Nieudane IVF? Czas na nowy plan.

Zatrzymaj się zanim spróbujesz kolejny raz. Zyskaj ekspercką analizę dotychczasowego leczenia i konkretne zalecenia. Wróć silniejsza.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
Odpowiedz

Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać

Oceń ten wątek:
  • madka Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiu czarna magia dla mnie, nie potrafię pomóc :(

29 l. - podejście nr 11. Ciekawe czy przyniesie szczęście...
    "Nadzieja cichut­ko przy­siadła w kącie, gdy spoj­rzała w oczy rzeczywistości..." 

• Bratek Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 23:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleście napeplały znowu ;)
    Ja szybciutko, bi cały Boży dzień w robocie, aż mi kręgosłup wysiadł ;/ Mam nadzieję, że przez noc odetchnie i jutro będzie ok, bo dzisiaj chwilami nie mogłam kroku zrobić - cholerna rwa ;/

Edycik - 2,9kg???? Boziu, jaka Kruszynka <3 Cudownie, że wszystko dobrze!!!!!!

cinnamon, no to wieści po wizycie dobre, cieszę się :))
    (sponiewieranie brzmi bardzo profesjonalnie i skutecznie B-) Jestem za, a nawet BARDZO ZA :-D )

Ruby, przed owulką nie puchłam (może dlatego, że ich pewnie przez milion lat nie miałam? ;) ), ale za to przed okresem potrafiłam trzasnąć brzuszek spokojnie rzędu 5-6 miesiąc - z bliźniakami ;)))))

Kasiu, hihihi, no Mąż twardo nie widzi powodu do zmiany :P Pewnie Mu odpuszczę, niech Mu będzie, jest ok :)
    Dziękuję, całkiem ok. Tylko mdłości nie do końca sobie poszły (a nasilają się pod wpływem stresu, to już sprawdzone) - mam nadzieję, że jednak zostawią mnie w spokoju, bo już mi na nerwy zdrowo działają ;))))
    P.S> Łożesz orzeszku - mówiłam, że Ci mądre badania zlecił :)))))))
    Ale chyba o interpretację, to musisz na działy specjalistyczne :) Tylko może spróbuj jakoś to lekko inaczej przepisać, bo nie jestem pewna chwilami, gdzie są normy, a gdzie wyniki.
    Bo co - masz DODATNIE przeciwciała łożyskowe? Nie wiem, jak się interpretuje Interleukiny i przytoczone wskaźniki, ale w APA jest coś na rzeczy - albo przynajmniej miałoby na późniejszym etapie?
    Tu jest artykuł, w którym jest o tych oznaczeniach trochę, ale ledwo zipię i nie mam siły w nim grzebać, przepraszam http://www.ptmp.com.pl/png/png4z1_2011/PNG41-6-Malinowski-algorytm.pdf
    Koniecznie daj znać, co Ci lekarz powie, baaaaaardzo jestem ciekawa :-*
    To już wszystkie zlecone oznaczenia?

Smerfku, przykro mi, ale dzielna babka jesteś :)

Paryzetka - wolałam poprzedni avatarek - bardziej radosny :( Ale słuchaj się swojej ginki i szybciorkiem zachodź!!!! Wrócisz wtedy do wesołego? ;) (chociaż tutaj czuć trochę tęczy, żeby nie było ;) ).

Kjopa - mam nadzieję, że wyniki badań serducha będą ok.

katiuszaa - cudna malutka <3 <3 <3

A my już po tzw. USG genetycznym. Pan dr z NFZ niech się wypcha :P Wg dzisiejszej pani dr Maluch nadal rośnie, jak na drożdżach ;)
    Wszystkie markery wad genetycznych wypadły bdb. CRL 66mm <3 (Mama nie mogła uwierzyć, że już tyle).
    No i na 70%........CHŁOPAK :P
    Po raz pierwszy zobaczyłam też na wypisie termin porodu nie z daty OM, ale z USG. No i jest - bum, 16.09!!!! :) (zamiast 20.09. z kalendarza). Maluch twardo trzyma 4 dni do przodu.
    UFFFFFFF :)

Edycik, AgaL, cinnamon cookie, Kasia1407, Marietta, Paryzetka83, Ejrene lubią tę wiadomość

W 12 cs... <3 :) SYN <3 :-D
    3jvz2n0asudxzqnn.png
  • Edycik Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 07:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wreszcie zawitał piatek,ale mega deszczowy i zimy - zatem byle dzien w pracy szybko zleciał.

Chmureczkaa dobrze,że jest plan na leczenie i stymulację cyklu.Fajnie,że cytologia ok.

Kasia1407 niestety nie pomoge Twoje wyniki też sa dla mnie czarną magią.

Bratku skoro na 70% chłopak - to pogratulowac synka pozostaje.

ac328aa0b4365d167f634a4672b15680.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2016, 07:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka,

Kasiu chciała bym ci pomóc zinterpretować , ale bladego pojęcia nie mma ,mam nadzieje że wyniki dobre ;)

Bratku no to super, gna do przodu chłopina :)

Madka no miałam brać zwykle po owu , jednak wezme po weekendzie bo obliczyłam, że w piatek czy weekend nie dam rady zbadac proga. Ale wezme tylko 100 na dobę żeby polipy nie wróciły tak zapobiegawczo. W przyszłym cyklu jestem umówiona i tak na kontrolę z lekarzem to mi coś tam zaplanuje pewnie.

Edycik ja mam chyba to co ty z tym jajnikiem, dzisiaj lewdo z auta wyszłam tak mnie boli prawy...wydaje mi się , że to owulacja.

Wczoraj dopadłam m i po takim wyposzczeniu no no no warto było <3 :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2016, 07:08

Edycik, cinnamon cookie, Paryzetka83 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2016, 07:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edycik a może ten Sroka nam tak stymuluje jajniki? co prawda ja zawsze troche je czuje, ale w tym cyklu wyjatkowo mocno.

Edycik, majju lubią tę wiadomość

• Edycik Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 07:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby no własnie może to zasługa ziółek sama nie wiem?
    Ja przyjmuję że jestem po owu,szyjka zamknięta - ale dziś ból obu jajników mam i w dole brzucha.
    Wtedy pisałam Wam że lewy jajnik mnie tak bolał- może to o.Sroka?

Fajnie,że udało Ci się dopaść M. :)

Bratek lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2016, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edycik wrote:
    Ruby no własnie może to zasługa ziółek sama nie wiem?
    Ja przyjmuję że jestem po owu,szyjka zamknięta - ale dziś ból obu jajników mam i w dole brzucha.
    Wtedy pisałam Wam że lewy jajnik mnie tak bolał- może to o.Sroka?

Fajnie,że udało Ci się dopaść M. :)

chciała bym sprawdzić tę szyjke ale mnie to przeraża :P nie wiem czy jakbym tam dosięgneła to poznam jak jest zamknięta a jak otwarta?

• Edycik Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby akurat szyjkę już poznaję, zamknietą wyczuwam teraz żadnej dziurki (otwarcia) mocno ścisnięta.Wbrew pozorom to nie takie straszne kochana.

Musze dokupić ziółek bo M.dalej pije je ze mną i powoli sie nam kończą.

• AgaL Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobiety Kochane próbuje Was nadrobić od wczoraj....ale najpierw napisze Wam co się dowiedziałam wczoraj...
    moja Bratowa jest w kolejnej ciąży, wczoraj mi siostra powiedziała, chciała żebym dowiedziała się od niej...a nie na niedzielnym obiedzie przy całej rodzinie. Oczywiście zna mnie i wiedziała, że się popłaczę. Jestem chyba złym człowiekiem. Oczywiście życzę Mojemu kochanemu Bratu i Bratowej wszystkiego co najlepsze...ale to ukłucie w sercu, jakiś żal... sama ze sobą nie mogę się uporać. Wczoraj M musiał mnie tulić...

<3 Kiedy nie wszystko idzie po Twojej myśli, po prostu czekaj...i miej wiarę <3
  • AgaL Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz Was ponadrabiam bo widzę że wczoraj było gorąco w kilku sypialniach, u nas też tak na pocieszenie <3

• Edycik Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguś nie jesteś złym człowiekiem!!! Nie biadol głupot kochana.

Po prostu - nie umiem chyba tego ubrać w słowa, ale wiem co czujesz kochana.Każda z nas chciałaby wreszcie obwieścić tak nowinę.

AgaL lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2016, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguś masz wielkie serce <3 i nie jesteś złym człowiekiem. To są emocje i ciężko z nimi walczyć, mam nadzieję, że nie będziesz już długo musiała tego bólu znosić ...:*

Edycik mój by sie tego nie tknął ;) może jaja m tez się postymuluja na ziółkach :P :D

Edycik, AgaL, majju lubią tę wiadomość

• Kjopa3 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguś nie jesteś złym człowiekiem. Czy to ta bratowa co jakiś czas temu myślała, że jest w ciąży a jeszcze nie chciała tak szybko po pierwszym? Czy to nie u Ciebie było?

Ruby mówisz, że Ci się podobało po przerwie? ;-)

f2wlx1hpc3bq5aq6.png
    19 cykl starań-od 10.2014r.-14 cpp <3
    06.07.2009r - synuś
    04.2015r- 10tc [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2016, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kjopa3 wrote:
    Aguś nie jesteś złym człowiekiem. Czy to ta bratowa co jakiś czas temu myślała, że jest w ciąży a jeszcze nie chciała tak szybko po pierwszym? Czy to nie u Ciebie było?

Ruby mówisz, że Ci się podobało po przerwie? ;-)

wyczekane, wychuchane to musiało byc dobre, choc nie zbyt długie :D :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2016, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edycik nowy awatarek - najs ;)

Edycik lubi tę wiadomość

• AgaL Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kjopa to nie u mnie było, to będzie 3 dzieciaczek, mam już dwóch przekochanych bratanków. Nie wiem tylko dlaczego aż tak zareagowałam emocjonalnie (w ostatnich miesiącach dowiedziałam się przecież o 5 ciążach kolezanek)...pewnie dlatego że to bliska mi osoba :/
    Boję się weekendu, boję sie,że się popłacze jak będę im gratulować ....

• AgaL Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katiuszka dzięki za zdjęcie Atenki - no chodząca radość :* cudna jest!
    Edycik śliczny avatarek .

Edycik lubi tę wiadomość

• cinnamon cookie Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :) piąteczek, cieszycie się??? :P

Aguś no co Ty!!! Jakim złym człowiekiem??? Takie wieści po prostu nas, starające się, rozwalają na łopatki i nie oszukujmy się że jest inaczej!!! Ja się śmiałam, że moja Szwagierka prędzej zajdzie w trzecią ciążę niż ja w pierwszą ale.... Gdyby tak się stało naprawdę, to bym chyba z barana w mur trzasnęła ;) nie no żartuję oczywiście ale to ściska w środku i nie ma co tłumaczyć inaczej.... Przytulam Cię Sisterko, my też się doczekamy :*:*:*

Edycik piękny avatarek :) nareszcie Twój ukochany róż! :)

Ruby nooo to się działo pewnie! :D z takiego wyposzczenia to musi się udać :P a upodliłaś przynajmniej??? :D

Kasiu ja też się nie znam, niby widać że mieścisz się w normach, albo ujemne czyli dobrze, ale cholera wie, specem nie jestem :)

Edycik, majju, AgaL, Kasia1407 lubią tę wiadomość

11 cykl - <3 :)
    f2wl20mmrxkgechr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2016, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynamon wczoraj była rogrzewka dzisiaj będzie upodlenie! :D

Edycik, majju, cinnamon cookie, madzikk, Paryzetka83 lubią tę wiadomość

• majju Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dzień dobry w piątek!!!
    Ja dzisiaj robię za sekretarkę, nienawidzę tego :/ i muszę do Was pisać z partyzanta na komórce. Ale wszystko nieważne bo za 6 godzin zaczynamy weekend :D spróbuję poczytać co pisalyscie, może mi oczy nie wypłyną od wgapiania się w telefon :)

qdkkqps67blqh0e0.png
‹‹ 1405 1406 1407 1408 1409 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Rana po cc – jak o nią dbać na każdym etapie jej gojenia?

Rana po cesarskim cięciu to nie tylko ślad na skórze, lecz także miejsce, które przez wiele tygodni wymaga uważnej pielęgnacji. Od pierwszych dni po operacji aż do momentu, gdy blizna blednie i mięknie, zmienia się zarówno jej wygląd, jak i potrzeby. Sprawdź, co jest typowym etapem gojenia, jak dbać o ranę w domu, czego unikać, a także kiedy zmiany w okolicy blizny wymagają konsultacji z lekarzem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ