X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
Odpowiedz

Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać

Oceń ten wątek:
  • izizizi Ekspertka

Wysłany: 10 lipca 2015, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kobitki, ja dzis wyrwalam zeba, dziad sprawial mi same klopoty i wieczne infekcje wiec sie go pozbylam na dobre:-) koniec z antybiotykami! Owulacjo przybywaj!!! :-)
    Ale jestem ciekawa poniedzialku :-)

zizi lubi tę wiadomość

7u22ikgnnaj6hr7y.png
    nasza dziewczynusia :-)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2015, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szynszyl a ty w którym dniu cyklu jesteś? kiedy testujesz ewentualnie?

Iziziz owocnej owulacji :D

Co do snów to notorycznie sni mi się, że jestem w ciąży albo inne kobiety więc chyba bardzo głęboko w psychice nam to siedzi co się odzwierciedla później w snach...nic nie poradzimy bo nie da się ot tak wyłączyć niestety, ja staram się funkcjonować normalnie tzn. nie wyobrażać sobie że czego nie zrobie bo może właśnie się zagnieżdza itp :D bo jak tak bym miała myśleć to zupełnie bym chyba odleciała,moje postanowienie to- dopóki nie zobaczę na teście kresek będę funkcjonować jak dotychczas:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2015, 11:18

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2015, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a wiecie co jeszcze detektor pokazuje mi 88% test ciążowy tak sranie w banie jak dopiero owulka była :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2015, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby bo dopiero Ci wyznaczy owu za jakieś 2-3 dni, więc się nie przejmuj :) dopiero po wyznaczeniu będziesz miała miarodajne detektory i inne bajery :)

Co do snów to tak jak Ruby, często mi się zdarzają w najróżniejszych postaciach.

Jeszcze wczoraj byłam bardzo optymistycznie nastawiona na poniedziałek, dzisiaj mały spadek temperatury, więc zobaczymy co z tego wyjdzie... Ale za resztę jak najbardziej ściskam mocno kciuki :)

izizi bez problematycznego zęba będziesz szczęśliwsza :) mi po wyrwaniu nawet reszta się wyprostowała, także mały plusik dodatkowo. Czekamy na Twoją owulkę :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2015, 12:08

izizizi lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2015, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Błękitna patrzyłam na Twój wykres... Dałabym się pociąć za taki :P no jak Tobie nie wyjdzie to ja nie wiem... To wtedy dołączam do Rudej i idziemy się bić z tym na górze :)

A co do poniedziałku to wiadomo, że nie da rady się zgrać w jednym czasie, ale piszcie od razu po siusianiu co i jak, żeby nikomu z tego napięcia serducho nie strzeliło :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2015, 12:15

zizi, ruda69742 lubią tę wiadomość

• Majetta Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2015, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja to planuje z samego rana jak będę miała pobudkę do pracy, koło 6, no chyba ze nie będę mogła spać z tego stresu i sie przebudze wczesniej :)

nusia. lubi tę wiadomość

07/2017 💕 Misia
    07/2021 💔7tc Aniołek
    04/2022💕Gaja 🌈
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2015, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spokojnie :) normalnie najpierw zmierz tempkę i dopiero później teścik, żeby w razie czego mieć wyniki na wykresie wszystkie :)

• szynszyl Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2015, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja jestem jeszcze na początku cyklu, ja się tak na testowanie nie nastawiam, raczej liczę, że w tym miesiącu w ogóle będzie owulacja, co już by było sukcesem :D

3jgx3e3kscbj73hd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2015, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co ma nie być? Będzie :)

• Bratek Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2015, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ruda69742 wrote:
    Ale się usmialam Bratek , mój też już co rano się pyta jak tam temp. I mowi że to ten miesiąc na pewno :-) wariaty z tych naszych M. Ale chociaż poprawiają humor i znoszą dzielnie nasze humorki. ;-) choć sami już mają czasem dość
    Mnie nieustannie wzrusza, że TZ potrafi okazać takie zaangażowanie i zainteresowanie. Jak tak czasem poczytam, jak niektórzy potrafią się odzywać, zachowywać.... ;/
    Mój nie ma fioła na punkcie starań, bardziej wierzy w naturalność, ale w wielu sferach życiowych - jeśli coś jest ważne dla mnie, to i dla Niego. Kilka dni temu przeczytałam rano, że po ovu warto wsuwać ananasa i niewielkie ilości wytrawnego, czerwonego winka. Wracam z dyżuru, zmęczona i zła, bo się przedłużył i Biedrę zamknęli ;) a tu na biurku o 22:30 czekał wieeeeelki dorodny ananas i czerwone winko :) I wsuwa teraz ze mną dzielnie tego ananasa, mimo, że nie przepada za nim - ale twierdzi, że chce mi towarzyszyć ;)

Błękitna, co do godziny testowania, to mam chyba szansę Was wszystkie przebić, bo o 7:00 mamy pociąg, który zabierze nas na wymarzony, wyczekany urlopik :) Więc chyba będę musiała testować dość wcześnie ;)))
    Odnośnie mierzenia tempki - o wcześniejszej godzinie jest niższa. Niektóre metody naturalnego planowania, korzystające z pomiaru tempki, pozwalają robić przeliczenia i w razie czego na jedną godzinę zegarową dodajesz/odejmujesz 0,1 st.C. OvuFriend nie zaleca przeliczania, ale fakt, że parę razy zrobiłam test i u mnie faktycznie niemal zawsze jest 0,1st.C wzrostu na godzinę (przynajmniej w zakresie godzin: 7:00-10:00).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2015, 12:53

zizi, renate lubią tę wiadomość

W 12 cs... <3 :) SYN <3 :-D
    3jvz2n0asudxzqnn.png
  • Majetta Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2015, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie zakupiłam specjalny termometr, bo mój sie nie nadaje niestety (tzn pomiary nie sa tak dokładne). Powinien byc wtorek-sroda wiec na początku cyklu (o ile przyjdzie @):)

07/2017 💕 Misia
    07/2021 💔7tc Aniołek
    04/2022💕Gaja 🌈
  • Majetta Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2015, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do mojego M to na razie aż tak go nie angażuje bo nie chce biedaka przestraszyć i zniechęcić. Juz i tak podjął ważna decyzje, ze jest juz gotowy i ze chce mieć córkę :). Tylko myślał, ze chyba uda sie za pierwszym razem :p a tu sie okazało, ze trzeba trochę więcej pracy w to włożyć. Ale jak robiłam badania i byłam u lekarza to był bardzo przejęty :)

Bratek lubi tę wiadomość

07/2017 💕 Misia
    07/2021 💔7tc Aniołek
    04/2022💕Gaja 🌈
  • A-nisia Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2015, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny! Mozna sie dolaczyc? Bo skoro to grupa wsparcia to ja chwilowo bardzo wsparcia potrzebuje ...

izizizi, Bratek, ruda69742, Kjopa3 lubią tę wiadomość

ex2banlianb8bcf2.png
  • szynszyl Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2015, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witaj,
    myślę, że żadna z nas nie ma nic przeciwko :) im więcej tym lepiej :)

3jgx3e3kscbj73hd.png
  • zizi Ekspertka

Wysłany: 10 lipca 2015, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj, A-nisia:)

f2w33e3ki0d6ir0o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2015, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Anisia, żal się, płacz, narzekaj, bierzemy to na klatę co dziewczyny? :)

Ja dzisiaj jadę po pracy do mamy pomóc w remoncie a raczej w sprzątaniu już, i właśnie tam przyjdzie kuzynka ciotka i taka mała babska imprezka się zrobi :)wrócę pewnie wieczorem, ale zajrzę do was:) duzo nas się już nazbierało, a wiecie już planowałam kasować wątek po 2 dniach bo stwierdziłam, że i tak pewnie każdy już siedzi na innej grupie, a tu taka miła niespodzianka ;)

Właśnie też muszę tego ananasa kupić bratek mi przypomniał :)

Anisia widzę że rozpoczełaś nowy cykl, głowa do góry na pewno się uda, oczywiście każdej z nas życzę 2 kresek jak najszybciej ale zapewne nie jedna z nas jeszcze nowy cykl będzie rozpoczynać więc będziemy dzielnie razem walczyć:)

Dziewczyny, a jak wy to robicie że te wykresy macie tam na dole pod wiadomością?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2015, 13:19

• Natka30 Przyjaciółka

Wysłany: 10 lipca 2015, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc dziewczyny :) Zatem i ja dolacze do tego topiku:) Troszke udzielalam sie w temacie 30tek. W pazdzierniku stuknie mi wlasnoe 30stka. Staramy sie z mezem o pierwsze dziecko juz ponad pol roku i cisza. Wyglada na to ze w tym cyklu byla owu.. jest skok temp, byl silny bol jajnika.. Moze zerknijcie swoim fachowym okiem na moj wykres ;) Dzien pozniej jadlam ananasa no i dalej mierze temp i czekamy czy tym razem cos z tego bedzie....

Bratek lubi tę wiadomość

05a5dc343a95c3abdf4420765179411e.png
  • renate Przyjaciółka

Wysłany: 10 lipca 2015, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Anisia co się dzieje?
    Bratek bardzo miło czyta się takie posty
    Natka też witamy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2015, 13:24

Bratek lubi tę wiadomość

mybvl0p.png
  • A-nisia Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2015, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny :) wlasnie wczoraj rozwiala sie moja nadzieja na pomyslny koniec i rozpoczelsm 14 cykl staran i pomalu mam dosc wiec uwaga bede sue duzo zalic...ale spokojnie dopiero jutro jak wroce z pracy :)ruby jak pod wykresem masz udostepnij to masz tez tam link ktory kopiujesz i potem wklejasz na swoim profilu, tam gdzie awatarek:)

ex2banlianb8bcf2.png
  • izizizi Ekspertka

Wysłany: 10 lipca 2015, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka30 wrote:
    czesc dziewczyny :) Zatem i ja dolacze do tego topiku:) Troszke udzielalam sie w temacie 30tek. W pazdzierniku stuknie mi wlasnoe 30stka. Staramy sie z mezem o pierwsze dziecko juz ponad pol roku i cisza. Wyglada na to ze w tym cyklu byla owu.. jest skok temp, byl silny bol jajnika.. Moze zerknijcie swoim fachowym okiem na moj wykres ;) Dzien pozniej jadlam ananasa no i dalej mierze temp i czekamy czy tym razem cos z tego bedzie....

Natka piekny wykres,oby tempka tam w gorze juz zostala :-)

Natka30 lubi tę wiadomość

7u22ikgnnaj6hr7y.png
    nasza dziewczynusia :-)
‹‹ 9 10 11 12 13 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ