X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
Odpowiedz

Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać

Oceń ten wątek:
  • madka Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguś dziękuję :* Gdyby nie te bóle @ miałabym więcej optymizmu

29 l. - podejście nr 11. Ciekawe czy przyniesie szczęście...
    "Nadzieja cichut­ko przy­siadła w kącie, gdy spoj­rzała w oczy rzeczywistości..." 

• Paryzetka83 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny, że pytacie. U mnie całkiem dobrze, strata ciąży zbliżyła mnie z moim P. Po raz pierwszy wiem na pewno, że jemu też zależy tak jak mi. I to daje mi siłę i spokój :) Cykl odpuszczam bo tak mi p. doktor kazała, żadnych supli nie biorę, za to nie umiem się rozstać z termometrem na dłużej :) I jak małe dziecko mam ochotę robić na przekór - mam się nie starać w tym cyklu to aż mnie nosi, żeby nieposłuchać ;)

Madka ja tak zawsze robię - dzień w którym mam odstawić lutkę to dzień testu, jak nie ma drugiej kreski to odstawiam i czekam na @. Trzymam kciuki, żeby się udało :*

majju, AgaL, Edycik, madka, midnight, Bratek, Kjopa3 lubią tę wiadomość

8 cs - [*] 6/7 tydzień
    37 cykl starań
    Termin @: może lepiej nie wiedzieć?
  • AgaL Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paryzetka aż czuję Twój spokój :) fajnie, ze z P tak super się układa, oby tak dalej :)

Paryzetka83 lubi tę wiadomość

<3 Kiedy nie wszystko idzie po Twojej myśli, po prostu czekaj...i miej wiarę <3
  • madka Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paryzetko dziękuję :* Z jednej strony to smutne, że takie tragedie zbliżają do siebie ludzi, ale z drugiej strony to cudowne, że masz takie wsparcie, pięknie :) Co do starań... Wydaje mi się, że trzeba słuchać tego co podpowiada serce

"Nadzieja cichut­ko przy­siadła w kącie, gdy spoj­rzała w oczy rzeczywistości..." 

• madzikk Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby wspolczuje snu i sytuacji w pracy.

Partyzerka ale milo ze to dostrzeglas w m, to przyspieszy kolejne zajscie :)

Edycik, glowa boli? Toz to objaw cionszowy:)

Ja bylam dzisiaj u lekarza (w sprawie tej sytuacji co mialam dwa tygodnie temu) powiedziala ze jest to spowodowane stresem ale ze jest duzy progress i ze jest dumna ze mnie ze sobie tak poradzilam i ze pisanie listow to bardzo dobry pomysl. Potwierdzila ze joga i medytacja sa bardzo dobre a ja zaproponowalam ze zaczne biegac bo wtedy trawie wszystkie negatywne emocje, i powiedzialam ze zaczne szukakac nowej pracy. Mam przyjsc znowu w polowie maja (po moich wakacjach) i mam nadzieje ze juz wtedy bede miala potwierdzona nowa prace.

Paryzetka83, AgaL, Edycik, midnight lubią tę wiadomość

16udgox1i4rww54k.png
    31cs
    IUI 23.3.2017
    IUI 27.2.2017
    HSG 26.10.2015
  • madka Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzik gratuluję takiego podejścia :) Super :) Trzymam kciuki za nową pracę!

• AgaL Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzikk avatarka miałaś sobie wybrać :)

madzikk lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2016, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, witam z pracy, roboty dziś mam od groma. sypnęło sniegiem, takze musiałam wyjechać wcześniej niż zwykle.

współczuję wam kłopotów z pracą, przed 1 ciążą miałam to samo, także jak tylko zaszłam, poszłam na L4 i tyle mnie widzieli :D

teraz mam fajną pracę, trochę się naczekałam na umowę na czas nieokreślony, ale w końcu dostalam. ale za to niestety firma ma teraz trochę kłopotów finansowych, wiec tez nie wiem co będzie....

Edycik
    a Ty mieszkasz w jednym domu z tym maleństwem ?
    trzymam kciuki za betę!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2016, 09:53

Edycik lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2016, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madka
    przed 1 ciążą miałam normalnie bóle jak na @, tylko jakby ciut, hm, wyżej... bylam pewna, że to na @, a tu 2 kreski ;)

madka, AgaL, Edycik lubią tę wiadomość

• madka Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucc jak to fajnie się ponakręcać :) Tylko nie fajnie potem płakać :/ A co u Ciebie?

• Edycik Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luccecita i tak i nie.Mamy wspólną klatkę i dwa osobne mieszkania.Ale jakby nie patrzeć maleństwo jest za ścianą.

Piszesz że u Ciebie tez sniegiem sypneło, z jakich regionów jesteś?

ac328aa0b4365d167f634a4672b15680.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2016, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozumiem ;) czyli będziesz maleństwo często słyszeć ;)

ja jestem z Podkarpacia ;)

Madka
    mnie się ledwo @ skończyła, więc zaczynam mierzyć temperaturę
    biorę wiesiołka i Castagnusa ;) i magnez, bo dużo kawy piję

wczoraj miałam takiego smaka wieczorem na nalesniki, nasmazyłam i pojadłam- z serem, z nutellą, z dżemem, same, zgaga mnie potem pól nocy męczyla :P
    gdyby to była II faza cyklu, pewnie bym to juz wzieła za objaw ciążowy :D

Edycik lubi tę wiadomość

• midnight Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    HEj

u nas też śnieżnie..było rano teraz plucha ble

Kas gratuluję bety ! powtarzasz?

Edycik trzymam kciuki jutro za betę ! a natkę to ja ostatnio też bardzo lubię wcinać na kanapce :)

Ruby sen straszny brrr...na szczęście tylko sen, ale powiem Ci ze dziś chyba jakiś dzień na koszmary, moja średnio co dwie godziny budziła się z płaczem i mi też jakieś głupoty sie dziś śniły-wszystko co najgorsze...Odpocznij sobie

Majju i tak trzymam kciuki żeby nie przyszła jeszcze przez 8 m-cy

Madka również trzymam kciuki i za dwie kreseczki oczywiście

Paryzetko bardzo się cieszę że takie masz wsparcie- bo to jest bardzo potrzebne, a z tą przekornością uważaj ;) lepiej nie obciążać macicy jak lekarz nie kazał, to i tak jeden cykl a nie trzy.

Madzik czyli wszystko ku dobremu, tak trzymaj !

madka, Edycik, madzikk lubią tę wiadomość

Córcia-2012 <3
    J-6/11tc [*] 13.02.15,
    S -18tc [*] 30.09.15,
    F-16tc. [*] 12.05.16
    K-21tc. [*] 02.02.17
  • madka Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki, co tak cicho?

Ja dzisiaj znowu nadgodziny mam. Tym razem do 16. Na leżakowaniu zabiorę się za robienie dekoracji wiosennej. Próbuję odgonić od siebie wszystkie myśli :)

• madka Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Midnight jak się czujesz?

midnight lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2016, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madka
    a Ty w pkolu pracujesz?

• Edycik Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luccecita narobiłaś mi smaka na nalesniki kobieto.

Mid prawdę mówiąc to ja już myslę,że może nie iśc na to betę i nie stresować się :P

• midnight Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madka dziękuję całkiem nieżle :)

Edycik jak uważasz...ale jeśli @ nie przyjdzie nadal to chyba i tak będziesz musiała ? ;)

Edycik lubi tę wiadomość

Córcia-2012 <3
    J-6/11tc [*] 13.02.15,
    S -18tc [*] 30.09.15,
    F-16tc. [*] 12.05.16
    K-21tc. [*] 02.02.17
  • Edycik Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mid racja jutro 10dpo,odstawiam dupka i muszę czy chcę czy nie zatestować,albo czekać .Zwlekanie nic nie da poza spokojem :P ehh sama nie wiem co robić.
    M.mówi że iść mam na betę nie spinać się.

Spokój tu dzis straszny,babki gdzie jesteście?

• AgaL Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja jestem....ale mam nerwa strasznego ... od 8 rano próbowalam się dodzwonić i zapisac do mojej gin tej dawnej....w końcu przed 11 się przebiłam i odebrali... i dowiedziałam się, że już wszystko zajęte trzeba dzwonić za 2 tyg... :(
    normalnie prawie się rozryczałam babce do słuchawki, mam dzwonić codziennie może mnie wcisną jak ktoś zrezygnuje :/

‹‹ 1427 1428 1429 1430 1431 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ