X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
Odpowiedz

Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2016, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madzikk wrote:
    Ale maja tupet wredne baby. Ruby ja bym im powiedziala ze to nie ich interes i ze to nie one za to placa i niech same wyluzuja i niech sie zajma swoim zyciem. Nie dosc ze czlowiek tak dlugo czeka na ta ciaze sam za to placi to jeszcze znajdzie sie taka wredota ktora wyprowadzi z rownowagi i to nie tylko ciebie ale cale forum. Szkoda ze mnie tam nie bylo. We mnie taka zlosc wstapila ze to chyba cionsza juz jest.
    Madzikk no wierzę, ja dopiero ochłonęłam! a co jeszcze powiedziała " no jakby mogła to by jeszcze poleciała na ekran popatrzeć" chyba chodziło o USG powiedziałam jej że bez przesady,a le rok się starałam o tę ciążę to też mam prawo się niecierpliwić i sprawdzić przyrost. Jakby wiedziała , że jestem dopiero 11 dni po i to przed @ to by mnie tam zlinczowały! chyba zacznę pisać te listy co ty Madzikk...

madzikk lubi tę wiadomość

• madzikk Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry pomysl Ruby:) Z tymi listami to jest tak ze jak na kims ci nie zalezy i nie bedziesz miala z ta osoba juz wiecej stycznosci to taki list mozna napisac, ale jak masz do tej przychodni chodzic cala ciaze i sie z nimi uzerac to lepiej powiedziec w twarz co sie mysli, moze do nich dotrze i swoje komentarze zachowaja dla siebie, kto wie moze ocalisz nastepne dziewczyny w ciazy. Wscipskie pindy!

16udgox1i4rww54k.png
    31cs
    IUI 23.3.2017
    IUI 27.2.2017
    HSG 26.10.2015
  • Ejrene Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co za głupie baby, przecież często sam lekarz każe betę zbadać skąd one mogą wiedzieć czy nie bierzesz jakiś leków które musiała byś odstawić itd. Progesteron masz super więc jak dziś przyrost się potwierdzi (a napewno tak będzie) to już 3 raz nie powtarzaj. Bladziochami się nie przejmuj bo mi przy becie ponad 900 dalej blade wychodziły a u Ciebie i tak szybko kreseczkę pokazało :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2016, 09:33

Bratek lubi tę wiadomość

atdc15nmjt4tk663.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2016, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzikk nie będę tam chodzić , chodzę zwykle do innej - u mojego gina ale teraz miałam po drodze tam, a gina nie ma więc nie wiedziałam czy pobór krwi otwarty czy nie...a że poszłam raz to przyrost tam muszę sprawdzić, ale na tym się skończy :)

Ejrene dzięki :) a ty ile razy oznaczałaś Betę?

• Ejrene Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby ja dwa. Który tc Ci wypadnie na tej wizycie co masz już umowioną w kwietniu?

Ruby lubi tę wiadomość

atdc15nmjt4tk663.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2016, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ejrene wrote:
    Ruby ja dwa. Który tc Ci wypadnie na tej wizycie co masz już umowioną w kwietniu?
    no jakoś 6 licząc od ostatniego cyklu...bo tak się liczy od pierwszego dnia tego cyklu który jeszcze nie skończył się bo jest ciąża?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2016, 09:54

• midnight Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguś dobrze że juz lepiej, lez kuruj śie bierz leki, do weekendu powinno całkiem odpuścić ;)

Ruby to już za dwa tygodnie wizyta ? ale usg to bym tak za wczasu nie robiła..ale zobaczysz co Ci mądra głowa powie

Ruby lubi tę wiadomość

Córcia-2012 <3
    J-6/11tc [*] 13.02.15,
    S -18tc [*] 30.09.15,
    F-16tc. [*] 12.05.16
    K-21tc. [*] 02.02.17
  • midnight Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak Ruby liczy się od pierwszego dnia ostatniego cyklu który bedzie trwał 9 m-cy :)

Ruby lubi tę wiadomość

Córcia-2012 <3
    J-6/11tc [*] 13.02.15,
    S -18tc [*] 30.09.15,
    F-16tc. [*] 12.05.16
    K-21tc. [*] 02.02.17
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2016, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    midnight wrote:
    Aguś dobrze że juz lepiej, lez kuruj śie bierz leki, do weekendu powinno całkiem odpuścić ;)

Ruby to już za dwa tygodnie wizyta ? ale usg to bym tak za wczasu nie robiła..ale zobaczysz co Ci mądra głowa powie
    No zobaczymy co on powie, i tak muszę iść bo to miałam mieć kontrolę tego wycięcia, a i leki pewnie mi inaczej poukłada jeśli ciąża się potwierdzi... co do USG to jestem pewna , że zrobi żeby zobaczyć czy chociaż jakiś pęcherzyk jest itp. Ale 2 tyg to jeszcze kupa czasu ;)

• kas50 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby trzymam kciuki za przyrost :-) a prog.ładny :-)

Ruby lubi tę wiadomość

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

• midnight Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem :) ja jeszcze 6 dni do wizyty a już mnie nosi :) i pewnie usg nie będę miała...ale za to uż pewnie będzie kazała na prenatalne się umowić to jakoś zleci :)

Ruby lubi tę wiadomość

Córcia-2012 <3
    J-6/11tc [*] 13.02.15,
    S -18tc [*] 30.09.15,
    F-16tc. [*] 12.05.16
    K-21tc. [*] 02.02.17
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2016, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby
    ja już w 6tc na USG widziałam serduszko ;)
    skoro tak szybko masz pozytywne testy,to wydaje mi się, że jest szansa ;)

to będziesz rodzić w grudniu :)

Ruby lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2016, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luccecita wrote:
    Ruby
    ja już w 6tc na USG widziałam serduszko ;)
    skoro tak szybko masz pozytywne testy,to wydaje mi się, że jest szansa ;)

to będziesz rodzić w grudniu :)
    a jak zaczynaliśmy staranka z m to mówiliśmy żeby styczeń był , potem żeby do połowy roku byle nie grudzień - masz ci los! :P

midnight lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2016, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no też bym wolała mieć dziecko ze stycznia niż z grudnia, ale co zrobić, trzeba brać, co dają :D

• Ejrene Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na pewno Ci zrobi. Ja idąc pierwszy raz też byłym pewna że mi nie zrobi bo to było dopiero 4t4d a zrobił tak jak piszesz żeby pęcherzyk w macicy potwierdzić. A serce u mnie było chyba 6t3d.

Midnight też mam wizytę w przyszłym tygodniu ale czwartek ;) i idę już na zwolnienie od wtedy do końca ciąży.

midnight lubi tę wiadomość

atdc15nmjt4tk663.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luccecita wrote:
    no też bym wolała mieć dziecko ze stycznia niż z grudnia, ale co zrobić, trzeba brać, co dają :D
    haha no tak, przenosić też nie przenoszę bo początek grudnia wypada :D

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ej, to ja w tym cyklu nie zachodzę :P bo też mi na grudzień wypadnie

• midnight Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heheh to na wigilię nie pojesz pysznosci ;) zakładając że będziesz chciała trochę piersią pokarmic :) eh ja też nie pojem...

Córcia-2012 <3
    J-6/11tc [*] 13.02.15,
    S -18tc [*] 30.09.15,
    F-16tc. [*] 12.05.16
    K-21tc. [*] 02.02.17
  • Ejrene Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A myślałam że jeszcze na listopad się załapiesz. Lepszy początek grudnia niż koniec :p A kiedy miałaś ostatnią @?

atdc15nmjt4tk663.png
  • midnight Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ejrene dopiero na zwolnienie? powodzenia na wizycie :)

Ruby jak dają to bierz, ja miałam córę rodzić 1 listopada-urodziłam 2 bo lekarz dał wybór-chyba im sie w świeta robić nie chciało- i co miałam zrobic :P

Córcia-2012 <3
    J-6/11tc [*] 13.02.15,
    S -18tc [*] 30.09.15,
    F-16tc. [*] 12.05.16
    K-21tc. [*] 02.02.17
‹‹ 1488 1489 1490 1491 1492 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z poczuciem winy i ze wstydem?

Poczucie winy i wstydu może wpływać na to, jak postrzegasz siebie, jakie decyzje podejmujesz i jak budujesz relacje z innymi. Jeśli nie umiesz ich rozpoznać i zrozumieć, mogą Cię przytłaczać, odbierać energię i podcinać pewność siebie. Nie musisz w tym tkwić. Nauka rozróżniania tych emocji i skutecznego radzenia sobie z nimi pomoże Ci odzyskać wewnętrzny spokój i lepszy kontakt ze sobą.

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ