X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
Odpowiedz

Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2016, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia1407 wrote:
    Ruby nastawienie mam dobre, wierzę ze kiedyś nam sie uda tylko czasami zastanawiam sie ile mi jeszcze starczy sił do tego mojego powiedzonka "Nowy cykl, nowe możliwości" :)

o to to...zgadzam się.

Kasia1407 lubi tę wiadomość

• Edycik Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby o matko to koszmar miałaś kochana, współczuję,może połż się i spróbuj jeszcze przespać z godzinkę? albo zrób sobie dobrej kawy i nastaw tv dla relaksu.

ac328aa0b4365d167f634a4672b15680.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2016, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edycik wrote:
    Ruby o matko to koszmar miałaś kochana, współczuję,może połż się i spróbuj jeszcze przespać z godzinkę? albo zrób sobie dobrej kawy i nastaw tv dla relaksu.
    to dlatego, że moja młoda ostatnio ma taką panikę o umieraniu...powiedziała mi że nie chce umrzeć - to ja jej tłumacvzę, że jest zdrowa, jest jeszcze dzieckiem i będzie długo żyła i takie tam...a ona czy my jesteśmy starzy już czy jeszcze nie- bo nie chce żebyśmy umarli ani my ani ona...i w tym śnie też sobie myslałam, że ona tak chciała żyć, że obiecałam jej że będzie żyć i co teraz....no koszmar.

Wszystko co w nas głęboko siedzi odzwierciedla się potem w śnie...to co przeżywamy, co nas trapi.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2016, 07:42

• majju Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Kochane.
    O Mateńko Ruby współczuję snu :* No i sytuacji w robocie. Ja czasem mówię, że chciałabym chociaż słowną pochwałę dostać od mojego dyrektora ale niestety to mój kierownik zbiera wszystkie pochwały za moje zasługi. Chociaż chyba się przejął po naszej wczorajszej spinie bo powiedział, że będzie lepsza premia :)

Kas gratuluję pięknej bety!!! A TSH szybciutko unormujesz :*

Dziękuję dziewczynki że o mnie pamiętacie. @ nie przyszła, na betę nie poszłam. Cały czas czuję, że to już tuż tuż. I czekam.

qdkkqps67blqh0e0.png
  • majju Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ach zapomniałabym! Idę dzisiaj na Total Fitness wg Ewy Chodakowskiej :D Zamierzam się wylaszczyć na wiosnę :D

Edycik, madzikk, Bratek lubią tę wiadomość

qdkkqps67blqh0e0.png
  • Kjopa3 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby nie przejmuj się.Mój młody też co jakiś czas ma takie loty.I mi ryczy, że nie chce żebym umarła bo co on zrobi i takie tam ble ble. Co prawda nie obiecuje mu nic bo powiem, że jeszcze nie umieram bo jest wszystko ok. a wyjdę do sklepu i nie wrócę to nie wiem co by to dziecko przeżywało. A ostatnio mówił, że chce umrzeć bo ma dosyć szkoły i pani krzyków bo ona krzyczy tylko na chłopaków ale nie na niego :-/. Oczywiście się przejmuje ale o moje umieranie to akurat w pracy babki jak rozmawiałam mówiły, że mają to samo. No i współczuję snu.

f2wlx1hpc3bq5aq6.png
    19 cykl starań-od 10.2014r.-14 cpp <3
    06.07.2009r - synuś
    04.2015r- 10tc [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2016, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    majju wrote:
    Ach zapomniałabym! Idę dzisiaj na Total Fitness wg Ewy Chodakowskiej :D Zamierzam się wylaszczyć na wiosnę :D
    o ambitny plan ;)

• madka Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edycik u mnie bez zmian. Bóle jak na @ więc próbuję się nie nastawiać, tylko niestety tak się nie da :/ Jutro 14dpo, muszę zatestować czy odstawić dupka. Zastanawiam się tylko skoro jutro jest 14dpo i jutro odstawiam dupka to kiedy @ może przyjść. Ostatnio po dupku @ przyszła 3 dni później, to faza lutealna może mi się przedłużyć do 17 dni?
    Strasznie się boję tego testowania, zawsze czekałam do @, więc biel vizira może mnie dobić :/

Majju emocje nam serwujesz niesamowite. A wiesz kiedy na pewno była owulka?

Ruby współczuje koszmaru, mnie takie sny rozwalają na cały dzień. Spróbuj trochę odpocząć i odgoń wszystkie czarne myśli :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2016, 08:02

29 l. - podejście nr 11. Ciekawe czy przyniesie szczęście...
    "Nadzieja cichut­ko przy­siadła w kącie, gdy spoj­rzała w oczy rzeczywistości..." 

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2016, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kjopa3 wrote:
    Ruby nie przejmuj się.Mój młody też co jakiś czas ma takie loty.I mi ryczy, że nie chce żebym umarła bo co on zrobi i takie tam ble ble. Co prawda nie obiecuje mu nic bo powiem, że jeszcze nie umieram bo jest wszystko ok. a wyjdę do sklepu i nie wrócę to nie wiem co by to dziecko przeżywało. A ostatnio mówił, że chce umrzeć bo ma dosyć szkoły i pani krzyków bo ona krzyczy tylko na chłopaków ale nie na niego :-/. Oczywiście się przejmuje ale o moje umieranie to akurat w pracy babki jak rozmawiałam mówiły, że mają to samo. No i współczuję snu.
    Kjopa no tak myślałam, że w pewnym wieku takie dylematy się pojawiają, koleżanka też mówiła, że miała to samo. Ale wiesz z atkiego snu jak się człowiek budzi to mało zawału nie dostaje ;) na szczęście to tylko sen ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2016, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madka wrote:
    Edycik u mnie bez zmian. Bóle jak na @ więc próbuję się nie nastawiać, tylko niestety tak się nie da :/ Jutro 14dpo, muszę zatestować czy odstawić dupka. Zastanawiam się tylko skoro jutro jest 14dpo i jutro odstawiam dupka to kiedy @ może przyjść. Ostatnio po dupku @ przyszła 3 dni później, to faza lutealna może mi się przedłużyć do 17 dni?
    Strasznie się boję tego testowania, zawsze czekałam do @, więc biel vizira może mnie dobić :/

No dlatego mi mówi, że mam brać lutkę przez 10 dni potem odstawić i czekać na @ lub na dwie kreski. Zawsze myślałam, że odstawienie zmniejsza szanse ale może tak nie jest bo jak ma zaskoczyć to zaskoczy, a też nie wiem ile się ten sztuczny prog utrzymuje bo może jeszcze kilka dni dlatego mi kazał odstawia po 10 żeby fazy L nie przedłużać. A co tobie mówił gin i w jakich ilościach bierzesz tego dupka?

• Edycik Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madka a ile dni dupka brałaś?
    Ja biorę zawsze 10 dni,testuję czy odstawić, a potem czekam na @.

Majju no no może ten trening nie będzie potrzebny :P ale rzeczywiście podejście super -wylaszczysz się na lato :)

• kas50 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edycik wrote:
    Kaś beta piękna-gratuluję :) a wybierasz się do endokrynologa z tym tsh?

Mój M.wczoraj stwierdził że coś ze mną nie tak pożarłam cała wędzoną makrelę, potem zjadłam kanapki z masłem i zieloną pietruszką, wypiłam z.Ojca Sroki i zasnęłam w ciągu 20 minut.hahha masakra

Wizytę i endo mam dopiero 19kwietnia, dziś będę jeszcze dzwonić.

Maju a Ty testujesz czy czekasz?:-)

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

• majju Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madka wrote:

Prawdopodobnie nie było owulacji dlatego staram się nie nastawiać. W 15 dc był mały pęcherzyk, który nie urósł mimo CLO i od 16 dc już brałam luteinę.

Edit: Kas testowałam już z 10 razy :P I cały czas negatyw więc czekam :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2016, 08:12

qdkkqps67blqh0e0.png
  • AgaL Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam KObietki :)

Ruby okropny sen... też proponuje dobrą kawkę i odmóżdżenie np jakiś lekki filmik, serial na oderwanie myśli:*

Majju super pomysł z wylaszczeniem :D popieram! a swoją drogą ciekawe co z Twoją @.... a lutkę już odstawiłaś czy nie?

Edycik smaki niezłe miałaś wczoraj, jak tam dziś w pracy ?:)

Kas piękna beta! oby tak dalej, cieszę się bardzo :) a wynik TSH pewnie szybko unormujesz, więc nie martw się :)

Madka a Ty już po terminie @??

<3 Kiedy nie wszystko idzie po Twojej myśli, po prostu czekaj...i miej wiarę <3
  • Paryzetka83 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaś gratki, piękna beta! Kciuki za dalsze dobre wiadomości :*

Majju, Edycik - niech wasze @ nie przychodzą :*

Miłego dnia wszystkim :*

Smerfelinka?
    Bratek?
    Odezwijcie się dziewczynki :)

Bratek lubi tę wiadomość

8 cs - [*] 6/7 tydzień
    37 cykl starań
    Termin @: może lepiej nie wiedzieć?
  • AgaL Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paryzetka a jak u Ciebie ?:)

Paryzetka83 lubi tę wiadomość

• Edycik Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguś siedzę w pracy i staram się pracować ale nie chce mi się,ten tydzien w ogóle mam leniwy bardzo.Głowa mnie boli nawet.Zrobiłam sobie teraz kawki.A Ty Aguś tez juz w pracy?

Paryzetka a Ty jak się miewasz kochana?

Katiuszkaa where are you?

Paryzetka83 lubi tę wiadomość

• madka Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby, Edycik dupka brałam od 21 do 25 dc. Z tym, że owulke miałam w 12 dc i prawdopodobnie pierwszą w 11 dc. Nie wiem czy to jej pomyłka, że nie wzięła pod uwagę wcześniejszej owulacji czy rzeczywiście tak miało być. Mi kazała odstawić i czekać do 2 kresek lub @. Ale chyba zrobię testa jutro.

Majju a może jednak :) Trzymam kciuki :)

Aguś termin mam jutro, pojutrze. I gdyby nie podwójna owulka, wysoki prog i inne objawy cionszowe to bym się nie nakręcała :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2016, 08:25

29 l. - podejście nr 11. Ciekawe czy przyniesie szczęście...
    "Nadzieja cichut­ko przy­siadła w kącie, gdy spoj­rzała w oczy rzeczywistości..." 

• majju Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguś odstawiłam już 8 dni temu.

Właśnie Smerfelinka hellooo??? Jesteś??? A z naszych ciężarówek coś się Agatia i Jasminowa nie odzywają.

qdkkqps67blqh0e0.png
  • AgaL Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madka to trzymam po cichutku za Ciebie, wiem ciężko się nie nakręcać ;)

Edycik ja w pracy.... ale też z chęcią uciekłabym do domku, ten śnieg z rana mnie dobił...już się na wiosnę nastawiałam ;)

madka, Edycik lubią tę wiadomość

‹‹ 1426 1427 1428 1429 1430 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ