwo :) narazie chcemy porobic badania, i wogole jakos tak lepiej sie odzywiac itd. Zakupilismy gore witamin i dzialamy ;)

U nas zajscie w ciaze jest mega problematyczne, a wrecz nierealne :/ Syna mamy dzieki metodzie in vitro, o niego sie staralismy ponad 2 lata, zanim ujrzelismy upragnione 2 kreseczki. Teraz tez nastawiamy sie na procedure ivf, ale chcemy tez zawalczyc naturalnie.
    Walczcie, znam dwie pary, których pierwsze dziecko jest z in vitro a drugie przyszło naturalnie ;)

05a5dc343a95c3abdf4420765179411e.png
  • Liluś27 Znajoma

Wysłany: 10 lipca 2015, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka30 - i my na to po cichu liczymy, poki co zrobilismy bad nasienia (bo tu byl problem) i jest lepiej, ale nie rewelacyjnie.

Ja znowu tak bardzo bym chciala czuc Dzidziusia pod sercem :) ach....

dqpranli960fzv6r.png
  • Rudzialka Przyjaciółka

Wysłany: 10 lipca 2015, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie, jestem nova:)

trzymam za Was kciuki;-)
    Jestesmy z mezem na poczatku staran o dzidzie. Jutro/pojutrze powinien przyjsc @, a mnie od owulacji boli podbrzusze a ostatnio okropnie piersi od strony pach...

wiem jak niefajne jest czekanie...

• Majetta Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2015, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Liluś:) im nas więcej tym lepiej :)

07/2017 💕 Misia
    07/2021 💔7tc Aniołek
    04/2022💕Gaja 🌈
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2015, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Liluś :)
    Wielkie pokłony za to, że próbujecie walczyć metodami naturalnymi. Z historii wyczytanych na OvuF wiem, że cuda się zdarzają także jestem z Wami, ba! wszystkie jesteśmy :)

Witaj Rudzialka :)
    Po samych objawach niestety nic nie wiadomo :( który to cykl? Mierzysz temperaturę? Bierzesz jakieś leki?

• Rudzialka Przyjaciółka

Wysłany: 10 lipca 2015, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nusia - pierwszy cykl, ale od 6 mcy bacznie się obserwuję. Leków nie biorę, robiłam usg niecałe 2 tyg temu i jest ok. Dziś mija 28dc. Tempka na poziomie 36,8 od kilku dni - to u mnie norma.
    można w jakiś sposób wkleić tu wykres?;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2015, 21:37

• Liluś27 Znajoma

Wysłany: 10 lipca 2015, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny z takich moich doswiadczen, to lykajcie kwas foliowy, a i dla facetow mozna dawac, bo dziala super na morfologie plemnikow.

Ehhhh jaka ja kiedys naiwna bylam z tym calym zachodzenoem w ciaze, myslalam ze jeden miesiac i wystarczy, i szybko zajde, a tu zonk. Co miesiac tak sie nakrecalam, ze wszystkie objawy ciazy mialam, a potem przychodzila @ i czarna rozapcz i tak przez kilka miesiecy. Potem porobilam badania hormonow, wszytko ok, kupilam ziola ojca Sroki czy Klimuszki i myslalam ze bedzie ok, a tu znowu nic i nic :/ wiec sie zdecydowalismy na bad nasienia no i wyszlo szydlo z worka :/ lekarz nam powiedzial, ze nie mamy nawet 1% szans na naturalne zajscie w ciaze. To byla masakra jakas, moj malz chcial sie rozstac, bo niby jak to on mi dziecka nie da? Ale doszlismy do wniosku, ze walczymy razem :) no i zaczal sie maraton, wyniki, lekarze, zmiana odzywiania, przygotowania do procedury... Zastrzyki, punkcja, transfer, taaaaaki stres i radosne niepewne oczekiwanie. No i sie udalo za pierwszym razem! Zrobilismy bad z krwi, potrm zwykly test ciazowy no i mialam swoje wlasne 2 kreseczki :) pierwsze tyg ciazy to stres, czy wszystko bedzie ok, potem w drugim trymestrze odetchnelismy, no i urodzilam szczesliwie zdrowego syna, wczesiaka bo juz w 34 tc. Ale wszystko ok. A dzisiaj to juz wogole bajka, dziecko mamy zdrowe, radosne, kochane, tylko braciszka mu brakuje do kompletu ;)

Bratek lubi tę wiadomość

dqpranli960fzv6r.png
  • Rudzialka Przyjaciółka

Wysłany: 10 lipca 2015, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gratuluje Liluś! jesteście niesamowicie dzielni;)

kwas foliowy to u mnie podstawa, codziennie po sniadaniu.

jesli chodzi o nas to podejrzewam ze wszystko jest z naszym zdrowiem ok, zdrowo sie odzywiamy, unikamy stresu. niecale 2 lata temu doswiadczyliśmy poronienia samoistnego, ale to chyba poniekad przez moja glupote. Wiec wydaje mi sie ze jestemy/jestem "w stanie" byc w blogoslawionym stanie;)

• Liluś27 Znajoma

Wysłany: 10 lipca 2015, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzialka skoro raz udalo Ci sie zajsc w ciaze to napewno jest wszystko ok, czasami tylko stres przeszkadza ;) musisz wyluzowac, w dni plodne zaszalec w sypialni, kieliszek czy dwa czerwonego winka i bedzie dobrze :D

nusia., renate lubią tę wiadomość

dqpranli960fzv6r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2015, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudziala- pod wykresem klikasz --> udostępnij wykres, w zakładce miniatura masz link do swojego wykresu i normalnie wklejasz na forum. Możesz też ogólnie udostępnić :)

Liluś- podziwiam :) kwas foliowy tak jak u Rudzialki- podstawa. Zabawne, że każda z nas na początku myśli, że to wszystko się stanie w pierwszym miesiącu, na pstryknięcie palcami... No i każda z nas już pewnie milion razy miała wszystkie możliwe objawy, taki chyba standard już :) Człowiek się naczyta, a potem jest mu niedobrze, jajniki go bolą, zawroty głowy, wrażliwy węch i piersi... :D Ta nasza wyobraźnia :)

• Rudzialka Przyjaciółka

Wysłany: 10 lipca 2015, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    noo nusia masz racje!

nagle wszystkie objawy są tymi ciążowymi :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2015, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W czasie pisania tego posta 2 razy nawet mnie prawy jajnik zabolał, a mleczko do czyszczenia poczułam z drugiego pokoju :)

Bratek, renate lubią tę wiadomość

• Dea28 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2015, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny :)

bfarxzdvl5a95qct.pngatdcj44jjj39fx4a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2015, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy Dea :)
    Widzę, że już trochę na forum siedzisz? My takie, początkująco-średniozaawansowane :)

• ruda69742 Ekspertka

Wysłany: 10 lipca 2015, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam dzis depreche normalnie czuje w kosciach ze @ przyjdzie i jak zawsze pelna energi to dzis bez zycia jade na weekend do polski wiec moze troche wyluzuje i przestane o tym ciagle myslec

cykl staran- 10
    w4sqskjodb3llxis.png
  • ruda69742 Ekspertka

Wysłany: 10 lipca 2015, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nusia- mnie caly dzien tak jakby swedzialo podbrzusze ale od srodka dziwne, pierwszy raz tak mam, a tak to standardowo jak co miesiac bol brzucha, krzyza i cyckow :-(

cykl staran- 10
    w4sqskjodb3llxis.png
‹‹ 12 13 14 15 16 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ