Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Męska płodność - jakie składniki naprawdę warto suplementować w czasie starań o dziecko?
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Dziewczyny, czas zadbać o męską płodność!
1 saszetka pełna mocy dla wsparcia jakości nasienia 🔥
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
Odpowiedz

Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać

Oceń ten wątek:
  • chmurreczkaa Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co za skacowany poranek...
    Do mnie wczoraj wieczorem wpadła koleżanka z pracy i wypiłyśmy po 5 piwek, ubzdryngoliłyśmy się nieco, teraz dochodzę do siebie. Jeszcze na 12 musimy być u Teściowej na obiedzie, nie wiem jak to przeżyje...
    Z dobrych informacji- po 63 dniach cyklu dostałam wreszcie @ :)

cinnamon cookie lubi tę wiadomość

Rozpoczęliśmy już 4 rok starań... Nadal czekamy na nasz mały Cud!
    Laparoskopia 31.08.16 - usunięta przegroda macicy 2cm i ogniska endometriozy I stopnia.
    Histeroskopia 6.12.16. - reszta przegrody docięta, macica jest gotowa na przyjęcie lokatora.
    1 IUI- 10.01.17 - ????? (@ 25.01)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2016, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej

Edycik żadne słowa cie nie pociesza ale ściskam i wysyłam ciepłe myśli :-*

Katiuszka a czemu przejęzyczenie? Zioła się też pali i to całkiem smaczne jest ;-) sama bym miała ochotę :-P

Chmureczka niech moc będzie z Tobą w nowym cyklu ;-)

Edycik, chmurreczkaa lubią tę wiadomość

• midnight Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka!

Kjopa to daj znać jak tam badania wyjdą. I fajna sprawa z lekarzem ,korzystaj pewnie a co.

Edycik przytulam :* Trzymam kciuki żeby beta wyszła dobrze, a przede wszystkim żebyś miała siłe na każdy wynik...A pokoik też myślę że niedługo sama będziesz dla swego szykować :)

Madzik no ładnie ładnie :) głowa chociaż zresetowana ? :P

Majju imprezka udana znaczy się ?

Miłego dnia dziewczyny :) ja wieczorkiem będę bo dziś do drugiej babci :)

Kjopa3, Edycik lubią tę wiadomość

Córcia-2012 <3
    J-6/11tc [*] 13.02.15,
    S -18tc [*] 30.09.15,
    F-16tc. [*] 12.05.16
    K-21tc. [*] 02.02.17
  • cinnamon cookie Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)

Katiuszka nie sądzę, że Madzikk się pomyliła ;)

Edycik przytulam Cię mocno.... Mocno mocno :*

Edycik, madzikk lubią tę wiadomość

11 cykl - <3 :)
    f2wl20mmrxkgechr.png
  • Edycik Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję kobitki :*

Brat M.pojechał odebrać swoje dziewczyny ze szpitala bo mała nie ma żółtaczki i wychodzą dziś.
    Udekorowałam z M. własnie drzwi wejściowe napisem Witamy Mamę i córkę ,oczywiście różowe kokardki też są :)
    dziś tam nie zajrzę nie będę im przeszkadzać, może dopiero pod koniec tygodnia pójdziemy z prezentami...

Mój M.dzielnie to znosi,patrzy na mnie i bardzo mało mowi,komentuje.Chyba też mu ciężko.

Ale ok koniec tematu :)

jakie plany na niedzielę? ja idę robić łososia i ziemniaczki na obiadek

Bratek lubi tę wiadomość

ac328aa0b4365d167f634a4672b15680.png
  • Kjopa3 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edycik wczraj w sklepie zastanawiałam się nad łososiem ale wzięłam jednak kurczaka. No i na obiad ziemniaki z pieczonym kurczakiem i marchewką. Trzymaj się tam dzielnie kochana :-*.

Ja dziś za to montowałam rolety na okna :-)

Edycik lubi tę wiadomość

f2wlx1hpc3bq5aq6.png
    19 cykl starań-od 10.2014r.-14 cpp <3
    06.07.2009r - synuś
    04.2015r- 10tc [*]
  • Edycik Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kjopa mm pyszny obiadek zrobiłaś
    Nie wytrzymałam i płakałam dziś.Reakcja mojego M.jak dzidzie przywieźli do domu nie do opisania .Jak On tam zaglądał w nosidełko a mi aż serce scisneło.

• madka Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edycik strasznie mi przykro, że musisz to przeżywać... Nie wyobrażam sobie nawet co musiałaś czuć... Jak teraz się czujesz?

29 l. - podejście nr 11. Ciekawe czy przyniesie szczęście...
    "Nadzieja cichut­ko przy­siadła w kącie, gdy spoj­rzała w oczy rzeczywistości..." 

• Edycik Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madka dziękuje że pytasz.Staram się racjonalnie sobie to tłumaczyć że nam sie tez kiedys uda a za chwilkę pytam sie sama...tylko kiedy.
    Przepraszam że Wam dziś tak smęcę.

• AgaL Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edycik tulę mocno:*
    ja dziś widziałam się z Bratem i Bratową, gratulowałam im. Oni mnie wyściskali, z Bratową śmiałam się że będzie mnie zarażać. Chyba to, ze jestem w środku cyklu i prog nie poszedł jeszcze w górę dało mi siłę by się nie rozkleić...
    ale Edycik ja za 2 tyg będę w takim stanie jak Ty.... :*
    ściskam więc mocno i wierzę dziś za nas obie, za nas wszystkie tu że i my się doczekamy !

Edycik lubi tę wiadomość

<3 Kiedy nie wszystko idzie po Twojej myśli, po prostu czekaj...i miej wiarę <3
  • Edycik Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguś dziękuję kochana.Ty też jesteś bardzo dzielna.

• AgaL Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katiuszaa ja też polecam indukcję :) ładna, funkcjonalna i super do utrzymania w czystości.

• AgaL Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edycik wrote:
    Aguś dziękuję kochana.Ty też jesteś bardzo dzielna.

Ech nie bardzo... po prostu są lepsze i gorsze dni. Po to tu jesteśmy, więc żal się do woli :* a niedługo będziemy się razem z czegoś cieszyć :)

We wtorek ma mnie odwiedzić koleżanka, w 5 miesiącu chyba jest.... także kolejna próba przede mną .

• Edycik Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja póki co dostałam od M.drinka i mam wypić i zasnąć.M.zmienia tematy przy mnie zagaduje czy autkiem sie dalej cieszę itp.kochana chłopina.
    Aguś masz racje są lepsze i gorsze dni ale bardzo się cieszę że Was mam.

AgaL lubi tę wiadomość

• AgaL Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edycik zauważyłam pozytywne zmiany u naszych M :) nic tylko się tym cieszyć :) :)
    Spokojnej nocki :*

Edycik lubi tę wiadomość

• chmurreczkaa Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edycik trzymaj się Kochana. Wszystkie tu jesteśmy z Tobą :*

Ja dziś cierpię z bólu, @ przyszła ze zdwojoną siłą i dwie nospy forte nie pomogły, brzuch boli strasznie. Trzeba przetrwać :/

Edycik lubi tę wiadomość

Laparoskopia 31.08.16 - usunięta przegroda macicy 2cm i ogniska endometriozy I stopnia.
    Histeroskopia 6.12.16. - reszta przegrody docięta, macica jest gotowa na przyjęcie lokatora.
  • pina87 Koleżanka

Wysłany: 13 marca 2016, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, jako świeżak jeszcze słabo kumam te wszystkie testy, pomiary itd., ale się wdrażam :) Dlatego mam takie pytanie - czy coś oznacza pozytywny test owulacyjny po owulacji? To znaczy że coś jest nie tak z gospodarką hormonalną? Miałam owulację, system mi wyznaczył i z testów owu tak wynikało, po owulacji na testach była tylko jedna kreseczka... A teraz 6dpo znowu są dwie....

eikts65gi95y2ddi.png
    km5sdf9hh32wsr4g.png
  • chmurreczkaa Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poczekaj kilka dni i zrób test ciążowy, po co robisz dalej owulacyjne jak jesteś już po owulce? U mnie owulacyjne w ogóle się nie sprawdzały, ja im nie ufam. Pokazywały owulkę jak jej nie było, a jak była to wychodziły negatywy. W każdym razie krąży taka teoria, że jak po owulce test owulacyjny wyjdzie pozytywny, to może być pierwszy sygnał ciąży. Nie nakręcaj się jednak za bardzo, z tym bywa różnie. Za kilka dni sprawdź właściwym testem. Powodzenia.

• pina87 Koleżanka

Wysłany: 13 marca 2016, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki :) Robię po to że mam nieregularne cykle, sama nie wiem nawet czy zawsze mam owulację a jeśli tak to kiedy. Więc ten cykl miał być od a do z testowy, żeby sprawdzić czy to na pewno w tym czasie, czy na pewno w ogóle itd :) a że testów mam ilość hurtową..... ;) Nie nakręcam się, raczej właśnie z uwagi na nieregularne cykle, bardzo stresującą pracę i problemy z prolaktyną nastawiam się na małą batalię o dzidzię...

eikts65gi95y2ddi.png
    km5sdf9hh32wsr4g.png
  • midnight Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edycik dzielna jesteś, cieszę sie ze m Cię wspiera :*

Aga dużo sił przy kolejnej próbie :*

Dobranoc dziewczyny...padam ze zmęczenia.

Edycik, AgaL lubią tę wiadomość

Córcia-2012 <3
    J-6/11tc [*] 13.02.15,
    S -18tc [*] 30.09.15,
    F-16tc. [*] 12.05.16
    K-21tc. [*] 02.02.17
‹‹ 1418 1419 1420 1421 1422 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikrobiom intymny a infekcje - wakacyjny niezbędnik

Mikrobiom pochwy to złożony ekosystem mikroorganizmów, który pełni kluczową rolę w utrzymaniu zdrowia intymnego. Jego zaburzenie może prowadzić do różnorodnych dolegliwości, które są szczególnie uciążliwe podczas podróży. W tym artykule przyjrzymy się, jak działa mikrobiom pochwy, jakie czynniki mogą go zaburzyć podczas wakacji, a wreszcie jak skutecznie chronić zdrowie intymne w trakcie podróżowania oraz kiedy warto sięgnąć po sprawdzone wsparcie z apteki.  

CZYTAJ WIĘCEJ