X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
Odpowiedz

Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać

Oceń ten wątek:
  • madka Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edycik fajne zakupy :) A co z tą lokówką?

Edycik lubi tę wiadomość

29 l. - podejście nr 11. Ciekawe czy przyniesie szczęście...
    "Nadzieja cichut­ko przy­siadła w kącie, gdy spoj­rzała w oczy rzeczywistości..." 

• midnight Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paryzetko to koniecznie do laryngologa :) teraz się ponaprawiaj i do dzieła :)

Smerfelinka to kiedy planujesz powtórzyć test (jak @ nie przyjdzie oczywiście) ?

Aga a ja tak nie do końca ufam tym kalendarzom, wiec myśle ze weekend to też bardzo dobry termin na spędzenie do sam na sam z m :)

Madka wybijam z głowy nakręcanie :) ale i tak trzymam żeby wcale @ wredota nie przyszła

Edycik super te ciuszki...:( tak mi przykro jak patrzę na takie rzeczy...że mieściłam się w takie 10 lat temu...teraz to by mi sie przydały kiecki a'la gesslerowa...i serio nawet chciałam takie sobie poszyć,ale mi się nie chce :) a natrafić nigdzie na takie nie mogę...

Dziś na obiadek chili con carne :) mniam, jak nie przestane jeść takich dań to mi d..pe rozsadzi :)
    A i dzięki Smerfelinka, bo tym razem zamiast swojego starego przepisu użyłam Twojego-z tyci tylko poprawką bo zawszę dodaję też odrobinę cynamonu, i szkoda że nie udało mi sie białej fasoli kupić.

madka, Smerfelinka, cinnamon cookie, AgaL lubią tę wiadomość

Córcia-2012 <3
    J-6/11tc [*] 13.02.15,
    S -18tc [*] 30.09.15,
    F-16tc. [*] 12.05.16
    K-21tc. [*] 02.02.17
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2016, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laski a ja z racji bólu jajnika przyszłam do domu i myślę sobie a siknę może akurat i wysikałam dwie tłuste krechy na owulacyjnym ofkors - taka sytuacja! no to muszę zbierać siły i dzisiaj też mojego wykorzystać :D a co mi tam spróbuję! chociaż zła jestem trochę bo z moim księżycowym mi się nie pokryło :( miało być dopiero 15 a tu taki psikus, czyżby ziółka Sroki działały?

Paryzetka83, midnight, madzikk, Edycik, Smerfelinka, cinnamon cookie, AgaL lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2016, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edycik zakupy jak ta lala że tak powiem ;)

Edycik lubi tę wiadomość

• madka Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby u mnie grubsza krecha wychodzi tuż przed owulką i testy się nie do końca sprawdzają :/ Za późno wyłapują owu :(

"Nadzieja cichut­ko przy­siadła w kącie, gdy spoj­rzała w oczy rzeczywistości..." 

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2016, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madka wrote:
    Ruby u mnie grubsza krecha wychodzi tuż przed owulką i testy się nie do końca sprawdzają :/ Za późno wyłapują owu :(
    no obawiam się , że u mnie tak samo może być, bo mnie boli ten jajnik dość mocno może teraz mam owulację? chociaż wieczorem wczoraj test słaby wyszedł...

• Paryzetka83 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby wrote:
    no obawiam się , że u mnie tak samo może być, bo mnie boli ten jajnik dość mocno może teraz mam owulację? chociaż wieczorem wczoraj test słaby wyszedł...
    Ruby wykorzystuj męża jak masz ochotę, a nie zastanawiaj się nad testem ;) Ja tam nie wiem czy one dobrze pokazują, a bolące jajniki są dla mnie pewniejszym wyznacznikiem owulacji ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2016, 16:33

8 cs - [*] 6/7 tydzień
    37 cykl starań
    Termin @: może lepiej nie wiedzieć?
  • madka Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to może zwariowałam, ale kieruję się tym, że plemniki potrzebują około 6-7 h, żeby dojrzeć, a jajeczko żyje 12h.

• madzikk Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby wrote:
    Laski a ja z racji bólu jajnika przyszłam do domu i myślę sobie a siknę może akurat i wysikałam dwie tłuste krechy na owulacyjnym ofkors - taka sytuacja! no to muszę zbierać siły i dzisiaj też mojego wykorzystać :D a co mi tam spróbuję! chociaż zła jestem trochę bo z moim księżycowym mi się nie pokryło :( miało być dopiero 15 a tu taki psikus, czyżby ziółka Sroki działały?
    Teraz ty mnie nakrecasz z tym ksiezycem ;)

Dzialaj dzialaj kochana!

Edycik bluzeczka przesliczna.

A gdzie Kas?

Edycik, AgaL lubią tę wiadomość

16udgox1i4rww54k.png
    31cs
    IUI 23.3.2017
    IUI 27.2.2017
    HSG 26.10.2015
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2016, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madzikk wrote:
    Teraz ty mnie nakrecasz z tym ksiezycem ;)

Dzialaj dzialaj kochana!

Edycik bluzeczka przesliczna.

A gdzie Kas?
    no bo jak już się chciało zgrać to się mogło zgrać, ale teraz ci udowodnię, że bez zgrania też się zachodzi :D

Edycik, Paryzetka83, madzikk lubią tę wiadomość

• Edycik Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madka ja lokówką jestem zachwycona, jak zrobię włoski mam 3 dni spokoju,naprawdę u mnie się sprawdza.

Ruby lepiej jajnikowi zaufać - działaj i wykorzystaj chłopa :) ja też ziółek pilnuję co wieczór :)

Właśnie Kaś gdzie jesteś? powtarzałaś test?

AgaL lubi tę wiadomość

ac328aa0b4365d167f634a4672b15680.png
  • kas50 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem jestem. Właśnie z pracy wrocilam. Senna cały dzień i męczy mnie niesamowity ból sutkow:-( piersi a zwłaszcza brodawki bolą:-/

Testu nie powtarzalam. W poniedziałek pójdę rano przed pracą na bete.

Maju, Smerfie co u was?

Mid jak się czujesz?

Póki co marzy mi się łóżko, nadrobie was później. Buziole:-*

midnight lubi tę wiadomość

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

• madka Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edycik, a nie wyrywa włosów? Moje włosy się strasznie kołtunią, plączą i są suche, więc boję się trochę wyrywania

Edycik lubi tę wiadomość

• Edycik Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madka mi się dwa razy wplątały ale bez problemu je wyciągnęłam, najlepiej by było jakbyś wytestowała lokówkę.

ac328aa0b4365d167f634a4672b15680.png
  • Smerfelinka Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    midnight wrote:
    Smerfelinka to kiedy planujesz powtórzyć test (jak @ nie przyjdzie oczywiście) ?

Dziś na obiadek chili con carne :) mniam, jak nie przestane jeść takich dań to mi d..pe rozsadzi :)
    A i dzięki Smerfelinka, bo tym razem zamiast swojego starego przepisu użyłam Twojego-z tyci tylko poprawką bo zawszę dodaję też odrobinę cynamonu, i szkoda że nie udało mi sie białej fasoli kupić.

Mid ja test zamierzam powtórzyć dopiero w sobotę, jeśli będzie taka potrzeba ;)
    Mam nadzieję, że chili smakowało :) Ja je bardzo lubię, mój Mąż zresztą też, a wiadomo, że każdy doprawia tak, jak lubi.

Kas dziękuję, że pytasz :* Mnie dzisiaj rano wyszedł negatywny test :/ Na ulotce wyczytałam, że miał czułość >25, a poprzedni był 10, ale mam wrażenie, że tamten nibypozytywny mógł być wadliwy albo może przeterminowany? Zaczynam czuć się jak na @, chociaż plamienie jak zniknęło, tak wciąż go nie ma. Jakbym miała wróżyć z fusów, to obstawiałabym, że jednak się nie udało. Czekam na @. A Ty jak się czujesz? Idziesz na betę?

Buziaki :* Idę obejrzeć masterchef'a i spędzić wieczór z Mężulem :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2016, 18:42

👩36 lat 🧑39 lat

1 ❄️

7 dpt - beta <1 💔
    8.02.2025 - transfer blastocysty 2.1.1 🤞❤️

14.09.2024 - transfer blastocysty ❄️
    9 dtp - beta 32 mIU/ml
    11 dpt - beta 75 mIU/ml
    13 dpt - beta 225 mIU/ml
    16 dpt - beta 1028 mIU/ml
    18 dpt - beta 1804 mIU/ml
    20 dpt - beta 2872 mIU/ml
    24 dpt - pęcherzyk 0,94 cm
    14.10 - pusty pęcherzyk 💔

kwalifikacja z MZ - 10.06

21.08.2023 - transfer blastocysty 3AA ❄️ 💔

lipiec 2023 - transfer odwołany - za niski progesteron 😞

luty 2023 - poronienie naturalnej ciąży

22.07.2019 - urodził się Leon <3
    13.11.2018 - transfer blastocysty 4AA
    październik 2018 - Salve - ivf
    sierpień 2018 - histeroskopia ok
    kwiecień 2017 - hsg ok
    starania od 2014
  • kas50 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smerfie wykres masz piękny! Wierzę że się uda! Mocno kciukam.

Ja czuję gdzieś podswiadomie strach ze znowu sie nie uda...na bete pójdę w pon

Smerfelinka lubi tę wiadomość

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2016, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edycik a jak się masz psychicznie trzymasz się?

Cinnamon dobre wiadomości to łat i upodlij mężą ;) Ja byłam na USG piersi

Cinamon a te palety jajek to zapłodnione przez kogutra niech będę zgodnie z radami o. sorki ;)
    Ruby wrote:
    Podobno maja byc jeszcze mrozy i śnieg :/ ale mam nadzieję, że to pomyłka ...
    WYPLUJ TE SŁOWA!!
    Ruby powodzenia w działaniach
    Paryzetka super wieści więc skoro twój organizm jest nakręcony to działaj
    Edycik wrote:
    Paryzetka do zoo i aquaparku skoczymy a potem obalimy coś mocnego :)
    impreza beze mnie??

Smerf coraz brzydszy ten twój wykres.

Prosiłyście i wyprosiłyście http://naforum.zapodaj.net/e18ee84e0182.jpg.html moja mała Atenka w całej okazałości ;)

Smerfelinka, Edycik, cinnamon cookie, AgaL lubią tę wiadomość

• Kjopa3 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smerfelinko trzymam kciuki za dwie kreski. Temperatura póki co nie spadła. Cieszę się, że masz takie dobre nastawienie.

Edycik super zakup. Ja za to mam może z 3 sukienki a reszta to spodnie. Mam blade nogi i raczej ich nie wystawiam na światło dzienne ;-). A za solarium nie przepadam.

Majju który masz cykl po HSG?

Ruby działaj jak dasz radę.

Ja mam już od godziny założone EKG Rotzera? No i do jutra z tym chodzę.

Smerfelinka, Edycik lubią tę wiadomość

f2wlx1hpc3bq5aq6.png
    19 cykl starań-od 10.2014r.-14 cpp <3
    06.07.2009r - synuś
    04.2015r- 10tc [*]
  • madka Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edycik wrote:
    Madka mi się dwa razy wplątały ale bez problemu je wyciągnęłam, najlepiej by było jakbyś wytestowała lokówkę.
    Szkoda właśnie, że nie mam jak wypróbować :/ Jak byłam mała i jeździliśmy do rodziny na wieś to ludzie mówili, że diabła mam, bo takie kołtuny na głowie były :D

Edycik lubi tę wiadomość

• madka Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kjopa trzymam kciuki, żeby ekg coś wyłapało, bo z tego co wiem to inaczej lekarze mają gdzieś arytmie.

‹‹ 1403 1404 1405 1406 1407 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ