Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Męska płodność - jakie składniki naprawdę warto suplementować w czasie starań o dziecko?
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Dziewczyny, czas zadbać o męską płodność!
1 saszetka pełna mocy dla wsparcia jakości nasienia 🔥
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
Odpowiedz

Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2016, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madka wrote:
    Pisałam Wam kiedyś jak okropne baby tu pracują. Wiecznie obgadują, zmyślają, przekręcają, krytykują. Pracuję tu prawie 3 lata. Nie jestem z nikim w bliskich układach. Przed chwilą przyszła koleżanka i mówi do mnie - magda podpisz mi kredyt, chyba, że się boisz, ale kiedyś ty też będziesz chciała, żeby ci podpisać. Odpowiadam jej, że ja kredytów nie biorę, ma co usłyszałam - to ty bogata z domu. Grzecznie i kulturalnie mówię jej, że nie podpisuję nikomu kredytów. Wyszła oburzona, zaczęła coś krzyczeć na korytarzu. Jeszcze chwila, a wszystko się rozniesie i wszyscy będą na mnie krzywo patrzeć. A ja miałam kilka złych przykładów z kredytami w rodzinie
    Cześć :)

OOOO :O Mama mojej znajomej podpisała kredyt swojej najlepszej przyjaciółce, długi zostały przyjaciółka w Niemczech już.....
    W życiu nie brać kredytu dla kogoś, choćby się miała znajomość rozpaść...

chmurreczkaa lubi tę wiadomość

• Edycik Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucc te rosmanowskie mnie się zdaje wychodzą taniej niż w aptece.

Madka dobrze zrobiłaś, mądra kobitka :* jak Jej nie ufasz i nie macie bliskich relacji nie ma co ryzykować.

Aguś dobrze,że jutro zostaniesz jeszcze w domku.

Mnie M. wygonił do łóżka, kazał leżeć bo z bólu wredoty to się wykręcam aż.Masakra jakaś.

Paryzetka od którego dnia cyklu Ty brałaś acard?

AgaL lubi tę wiadomość

ac328aa0b4365d167f634a4672b15680.png
  • AgaL Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edycik ja tez w sypialni leze,M mnie wygonił żebym.sie wygrzała :) ja biorę acard drugi cykl wtedy jak mi juz wyznaczy owulke,aż do @

Edycik lubi tę wiadomość

<3 Kiedy nie wszystko idzie po Twojej myśli, po prostu czekaj...i miej wiarę <3
  • AgaL Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Np u mnie owu byla 14dc,zaczelam brać 16dc

<3 Kiedy nie wszystko idzie po Twojej myśli, po prostu czekaj...i miej wiarę <3
  • Edycik Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a witaminę b6 od początku cyklu do owulki?? :) już za dużo tych supli i głupieję

• majju Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba tak Edycik, też już dzisiaj garść supli łyknęłam ;)

Edycik lubi tę wiadomość

qdkkqps67blqh0e0.png
  • madka Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edycik, ja biorę acard cały cykl, a wit b6 po 8 tabletek do owulki, a potem czasem jedną czasem dwie, zależy czy mam i czy pamiętam.

A czemu acard od owu do @? Może ja coś źle robię?

Ja jestem za grzeczna w stosunku do ludzi i zawsze za to obrywam.

Edycik lubi tę wiadomość

29 l. - podejście nr 11. Ciekawe czy przyniesie szczęście...
    "Nadzieja cichut­ko przy­siadła w kącie, gdy spoj­rzała w oczy rzeczywistości..." 

• kas50 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też bralam Acard po ovu,ma pomóc w zagniezdzeniu :-)

Edycik lubi tę wiadomość

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

• Edycik Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No a ja właśnie czytałam że acard cały cykl niby się bierze ale ile w tym prawdy nie wiem ;)
    ok witaminkę b6 od dziś też biorę po 8 tabletek bo wcześniej brałam po 5 lub 6

• Paryzetka83 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edycik ja acard cały cykl brałam, a vit.b6 do owulki :)

Nie poręczajcie żadnych kredytów, bo jak osoba, która miała spłacać będzie miała zaległości to i ona i Wy możecie mieć problemy z BIKiem. O spłacaniu za kogoś jego długów nie wspomnę. Mówię Wam to ja - pracownik windykacji ;)

Edycik lubi tę wiadomość

8 cs - [*] 6/7 tydzień
    37 cykl starań
    Termin @: może lepiej nie wiedzieć?
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2016, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Musiałam chatę ogarnąć bo było tragicznie i firanki wyprasować ;)
    Została jeszcze kupa prasowania ale to już jutro.

Ja teraz zwięłam acard więc na razie będę go brać ale nie wiem co z bromkiem. Podobno nie wolno, napisałam do doktorka ale się nie odezwał :/

• Bratek Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby, ale CZAD :)))))))))
    GRATKI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Kciuki za jutrzejsze oznaczenie przyrostu <3 <3 <3

congratulation-043.gif

P.S. WG mojej lekarki:
    - Acard bierze się już do końca ciąży
    - w pierwszym trymestrze NICZEGO NIE WOLNO ODSTAWIAĆ GWAŁTOWNIE.
    Najpierw delikatnie odstawialiśmy Siofor, potem powoli zmniejszaliśmy Luteinę i dopieeero wzięliśmy się za Bromergon. Na amen (startując z jednej tabletki) odstawiłam go całkiem niedawno.

Kasiu, mooocno przytulam :-*
    Może spróbować inną stymulację, niż CLO? Ściskam mocno!!! Idzie wiosna - mam nadzieję, że przyniesie Wam wytchnienie i dużo dobrej energii :-*

majju, BF są super, ale jeśli byście się zdecydowali, to wyłącznie z DOBREJ hodowli, z rodowodem!!!!!!!!!! To koszmarnie wynaturzona i chorowita rasa :(
    Ewent. z SOS buldożkom. Ale żadnego wspierania pseuduchów!!!!!
    https://www.facebook.com/adopcjebuldozkow/?fref=ts

madzikk, Ty nie panikuj, bo Twój organizm weźmie sobie do serca i w ramach uchronienia Cię postanowi nie zajść ;)

madzikk, Kjopa3 lubią tę wiadomość

W 12 cs... <3 :) SYN <3 :-D
    3jvz2n0asudxzqnn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2016, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki bratku , ja wczoraj spanikowałam i nie wzięłam, ale ostatnio mi się zdarzyło kilka razy co drugi dzień łykać. Dzisiaj wzięłam znowu pół tabletki, a jutro chyba znowu nie wezmę. Poza tym brmoek mi się kończy- zostało mi 8 połówek...Ja po zbiciu miałam nawet za niską PRL to może nie będzie tak źle. Dzięki za kciuki jutro się przydadzą bo już powli lekka panika się sieje we mnie ;)

Bratek lubi tę wiadomość

• midnight Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby na pewno będzie dobrze! przecież nie miałaś żadnych problemów z nieudanymi ciążami, wiec musi byc dobrze no bo jakby inaczej ;) trzymam kciuki :)

Ruby, Bratek lubią tę wiadomość

Córcia-2012 <3
    J-6/11tc [*] 13.02.15,
    S -18tc [*] 30.09.15,
    F-16tc. [*] 12.05.16
    K-21tc. [*] 02.02.17
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2016, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    midnight wrote:
    Ruby na pewno będzie dobrze! przecież nie miałaś żadnych problemów z nieudanymi ciążami, wiec musi byc dobrze no bo jakby inaczej ;) trzymam kciuki :)
    mam przed sobą przypadek naszej Paryzetki i dlatego panikuję, ale oczywiście czarnowidzenie nie powinno tutaj mieć miejsca...jakoś to będzie ;)

midnight lubi tę wiadomość

• midnight Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby jakbym miała mysleć o wszystkich przypadkach i o tym ze zawsze coś moze się stać...to powinnam myśleć że mojemu dziecku nie bije już serduszko ...ale nie chce tak myśleć, wolę myśleć że tym razem urodzę normalnie i zdrowe dziecko :)także głowa do góry, i lepiej pomyśl czy aby nie były bliźniaki ;)

chmurreczkaa, Bratek lubią tę wiadomość

Córcia-2012 <3
    J-6/11tc [*] 13.02.15,
    S -18tc [*] 30.09.15,
    F-16tc. [*] 12.05.16
    K-21tc. [*] 02.02.17
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2016, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    midnight wrote:
    Ruby jakbym miała mysleć o wszystkich przypadkach i o tym ze zawsze coś moze się stać...to powinnam myśleć że mojemu dziecku nie bije już serduszko ...ale nie chce tak myśleć, wolę myśleć że tym razem urodzę normalnie i zdrowe dziecko :)także głowa do góry, i lepiej pomyśl czy aby nie były bliźniaki ;)
    haha ty weź nie strasz, niby chciałam ale aleeeeee wtedy kiedy jeszcze się intensywnie starałam, teraz się troszkę zmieniło :D chociaż przygarne i trójkę jak będzie trzeba :)

midnight, Paryzetka83 lubią tę wiadomość

• chmurreczkaa Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po pracy, czuję się paskudnie ;(

Madka - nigdy nikomu nie żyruj żadnej pożyczki!!! Wiem co mówię, bo pracuję w windykacji!!! Jak się komuś nie podoba to niech spier... na drzewo. Bardzo dobrze zrobiłaś, nie daj się złamać. A jak masz taką atmosferę w pracy, to rób wszystko by ją zmienić. Koleżanka pracowała lata w takiej firmie, kupę stresu zjadła, przeszła 6 inseminacji i nic. Ledwo zmieniła pracę - pyk, jest w ciąży :)

Maż dzisiaj ze skrzynki wyciągnął awizo - czyżby ziółka? Jutro pojadę po pracy, mam nadzieję, że się doczekałam :)

Rozpoczęliśmy już 4 rok starań... Nadal czekamy na nasz mały Cud!
    Laparoskopia 31.08.16 - usunięta przegroda macicy 2cm i ogniska endometriozy I stopnia.
    Histeroskopia 6.12.16. - reszta przegrody docięta, macica jest gotowa na przyjęcie lokatora.
    1 IUI- 10.01.17 - ????? (@ 25.01)
  • Imię_Róży Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się witam wieczorową porą:-)
    siedzę z jajem:-)
    mnie pogieło choróbsko, katar kaszel itp. cykl jakiś popaprany, śluz wyczesany w 6kosmos, raz rozciągliwy, raz kremowy także nie wiem kiedy owu była, ale i tak w lany poniedziałek leję na teścik, no jakiś sport muszę przecież uprawiać:-)
    Ruby o której robisz drugą betę? Aaaa no i weźno podrzuć tu jakieś najpierwsiejsze objawy, ja się chcę powkręcać, przecież cionsza;-) zobowiązuje. Oderwę myśli ;-) od roboty.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2016, 20:47

midnight, Edycik, madzikk lubią tę wiadomość

km5sdf9hxn8lpm8f.png
    ex2b3e5egnyexlfw.png
    10.01.2017 r. połówkowe księżniczki;-) - 472g cudu:*
  • chmurreczkaa Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poza tym czuję się okropnie fatalnie :( W pracy miałam taki moment, że nie mogłam tchu złapać i nic powiedzieć, tak mi na krtani coś blokuje. Od kaszlu boli mnie głowa, czuję też te jajniki, a dodatkowo mam straszne wzdęcie. Wszystko na raz, szlag mnie trafia. Mam nadzieję, ze przejdzie, bo w pracy ciężki okres mamy i chciałabym trochę premię podgonić, dlatego morduję się by jednak nie iść na L4 :(

Rozpoczęliśmy już 4 rok starań... Nadal czekamy na nasz mały Cud!
    Laparoskopia 31.08.16 - usunięta przegroda macicy 2cm i ogniska endometriozy I stopnia.
    Histeroskopia 6.12.16. - reszta przegrody docięta, macica jest gotowa na przyjęcie lokatora.
    1 IUI- 10.01.17 - ????? (@ 25.01)
‹‹ 1486 1487 1488 1489 1490 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Masz objawy duszności wydechowej, ale nie jesteś zdiagnozowany? Lekarz online może pokierować Cię dalej

Duszność wydechowa utrudnia oddychanie, szczególnie podczas wydychania powietrza. Uczucie braku tchu może budzić niepokój. Jeśli doświadczasz takich objawów, a diagnoza wciąż nie jest postawiona, warto skonsultować się z lekarzem. Konsultacja online to szybki sposób na omówienie symptomów, uzyskanie wstępnej oceny i wskazówek dotyczących dalszej diagnostyki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Nie pozwól, by decydował przypadek – świadomie zaplanuj swoje rodzicielstwo

Planowanie rodziny to proces, który wymaga nie tylko przygotowania emocjonalnego, ale również kompleksowego podejścia zdrowotnego. Współczesna medycyna oferuje narzędzia, które pozwalają przyszłym rodzicom świadomie zadbać o zdrowie swojego potomstwa. W tym kontekście niezwykle istotne jest zrozumienie roli genetyki i docenienie możliwości wczesnego wykrywania ryzyka chorób dziedzicznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ