X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
Odpowiedz

Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2016, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chmureczka wszystko na raz cię wzięło biedaczko. Na owulację mam zawsze takie masakryczne wzdęcia :/

Imię no pójdę z rana, a wynik będzie koło 15 pewnie
    Objawy hmmm co by tu wymyśleć, jakoś szybko się pocę i męczę ale czy to do ciąży pasuje czy raczej jeszcze cionsza ;)

• Imię_Róży Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eeeee.... to ja mam więcej, cycki bolą, jajniki kłują, choroba mnie dopadła, jestem kłótliwa i nieznośna(mój biedny m.), no i jestem senna;-) jednakże może to być również objaw zmęczenia z przepracowania i choroby oraz objawy cyklu bezowulacyjnego ...ale kto by się takimi drobiazgami przejmował:-) cionsza jak nic;-)

Mid wspieram z całych sił aby takie paskudne myśli cię omijały.
    dobranocka odpadam.... idę się pościskać z morfeuszem ....czyli jednak cionsza:-p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2016, 21:09

midnight, chmurreczkaa lubią tę wiadomość

km5sdf9hxn8lpm8f.png
    ex2b3e5egnyexlfw.png
    10.01.2017 r. połówkowe księżniczki;-) - 472g cudu:*
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2016, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Imię_Róży wrote:
    Eeeee.... to ja mam więcej, cycki bolą, jajniki kłują, choroba mnie dopadła, jestem kłótliwa i nieznośna(mój biedny m.), no i jestem senna;-) jednakże może to być również objaw zmęczenia z przepracowania i choroby oraz objawy cyklu bezowulacyjnego ...ale kto by się takimi drobiazgami przejmował:-) cionsza jak nic;-)

Mid wspieram z całych sił aby takie paskudne myśli cię omijały.

Już wczoraj mówiłam dziewczynom że jak ciągle ziewasz to też istotny objaw także czekam na szczanko :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2016, 21:09

Imię_Róży lubi tę wiadomość

• chmurreczkaa Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja cały czas ziewam :) Czyli ja też jestem w cionszy :) I to już kilka dni po @ :)

Edycik, Imię_Róży lubią tę wiadomość

Rozpoczęliśmy już 4 rok starań... Nadal czekamy na nasz mały Cud!
    Laparoskopia 31.08.16 - usunięta przegroda macicy 2cm i ogniska endometriozy I stopnia.
    Histeroskopia 6.12.16. - reszta przegrody docięta, macica jest gotowa na przyjęcie lokatora.
    1 IUI- 10.01.17 - ????? (@ 25.01)
  • Kjopa3 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 00:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luc ja używałam z Rossmana owulacyjne (co prawda 2 cykle) i są super. Na ciążowe specjalny pojemniczek w domu mieć albo kupować te nie płytkowe tylko paskowe co możesz na nie siknąć ;-).

Madka nie przejmuj się babą !!! Co za bezczel. U nas w pracy sobie żerowały a teraz jedna nie płaci :-/. Zazdroszczę Ci tych małych śpiochów. Ja mam przedszkole w pracy i czasem akurat wejdę jak śpią. Takie maluszki. Ostatnio jak byłam to tak leżały,że ich nie było widać czy są. Słodziaki :-).

Ruby nie panikuj!!! Kciuki zaciśnięte za betę <3

f2wlx1hpc3bq5aq6.png
    19 cykl starań-od 10.2014r.-14 cpp <3
    06.07.2009r - synuś
    04.2015r- 10tc [*]
  • Edycik Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 06:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzien dobry

ja już w pracy jestem,niestety @ doskierwa strasznie, niech już ta cholera się skończy wrrr.

Lucc jak tam robiłaś teścika owu?

Ruby a Ty jak się czujesz? Zamówiłam wczoraj testy owu od tego uzytkownika co wkleiłaś linka, wychodza taniej niż rossmanowskie.

Aguś jak się czujesz kochana,lepiej Ci?

ac328aa0b4365d167f634a4672b15680.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2016, 07:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    heja,

Edycik dziękuję czuję się tak sobie, stres mi się już udziewla, spać nie mogę, sikłam na testa i dalej bladzioch...
    właśnie zobaczyłam, że wstawili wreszcie mojego proga po 22 wczoraj i wynosi 41,71 ng/ml
    to chyba dobry wynik...

Oby ci się wreszcie wredota skończyła i cykl był mniej zawirowany niż poprzedni :)

Edycik, Kjopa3, chmurreczkaa, Bratek lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2016, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej, witam z kawką z pracy ;)

Kjopa
    nie mam wielkiego doświadczenia w testowaniu :D ale teraz już wiem, wydzieliłam juz specjalny pojemniczek :D

Ruby
    byłaś już na becie ?

chmureczka
    zdrówka :* inahlacje z soli fizjo polecam ;)

Edycik
    zrobiłam :) 5 testów 20,99 zł, chyba negatywny, bo druga kreska blada
    wiesz, że po 1 ciązy mam dużo mniej upierdliwe @- krótsze, niebolesne i mniej obfite ;) czego i Tobie życzę! ;)

wczoraj mnie jajniki bolały i śluz płodny, więc podziałaliśmy <3

Edycik lubi tę wiadomość

• Kjopa3 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby progesteron piękny!!!!

Edycik niech się kończy ta wredota bolesna. Mi wczoraj dokuczała i skusiłam się na apap potem jeszcze trochę dokuczała ale nie tak mocno.

Luc mi też po porodzie zelżał ból @ i obfitość. Teraz trochę zaczyna wracać większy ból.

f2wlx1hpc3bq5aq6.png
    19 cykl starań-od 10.2014r.-14 cpp <3
    06.07.2009r - synuś
    04.2015r- 10tc [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2016, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny, Acard to to samo co Aspiryna ?

• chmurreczkaa Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny.

Zaczynam powoli szykować się do roboty na 10tą, tak mi się nie chce ;( Dalej paskudnie się czuję, mam nadzieję, że przetrwam.

Mąż wrócił po nocce i zakomunikował, że porysował auto na parkingu pod pracą, mają tam monitoring, więc trzeba było zostawić nr tel za wycieraczką, bo uszkodził trochę inny samochód. Szlag mnie trafia, naprawdę :( Znowu wydatki. Już byłam bliska podjęcia decyzji, żeby je... premię w tym miesiącu i zostać w domu, ale w związku z tym zajściem muszę spiąć poślady i iść do roboty.

Po pracy jadę na pocztę, mam nadzieję, że to ziółka czekają :)

Ruby, Ty się nie stresuj i może odpuść już te sikańce :) Będzie dobrze, musi być! Trzymamy wszystkie mocno kciuki za przyrost bety :)

Miłego dnia dziewczyny, wpadnę dopiero wieczorem.

Rozpoczęliśmy już 4 rok starań... Nadal czekamy na nasz mały Cud!
    Laparoskopia 31.08.16 - usunięta przegroda macicy 2cm i ogniska endometriozy I stopnia.
    Histeroskopia 6.12.16. - reszta przegrody docięta, macica jest gotowa na przyjęcie lokatora.
    1 IUI- 10.01.17 - ????? (@ 25.01)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2016, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luce teraz wróciłam z labu i jestem oburzona, na dzień dobry babsztyl wredny taki że szkoda słow, chciałam oznaczyć PRL ale powiedziała mi że 7dni czekać - to niech się cisną. A druga do mnie wyluzuj matka, więcej luzu po co się tak stresować i tę betę oznaczać. No szok.

• Edycik Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurdę Ruby ja chyba na Twoim miejscu bym tam awanturę zrobiła, albo poszła do innego laboratorium :P

chmurreczkaa mam nadzieję,że ziółka przyszły i zaczniesz je spokojnie pić :)

ac328aa0b4365d167f634a4672b15680.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2016, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby
    sorry, ale uśmiałam się z tych bab :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2016, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edycik wrote:
    O kurdę Ruby ja chyba na Twoim miejscu bym tam awanturę zrobiła, albo poszła do innego laboratorium :P

chmurreczkaa mam nadzieję,że ziółka przyszły i zaczniesz je spokojnie pić :)
    no ja się zastanawiam czy w ogóle oznaczać 3 raz jeśli wszystko pójdzie dobrze, bo w innym labie nie bardzo to ma sens, a tam ci powiem średnio chce mi się wracać po tych tekstach i generalnie ta wredna twarz- chyba zadzwonię koleżance się poskarżyć bo ona tam jest kierownikiem w tej przychodni - powiem jej jakie wredne baby tam są :)

żałuję że nie poszłam do diagnostyki! nie dość że taniej bo 20 zeta a w tym całym alabie 30 zł to tam przynajmniej normalna babka pobiera i wszystko jest w tym samym dniu..

• midnight Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej

Ruby nie stresuj :) trzymam kciuki na pewno ładnie przyrośnie :) Ruby pewnie ze zadzwoń, a 3 raz chyba nie koniecznie...jak wyjdzię piekny przyrost-a tak bedzie to do lekarza i uważać na siebie i juz :) Daruj sobie kontakt z takimi wredotami bo nie możesz się denerwować, a skargę bym złożyła, bo przecież za darmo tego nie robią wiec łaski nie powinny robić.

Edycik wspólczuję, ale zgadzam się z Lucc z tym że u mnie długie byly jak zawsze ale praktycznie bezbolesne , wiec tylko mocno kciuki trzymam żebyś jak najszybciej zaszła, 9 m-cy z bańki a potem juz z górki.

Aguś jak tam dzisiaj ? jak samopoczucie?

Kjopa bardzo ładny i pozytywny avatarek :)

Miłgego dnia

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2016, 09:01

AgaL, Kjopa3 lubią tę wiadomość

Córcia-2012 <3
    J-6/11tc [*] 13.02.15,
    S -18tc [*] 30.09.15,
    F-16tc. [*] 12.05.16
    K-21tc. [*] 02.02.17
  • AgaL Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Kobiety :)
    ja na wolnym, dziś czuję się lepiej....chyba zdrowieje :) wczoraj popołudniu była masakra, gorączka, poty na przemian z zimnem... ale chyba zwalczyłam. Dziękuje Edycik, ze pytasz :* a Tobie Biedulko wytrzymania w pracy...

Ruby to dzis czekamy na drugie oznaczenie bety? współczuje takich bab w labie... :/tez bym się wkurzyła, co za teksty!

Mi dziś rano przeszła myśl przez głowę, czy może by zatestować... ale pomyślałam, że pewnie wyjdzie biel będę mieć gorszy dzień, a ja wyjdzie bladzioch to będę się stresować przed wizytą u gin w piątek, czy robić betę, czy brać samej luteinę. Więc odpuściłam. Czekam na @. Zresztą cykl taki jak każdy inny, piersi przestają boleć...wszystko zmierza ku @.

Nie będzie prezentu urodzinowego.... :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2016, 09:05

<3 Kiedy nie wszystko idzie po Twojej myśli, po prostu czekaj...i miej wiarę <3
  • AgaL Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale ogólnie nie jest źle :) nie smęce już.

<3 Kiedy nie wszystko idzie po Twojej myśli, po prostu czekaj...i miej wiarę <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2016, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mid spoko już nie stresuję :) i tak niczego tym nie zmienię, co ma być to będzie :)
    Napisałam koleżance smsa i odp że dobrze wiedzieć że takie są te baby :D

Aguś to dobrze , że wyleżałaś, ale pamiętaj że kryzys zawsze największy jest wieczorem więc lepiej się jeszcze nie forsuj :)

midnight lubi tę wiadomość

• madzikk Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale maja tupet wredne baby. Ruby ja bym im powiedziala ze to nie ich interes i ze to nie one za to placa i niech same wyluzuja i niech sie zajma swoim zyciem. Nie dosc ze czlowiek tak dlugo czeka na ta ciaze sam za to placi to jeszcze znajdzie sie taka wredota ktora wyprowadzi z rownowagi i to nie tylko ciebie ale cale forum. Szkoda ze mnie tam nie bylo. We mnie taka zlosc wstapila ze to chyba cionsza juz jest.

AgaL lubi tę wiadomość

16udgox1i4rww54k.png
    31cs
    IUI 23.3.2017
    IUI 27.2.2017
    HSG 26.10.2015
‹‹ 1487 1488 1489 1490 1491 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ