X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
Odpowiedz

Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać

Oceń ten wątek:
  • Edycik Autorytet

Wysłany: 14 marca 2016, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majjusia jesli masz szansę zwolnij się do domku kochana...wiem co czujesz.

Cinnamonku jak przeczytałam Twojego posta o pracy to jakbym czytała siebie bo mam ten sam zgryz kochana.

cinnamon cookie, majju, madzikk lubią tę wiadomość

ac328aa0b4365d167f634a4672b15680.png
  • majju Autorytet

Wysłany: 14 marca 2016, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cinnamonku nie wiem co Ci poradzić bo ja ponad rok temu miałam propozycję super pracy, którą odrzuciłam ze względu na to, że "zaraz będę w ciąży" :(

qdkkqps67blqh0e0.png
  • cinnamon cookie Autorytet

Wysłany: 14 marca 2016, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    majju wrote:
    Cinnamonku nie wiem co Ci poradzić bo ja ponad rok temu miałam propozycję super pracy, którą odrzuciłam ze względu na to, że "zaraz będę w ciąży" :(
    O właśnie o to mi chodzi.... :/ kurczę, żeby to człowiek wiedział :P
    Z drugiej strony iść do nowej pracy i zaraz zajść w ciążę.... Lipa.
    To widzę, że nie tylko ja mam ten problem :)

11 cykl - <3 :)
    f2wl20mmrxkgechr.png
  • madka Autorytet

Wysłany: 14 marca 2016, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cinnamonku, Edycik mam dokładnie to samo :/ Pracy nie zmienię, bo czekam na ciąże. Tu mam umowę na czas nieokreślony. Uciekłabym stąd jak najszybciej :/

Edycik, cinnamon cookie lubią tę wiadomość

29 l. - podejście nr 11. Ciekawe czy przyniesie szczęście...
    "Nadzieja cichut­ko przy­siadła w kącie, gdy spoj­rzała w oczy rzeczywistości..." 

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2016, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynamon ja też mam ten problem :( zastanawiam się cały czas, bo ja szybko zajdę to uciekam, a jak zmienię - starań nie zaprzestanę jako tako i zajdę i lipa od razu ciekać :/ ale tak zachodzę już rok więc chyba będę próbować jednak czegoś szukać, ale nic na siłę...musi to być super oferta!

cinnamon cookie lubi tę wiadomość

• Edycik Autorytet

Wysłany: 14 marca 2016, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madka ja mam dokładnie tak samo jak Ty i to samo podejście.

Widzę,że spora częśc dziewczyn ma ten problem.

madka lubi tę wiadomość

Wysłany: 14 marca 2016, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i weź tu bądź mądry człowieku... I tak źle i tak niedobrze :/ ja jak pomyślę o Świętach w pracy, zaraz wakacje i sezon urlopowy czyli non stop zastępstwa i delegacje to .... Wiadomo co mi się chce :P :/

Edycik lubi tę wiadomość

f2wl20mmrxkgechr.png
  • madka Autorytet

Wysłany: 14 marca 2016, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jestem prawie pewna, że jakbyśmy teraz prace zmieniły, to ciąża byłaby biegusiem :)

Edycik, cinnamon cookie, AgaL, madzikk, Paryzetka83, Kjopa3, Bratek lubią tę wiadomość

29 l. - podejście nr 11. Ciekawe czy przyniesie szczęście...
    "Nadzieja cichut­ko przy­siadła w kącie, gdy spoj­rzała w oczy rzeczywistości..." 

• Edycik Autorytet

Wysłany: 14 marca 2016, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No problem w tym że każda boi się zmienic pracę bo jak zaskoczy co nagle pójdzie na L4.
    Ja mam umowę na czas nieokreslony ale roboty serdecznie dość.Ojj gdybym wysikała te dwie kreski L4 odrazu

Wysłany: 14 marca 2016, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madka o tym samym pomyślałam :D

Edycik ja też mam dość i też jakby co to zaraz na L4, zresztą u mnie w firmie nie ma innej opcji..

Edycik lubi tę wiadomość

f2wl20mmrxkgechr.png
  • Edycik Autorytet

Wysłany: 14 marca 2016, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cinnamonku u mnie też nie ma inne opcji, za dużo nerwów zjadam w robocie.No ale nic szczęście kiedyś mi dopisze podobnie jak każdej z nas tu obecnych i pójde na L4 :P

• madzikk Autorytet

Wysłany: 14 marca 2016, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciastko jak fajna oferta to bierz.

Ja jestem w podobnej sytuacji tyle ze ja i tak musialabym do konca ciazy pracowac, u mnie nie ma mozliwosci L4, pracuje sie do 8 miesiaca chyba ze ciaza zagrozona ale to pewnie tylko czasowo, nie ma mozliwosci bycia chorym cala ciaze. Ja teraz podczas swiat zaczne sie rozgladac, jak bede w polsce tez chce aplikowac bo sporo wolnego czasu bedzie i mam nadzieje ze do konca maja dam wypowiedzenie i w sierpniu zaczne nowa prace. Jak masz umowe to zwolnic ciebie nie moga a w nowej pracy nie mam zamiaru sie sprawdzic bo po skonczeniu umowy nie chce zeby mi przedluzyli i wtedy moge isc na roczne bezrobotne (placa 70% wyplaty) no a juz po bezrobotnym chce wrocic do polski:) wiec jest plan. No to co, wszysykie prace zmieniamy?:)

16udgox1i4rww54k.png
    31cs
    IUI 23.3.2017
    IUI 27.2.2017
    HSG 26.10.2015

Wysłany: 14 marca 2016, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzikk ja chyba jednak spróbuję... Nigdzie nie jest powiedziane, że dostanę od razu tą pracę, a ta w której jestem dobija mnie z każdym kolejnym miesiącem... Jeszcze gdyby nie weekendy i święta to jakoś bym przeżyła... Ale myśl, że cała rodzina razem świętuje a ja siedzę w pracy jest tragiczna :/ za dużo mnie omija i to jakim kosztem... Śmiesznych pieniędzy, bo ja nawet nie mam nic dodatkowo za pracę w weekend czy święto.

f2wl20mmrxkgechr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2016, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cinnamon cookie wrote:
    Madzikk ja chyba jednak spróbuję... Nigdzie nie jest powiedziane, że dostanę od razu tą pracę, a ta w której jestem dobija mnie z każdym kolejnym miesiącem... Jeszcze gdyby nie weekendy i święta to jakoś bym przeżyła... Ale myśl, że cała rodzina razem świętuje a ja siedzę w pracy jest tragiczna :/ za dużo mnie omija i to jakim kosztem... Śmiesznych pieniędzy, bo ja nawet nie mam nic dodatkowo za pracę w weekend czy święto.
    Cynamon w twoim przypadku bym się nie wahała. Ja tylko dlatego, że szef mnie w bambuko robi z podwyżką jednak warunki pracy mam dość dobre - w tym praca w domu zdalnie średnio 8 razy w miesiącu - bywa i więcej. Pracę w weekendu (gdzie pracuję z domu) mam dodatkowo płatne, ale też nie chcę żeby ktoś mnie wykorzystywał w sensie - inni dostają za tę samą robotę podwyżki, a ja ciągle jestem spychana na koniec kolejki- tylko to mnie skłania do odejścia z obecnej grupy.

Wysłany: 14 marca 2016, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby rozumiem o co Ci chodzi... Ja pracuję w równoważnym systemie pracy dlatego mam tak beznadziejnie... Mam wolne dni w tygodniu, ale mimo wszystko to boli, bo co to za wymiana gdy pracujesz w święto a później masz wolny dzień gdy inni i tak idą do pracy? U Ciebie jest ten sam problem jak u mojego M - też ciągle jest zbywany głupimi tekstami o tym "że musi być cierpliwy" :/

f2wl20mmrxkgechr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2016, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak tak cynamon dokładnie jak mówisz.

A ja korzystając z okazji darmowej dostawy zamówiłam kilka supli i tego castagnusa jak tak chwalą zwłaszcza że bromek mi się kończy a wizyta dopiero 8 kwietnia więc może się tym będę wspomagać :)

I uwaga 5 testów ciążowych pink za 2,39 chyba :D

Edycik, AgaL, majju, cinnamon cookie, midnight, madzikk lubią tę wiadomość

Wysłany: 14 marca 2016, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    2,39?! Taka promocja????

f2wl20mmrxkgechr.png
  • Edycik Autorytet

Wysłany: 14 marca 2016, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby a Ty ziółka o.Sroki który cykl pijesz? chcesz je łaczyć z castagnusem?

• midnight Autorytet

Wysłany: 14 marca 2016, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kciuki mocno trzymam za te wszystkie Wasze testy i bety!

Maju tulę :* a masz możliwość pójść do domku to leć.

Cinnamonku, nie wiem kochana co Ci doradzić bo miałam trochę podobną sytuację z pracą...

cinnamon cookie lubi tę wiadomość

Córcia-2012 <3
    J-6/11tc [*] 13.02.15,
    S -18tc [*] 30.09.15,
    F-16tc. [*] 12.05.16
    K-21tc. [*] 02.02.17
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2016, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edycik wrote:
    Ruby a Ty ziółka o.Sroki który cykl pijesz? chcesz je łaczyć z castagnusem?
    Ziółka piję drugi cykl, chociaż w połowie pierwszego przerwałam ze względu na szpital izabieg. No chciałam je brać razem z castagnusem, a co nie wolno?

Cynamon no w tym linku od madzikk znalazłam pink test ale nie 2,39 tylko 2,65 teraz sprawdziłam, ale chyba i tak tanio nie? tylko jakaś inna szata graficzna albo inna firma :D lukaj: http://www.strywald24.pl/test-ciazowy-pink-1-sztuka.html
    wykrywa po 6 dniach, chyba zacznę szczać jak przyjdą :D

Paryzetka83, Edycik, madzikk, cinnamon cookie lubią tę wiadomość

‹‹ 1423 1424 1425 1426 1427 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ