SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
Odpowiedz

Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać

Oceń ten wątek:
  • madka Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja Wam mogę coś doradzić z warzywami i owocami, ale jak chodzi o rośliny hodowane w domu, to niestety u mnie nie mają prawa bytu, zawsze ususze :D

29 l. - podejście nr 11. Ciekawe czy przyniesie szczęście...
    "Nadzieja cichut­ko przy­siadła w kącie, gdy spoj­rzała w oczy rzeczywistości..." 

• cinnamon cookie Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby no właśnie ja też miętę głównie do drinków używam :P (no i wody żeby nie było :P) jakaś różnica wyczuwalna między nimi jest?

Ruby lubi tę wiadomość

11 cykl - <3 :)
    f2wl20mmrxkgechr.png

Wysłany: 17 marca 2016, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madka wrote:
    Ja Wam mogę coś doradzić z warzywami i owocami, ale jak chodzi o rośliny hodowane w domu, to niestety u mnie nie mają prawa bytu, zawsze ususze :D
    Madka ja na szczęście mam Tatę który działa ostro na swojej działeczce, więc owoców i warzyw mam co roku do wyboru do koloru ;) więc akurat tego nie zamierzam uprawiać, ale zioła pod ręką to dobra rzecz :) do tej pory kupowałam te doniczki z supermarketów, ale jakoś krótko stoją, a poza tym cholera wie jak one wyhodowane były, więc w tym roku spróbuję sama :)

madka, Ruby, Edycik, Kjopa3 lubią tę wiadomość

f2wl20mmrxkgechr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2016, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cinnamon cookie wrote:
    Ruby no właśnie ja też miętę głównie do drinków używam :P (no i wody żeby nie było :P) jakaś różnica wyczuwalna między nimi jest?

No jest różnica, ta cytrynowa ma specyficzny posmak jak dl amnie - dobra jest.
    Mi też te z marketu doniczki padały w momencie dlatego stwierdziłam, ze nie ma sensu kupować i będziemy też w tym roku bazylie na tarasie sadzić w donicy i oregano + to co pisałam wcześniej:)

Edycik, cinnamon cookie lubią tę wiadomość

• madka Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z ziół to ja tylko mięte :) Wolę wszystko co ostre więc zioła mi nie podchodzą :D

Edycik lubi tę wiadomość

"Nadzieja cichut­ko przy­siadła w kącie, gdy spoj­rzała w oczy rzeczywistości..." 

• madka Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobiety ostatni raz już pomarudzę i daję spokój, ale może mi coś wytłumaczycie :)

Zakładając, że m ma dobre plemniki (badane nie były, więc pewności nie mam). Ze mną jest wszystko ok, jest owulacja, hormony super, sluz (teraz był piękny, w meeega ilości). <3 w dni płodne, tak jak wypada z monitoringu. Wszystko idealnie ze sobą współgra. Według wczorajszej porady, u przeciętnej pary plemniki żyją 4-5 dni, a mi jak <3 dzień przed owulką wystarczy, żeby żyły 2 doby. No i co? Jak to możliwe, że tyle czasu, a ciąży nie ma, czy ktoś mi to wyjaśni?
    Oczywiście wiem, że większość z nas tak ma. Pisałam w swoim imieniu w formie wyżalenia :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2016, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madka wrote:
    Kobiety ostatni raz już pomarudzę i daję spokój, ale może mi coś wytłumaczycie :)

Zakładając, że m ma dobre plemniki (badane nie były, więc pewności nie mam). Ze mną jest wszystko ok, jest owulacja, hormony super, sluz (teraz był piękny, w meeega ilości). <3 w dni płodne, tak jak wypada z monitoringu. Wszystko idealnie ze sobą współgra. Według wczorajszej porady, u przeciętnej pary plemniki żyją 4-5 dni, a mi jak <3 dzień przed owulką wystarczy, żeby żyły 2 doby. No i co? Jak to możliwe, że tyle czasu, a ciąży nie ma, czy ktoś mi to wyjaśni?
    Oczywiście wiem, że większość z nas tak ma. Pisałam w swoim imieniu w formie wyżalenia :)

Madka ja wczoraj mialam takie mysli i m się oberwało bo mówię mu " słuchaj ja mam owulację, jest pecherzyk, pecherzyk peka, biorę lutkę na niski prog i co i jajco t- więc może coś z toba jednak jest nie tak? " także człowiek sie łapie wszystkiego teraz :D

Wysłany: 17 marca 2016, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madka jeśli lubisz miętę to może lubisz też drinki z miętą? ;) jak tak to mogę polecić dobry :) wyborowa smakowa ta miętowa + sprite + listki mięty + lód :) mniaaaam, na lato idealny! ;)

Edycik, Ruby, madka, madzikk, AgaL lubią tę wiadomość

f2wl20mmrxkgechr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2016, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cinnamon cookie wrote:
    Madka jeśli lubisz miętę to może lubisz też drinki z miętą? ;) jak tak to mogę polecić dobry :) wyborowa smakowa ta miętowa + sprite + listki mięty + lód :) mniaaaam, na lato idealny! ;)
    noooo mój też na czele listy :D albo zaminnie wódka gruszkowa + sprite - mieta i lód! jak nie próbowałaś to próbuj cynamon bo ci może zasmakować :D

Edycik, madka lubią tę wiadomość

Wysłany: 17 marca 2016, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rubyyyyyyy I love You!!! :D wódka gruszkowa to hit!!!! Najlepsza oczywiście to Absolut ale droga :P ale wymiata ze spritem!!!! :D

Ruby, Edycik lubią tę wiadomość

f2wl20mmrxkgechr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2016, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki dziewczyny :*

Madka
    to ponoć siedzi w głowie ... im bardziej się spinasz i chcesz, tym gorzej.

Ruby
    nie, poszła do pkola. nie mam jej z kim zostawic, a brać L4 na każdy katar to wiesz...
    a Twoja młoda, dużo Ci choruje?

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2016, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cinnamon cookie wrote:
    Rubyyyyyyy I love You!!! :D wódka gruszkowa to hit!!!! Najlepsza oczywiście to Absolut ale droga :P ale wymiata ze spritem!!!! :D

hahah :D Absolut jest cacy ale u nas w kauflandzie do drinków kupiłam vodka.pl gruszkowa 24 zeta 0,5 i ze spritem tez siada jak złoto :)

Edycik, madka, cinnamon cookie lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2016, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja lubię Martini Bianco ze Spritem :D

cinnamon cookie, Bratek lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2016, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luccecita wrote:
    dzięki dziewczyny :*

Madka
    to ponoć siedzi w głowie ... im bardziej się spinasz i chcesz, tym gorzej.

Ruby
    nie, poszła do pkola. nie mam jej z kim zostawic, a brać L4 na każdy katar to wiesz...
    a Twoja młoda, dużo Ci choruje?

Nie teraz juz nie, pierwszy rok przedszkola to było dość często poza tym ma swój specyficzny kaszel w okresie jesienno-zimowym ale nic poza tym. W tym sezonie raz była chora. Podaję jej od jakiegos czasu dość wysokie dawki witaminy D- jakieś 2400 teraz.

• madka Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cinnamonku, Ruby, mmmmm brzmi pysznie. Chyba na weekend sobie zamówie, bo mam jeszcze suszonej mięty z lata :)
    Co ja bym bez Was zrobiła :*

Ale mam ogromną potrzebę zrobić coś dla siebie i tak szczerze, samotnie popłakać.

Ruby, cinnamon cookie lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2016, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madka wrote:
    Cinnamonku, Ruby, mmmmm brzmi pysznie. Chyba na weekend sobie zamówie, bo mam jeszcze suszonej mięty z lata :)
    Co ja bym bez Was zrobiła :*

Ale mam ogromną potrzebę zrobić coś dla siebie i tak szczerze, samotnie popłakać.

Tak zrób, włącz sobie fajną muzyke , zrób dobrego drinka i sie porządnie zrelaksuj :) dobrze ci to zrobi. Ja zawsze leję full wannę z pianą biorę zimne piwo albo wino / drinka , zapalam sobie swieczki i sobie leżę w wannie i myslę o tym co zrobić nowego :)

edit: Ja to normalnie jak Caringtonowa nie? :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2016, 10:04

madka, Edycik, AgaL, Paryzetka83, madzikk, midnight, cinnamon cookie, Kjopa3 lubią tę wiadomość

• madka Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby wrote:
    Tak zrób, włącz sobie fajną muzyke , zrób dobrego drinka i sie porządnie zrelaksuj :) dobrze ci to zrobi. Ja zawsze leję full wannę z pianą biorę zimne piwo albo wino / drinka , zapalam sobie swieczki i sobie leżę w wannie i myslę o tym co zrobić nowego :)

edit: Ja to normalnie jak Caringtonowa nie? :P
    A jak :D Pełna klasa :D

Edycik lubi tę wiadomość

• Edycik Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby ja przeważnie robię tak jak Ty :) wanna wody ,świeczki i drineczek :D

Kur..czaczki zaraz ze stresu nie wytrzymam, ileż mam czekać na ten wynik.

ac328aa0b4365d167f634a4672b15680.png
  • AgaL Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też, wczoraj była wanna ale przy świetle popołudniowego słońca, kawka i książka :D Ruby Carringtonowa :D

Madka rób tak jak ja, planuj sobie małe przyjemności co miesiąc na pocieszenie...takie których nie mogłabyś zrobić gdybyś już w upragnionej ciąży była :)

Edycik.... :*

Edycik, Ruby, cinnamon cookie lubią tę wiadomość

<3 Kiedy nie wszystko idzie po Twojej myśli, po prostu czekaj...i miej wiarę <3
  • AgaL Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mogę zacząć się nakręcać, tempka dziś 37,00 więc obstawiam, że jutro mi wyznaczy kiedy była owulka...

Edycik, madka, midnight, cinnamon cookie lubią tę wiadomość

<3 Kiedy nie wszystko idzie po Twojej myśli, po prostu czekaj...i miej wiarę <3
‹‹ 1444 1445 1446 1447 1448 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ