X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
Odpowiedz

Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać

Oceń ten wątek:
  • madka Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiu czarna magia dla mnie, nie potrafię pomóc :(

29 l. - podejście nr 11. Ciekawe czy przyniesie szczęście...
    "Nadzieja cichut­ko przy­siadła w kącie, gdy spoj­rzała w oczy rzeczywistości..." 

• Bratek Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 23:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleście napeplały znowu ;)
    Ja szybciutko, bi cały Boży dzień w robocie, aż mi kręgosłup wysiadł ;/ Mam nadzieję, że przez noc odetchnie i jutro będzie ok, bo dzisiaj chwilami nie mogłam kroku zrobić - cholerna rwa ;/

Edycik - 2,9kg???? Boziu, jaka Kruszynka <3 Cudownie, że wszystko dobrze!!!!!!

cinnamon, no to wieści po wizycie dobre, cieszę się :))
    (sponiewieranie brzmi bardzo profesjonalnie i skutecznie B-) Jestem za, a nawet BARDZO ZA :-D )

Ruby, przed owulką nie puchłam (może dlatego, że ich pewnie przez milion lat nie miałam? ;) ), ale za to przed okresem potrafiłam trzasnąć brzuszek spokojnie rzędu 5-6 miesiąc - z bliźniakami ;)))))

Kasiu, hihihi, no Mąż twardo nie widzi powodu do zmiany :P Pewnie Mu odpuszczę, niech Mu będzie, jest ok :)
    Dziękuję, całkiem ok. Tylko mdłości nie do końca sobie poszły (a nasilają się pod wpływem stresu, to już sprawdzone) - mam nadzieję, że jednak zostawią mnie w spokoju, bo już mi na nerwy zdrowo działają ;))))
    P.S> Łożesz orzeszku - mówiłam, że Ci mądre badania zlecił :)))))))
    Ale chyba o interpretację, to musisz na działy specjalistyczne :) Tylko może spróbuj jakoś to lekko inaczej przepisać, bo nie jestem pewna chwilami, gdzie są normy, a gdzie wyniki.
    Bo co - masz DODATNIE przeciwciała łożyskowe? Nie wiem, jak się interpretuje Interleukiny i przytoczone wskaźniki, ale w APA jest coś na rzeczy - albo przynajmniej miałoby na późniejszym etapie?
    Tu jest artykuł, w którym jest o tych oznaczeniach trochę, ale ledwo zipię i nie mam siły w nim grzebać, przepraszam http://www.ptmp.com.pl/png/png4z1_2011/PNG41-6-Malinowski-algorytm.pdf
    Koniecznie daj znać, co Ci lekarz powie, baaaaaardzo jestem ciekawa :-*
    To już wszystkie zlecone oznaczenia?

Smerfku, przykro mi, ale dzielna babka jesteś :)

Paryzetka - wolałam poprzedni avatarek - bardziej radosny :( Ale słuchaj się swojej ginki i szybciorkiem zachodź!!!! Wrócisz wtedy do wesołego? ;) (chociaż tutaj czuć trochę tęczy, żeby nie było ;) ).

Kjopa - mam nadzieję, że wyniki badań serducha będą ok.

katiuszaa - cudna malutka <3 <3 <3

A my już po tzw. USG genetycznym. Pan dr z NFZ niech się wypcha :P Wg dzisiejszej pani dr Maluch nadal rośnie, jak na drożdżach ;)
    Wszystkie markery wad genetycznych wypadły bdb. CRL 66mm <3 (Mama nie mogła uwierzyć, że już tyle).
    No i na 70%........CHŁOPAK :P
    Po raz pierwszy zobaczyłam też na wypisie termin porodu nie z daty OM, ale z USG. No i jest - bum, 16.09!!!! :) (zamiast 20.09. z kalendarza). Maluch twardo trzyma 4 dni do przodu.
    UFFFFFFF :)

Edycik, AgaL, cinnamon cookie, Kasia1407, Marietta, Paryzetka83, Ejrene lubią tę wiadomość

W 12 cs... <3 :) SYN <3 :-D
    3jvz2n0asudxzqnn.png
  • Edycik Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 07:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wreszcie zawitał piatek,ale mega deszczowy i zimy - zatem byle dzien w pracy szybko zleciał.

Chmureczkaa dobrze,że jest plan na leczenie i stymulację cyklu.Fajnie,że cytologia ok.

Kasia1407 niestety nie pomoge Twoje wyniki też sa dla mnie czarną magią.

Bratku skoro na 70% chłopak - to pogratulowac synka pozostaje.

ac328aa0b4365d167f634a4672b15680.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2016, 07:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka,

Kasiu chciała bym ci pomóc zinterpretować , ale bladego pojęcia nie mma ,mam nadzieje że wyniki dobre ;)

Bratku no to super, gna do przodu chłopina :)

Madka no miałam brać zwykle po owu , jednak wezme po weekendzie bo obliczyłam, że w piatek czy weekend nie dam rady zbadac proga. Ale wezme tylko 100 na dobę żeby polipy nie wróciły tak zapobiegawczo. W przyszłym cyklu jestem umówiona i tak na kontrolę z lekarzem to mi coś tam zaplanuje pewnie.

Edycik ja mam chyba to co ty z tym jajnikiem, dzisiaj lewdo z auta wyszłam tak mnie boli prawy...wydaje mi się , że to owulacja.

Wczoraj dopadłam m i po takim wyposzczeniu no no no warto było <3 :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2016, 07:08

Edycik, cinnamon cookie, Paryzetka83 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2016, 07:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edycik a może ten Sroka nam tak stymuluje jajniki? co prawda ja zawsze troche je czuje, ale w tym cyklu wyjatkowo mocno.

Edycik, majju lubią tę wiadomość

• Edycik Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 07:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby no własnie może to zasługa ziółek sama nie wiem?
    Ja przyjmuję że jestem po owu,szyjka zamknięta - ale dziś ból obu jajników mam i w dole brzucha.
    Wtedy pisałam Wam że lewy jajnik mnie tak bolał- może to o.Sroka?

Fajnie,że udało Ci się dopaść M. :)

Bratek lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2016, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edycik wrote:
    Ruby no własnie może to zasługa ziółek sama nie wiem?
    Ja przyjmuję że jestem po owu,szyjka zamknięta - ale dziś ból obu jajników mam i w dole brzucha.
    Wtedy pisałam Wam że lewy jajnik mnie tak bolał- może to o.Sroka?

Fajnie,że udało Ci się dopaść M. :)

chciała bym sprawdzić tę szyjke ale mnie to przeraża :P nie wiem czy jakbym tam dosięgneła to poznam jak jest zamknięta a jak otwarta?

• Edycik Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby akurat szyjkę już poznaję, zamknietą wyczuwam teraz żadnej dziurki (otwarcia) mocno ścisnięta.Wbrew pozorom to nie takie straszne kochana.

Musze dokupić ziółek bo M.dalej pije je ze mną i powoli sie nam kończą.

• AgaL Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobiety Kochane próbuje Was nadrobić od wczoraj....ale najpierw napisze Wam co się dowiedziałam wczoraj...
    moja Bratowa jest w kolejnej ciąży, wczoraj mi siostra powiedziała, chciała żebym dowiedziała się od niej...a nie na niedzielnym obiedzie przy całej rodzinie. Oczywiście zna mnie i wiedziała, że się popłaczę. Jestem chyba złym człowiekiem. Oczywiście życzę Mojemu kochanemu Bratu i Bratowej wszystkiego co najlepsze...ale to ukłucie w sercu, jakiś żal... sama ze sobą nie mogę się uporać. Wczoraj M musiał mnie tulić...

<3 Kiedy nie wszystko idzie po Twojej myśli, po prostu czekaj...i miej wiarę <3
  • AgaL Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz Was ponadrabiam bo widzę że wczoraj było gorąco w kilku sypialniach, u nas też tak na pocieszenie <3

• Edycik Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguś nie jesteś złym człowiekiem!!! Nie biadol głupot kochana.

Po prostu - nie umiem chyba tego ubrać w słowa, ale wiem co czujesz kochana.Każda z nas chciałaby wreszcie obwieścić tak nowinę.

AgaL lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2016, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguś masz wielkie serce <3 i nie jesteś złym człowiekiem. To są emocje i ciężko z nimi walczyć, mam nadzieję, że nie będziesz już długo musiała tego bólu znosić ...:*

Edycik mój by sie tego nie tknął ;) może jaja m tez się postymuluja na ziółkach :P :D

Edycik, AgaL, majju lubią tę wiadomość

• Kjopa3 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguś nie jesteś złym człowiekiem. Czy to ta bratowa co jakiś czas temu myślała, że jest w ciąży a jeszcze nie chciała tak szybko po pierwszym? Czy to nie u Ciebie było?

Ruby mówisz, że Ci się podobało po przerwie? ;-)

f2wlx1hpc3bq5aq6.png
    19 cykl starań-od 10.2014r.-14 cpp <3
    06.07.2009r - synuś
    04.2015r- 10tc [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2016, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kjopa3 wrote:
    Aguś nie jesteś złym człowiekiem. Czy to ta bratowa co jakiś czas temu myślała, że jest w ciąży a jeszcze nie chciała tak szybko po pierwszym? Czy to nie u Ciebie było?

Ruby mówisz, że Ci się podobało po przerwie? ;-)

wyczekane, wychuchane to musiało byc dobre, choc nie zbyt długie :D :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2016, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edycik nowy awatarek - najs ;)

Edycik lubi tę wiadomość

• AgaL Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kjopa to nie u mnie było, to będzie 3 dzieciaczek, mam już dwóch przekochanych bratanków. Nie wiem tylko dlaczego aż tak zareagowałam emocjonalnie (w ostatnich miesiącach dowiedziałam się przecież o 5 ciążach kolezanek)...pewnie dlatego że to bliska mi osoba :/
    Boję się weekendu, boję sie,że się popłacze jak będę im gratulować ....

• AgaL Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katiuszka dzięki za zdjęcie Atenki - no chodząca radość :* cudna jest!
    Edycik śliczny avatarek .

Edycik lubi tę wiadomość

• cinnamon cookie Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :) piąteczek, cieszycie się??? :P

Aguś no co Ty!!! Jakim złym człowiekiem??? Takie wieści po prostu nas, starające się, rozwalają na łopatki i nie oszukujmy się że jest inaczej!!! Ja się śmiałam, że moja Szwagierka prędzej zajdzie w trzecią ciążę niż ja w pierwszą ale.... Gdyby tak się stało naprawdę, to bym chyba z barana w mur trzasnęła ;) nie no żartuję oczywiście ale to ściska w środku i nie ma co tłumaczyć inaczej.... Przytulam Cię Sisterko, my też się doczekamy :*:*:*

Edycik piękny avatarek :) nareszcie Twój ukochany róż! :)

Ruby nooo to się działo pewnie! :D z takiego wyposzczenia to musi się udać :P a upodliłaś przynajmniej??? :D

Kasiu ja też się nie znam, niby widać że mieścisz się w normach, albo ujemne czyli dobrze, ale cholera wie, specem nie jestem :)

Edycik, majju, AgaL, Kasia1407 lubią tę wiadomość

11 cykl - <3 :)
    f2wl20mmrxkgechr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2016, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynamon wczoraj była rogrzewka dzisiaj będzie upodlenie! :D

Edycik, majju, cinnamon cookie, madzikk, Paryzetka83 lubią tę wiadomość

• majju Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dzień dobry w piątek!!!
    Ja dzisiaj robię za sekretarkę, nienawidzę tego :/ i muszę do Was pisać z partyzanta na komórce. Ale wszystko nieważne bo za 6 godzin zaczynamy weekend :D spróbuję poczytać co pisalyscie, może mi oczy nie wypłyną od wgapiania się w telefon :)

qdkkqps67blqh0e0.png
‹‹ 1405 1406 1407 1408 1409 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ