X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
Odpowiedz

Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać

Oceń ten wątek:
  • cinnamon cookie Autorytet

Wysłany: 14 marca 2016, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majju u mnie też, Święta pełną gębą ;) tylko nie te co trzeba :P

11 cykl - <3 :)
    f2wl20mmrxkgechr.png
  • Edycik Autorytet

Wysłany: 14 marca 2016, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majjusia to dobrze że @ nie ma.

Czyli mówicie,że święta będą białe :P

A ja byłam z M.u małej ,zanieśliśmy upominki. Jest cudowna naprawdę.A taka kruchutka i maleńka.Oczywiście spała jak na złość cioci.

Szwagierka ma już laktator i mleko swoje też już ma.

Mój M.tak się przyglądał tej małej kruszynce...ojj obym i ja @ nie dostała to by była najpiękniejsza nowina.

cinnamon cookie, Kjopa3, AgaL, midnight, Paryzetka83 lubią tę wiadomość

ac328aa0b4365d167f634a4672b15680.png
  • Kasia1407 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2016, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam :)

No dziewczyny trzymam kciuki za testujące niech ten marzec będzie w końcu taki jaki miał być :)

Madka jeszcze nic nie wiadomo póki @ nie ma pozostają nadzieje :) Oby wredota nie przyszła.

Dziewczyny jeżeli chodzi o zmianę pracy to po części was rozumiem. Ponieważ trzy lata temu chciałam otworzyć własną działalność ale nie otworzyłam bo jak niedługo zajdę w ciąże to co wtedy i tak już bym trzy latka miała swoje . Ale ja ze swoją wspólniczką jesteśmy również przyjaciółkami to jestem u niej zatrudniona. Ale nie mam co siebie do was porównywać ponieważ ja zmienić pracy nigdy nie chciałam a u was to jest jednak dylemat. Współczuję ale kto nie ryzykuje ten traci :)

Chciałam powiedzieć że dziękuję bardzo za życzenia i miłe słowa. Dołka związanego z @ jako takiego nie mam ponieważ byłam na to nastawiona ponieważ owulki nie było. Ale teraz się biorę za siebie na całego wit B6 zakupiona tak jak i wit.D leki na poprawienie śluzu od gina wykupione i od dziś zaczynam brać, ziółka również zakupię no i wizyta u gina 10dc i zobaczymy co on tam zobaczy i na jajnikach i na wynikach :) I myślę że teraz będzie jako taki plan działania :)

Życzę wam wszystkim miłego wieczoru :)

AgaL, madka, midnight, Edycik lubią tę wiadomość

201707271556.png
    200710144670.png
    70 cykl starań.... I jaki szczęśliwy :D
    Nadzieja umiera ostatnia. ..

• Kasia1407 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2016, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edycik i trzymam kciuki obyś nie dostała tej @. I miała taką cudowną nowinę.

Maju mi też wypadnie jak coś owulka w wielkanoc i do tego jako takiego monitoringu nie będę miała możliwości zrobić ponieważ w przyszłym tygodniu pracuję od 9-21 i nie będę miała możliwości pójścia do niego na tygodni tylko pon wchodzi w rachubę ale to tylko na sprawdzenie czy coś urosło. A jeżeli chodzi o <3 to na pewno coś wymyślicie :)
    A po za tym może wcale nie będzie konieczne to kombinowanie bo @ nie przyjdzie a na teściku pojawią się dwie grube krechy za co oczywiście trzymam kciuki :)

majju, Edycik lubią tę wiadomość

201707271556.png
    200710144670.png

• Kasia1407 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2016, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny gdzie wy zakupujecie te ziółka? podajcie mi pełną nazwe jak to się zwie bo ja blada w tym temacie jestem.

Edycik lubi tę wiadomość

201707271556.png
    200710144670.png

• majju Autorytet

Wysłany: 14 marca 2016, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiu ja zamawiałam ze sklepu zielarskiego każdy składnik oddzielnie a potem mieszałam, ale wiem że dziewczyny kupowały gdzieś na allegro gotowe :)

Powiem Wam, że już wynajduję u siebie wszelkie objawy cionszy... Swędzące sutki, zgaga (ale taka mega od kilku dni, myślałam że to po alko ale dalej trzyma :/), wzdęcia itd. No i czytam "bóle jak na okres a ciąża"... Oj będzie bolało :)

Edycik lubi tę wiadomość

qdkkqps67blqh0e0.png
  • Kjopa3 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2016, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edycik zaciskam mocno kciuki <3

Madzik jak mojemu byłemu ptak nasrał na czapkę to po kilku godzinach znalazł telefon :-D.

Paryzetko odpoczywaj przy remoncie ;-) a potem działaj :-).

Majju ale kawał babki urodziła znajoma. Trzymam kciuki <3

Cinnamon nie przejmuj się i staraj się o pracę jeśli ma być lepsza. Ja w pierwszej ciąży zatrudniłam się w 14tyg. (teraz bym tego nie zrobiła :-P). Nikt się nie pytał o sprawy dzieci a wtedy właśnie wpadłam na pomysł iść na pocztę bo badań nie będzie. Jak już wszystko było załatwione to pani w kadrach chyba mówi to zejdzie pani do lekarza na dół :-O. WTF? Poszłam i dr. bada i pyta czy jestem przed czy po @. Mogłam skłamać, że przed bo cycki bolały jak przed @ ale się przyznałam (tak założyłam od razu, że jak ktoś zapyta to powiem jak jest) i dostałam zgodę na pracę. Nigdy tego nie zapomnę :-). Popracowałam 2 miesiące i poszłam na zwolnienie. Potem jak chciałam wrócić to naczelniczka była bardzo chętna żeby mnie przyjąć :-)

Kasia powodzenia w nowym cyklu i Wszystkiego najlepszego z okazji urodzin.

Ja wczoraj wieczorkiem zadzwoniłam do pani dr. tak jak kazała i podałam jej wszystkie wyniki badań. Mówiła,że nie najgorzej i miałam do niej jechać dziś ale od słowa do słowa to uzgodniłyśmy, że zrobimy badanie nasienia (mieliśmy zrobić w sobotę ale nie było miejsc i idziemy w środę) i mówiła o TSH, FT4 i prolaktynie dla mojego P ( z tym będzie problem bo kuć się nie lubi) zanim zaczniemy mnie faszerować i wtedy mam zadzwonić i umówić się.
    A dziś podjechałam do labu zrobić progesteron i wyszło 48,36 (5,3-86) i chyba te owulacje jednak słabe są. A w labie była babka z małą dziewczynką piękna była. Siedziała w wózku w blond włoskach bardzo kręconych, no śliczna i mnie zaczepiała. Bawiła się w a kuku :-). A jak szły na pobranie to robiła pa pa :-). A chwilę przed moim wejściem na pobranie babka robiła Betę HCG i mi się oczy zaszkliły :-P Pomyślałam sobie "powodzenia kobieto oby była na plus".

AgaL, majju, Paryzetka83, MamaTuśka, madzikk, Kasia1407, Edycik, Bratek lubią tę wiadomość

f2wlx1hpc3bq5aq6.png
    19 cykl starań-od 10.2014r.-14 cpp <3
    06.07.2009r - synuś
    04.2015r- 10tc [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2016, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kjopa oby nasienie wyszło dobre, na pewno tak będzie :) a z pracą, super ci się ludzie trafili, że nie mieli nic przeciwko i w dodatku przyjęli z otwartymi ramionami po macierzyńskim :)aż dziwnie że w PL tak bywa.

Kasiu dobrze nastawiona jesteś a to połowa sukcesu:) przynajmniej takie odnoszę wrażenie jak cię czytam...

Majju oby nie bolalo- nie miało co boleć ;)

A ja się aż zagotowałam, tak się wku...m że aż mnie brzuch rozbolał! Loguję się do pracy na nockę na lapku i co widzę? było dzisiaj 4 chłopaków na zmianie - pracy nie było dużo, a nie zrobili nic! zupełnie nic, pewnie darmozjady grali w gry cały dzień, a wszystko zostawili mnie! no i wysmarowałam stosownego e-maila do nich , że tak się nie współpracuje w teamie i takie tam, mam to w nosie, miarka się przebrała bo ci właśnie są typowaniu do podwyżek- a nie ja, która łyka wszystko i robi co się jej zleci! Chyba decyzja ostateczna zapadła, szukam innej pozycji i mam nadzieję, że niebawem coś ciekawego się pojawi dla mnie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2016, 20:46

Kasia1407 lubi tę wiadomość

• madka Autorytet

Wysłany: 14 marca 2016, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby wcale Ci się nie dziwię, że się wkurzyłaś. Tak być nie może. Dobrze, że im to napisałaś :)
    W takim razie powodzenia w szukaniu nowej pracy :)

29 l. - podejście nr 11. Ciekawe czy przyniesie szczęście...
    "Nadzieja cichut­ko przy­siadła w kącie, gdy spoj­rzała w oczy rzeczywistości..." 

• madka Autorytet

Wysłany: 14 marca 2016, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smerfelinko co u Ciebie? Jak się czujesz?

"Nadzieja cichut­ko przy­siadła w kącie, gdy spoj­rzała w oczy rzeczywistości..." 

• midnight Autorytet

Wysłany: 14 marca 2016, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maju Edycik Madka póki @ nie ma trzymam mocno kciuki! bo nigdy nic nie wiadomo

Majju przestań wyczytywać i nakręcać się :*

Ruby wcale Ci się nie dziwię wk**urwu nic a nic...a może przyłapać ich kiedyś i szefowi pokazać że nic nie robią ?

Kjopa dobrze ze wyniki nie takie złe, to badajcie się leczcie i musi się udać :)

Dobranoc

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2016, 21:34

madka lubi tę wiadomość

Córcia-2012 <3
    J-6/11tc [*] 13.02.15,
    S -18tc [*] 30.09.15,
    F-16tc. [*] 12.05.16
    K-21tc. [*] 02.02.17
  • Kasia1407 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2016, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby nastawienie mam dobre, wierzę ze kiedyś nam sie uda tylko czasami zastanawiam sie ile mi jeszcze starczy sił do tego mojego powiedzonka "Nowy cykl, nowe możliwości" :)

Maju błagam nie nakrecaj się i nie czytaj bo tak jak mówisz jak coś nie wyjdzie to wtedy z podwójną siłą będzie boleć.

201707271556.png
    200710144670.png

• Kjopa3 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2016, 23:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby dobra decyzja. Jak masz robić na nieroby to zmień stanowisko. Czy miałaś wyniki nasienia w ten sam dzień czy na drugi? Idziemy w środę i wzięłam od razu posiew.

f2wlx1hpc3bq5aq6.png
    19 cykl starań-od 10.2014r.-14 cpp <3
    06.07.2009r - synuś
    04.2015r- 10tc [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2016, 23:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kjopa3 wrote:
    Ruby dobra decyzja. Jak masz robić na nieroby to zmień stanowisko. Czy miałaś wyniki nasienia w ten sam dzień czy na drugi? Idziemy w środę i wzięłam od razu posiew.
    na drugi dzień albo nawet za dwa dni na emaila dostałam wyniki.

Obejrzałam rozsławione listy do m 2 i mnie się tam podobało, ja lubię takie pierdołki ;)

• Rybaaaa Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 01:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, wpadłam zobaczyć co ram u Was i widzę parę znajomych nicków się zazieleniło :-) super! Gratuluję! nie zapomniałam o Was i trzymam kciuki cały czas aż się całkiem zielono nie zrobi!
    U nas już prawie półmetek, a w sobotę dowiedzieliśmy się, że będzie kolejna córeczka :-)
    Pozdrawiam i trzymajcie się cieplutko :-*

2 córeczki <3 <3
    f2wli09kzqwfei07.png
  • madka Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 06:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miłego dnia Dziewczyny :)

Edycik, Majju coś wiadomo? :)

• Edycik Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 06:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobry wrocław też rankiem posypany śniegiem :)

Kasia1407 ziółka o.Sroki zamówiłam na allegro.jak chcesz podamy Ci link :)

Majjusia jak tam @ nie przyszła?

Kjopa to będę trzymała kciuki za Wasze badania,oby wyniki dobre były.

Madka u mnie na razie nic nie wiadomo, dziś 9 dpo dopiero także nie testowałam.Jutro tak jak pisałam pójdę na betę.A jak u Ciebie?

Kasia1407 lubi tę wiadomość

• kas50 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 07:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edycik kciuki za bete:-)

Moja wczorajsza beta 19dpo 1123:-) niestety tsh wzrosło do 3,21 :-/

majju, Paryzetka83, AgaL, MamaTuśka, midnight, Kasia1407, Bratek lubią tę wiadomość

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

• Edycik Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 07:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaś beta piękna-gratuluję :) a wybierasz się do endokrynologa z tym tsh?

Mój M.wczoraj stwierdził że coś ze mną nie tak pożarłam cała wędzoną makrelę, potem zjadłam kanapki z masłem i zieloną pietruszką, wypiłam z.Ojca Sroki i zasnęłam w ciągu 20 minut.hahha masakra

majju, kas50, Bratek lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2016, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kobiety,

U nas śnieg za oknem - załamka. Ja też w nienajlepszym humorze od rana bo znowu to wszechogarniające uczucie mnie dopadło, że się nie udało. Wiem , że smęcę ale moja energia na ten cykl znowu ulatuje i znowu stoję w martwym punkcie.

Oby coś z robotą ruszyło bo mam dość tego czekania.

Dzisiaj mam wolne po nocnym dyżurze ale nie wiem czy się jeszcze położyć czy zacząć żyć.

Miałam okropny sen dzisiaj, że moja młoda umarła, byłam taka zrozpaczona, obudziłam się spocona ....masakra.

Kas gratki

Edycik trzymam kciuki

Majju też trzymam

Kjopa3 lubi tę wiadomość

‹‹ 1425 1426 1427 1428 1429 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikrobiom intymny a infekcje - wakacyjny niezbędnik

Mikrobiom pochwy to złożony ekosystem mikroorganizmów, który pełni kluczową rolę w utrzymaniu zdrowia intymnego. Jego zaburzenie może prowadzić do różnorodnych dolegliwości, które są szczególnie uciążliwe podczas podróży. W tym artykule przyjrzymy się, jak działa mikrobiom pochwy, jakie czynniki mogą go zaburzyć podczas wakacji, a wreszcie jak skutecznie chronić zdrowie intymne w trakcie podróżowania oraz kiedy warto sięgnąć po sprawdzone wsparcie z apteki.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ