X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
Odpowiedz

Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2016, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kas50 wrote:
    Beta 14731! (17.03- 3658)
    Ka graty! masz to już z górki teraz ;)

• Paryzetka83 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2016, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaś gratki :)

8 cs - [*] 6/7 tydzień
    37 cykl starań
    Termin @: może lepiej nie wiedzieć?
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2016, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madzikk wrote:
    Ruby a masz jakies nietypowe objawy ktorych do tej pory nie mialas? Ale rozoczelas wiosne:)

Kas super:)

Madzikk nie przypominam sobie nic oprócz tego że pisałam wam o piersiach, że po owu od razu bolały ale być może już się tak zdarzyło i nie zwróciłam wcześniej uwagi na to i to też nie jest jakoś tak mega - jak stanik ściągnę to wtedy czuję ból. A tak to nic szczególnego.

Katiuszka nie bój nie bój jak ja wrota otworzyłam to nie mają prawa się zamknąć ;)

madzikk lubi tę wiadomość

• majju Autorytet

Wysłany: 21 marca 2016, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katiuszaa wrote:
    Wszystkie pędzicie a ja zostanę tu na straży z Ateną żeby nowe Laski na forum witać i patrzeć jak zachodzą w ciążę
    Ja ostatnio coraz częściej rozmawiam z M. o psiaku dla nas...

Edycik, AgaL, cinnamon cookie lubią tę wiadomość

qdkkqps67blqh0e0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2016, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja jeszcze w pt swoje CV wysłałam na kolejną pozycję także teraz czekam na te rozmowy! masz ci los, rok zwlekałam, a jak się zdecydowałam na zmianę roboty to bach :D

cinnamon cookie, katiuszaa, madzikk lubią tę wiadomość

• Kasia1407 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2016, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ryby wow wow wow !!!!! Gratulacje :-) Tak czułam ze po tym zabiegu u ciebie cos zaskoczy :-) Bardzo sie cieszę a teraz trzymam kciuki za przyrost.

Kas gratulacje takiej bety :-)

U mnie dziewczyny niestety nadszedł czas na dół i az głupio o tym pisać jak wy macie tutaj same dobre wiesci. U mnie żaden pecherzyk sie nie utworzyl i normalnie az sie poryczalam kolejny miesiąc zmarnowany. Odezwe sie pozniej bo nie chce was tutaj zasypywac moimi dolujacymi przemyśleniami w takich fajnych chwilach.

Ruby, Kas jeszcze raz GRATULACJE :-)

Cinnamon, Aga za was kochane tez zaciskam kciuki i mam nadzieje ze dolaczycie do dziewczyn w marcu :-)

cinnamon cookie, AgaL, kas50 lubią tę wiadomość

201707271556.png
    200710144670.png
    70 cykl starań.... I jaki szczęśliwy :D
    Nadzieja umiera ostatnia. ..

• cinnamon cookie Autorytet

Wysłany: 21 marca 2016, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby niestety kicham pojedyńczo :P czyli nic z tego :D a ja też złożyłam w piątek, do 23 mają dzwonić, ciekawe czy do mnie zadzwonią...

Aga ja nie wiem, normalnie już się nie znam na tych objawach :D :D :D musimy pytać mądrzejsze w tym temacie ;)

Katiuszka pamiętaj, że ja jeszcze jestem :P

Kas super beta! :)

AgaL, kas50 lubią tę wiadomość

11 cykl - <3 :)
    f2wl20mmrxkgechr.png

Wysłany: 21 marca 2016, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiu przytulam :* a forum jest od chwalenia i żalenia, więc jesteś we właściwym miejscu, cokolwiek byś nie chciała napisać :* każdy ma wzloty i upadki i po to tu dla siebie jesteśmy :)

Kasia1407 lubi tę wiadomość

f2wl20mmrxkgechr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2016, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiu zgadzam się z cynamonem - my po to tutaj jesteśmy :***

• Kasia1407 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2016, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cinnamonku dziękuję ci bardzo :* Ale mam takiego doła że mi się cały czas ryczeć chce. Już tyle czasu się staramy, tyle leków w swoim życiu się nabrałam nie wspomnę o pieniądzach i po tylu latach nic się nie tworzy. Normalnie mam dość :(

201707271556.png
    200710144670.png

Wysłany: 21 marca 2016, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiu domyślam się, jak Ci ciężko, mi mija dopiero 9 cs a już momentami miałam dość... Ale też nie wiem ile jeszcze mnie czeka i co dalej... Wypłacz się jeśli potrzebujesz i ruszaj dalej, nie ma co się poddawać, to zbyt ważny cel by odpuścić :* wierzę w nas wszystkie, że w końcu się uda! :*

AgaL lubi tę wiadomość

f2wl20mmrxkgechr.png
  • madzikk Autorytet

Wysłany: 21 marca 2016, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia ale pamietaj ze kazda zdrowa kobieta nie owuluje ze dwa razy w roku, wiec moze taki cykl sie akurat trafil. A placz i stres do niczego dobrego nie prowadzi. Jak sie za bardzo tym przejmiesz to kolejny cykl tez moze byc bezowulacyjny. Wiec glowa do gory i walczymy dalej. Moze powinnas clo brac? Czy ty masz za kazdym razem problem z porostem pecherzykow?

16udgox1i4rww54k.png
    31cs
    IUI 23.3.2017
    IUI 27.2.2017
    HSG 26.10.2015
  • Kasia1407 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2016, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzik ja cykle bezowulacyjne mam od 6 lat nawet raz chyba nie miałam owulacji . Właśnie zakończyłam kuracje clo. Jeszcze do tego mój M mnie dobija mówi żeby zrobiła sobie przerwę z 3/4 miesiące od tych leków bo w końcu w jakąś chorobę wpadne i do tego zarzucił teksta że mam głupoty tylko w głowie zamiast się za sprzątanie brać.
    Kurcze przepraszam że tak się użalam. Już zmykam.

Ruby jeszcze raz gratki ja się naprawdę cieszę z twojej bety i twojego szczęścia. Przynajmniej jedna bardzo dobra wiadomość w tym dniu :*

201707271556.png
    200710144670.png

• Edycik Autorytet

Wysłany: 21 marca 2016, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaś piękna beta :) gratulacje :)

Katiuszkaa nie martw się ,zostanę tu z Tobą kochana jak tak dalej pójdzie :*

Majjusia psiak to dobry pomysł :) na zwierzątko zawsze się sporo uczuć przelewa.

Kasia1407 wyżal się śmiało, tu nie tylko dobrymi nowinkami się dzielimy,ale możemy wspólnie popłakać.

Ja dalej czekam na @...marzę by zacząć nowy cykl a tu kurka nic.

kas50, Kasia1407 lubią tę wiadomość

ac328aa0b4365d167f634a4672b15680.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2016, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiu wiem wie, ale też rozumiem, że to boli , bo tak jest. My się cieszymy, ale potem w siebie wątpimy i mam/miałam tak samo. Z każdej ciąży się cieszyłam, ale miałam coraz więcej wątpliwości, że mi się uda.

Edycik- kochana nikogo nie zostawimy :* walczymy do końca! :)

• madzikk Autorytet

Wysłany: 21 marca 2016, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia a to byl pierwszy miesiac z clo? Twoj M faktycznie przesadza, ale coz tacy sa faceci, olej go. Mowie to ja ktora prawdopodobnie ma trzeci cykl bezowulacyjny (jajnik nadal boli) spowodowany stresem. Poplacz, wyzal sie ale staraj sie nie myslec o tym za dlugo bo nie masz na to wplywu. Moze ten cykl jest stracony ale kolejny jest przed toba i na ten mozesz miec wplyw. Tule :-x

16udgox1i4rww54k.png
    31cs
    IUI 23.3.2017
    IUI 27.2.2017
    HSG 26.10.2015
  • Edycik Autorytet

Wysłany: 21 marca 2016, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja kobity zaczynam nowym cykl bardzo powoli bo właśnie plamić zaczęła, także w nocy @ rozkręci się na dobre zapewne.
    Dzwoniłam do swojego gina i kazał brać to CLO od 5 do 9dc, a od 16 dc duphaston - koniecznie.
    Nie mówiłam mu że 29 marca mam wizytę u dr.Markuszewskiego ale wówczas przy okazji będę miała USG i zobaczę co i jak.

Powiedziałam M,że zaczęłam plamić,podszedł przytulił, a ja natychmiast zmieniłam temat,chyba wie,że małe dzieciątko za ścianą jeszcze bardziej wpłynęło na moje zachowanie.

• majju Autorytet

Wysłany: 21 marca 2016, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edycik to zaczynamy prawie razem :* Trzymaj się dzielnie Kochana, czuć że masz ogromne wsparcie :) A przy stymulacji CLO Twój gin nie zalecił monitoringu? Dobrze, że masz tą wizytę 29. to zobaczysz co się dzieje, ile pęcherzyków rośnie. Ja już się umówiłam na monitoring 31.03.

Edycik lubi tę wiadomość

qdkkqps67blqh0e0.png
  • Edycik Autorytet

Wysłany: 21 marca 2016, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majusia kochana ja również życze by Ci się udało :*
    Właśnie mój gin powiedział brac CLO, nie monitorować,nie stresować się, tylko od 16 dnia dupek przez 10 dni i zobaczyć co dalej,potem wizyta znów CLO i dupek i tak 3 cykle.Ale mam w tym czasie wizytę u tego nowego doktorka to skontroluję co i jak :)
    Majunia a Ty też teraz CLO w tym cyklu?

• majju Autorytet

Wysłany: 21 marca 2016, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie, u mnie ten cykl naturalnie, tylko monitoring żeby wiedzieć kiedy ewentualnie podać Pregnyl. No i o. Sroczka :)
    Jeśli w ogóle cokolwiek urośnie bo jakoś nie mam za wielkich nadziei.

Edycik lubi tę wiadomość

qdkkqps67blqh0e0.png
‹‹ 1476 1477 1478 1479 1480 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ