Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnySzynszyl a ty w którym dniu cyklu jesteś? kiedy testujesz ewentualnie?
Iziziz owocnej owulacji
Co do snów to notorycznie sni mi się, że jestem w ciąży albo inne kobiety więc chyba bardzo głęboko w psychice nam to siedzi co się odzwierciedla później w snach...nic nie poradzimy bo nie da się ot tak wyłączyć niestety, ja staram się funkcjonować normalnie tzn. nie wyobrażać sobie że czego nie zrobie bo może właśnie się zagnieżdza itp bo jak tak bym miała myśleć to zupełnie bym chyba odleciała,moje postanowienie to- dopóki nie zobaczę na teście kresek będę funkcjonować jak dotychczas:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2015, 11:18
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyRuby bo dopiero Ci wyznaczy owu za jakieś 2-3 dni, więc się nie przejmuj dopiero po wyznaczeniu będziesz miała miarodajne detektory i inne bajery
Co do snów to tak jak Ruby, często mi się zdarzają w najróżniejszych postaciach.
Jeszcze wczoraj byłam bardzo optymistycznie nastawiona na poniedziałek, dzisiaj mały spadek temperatury, więc zobaczymy co z tego wyjdzie... Ale za resztę jak najbardziej ściskam mocno kciuki
izizi bez problematycznego zęba będziesz szczęśliwsza mi po wyrwaniu nawet reszta się wyprostowała, także mały plusik dodatkowo. Czekamy na Twoją owulkęWiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2015, 12:08
izizizi lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyBłękitna patrzyłam na Twój wykres... Dałabym się pociąć za taki no jak Tobie nie wyjdzie to ja nie wiem... To wtedy dołączam do Rudej i idziemy się bić z tym na górze
A co do poniedziałku to wiadomo, że nie da rady się zgrać w jednym czasie, ale piszcie od razu po siusianiu co i jak, żeby nikomu z tego napięcia serducho nie strzeliłoWiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2015, 12:15
zizi, ruda69742 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
ruda69742 wrote:Ale się usmialam Bratek , mój też już co rano się pyta jak tam temp. I mowi że to ten miesiąc na pewno wariaty z tych naszych M. Ale chociaż poprawiają humor i znoszą dzielnie nasze humorki. choć sami już mają czasem dość
Mój nie ma fioła na punkcie starań, bardziej wierzy w naturalność, ale w wielu sferach życiowych - jeśli coś jest ważne dla mnie, to i dla Niego. Kilka dni temu przeczytałam rano, że po ovu warto wsuwać ananasa i niewielkie ilości wytrawnego, czerwonego winka. Wracam z dyżuru, zmęczona i zła, bo się przedłużył i Biedrę zamknęli a tu na biurku o 22:30 czekał wieeeeelki dorodny ananas i czerwone winko I wsuwa teraz ze mną dzielnie tego ananasa, mimo, że nie przepada za nim - ale twierdzi, że chce mi towarzyszyć
Błękitna, co do godziny testowania, to mam chyba szansę Was wszystkie przebić, bo o 7:00 mamy pociąg, który zabierze nas na wymarzony, wyczekany urlopik Więc chyba będę musiała testować dość wcześnie ))
Odnośnie mierzenia tempki - o wcześniejszej godzinie jest niższa. Niektóre metody naturalnego planowania, korzystające z pomiaru tempki, pozwalają robić przeliczenia i w razie czego na jedną godzinę zegarową dodajesz/odejmujesz 0,1 st.C. OvuFriend nie zaleca przeliczania, ale fakt, że parę razy zrobiłam test i u mnie faktycznie niemal zawsze jest 0,1st.C wzrostu na godzinę (przynajmniej w zakresie godzin: 7:00-10:00).
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2015, 12:53
zizi, renate lubią tę wiadomość
-
Co do mojego M to na razie aż tak go nie angażuje bo nie chce biedaka przestraszyć i zniechęcić. Juz i tak podjął ważna decyzje, ze jest juz gotowy i ze chce mieć córkę . Tylko myślał, ze chyba uda sie za pierwszym razem :p a tu sie okazało, ze trzeba trochę więcej pracy w to włożyć. Ale jak robiłam badania i byłam u lekarza to był bardzo przejęty
Bratek lubi tę wiadomość
07/2017 💕 Misia
07/2021 💔7tc Aniołek
04/2022💕Gaja 🌈 -
nick nieaktualnyWitaj Anisia, żal się, płacz, narzekaj, bierzemy to na klatę co dziewczyny?
Ja dzisiaj jadę po pracy do mamy pomóc w remoncie a raczej w sprzątaniu już, i właśnie tam przyjdzie kuzynka ciotka i taka mała babska imprezka się zrobi :)wrócę pewnie wieczorem, ale zajrzę do was:) duzo nas się już nazbierało, a wiecie już planowałam kasować wątek po 2 dniach bo stwierdziłam, że i tak pewnie każdy już siedzi na innej grupie, a tu taka miła niespodzianka
Właśnie też muszę tego ananasa kupić bratek mi przypomniał
Anisia widzę że rozpoczełaś nowy cykl, głowa do góry na pewno się uda, oczywiście każdej z nas życzę 2 kresek jak najszybciej ale zapewne nie jedna z nas jeszcze nowy cykl będzie rozpoczynać więc będziemy dzielnie razem walczyć
Dziewczyny, a jak wy to robicie że te wykresy macie tam na dole pod wiadomością?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2015, 13:19
-
czesc dziewczyny Zatem i ja dolacze do tego topiku:) Troszke udzielalam sie w temacie 30tek. W pazdzierniku stuknie mi wlasnoe 30stka. Staramy sie z mezem o pierwsze dziecko juz ponad pol roku i cisza. Wyglada na to ze w tym cyklu byla owu.. jest skok temp, byl silny bol jajnika.. Moze zerknijcie swoim fachowym okiem na moj wykres Dzien pozniej jadlam ananasa no i dalej mierze temp i czekamy czy tym razem cos z tego bedzie....
Bratek lubi tę wiadomość
-
Dzieki dziewczyny wlasnie wczoraj rozwiala sie moja nadzieja na pomyslny koniec i rozpoczelsm 14 cykl staran i pomalu mam dosc wiec uwaga bede sue duzo zalic...ale spokojnie dopiero jutro jak wroce z pracy :)ruby jak pod wykresem masz udostepnij to masz tez tam link ktory kopiujesz i potem wklejasz na swoim profilu, tam gdzie awatarek:)
-
Natka30 wrote:czesc dziewczyny Zatem i ja dolacze do tego topiku:) Troszke udzielalam sie w temacie 30tek. W pazdzierniku stuknie mi wlasnoe 30stka. Staramy sie z mezem o pierwsze dziecko juz ponad pol roku i cisza. Wyglada na to ze w tym cyklu byla owu.. jest skok temp, byl silny bol jajnika.. Moze zerknijcie swoim fachowym okiem na moj wykres Dzien pozniej jadlam ananasa no i dalej mierze temp i czekamy czy tym razem cos z tego bedzie....
Natka piekny wykres,oby tempka tam w gorze juz zostalaNatka30 lubi tę wiadomość
nasza dziewczynusia