Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Męska płodność - jakie składniki naprawdę warto suplementować w czasie starań o dziecko?
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Dziewczyny, czas zadbać o męską płodność!
1 saszetka pełna mocy dla wsparcia jakości nasienia 🔥
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
Odpowiedz

Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać

Oceń ten wątek:
  • majju Autorytet

Wysłany: 25 marca 2016, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katiuszka super ten rysunek, dopiero skumałam, że to Ty ;) a co do testów i bieli to ja już chyba nie mam słów. Same niecenzuralne mi się cisną na klawiaturę...

katiuszaa, cinnamon cookie lubią tę wiadomość

qdkkqps67blqh0e0.png
  • chmurreczkaa Autorytet

Wysłany: 25 marca 2016, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja raz w życiu zobaczyłam cień cienia, jeden jedyny raz od kilku lat starań :( Chyba jakaś wada fabryczna testu, bo w kolejnym cienia już nie było :( Zawsze biel, jak po wybielaczu :( Boję się testowania, do czasu jak nie siknę zawsze żyję nadzieję, a zaraz po sikańcu nadzieja pryska jak bańka mydlana :( Mam nadzieję, że kiedyś się to zmieni.

Rozpoczęliśmy już 4 rok starań... Nadal czekamy na nasz mały Cud!
    Laparoskopia 31.08.16 - usunięta przegroda macicy 2cm i ogniska endometriozy I stopnia.
    Histeroskopia 6.12.16. - reszta przegrody docięta, macica jest gotowa na przyjęcie lokatora.
    1 IUI- 10.01.17 - ????? (@ 25.01)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2016, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie biel też już do siebie przyzwyczaiła, sikać się nie bałam , ale też wiedziałam, że zaskoczenia nie będzie, zwłaszcza że ja zaczynam sikać od 6 dnia po i tym razem też sikałam z marnym rezultatem więc uwierzcie mi w poniedziałek to było jakbym zjawę zobaczyła :D no ale z kolei beta z krwi to dla mnie masakra...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2016, 14:20

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2016, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chmureczko ja testów się nie boję bo żyję w chmurach nawet przy bieli jest szansa jednak najbardziej w dół ściąga mnie @ a jak mam potwierdzoną owulkę to po @ dół mega wielki. Cienia widziałam w poprzednim cyklu na bank popsuje patyk bo cień pojawił się po kilku godzinach inne testy białe

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2016, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katiuszaa wrote:
    Chmureczko ja testów się nie boję bo żyję w chmurach nawet przy bieli jest szansa jednak najbardziej w dół ściąga mnie @ a jak mam potwierdzoną owulkę to po @ dół mega wielki. Cienia widziałam w poprzednim cyklu na bank popsuje patyk bo cień pojawił się po kilku godzinach inne testy białe
    kurde i jak się takiej staraczce trafia taki popsuty patyk to jest najgorzej, podsyci nadzieję, a potem klapa. Ja miałam tez raz w życiu popsuty - chyba pepino na pewno z tesco taki patyk szeroki i on pokazał cień ale być może to moja wina była bo czekałam trochę dłużej niż przepisowe kilka minut.

katiuszaa lubi tę wiadomość

• Imię_Róży Autorytet

Wysłany: 25 marca 2016, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edycik może i wesoło, ale jak w jaskini człowieka pierwotnego malunki i lepianki na ścianach;-PPP a święta za pasem.... no nic dobrze że to my w goście jedziemy a nie odwrotnie;-PP...temu kto wynalazł ciastolinę nakopałabym... muszę ją dzisiaj wywalić są w niej moje włosy, okruchy chleba, herbata liściasta, jakieś dziwne szczątki nie wiadomo czego, i sierść kota...trochę dziwne bo my kota nie mamy???;-P .... chyba przyleciało od sąsiada on ma trzy:-)

Katiuszka rysunek super:-) ty zdolniacho:-)

Chmurreczkaa kiecka naprawdę fajna, ale jak patrzę dzisiaj na siebie, jak choroba mnie przeczołgała to i ta kiecka by ni pomogła:-)

ps. jedyny plus ciastoliny że pojemnik po niej wykorzystam na szczanka:-)

ps.2 ja miałam dwa cykle co widziałam cienie, napaliłam się jak szczerbaty na suchary i... od tamtej pory obsikuję nieprzyzwoitą ilość testów (bo kto mi zabroni:-PP) ale już kreskami po 3 godzinach sie nie jaram bo to normalka. Mam nadzieję zobaczyć dwie krechy w czasie 5 min.-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2016, 14:33

Edycik lubi tę wiadomość

km5sdf9hxn8lpm8f.png
    ex2b3e5egnyexlfw.png
    10.01.2017 r. połówkowe księżniczki;-) - 472g cudu:*
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2016, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Imię ciastolinie mówmy nie w naszym domu od wtedy kiedy była wszędzie, w dywanie, we włosach, w jedzeniu :/ czyli podobnie jak u ciebie, od tego czasu zdecydowanie inne zabawki dla młodej wybieram , a jak już musi lepić to plastelina bo ta się tak nie kruszy :D

a moja lejdi pojechała do babci dzisiaj na nocleg także chata wolna ;)

edit: ale kubeczek zacny na szczanko :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2016, 14:33

Imię_Róży lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2016, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby
    brawo za przyrost, teraz juz mozesz odetchnąć ;)
    mąż się cieszy? ;)

Ruby lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2016, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luccecita wrote:
    Ruby
    brawo za przyrost, teraz juz mozesz odetchnąć ;)
    mąż się cieszy? ;)
    bardzo bardzo :) kurde z tym odetchnięciem powiem wam jest ciężko :D
    A dziwiłam się dziewczynom, że zamiast się cieszyć to się ciągle boją, martwią , a teraz jestem w tej sytuacji i w 100% musze się zgodzić...ta niepewność od bety do bety , potem od bety do USG i tak w kółko :P ale będę z tym walczyć i zamierzam tok myślenia zmienić na pozytywny :D

chmurreczkaa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2016, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby czyli dziś z mężem świętujecie ciążę ;) imię ja Ci do dywanu psa pożyczę świetnie wydrapuje ciastolinę :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2016, 15:01

• madka Autorytet

Wysłany: 25 marca 2016, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaraz jajo zniosę w tej robocie

29 l. - podejście nr 11. Ciekawe czy przyniesie szczęście...
    "Nadzieja cichut­ko przy­siadła w kącie, gdy spoj­rzała w oczy rzeczywistości..." 

• midnight Autorytet

Wysłany: 25 marca 2016, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby super, gratuluję! i przetań już się martwić bo nie pomaga to wcale ;)

Aga szerokości i udanego wypoczynku :)

U nas jest zasada-ciastoliną bawimy się na specjalnie do tego przeznaczonej podkładce, w przeciwnym razie wyląduje w koszu, podziałało i tej zasady sie trzymamy :) póki co :)

Edycik lubi tę wiadomość

Córcia-2012 <3
    J-6/11tc [*] 13.02.15,
    S -18tc [*] 30.09.15,
    F-16tc. [*] 12.05.16
    K-21tc. [*] 02.02.17
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2016, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madka wrote:
    Zaraz jajo zniosę w tej robocie
    Ha ha sorki ale tak sobie pomyślałam że w sam raz na pisanki będzie ;)

madka, midnight lubią tę wiadomość

• Imię_Róży Autorytet

Wysłany: 25 marca 2016, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mid wywaliłam ciastolinę, no i okej:)...tylko dorwał mały gałganek sudocrem ten 400g, wysmarował szafkę nocną, lampkę i siebie...na jaja mi dzisiaj opadają;-PP...gdzie ten mój m. niech już wraca z pracy. Ja idę ogarniać chałupę, miłego wieczoru wszystkim:-))

midnight, Bratek lubią tę wiadomość

km5sdf9hxn8lpm8f.png
    ex2b3e5egnyexlfw.png
    10.01.2017 r. połówkowe księżniczki;-) - 472g cudu:*
  • Edycik Autorytet

Wysłany: 25 marca 2016, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku dziewczynki ja nigdy cienia cienia nie widziałam na teście, ale chyba sikanie na patyka bardziej stresuje niż beta ,tak jest u mnie.

Katiuszkaa i na Ciebie przyjdzie kolej kochana :*

Imię Róży udało się, zwycięstwo skoro wywaliłaś ciastolinkę.

Zrobiłam pieczeń rzymską i zbieramy się do mojej siostry.

Aguś jak wizyta?

Imię_Róży lubi tę wiadomość

ac328aa0b4365d167f634a4672b15680.png
  • Edycik Autorytet

Wysłany: 25 marca 2016, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Będę Was podczytywać z telefonu więc już dziś życzę Wam :)

Staropolskim obyczajem życzę dużo szynki życzę z jajem, niech zające i barany pospełniają Twoje plany, niech to będzie czas uroczy - życzę miłej Wielkanocy.

Zresztą jednej małej kropki w brzuszku życzę każdej z Was ;) WESOŁYCH ŚWIĄT

chmurreczkaa, katiuszaa, Ruby, Imię_Róży, Paryzetka83, majju, midnight, madzikk, Kjopa3, Bratek, cinnamon cookie lubią tę wiadomość

ac328aa0b4365d167f634a4672b15680.png
  • Paryzetka83 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2016, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby postaraj się odetchnąć, piękna beta :*

Przepraszam za brak aktywności, ale musiałam się trochę zdystansować. Święta mam wyjazdowe, więc tak jak Edycik będę podczytywać z telefonu :)

Wesołych świąt wszystkim :*

majju, chmurreczkaa, Edycik, Kjopa3, Bratek, cinnamon cookie, Imię_Róży lubią tę wiadomość

8 cs - [*] 6/7 tydzień
    37 cykl starań
    Termin @: może lepiej nie wiedzieć?
  • majju Autorytet

Wysłany: 25 marca 2016, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Edycik :*

Ja Wam również życzę Wesołego Alleluja i dużo nadziei w sercu.
    Świętujmy ;)

chmurreczkaa, Edycik, Kjopa3, Bratek, cinnamon cookie, Imię_Róży, Paryzetka83 lubią tę wiadomość

qdkkqps67blqh0e0.png
  • chmurreczkaa Autorytet

Wysłany: 25 marca 2016, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edycik :* Dziękuję za piękne życzenia, oby i Tobie się spełniły :)

Ja spędzam Święta w domu, tylko na obiadki wyskakujemy do rodziny, więc będę miała czas by wchodzić na forum, w związku z tym, na życzenia jeszcze przyjdzie czas :)

Trochę teraz ogarnęłam mieszkanie, bo wszędzie był straszny burdel. Jutro dokończę i oficjalnie będę gotowa na Święta :)

Rozpoczęliśmy już 4 rok starań... Nadal czekamy na nasz mały Cud!
    Laparoskopia 31.08.16 - usunięta przegroda macicy 2cm i ogniska endometriozy I stopnia.
    Histeroskopia 6.12.16. - reszta przegrody docięta, macica jest gotowa na przyjęcie lokatora.
    1 IUI- 10.01.17 - ????? (@ 25.01)
  • kas50 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2016, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też posprzatalam,teraz leżę bo coś mnie kluje podbrzusze:(

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

‹‹ 1501 1502 1503 1504 1505 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nie pozwól, by decydował przypadek – świadomie zaplanuj swoje rodzicielstwo

Planowanie rodziny to proces, który wymaga nie tylko przygotowania emocjonalnego, ale również kompleksowego podejścia zdrowotnego. Współczesna medycyna oferuje narzędzia, które pozwalają przyszłym rodzicom świadomie zadbać o zdrowie swojego potomstwa. W tym kontekście niezwykle istotne jest zrozumienie roli genetyki i docenienie możliwości wczesnego wykrywania ryzyka chorób dziedzicznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ