X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
Odpowiedz

Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać

Oceń ten wątek:
  • madka Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja Wam mogę coś doradzić z warzywami i owocami, ale jak chodzi o rośliny hodowane w domu, to niestety u mnie nie mają prawa bytu, zawsze ususze :D

29 l. - podejście nr 11. Ciekawe czy przyniesie szczęście...
    "Nadzieja cichut­ko przy­siadła w kącie, gdy spoj­rzała w oczy rzeczywistości..." 

• cinnamon cookie Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby no właśnie ja też miętę głównie do drinków używam :P (no i wody żeby nie było :P) jakaś różnica wyczuwalna między nimi jest?

Ruby lubi tę wiadomość

11 cykl - <3 :)
    f2wl20mmrxkgechr.png

Wysłany: 17 marca 2016, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madka wrote:
    Ja Wam mogę coś doradzić z warzywami i owocami, ale jak chodzi o rośliny hodowane w domu, to niestety u mnie nie mają prawa bytu, zawsze ususze :D
    Madka ja na szczęście mam Tatę który działa ostro na swojej działeczce, więc owoców i warzyw mam co roku do wyboru do koloru ;) więc akurat tego nie zamierzam uprawiać, ale zioła pod ręką to dobra rzecz :) do tej pory kupowałam te doniczki z supermarketów, ale jakoś krótko stoją, a poza tym cholera wie jak one wyhodowane były, więc w tym roku spróbuję sama :)

madka, Ruby, Edycik, Kjopa3 lubią tę wiadomość

f2wl20mmrxkgechr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2016, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cinnamon cookie wrote:
    Ruby no właśnie ja też miętę głównie do drinków używam :P (no i wody żeby nie było :P) jakaś różnica wyczuwalna między nimi jest?

No jest różnica, ta cytrynowa ma specyficzny posmak jak dl amnie - dobra jest.
    Mi też te z marketu doniczki padały w momencie dlatego stwierdziłam, ze nie ma sensu kupować i będziemy też w tym roku bazylie na tarasie sadzić w donicy i oregano + to co pisałam wcześniej:)

Edycik, cinnamon cookie lubią tę wiadomość

• madka Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z ziół to ja tylko mięte :) Wolę wszystko co ostre więc zioła mi nie podchodzą :D

Edycik lubi tę wiadomość

"Nadzieja cichut­ko przy­siadła w kącie, gdy spoj­rzała w oczy rzeczywistości..." 

• madka Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobiety ostatni raz już pomarudzę i daję spokój, ale może mi coś wytłumaczycie :)

Zakładając, że m ma dobre plemniki (badane nie były, więc pewności nie mam). Ze mną jest wszystko ok, jest owulacja, hormony super, sluz (teraz był piękny, w meeega ilości). <3 w dni płodne, tak jak wypada z monitoringu. Wszystko idealnie ze sobą współgra. Według wczorajszej porady, u przeciętnej pary plemniki żyją 4-5 dni, a mi jak <3 dzień przed owulką wystarczy, żeby żyły 2 doby. No i co? Jak to możliwe, że tyle czasu, a ciąży nie ma, czy ktoś mi to wyjaśni?
    Oczywiście wiem, że większość z nas tak ma. Pisałam w swoim imieniu w formie wyżalenia :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2016, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madka wrote:
    Kobiety ostatni raz już pomarudzę i daję spokój, ale może mi coś wytłumaczycie :)

Zakładając, że m ma dobre plemniki (badane nie były, więc pewności nie mam). Ze mną jest wszystko ok, jest owulacja, hormony super, sluz (teraz był piękny, w meeega ilości). <3 w dni płodne, tak jak wypada z monitoringu. Wszystko idealnie ze sobą współgra. Według wczorajszej porady, u przeciętnej pary plemniki żyją 4-5 dni, a mi jak <3 dzień przed owulką wystarczy, żeby żyły 2 doby. No i co? Jak to możliwe, że tyle czasu, a ciąży nie ma, czy ktoś mi to wyjaśni?
    Oczywiście wiem, że większość z nas tak ma. Pisałam w swoim imieniu w formie wyżalenia :)

Madka ja wczoraj mialam takie mysli i m się oberwało bo mówię mu " słuchaj ja mam owulację, jest pecherzyk, pecherzyk peka, biorę lutkę na niski prog i co i jajco t- więc może coś z toba jednak jest nie tak? " także człowiek sie łapie wszystkiego teraz :D

Wysłany: 17 marca 2016, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madka jeśli lubisz miętę to może lubisz też drinki z miętą? ;) jak tak to mogę polecić dobry :) wyborowa smakowa ta miętowa + sprite + listki mięty + lód :) mniaaaam, na lato idealny! ;)

Edycik, Ruby, madka, madzikk, AgaL lubią tę wiadomość

f2wl20mmrxkgechr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2016, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cinnamon cookie wrote:
    Madka jeśli lubisz miętę to może lubisz też drinki z miętą? ;) jak tak to mogę polecić dobry :) wyborowa smakowa ta miętowa + sprite + listki mięty + lód :) mniaaaam, na lato idealny! ;)
    noooo mój też na czele listy :D albo zaminnie wódka gruszkowa + sprite - mieta i lód! jak nie próbowałaś to próbuj cynamon bo ci może zasmakować :D

Edycik, madka lubią tę wiadomość

Wysłany: 17 marca 2016, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rubyyyyyyy I love You!!! :D wódka gruszkowa to hit!!!! Najlepsza oczywiście to Absolut ale droga :P ale wymiata ze spritem!!!! :D

Ruby, Edycik lubią tę wiadomość

f2wl20mmrxkgechr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2016, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki dziewczyny :*

Madka
    to ponoć siedzi w głowie ... im bardziej się spinasz i chcesz, tym gorzej.

Ruby
    nie, poszła do pkola. nie mam jej z kim zostawic, a brać L4 na każdy katar to wiesz...
    a Twoja młoda, dużo Ci choruje?

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2016, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cinnamon cookie wrote:
    Rubyyyyyyy I love You!!! :D wódka gruszkowa to hit!!!! Najlepsza oczywiście to Absolut ale droga :P ale wymiata ze spritem!!!! :D

hahah :D Absolut jest cacy ale u nas w kauflandzie do drinków kupiłam vodka.pl gruszkowa 24 zeta 0,5 i ze spritem tez siada jak złoto :)

Edycik, madka, cinnamon cookie lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2016, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja lubię Martini Bianco ze Spritem :D

cinnamon cookie, Bratek lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2016, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luccecita wrote:
    dzięki dziewczyny :*

Madka
    to ponoć siedzi w głowie ... im bardziej się spinasz i chcesz, tym gorzej.

Ruby
    nie, poszła do pkola. nie mam jej z kim zostawic, a brać L4 na każdy katar to wiesz...
    a Twoja młoda, dużo Ci choruje?

Nie teraz juz nie, pierwszy rok przedszkola to było dość często poza tym ma swój specyficzny kaszel w okresie jesienno-zimowym ale nic poza tym. W tym sezonie raz była chora. Podaję jej od jakiegos czasu dość wysokie dawki witaminy D- jakieś 2400 teraz.

• madka Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cinnamonku, Ruby, mmmmm brzmi pysznie. Chyba na weekend sobie zamówie, bo mam jeszcze suszonej mięty z lata :)
    Co ja bym bez Was zrobiła :*

Ale mam ogromną potrzebę zrobić coś dla siebie i tak szczerze, samotnie popłakać.

Ruby, cinnamon cookie lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2016, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madka wrote:
    Cinnamonku, Ruby, mmmmm brzmi pysznie. Chyba na weekend sobie zamówie, bo mam jeszcze suszonej mięty z lata :)
    Co ja bym bez Was zrobiła :*

Ale mam ogromną potrzebę zrobić coś dla siebie i tak szczerze, samotnie popłakać.

Tak zrób, włącz sobie fajną muzyke , zrób dobrego drinka i sie porządnie zrelaksuj :) dobrze ci to zrobi. Ja zawsze leję full wannę z pianą biorę zimne piwo albo wino / drinka , zapalam sobie swieczki i sobie leżę w wannie i myslę o tym co zrobić nowego :)

edit: Ja to normalnie jak Caringtonowa nie? :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2016, 10:04

madka, Edycik, AgaL, Paryzetka83, madzikk, midnight, cinnamon cookie, Kjopa3 lubią tę wiadomość

• madka Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby wrote:
    Tak zrób, włącz sobie fajną muzyke , zrób dobrego drinka i sie porządnie zrelaksuj :) dobrze ci to zrobi. Ja zawsze leję full wannę z pianą biorę zimne piwo albo wino / drinka , zapalam sobie swieczki i sobie leżę w wannie i myslę o tym co zrobić nowego :)

edit: Ja to normalnie jak Caringtonowa nie? :P
    A jak :D Pełna klasa :D

Edycik lubi tę wiadomość

• Edycik Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby ja przeważnie robię tak jak Ty :) wanna wody ,świeczki i drineczek :D

Kur..czaczki zaraz ze stresu nie wytrzymam, ileż mam czekać na ten wynik.

ac328aa0b4365d167f634a4672b15680.png
  • AgaL Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też, wczoraj była wanna ale przy świetle popołudniowego słońca, kawka i książka :D Ruby Carringtonowa :D

Madka rób tak jak ja, planuj sobie małe przyjemności co miesiąc na pocieszenie...takie których nie mogłabyś zrobić gdybyś już w upragnionej ciąży była :)

Edycik.... :*

Edycik, Ruby, cinnamon cookie lubią tę wiadomość

<3 Kiedy nie wszystko idzie po Twojej myśli, po prostu czekaj...i miej wiarę <3
  • AgaL Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mogę zacząć się nakręcać, tempka dziś 37,00 więc obstawiam, że jutro mi wyznaczy kiedy była owulka...

Edycik, madka, midnight, cinnamon cookie lubią tę wiadomość

<3 Kiedy nie wszystko idzie po Twojej myśli, po prostu czekaj...i miej wiarę <3
‹‹ 1444 1445 1446 1447 1448 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ