Forum Starając się - ogólne Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
Odpowiedz

Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 22 sierpnia 2015, 10:43

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) Jak się czujecie ? Mnie nadal boli podbrzusze, kuje jajnik.. wczoraj plamiłam a dziś jest ok, cierpliwie poczekam do soboty z testowaniem żeby się nie rozczarować....

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2015, 10:48

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 22 sierpnia 2015, 10:45

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziak2202 wrote:
    żadnych oznak okresu, piersi bolały słabiej niż zwykle, coś mi tu nie pasowało bo przed okresem mam zawsze malutkie plamienia a teraz mokry kremowy śluz. postanowiłam zrobić test. i są są są dwie kreseczki!!! 12dpo

    Gratulacje, niech groszek zdrowo rośnie :)

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 22 sierpnia 2015, 10:46

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    zizi dobrze że wszystko ok :) Rośnijcie zdrowo !

    zizi lubi tę wiadomość

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 22 sierpnia 2015, 10:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maadziak2202 gratuluję!!!

  • Rybaaaa Autorytet
    Postów: 1269 1024

    Wysłany: 22 sierpnia 2015, 11:09

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziak2202 wrote:
    żadnych oznak okresu, piersi bolały słabiej niż zwykle, coś mi tu nie pasowało bo przed okresem mam zawsze malutkie plamienia a teraz mokry kremowy śluz. postanowiłam zrobić test. i są są są dwie kreseczki!!! 12dpo

    Gratulacje! Super wiadomości ;-)

    2 córeczki <3 <3
    f2wli09kzqwfei07.png
  • kas50 Autorytet
    Postów: 4712 1440

    Wysłany: 22 sierpnia 2015, 11:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smerfelinka wrote:
    Jeeej, zaszalałyście Kochane! :D Poczytałam sobie, ale już i tak nie ogarniam co, kto i kiedy :P Jeśli ktoś jeszcze testuje, to powodzenia, Trzymam kciuki!

    Dziewczynki, a jak moje tsh waha się w granicach 2,5-3,0 to pewnie powinnam wybrać się do innego endokrynologa, bo poprzedni u którego byłam stwierdził, że wyniki mam w normie i tyle. A mówiłam, że staramy się o dziecko. Ehhh, lekarze :/

    Ruby witaj w klubie... Ja niestety też ostatnio dołki łapię. Teraz boli mnie lewy jajnik, a u mnie jest krótko po owulacji i tak myślę, że to już pewnie coś się kluje na nowy cykl, a w tym kicha, więc chodzę nie w humorze :/ Masakra jakaś, sama siebie nie ogarniam :(
    Ja przez ostatnie pół roku mialam tsh między 2,2-3,12 i dostałam euthyrox25 dawka 18,5 na początek, teraz mija 6tyg.odkąd biorę tabletki i w pon.idę sprawdzić tsh. Sama jestem ciekawa co mi wyjdzie... jak masz takie tsh to wg mnie powinnas wdrożyć leczenie, a jakie masz przeciwciała?

    dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png


    ........................................................................................

  • Olina Autorytet
    Postów: 1030 537

    Wysłany: 22 sierpnia 2015, 12:42

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maadziak2202 gratuluję ;))
    Ruby glowa do góry w koncu sie uda no bo jak inaczej musi :D

    Aleksander <3
    atdcj48adxt6iawd.png
    e827d0ff95.png
    200802043238.png
  • Ev Autorytet
    Postów: 1199 554

    Wysłany: 22 sierpnia 2015, 13:54

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maadziak2202 Gratuluje !! :))


    Dziewczyny , czy ktoras z was przyjmowała luteinę dopochwowo?

    8599yx8d9t871y8x.png
    eoc93ew1yklyxdn4.png
  • cinnamon cookie Autorytet
    Postów: 3677 3836

    Wysłany: 22 sierpnia 2015, 13:59

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olina co tam u Ciebie? Jak się czujesz? :)

    11 cykl - <3 :)
    f2wl20mmrxkgechr.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 22 sierpnia 2015, 14:45

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziak gratulacje:)

    Marietta no to powiem ci, że w szoku jestem że tyle razy testy cię w konia zrobiły, o negatach przy ciąży to słyszałam ale o tych pozytywnych gdy ciąży brak słyszy się bardzo rzadko, nie mniej kiedyś będzie on prawdziwie pozytywny:)

    U mnie piersi bolące więc zbliża się @...chyba będzie cykl 30 dniowy jak zwykle przynajmniej na to wygląda.

    Oczekująca skocz na betę i rozwiejesz wszelkie wątpliwości, z tymi testami to różnie bywa więc beta będzie najpewniejsza w twojej sytuacji...

    Kjopa też czytałam wieczorem na odstresowanie ;)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2015, 14:48

  • Smerfelinka Autorytet
    Postów: 1291 1652

    Wysłany: 22 sierpnia 2015, 17:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się sobotnio :)

    Maadziak2202 gratuluję i ja! :)

    kas50 wrote:
    Ja przez ostatnie pół roku mialam tsh między 2,2-3,12 i dostałam euthyrox25 dawka 18,5 na początek, teraz mija 6tyg.odkąd biorę tabletki i w pon.idę sprawdzić tsh. Sama jestem ciekawa co mi wyjdzie... jak masz takie tsh to wg mnie powinnas wdrożyć leczenie, a jakie masz przeciwciała?

    Z tego co pamiętam, to przeciwciała były ok. Poszukam wyników, ale jestem na 99% pewna, że ostatnie wyniki były niepokojące tylko ze względu na to tsh i niestety na ft4, które było blisko dolnej granicy :/ Czuję, że czekają mnie poszukiwania lepszego endokrynologa, a w małych miastach jest z tym niestety kiepsko. Najwyżej będę musiała poszukać gdzieś dalej. Chciałabym jak najszybciej umówić się na wizytę, ale chyba lepiej najpierw powtórzyć badania? Jak myślicie?

    I jeszcze prośba. Czy któraś z Was kochane mogłaby spojrzeć na mój wykres? Ja już sama nie wiem, co o nim myśleć. Wydaje mi się dziwny. Takie dwa skoki temperatury są normalne? Którejś z Was coś takiego się zdarzyło?

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2015, 17:27

    atdcanlicblu4ng1.png

    22 lipca urodził się Leon <3
    13 listopada 2018 - transfer blastocysty 4AA
    październik 2018 - Salve - ivf
    sierpień 2018 - histeroskopia ok
    kwiecień 2017 - hsg ok
    starania od 2014
  • oczekujaca88 Przyjaciółka
    Postów: 198 47

    Wysłany: 22 sierpnia 2015, 17:28

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maadziak2202 gratulacje!!!! :)

    Na betę pójdę, jak w poniedziałek @ nie dostanę :) Liczę się z tym, że @ może się wahać i spóźnić np. 2 dni :) więc wcale nie podchodzę do tego z entuzjazmem, a raczej z irytacją "przyjdź już i zaczynam nowy cykl"..

    Smerfelinka - A kiedy ostatni raz robiłaś badania tsh i ft4? Co do temp - spójrz na mój aktualny wykres :D Jakaś masakra :P Piramidy!!

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2015, 17:28

    4.12.2015 6tc (5 t, 4 dz) [*]

    3.12.2016 - Bartuś <3 4,030g 57cm godz. 18:14

    dqprj44jz3vmfgd1.png
  • izizizi Ekspertka
    Postów: 223 213

    Wysłany: 22 sierpnia 2015, 17:53

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam kobietki.... snilo mI sie dzis ze mialam sutki wielkosci piersi ze niby tak mi przez noc urosly wiec postanowilam zrobic test ciazowy no I wyszla nie jedna kreska, nie dwie ...ale trzy kreski ahahah malo tego test mialam taki mega ze mozna bylo tez nim robic zdjecia tzn mial wbudowany aparat ( chyba po to zeby mozna bylo uwiecznic szczesliwe chwile) probowalam sobie nim nawet selfie z tymi kreskami zrobic ale sie nie dalo :-( ....no wiec po przebudzeniu pomyslalam ze to musi byc sen proroczy no I chyba byl bo dzis spotkalam bliska kolezanke ktora oznajmila mi ze jest w 7 tyg ciazy z drugim dzieckiem :-/ ufff a juz myslalam ze to ja dla odmiany bede w ciazy!!!

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2015, 17:57

    kamisia88, zizi, cinnamon cookie, ruda69742 lubią tę wiadomość

    7u22ikgnnaj6hr7y.png
    nasza dziewczynusia :-)
  • Smerfelinka Autorytet
    Postów: 1291 1652

    Wysłany: 22 sierpnia 2015, 18:12

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    oczekujaca88 wrote:
    Smerfelinka - A kiedy ostatni raz robiłaś badania tsh i ft4? Co do temp - spójrz na mój aktualny wykres :D Jakaś masakra :P Piramidy!!

    Oczekująca rzeczywiście Twoich piramid nie przebiją :D Ale u mnie to są dwa wyraźne skoki temperatury i trochę mnie to zaniepokoiło. Chyba jednak muszę poczekać do jutra i zobaczyć jaka będzie tendencja, bo to może być jednodniowy skok :/

    atdcanlicblu4ng1.png

    22 lipca urodził się Leon <3
    13 listopada 2018 - transfer blastocysty 4AA
    październik 2018 - Salve - ivf
    sierpień 2018 - histeroskopia ok
    kwiecień 2017 - hsg ok
    starania od 2014
  • KASIKK Ekspertka
    Postów: 389 59

    Wysłany: 22 sierpnia 2015, 18:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej czy ktoras z was moze by mi pomogla w interpretacji wynikow nqasienia

    uplynnienie 55min
    objetosc 10,00ml
    ph8,00
    barwa mleczna
    lepkosc prawidlowa
    aglutynacja brak
    koncentracja plemników-16,00 mln/ml
    calkowita ilosc plemnikow w ejakulacie 160mln
    ruch postepowy 75%
    ruch calkowity-85%
    brak ruchu 15%
    żywotnosc - 94%
    plemniki o prawidlowej budowie - 75%
    koncentracja komorek okraglych- 4mln/ml

    c176900d96ca5acc9fc01211f7895690.png
  • oczekujaca88 Przyjaciółka
    Postów: 198 47

    Wysłany: 22 sierpnia 2015, 19:17

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smerfelinka - ale z tego co wiem, to drugi skok temp po owulce to jest normalne? :) a nawet pożądane! :)

    izizizi - masakra! :D

    Smerfelinka lubi tę wiadomość

    4.12.2015 6tc (5 t, 4 dz) [*]

    3.12.2016 - Bartuś <3 4,030g 57cm godz. 18:14

    dqprj44jz3vmfgd1.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 22 sierpnia 2015, 20:09

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    iziz trzy kreski - mega wyczyn i ten aparat fotograficzny - bajka :D
    Mi się ostatnio też śnił pozytywny test, potem znowu ciąża, a wynik testu jednoznaczny (-) także u mnie to chyba sny na odwrót prorokują...
    Właśnie zjadłam parówkę i popiłam mlekiem, chyba będzie rewolucja :/ w ogóle niby jestem na diecie a mam taki apetyt że masakra!!!!

    smerflinka mi się wydaje że wykres całkiem obiecujący masz:) nic więcej jednak nie powiem bo się nie znam....

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2015, 20:10

    Smerfelinka lubi tę wiadomość

  • Smerfelinka Autorytet
    Postów: 1291 1652

    Wysłany: 22 sierpnia 2015, 20:09

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oczekująca niby tak, ale u mnie to dopiero 5dpo, więc chyba za wcześnie? Zresztą poczekamy, zobaczymy. Wszystko niedługo się okaże :) Obecałam sobie, że będę cierpliwa ;)

    atdcanlicblu4ng1.png

    22 lipca urodził się Leon <3
    13 listopada 2018 - transfer blastocysty 4AA
    październik 2018 - Salve - ivf
    sierpień 2018 - histeroskopia ok
    kwiecień 2017 - hsg ok
    starania od 2014
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 22 sierpnia 2015, 20:12

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewuszki a macie wykupiony abonament na ovuF? bo się zastanawiam czy we wrześniu nie wykupić...

  • Smerfelinka Autorytet
    Postów: 1291 1652

    Wysłany: 22 sierpnia 2015, 20:14

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby ja też niby jestem na diecie, a dziś były wafelki i czekolada :P
    Ja mam abonament na trzy miesiące wykupiony. Później zobaczymy, czy będzie potrzebny ;)

    atdcanlicblu4ng1.png

    22 lipca urodził się Leon <3
    13 listopada 2018 - transfer blastocysty 4AA
    październik 2018 - Salve - ivf
    sierpień 2018 - histeroskopia ok
    kwiecień 2017 - hsg ok
    starania od 2014
‹‹ 142 143 144 145 146 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego