Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
Odpowiedz

Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać

Oceń ten wątek:
  • zizi Ekspertka

Wysłany: 10 lipca 2015, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby wrote:
    Witaj Anisia, żal się, płacz, narzekaj, bierzemy to na klatę co dziewczyny? :)

Ja dzisiaj jadę po pracy do mamy pomóc w remoncie a raczej w sprzątaniu już, i właśnie tam przyjdzie kuzynka ciotka i taka mała babska imprezka się zrobi :)wrócę pewnie wieczorem, ale zajrzę do was:)

Miłej imprezy, Ruby!
    Witaj , Natka:)

Ja eż bardzo sie cieszę, że ten wątek powstał. Dzięki:) Ps. Pewnie się powtarzam, ale co tam;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2015, 13:30

f2w33e3ki0d6ir0o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2015, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    udało się dzięki Anisia:)
    Nastka też kilka z nas ma 30-dziechę w tym roku bądź w podobnym wieku , dobrze trafiłaś ;)
    a co do wykresu to expertem nie jestem ale póki temp nie spada to chyba całkiem dobrze, w porównaniu do mojej to chyba fantastycznie :) może dziewczyny wiedzą więcej w tym temacie:)

Sunday lubi tę wiadomość

• Bratek Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    izizizi wrote:
    Natka piekny wykres,oby tempka tam w gorze juz zostala :-)
    Hm? A jak to działa z tymi wykresami? Bo ja nie widzę wykresu Natki :)
    (tak czy siak - TRZYMAM KCIUKI, Natko)

W 12 cs... <3 :) SYN <3 :-D
    3jvz2n0asudxzqnn.png
  • Natka30 Przyjaciółka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oby oby izizizi ;) Obysmy wszystkie mialy szczesliwy cykl :)

Milej imprezki Ruby ;)

05a5dc343a95c3abdf4420765179411e.png
  • Natka30 Przyjaciółka

Wysłany: 10 lipca 2015, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bratek wrote:
    Hm? A jak to działa z tymi wykresami? Bo ja nie widzę wykresu Natki :)
    (tak czy siak - TRZYMAM KCIUKI, Natko)
    Musisz kliknac moj login i tam bedzie ze udostepniam wykres :)

Bratek lubi tę wiadomość

• zizi Ekspertka

Wysłany: 10 lipca 2015, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A-nisia wrote:
    Dzieki dziewczyny :) wlasnie wczoraj rozwiala sie moja nadzieja na pomyslny koniec i rozpoczelsm 14 cykl staran i pomalu mam dosc wiec uwaga bede sue duzo zalic...ale spokojnie dopiero jutro jak wroce z pracy :)ruby jak pod wykresem masz udostepnij to masz tez tam link ktory kopiujesz i potem wklejasz na swoim profilu, tam gdzie awatarek:)

Głowa do góry, będzie dobrze:) Dzięki za instrukcję udostępnienia wykresu:)

f2w33e3ki0d6ir0o.png
  • Bratek Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2015, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka30 wrote:
    Musisz kliknac moj login i tam bedzie ze udostepniam wykres :)
    Aaaaaaaaaa :))) Przyzwyczaiłam się, że są zlinkowane w podpisie :)
    Kurczaczki żółciutkie, piękny skok!!! :)
    Ajajajajjjjajjjjjj (w tym momencie odczyniam pseudo-indiański taniec, zaklinający Twą @, żeby przyszła dopiero za 9 miesięcy ;)))) ). A na serio - tfu tfu, fajnie wygląda :)

3jvz2n0asudxzqnn.png
  • Bratek Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2015, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dobra, to poszło. Mój też upubliczniłam. Może przyniesie to szczęście? ;)))
    Do tej pory udostępniałam tylko anonimowo wykres po zakońćzeniu - w końcu sama bardzo często czytam i analizuję zakońćzone wykresy innych dziewczyn, więc trzeba się przyczyniać do poszerzania ovu-biblioteczki ;)
    Kto wie, może teraz sprowadzę na swój szlaczek jakieś dobre fluidy? ;)))))

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2015, 13:39

3jvz2n0asudxzqnn.png
  • Natka30 Przyjaciółka

Wysłany: 10 lipca 2015, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby, tez sobie zrobie moj wykres w dole, ale to jak wroce z pracy ;))

• Natka30 Przyjaciółka

Wysłany: 10 lipca 2015, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bratek dzieki :) Pozwolilam sobie zerknac na Twoj wykres... Tez wyglada fajnie, fajniej niz moj i chyba juz niedlugo mozesz testowac ;) Zycze 2 krech ;]

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2015, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Anisia i Natka :)
    Anisisa wiem jak to jest bo też czasem mam ochotę walnąć wszystkim :( ale jak tak piszę na forum i czytam dziewczyny to jakoś nie myślę o niepowodzeniach. Gorsze cykle już były więc następny powinien być lepszy, głowa do góry:)

Bratek super, że Twój M Cię wspiera :) mój podobnie, ale z tym to trzeba uważać... Ja mogłabym o moich staraniach gadać godzinami, praktycznie cały czas, u niego trzeba wyczuć kiedy ma dość ;) ale tak to już jest u facetów.

Ruby baw się dobrze, ale nie zapominaj o staraniach bo to Twój dobry czas:) chociaż z drugiej strony po takiej imprezce, człowiek wyluzowany... zawsze łatwiej się z M dogadać... wiecie o co chodzi ;)

• Majetta Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2015, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy nowa osobę :) ja niestety dostałam lekkiego plemienia wiec jutro jak nic pojawi sie @ ;/

07/2017 💕 Misia
    07/2021 💔7tc Aniołek
    04/2022💕Gaja 🌈
  • Natka30 Przyjaciółka

Wysłany: 10 lipca 2015, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj jest niesamowitym optymista mimo tych kilku rozczarowan.. I ciagle mowi ze nie mam o tym myslec.

nusia. lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2015, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majetta wrote:
    Witamy nowa osobę :) ja niestety dostałam lekkiego plemienia wiec jutro jak nic pojawi sie @ ;/

Przykro mi... Informuj na bieżąco. A jeśli niestety przyjdzie @ to w nowy cykl wejdziesz z impetem:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2015, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka30 wrote:
    Moj jest niesamowitym optymista mimo tych kilku rozczarowan.. I ciagle mowi ze nie mam o tym myslec.

No to masz skarba :)

Natka30 lubi tę wiadomość

• Natka30 Przyjaciółka

Wysłany: 10 lipca 2015, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majetta jeszcze nic straconego. Czasem w dniach spodziewanej miesiaczki pojawia sie plamienie...

ruda69742 lubi tę wiadomość

• Majetta Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2015, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nusia. wrote:
    Przykro mi... Informuj na bieżąco. A jeśli niestety przyjdzie @ to w nowy cykl wejdziesz z impetem:)

Oczywiście, że tak! Testy owulacyjne + nowy (różowy:D ) termometr i jazda! :)

Natka30 wrote:
    Majetta jeszcze nic straconego. Czasem w dniach spodziewanej miesiaczki pojawia sie plamienie...

Jak to mówią: nadzieja umiera ostatnia :)

07/2017 💕 Misia
    07/2021 💔7tc Aniołek
    04/2022💕Gaja 🌈
  • Bratek Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2015, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka30 wrote:
    Bratek dzieki :) Pozwolilam sobie zerknac na Twoj wykres... Tez wyglada fajnie, fajniej niz moj i chyba juz niedlugo mozesz testowac ;) Zycze 2 krech ;]
    Dzięki :-*
    Ten mój niby fajny w tym cyklu, ale z drugiej strony - co chwile łapie czkawkę, że tak powiem ;) OvuF po drodze 3 razy zmieniał mi datę owulki ;))) Jedyna moja nadzieja, że chociaż wszystkie testy miałam negatywne, to jednak fakt, że jednego dnia były dość mocne, więc może jajnik dał radę wypluć coś z siebie ;)
    A tak w ogóle, to super, że masz tak optymistycznego i wspierającego TZ-za <3

nusia, ojjj tak. My, kobiety, już tak mamy, że przejawiamy wybitną skłonność do rozmieniania wszystkiego na czynniki pierwsze i analizowania po tysiąc razy (a jak dojdą do tego predyspozycje osobnicze, to już w ogóle wesoło ;) ). Faceci sa bardziej konkretni, zadaniowi itd. Ale to urocze, gdy trzeba pogodzić po jednym dachem dwa tak odmienne światy :)

Majetta, RÓŻOWY termometr? Już go uwielbiam!!! :-D

3jvz2n0asudxzqnn.png
  • Natka30 Przyjaciółka

Wysłany: 10 lipca 2015, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzialyscie w necie taki filmik Czym rozni sie mozg mezczyzny od mozgu kobiety? Umieram ze smiechu zawsze jak to ogladam. Jest w tym duzo prawdy. Taki facet opisuje roznice. Polecam;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2015, 14:11

• renate Przyjaciółka

Wysłany: 10 lipca 2015, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba tylko ja tu tempki nie mierzę :) Jak się nie uda w tym cyklu to zacznę, choć mam oczywiście nadzieję że się uda :D Ale z obserwacji śluzu mi się pokrywa z tym co oni mi tu pozaznaczali, w ogóle chyba owu mam dziś bo mnie jakoś dziwnie brzuch boli nie wiem... jakby jajnik może właśnie?
    A co do facetów ja na mojego też narzekać nie mogę bo do tej pory zawsze wspólnie przechodzimy przez wszystkie wzloty i upadki :) Ale też wolę sobie dokładniej podyskutować na ten temat z jakimiś babeczkami (z wami:P) kobieta najlepiej zrozumie kobietę :)

mybvl0p.png
‹‹ 10 11 12 13 14 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ