X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
Odpowiedz

Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać

Oceń ten wątek:
  • majju Autorytet

Wysłany: 25 marca 2016, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katiuszka super ten rysunek, dopiero skumałam, że to Ty ;) a co do testów i bieli to ja już chyba nie mam słów. Same niecenzuralne mi się cisną na klawiaturę...

katiuszaa, cinnamon cookie lubią tę wiadomość

qdkkqps67blqh0e0.png
  • chmurreczkaa Autorytet

Wysłany: 25 marca 2016, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja raz w życiu zobaczyłam cień cienia, jeden jedyny raz od kilku lat starań :( Chyba jakaś wada fabryczna testu, bo w kolejnym cienia już nie było :( Zawsze biel, jak po wybielaczu :( Boję się testowania, do czasu jak nie siknę zawsze żyję nadzieję, a zaraz po sikańcu nadzieja pryska jak bańka mydlana :( Mam nadzieję, że kiedyś się to zmieni.

Rozpoczęliśmy już 4 rok starań... Nadal czekamy na nasz mały Cud!
    Laparoskopia 31.08.16 - usunięta przegroda macicy 2cm i ogniska endometriozy I stopnia.
    Histeroskopia 6.12.16. - reszta przegrody docięta, macica jest gotowa na przyjęcie lokatora.
    1 IUI- 10.01.17 - ????? (@ 25.01)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2016, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie biel też już do siebie przyzwyczaiła, sikać się nie bałam , ale też wiedziałam, że zaskoczenia nie będzie, zwłaszcza że ja zaczynam sikać od 6 dnia po i tym razem też sikałam z marnym rezultatem więc uwierzcie mi w poniedziałek to było jakbym zjawę zobaczyła :D no ale z kolei beta z krwi to dla mnie masakra...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2016, 14:20

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2016, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chmureczko ja testów się nie boję bo żyję w chmurach nawet przy bieli jest szansa jednak najbardziej w dół ściąga mnie @ a jak mam potwierdzoną owulkę to po @ dół mega wielki. Cienia widziałam w poprzednim cyklu na bank popsuje patyk bo cień pojawił się po kilku godzinach inne testy białe

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2016, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katiuszaa wrote:
    Chmureczko ja testów się nie boję bo żyję w chmurach nawet przy bieli jest szansa jednak najbardziej w dół ściąga mnie @ a jak mam potwierdzoną owulkę to po @ dół mega wielki. Cienia widziałam w poprzednim cyklu na bank popsuje patyk bo cień pojawił się po kilku godzinach inne testy białe
    kurde i jak się takiej staraczce trafia taki popsuty patyk to jest najgorzej, podsyci nadzieję, a potem klapa. Ja miałam tez raz w życiu popsuty - chyba pepino na pewno z tesco taki patyk szeroki i on pokazał cień ale być może to moja wina była bo czekałam trochę dłużej niż przepisowe kilka minut.

katiuszaa lubi tę wiadomość

• Imię_Róży Autorytet

Wysłany: 25 marca 2016, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edycik może i wesoło, ale jak w jaskini człowieka pierwotnego malunki i lepianki na ścianach;-PPP a święta za pasem.... no nic dobrze że to my w goście jedziemy a nie odwrotnie;-PP...temu kto wynalazł ciastolinę nakopałabym... muszę ją dzisiaj wywalić są w niej moje włosy, okruchy chleba, herbata liściasta, jakieś dziwne szczątki nie wiadomo czego, i sierść kota...trochę dziwne bo my kota nie mamy???;-P .... chyba przyleciało od sąsiada on ma trzy:-)

Katiuszka rysunek super:-) ty zdolniacho:-)

Chmurreczkaa kiecka naprawdę fajna, ale jak patrzę dzisiaj na siebie, jak choroba mnie przeczołgała to i ta kiecka by ni pomogła:-)

ps. jedyny plus ciastoliny że pojemnik po niej wykorzystam na szczanka:-)

ps.2 ja miałam dwa cykle co widziałam cienie, napaliłam się jak szczerbaty na suchary i... od tamtej pory obsikuję nieprzyzwoitą ilość testów (bo kto mi zabroni:-PP) ale już kreskami po 3 godzinach sie nie jaram bo to normalka. Mam nadzieję zobaczyć dwie krechy w czasie 5 min.-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2016, 14:33

Edycik lubi tę wiadomość

km5sdf9hxn8lpm8f.png
    ex2b3e5egnyexlfw.png
    10.01.2017 r. połówkowe księżniczki;-) - 472g cudu:*
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2016, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Imię ciastolinie mówmy nie w naszym domu od wtedy kiedy była wszędzie, w dywanie, we włosach, w jedzeniu :/ czyli podobnie jak u ciebie, od tego czasu zdecydowanie inne zabawki dla młodej wybieram , a jak już musi lepić to plastelina bo ta się tak nie kruszy :D

a moja lejdi pojechała do babci dzisiaj na nocleg także chata wolna ;)

edit: ale kubeczek zacny na szczanko :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2016, 14:33

Imię_Róży lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2016, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby
    brawo za przyrost, teraz juz mozesz odetchnąć ;)
    mąż się cieszy? ;)

Ruby lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2016, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luccecita wrote:
    Ruby
    brawo za przyrost, teraz juz mozesz odetchnąć ;)
    mąż się cieszy? ;)
    bardzo bardzo :) kurde z tym odetchnięciem powiem wam jest ciężko :D
    A dziwiłam się dziewczynom, że zamiast się cieszyć to się ciągle boją, martwią , a teraz jestem w tej sytuacji i w 100% musze się zgodzić...ta niepewność od bety do bety , potem od bety do USG i tak w kółko :P ale będę z tym walczyć i zamierzam tok myślenia zmienić na pozytywny :D

chmurreczkaa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2016, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby czyli dziś z mężem świętujecie ciążę ;) imię ja Ci do dywanu psa pożyczę świetnie wydrapuje ciastolinę :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2016, 15:01

• madka Autorytet

Wysłany: 25 marca 2016, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaraz jajo zniosę w tej robocie

29 l. - podejście nr 11. Ciekawe czy przyniesie szczęście...
    "Nadzieja cichut­ko przy­siadła w kącie, gdy spoj­rzała w oczy rzeczywistości..." 

• midnight Autorytet

Wysłany: 25 marca 2016, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby super, gratuluję! i przetań już się martwić bo nie pomaga to wcale ;)

Aga szerokości i udanego wypoczynku :)

U nas jest zasada-ciastoliną bawimy się na specjalnie do tego przeznaczonej podkładce, w przeciwnym razie wyląduje w koszu, podziałało i tej zasady sie trzymamy :) póki co :)

Edycik lubi tę wiadomość

Córcia-2012 <3
    J-6/11tc [*] 13.02.15,
    S -18tc [*] 30.09.15,
    F-16tc. [*] 12.05.16
    K-21tc. [*] 02.02.17
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2016, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madka wrote:
    Zaraz jajo zniosę w tej robocie
    Ha ha sorki ale tak sobie pomyślałam że w sam raz na pisanki będzie ;)

madka, midnight lubią tę wiadomość

• Imię_Róży Autorytet

Wysłany: 25 marca 2016, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mid wywaliłam ciastolinę, no i okej:)...tylko dorwał mały gałganek sudocrem ten 400g, wysmarował szafkę nocną, lampkę i siebie...na jaja mi dzisiaj opadają;-PP...gdzie ten mój m. niech już wraca z pracy. Ja idę ogarniać chałupę, miłego wieczoru wszystkim:-))

midnight, Bratek lubią tę wiadomość

km5sdf9hxn8lpm8f.png
    ex2b3e5egnyexlfw.png
    10.01.2017 r. połówkowe księżniczki;-) - 472g cudu:*
  • Edycik Autorytet

Wysłany: 25 marca 2016, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku dziewczynki ja nigdy cienia cienia nie widziałam na teście, ale chyba sikanie na patyka bardziej stresuje niż beta ,tak jest u mnie.

Katiuszkaa i na Ciebie przyjdzie kolej kochana :*

Imię Róży udało się, zwycięstwo skoro wywaliłaś ciastolinkę.

Zrobiłam pieczeń rzymską i zbieramy się do mojej siostry.

Aguś jak wizyta?

Imię_Róży lubi tę wiadomość

ac328aa0b4365d167f634a4672b15680.png
  • Edycik Autorytet

Wysłany: 25 marca 2016, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Będę Was podczytywać z telefonu więc już dziś życzę Wam :)

Staropolskim obyczajem życzę dużo szynki życzę z jajem, niech zające i barany pospełniają Twoje plany, niech to będzie czas uroczy - życzę miłej Wielkanocy.

Zresztą jednej małej kropki w brzuszku życzę każdej z Was ;) WESOŁYCH ŚWIĄT

chmurreczkaa, katiuszaa, Ruby, Imię_Róży, Paryzetka83, majju, midnight, madzikk, Kjopa3, Bratek, cinnamon cookie lubią tę wiadomość

ac328aa0b4365d167f634a4672b15680.png
  • Paryzetka83 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2016, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby postaraj się odetchnąć, piękna beta :*

Przepraszam za brak aktywności, ale musiałam się trochę zdystansować. Święta mam wyjazdowe, więc tak jak Edycik będę podczytywać z telefonu :)

Wesołych świąt wszystkim :*

majju, chmurreczkaa, Edycik, Kjopa3, Bratek, cinnamon cookie, Imię_Róży lubią tę wiadomość

8 cs - [*] 6/7 tydzień
    37 cykl starań
    Termin @: może lepiej nie wiedzieć?
  • majju Autorytet

Wysłany: 25 marca 2016, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Edycik :*

Ja Wam również życzę Wesołego Alleluja i dużo nadziei w sercu.
    Świętujmy ;)

chmurreczkaa, Edycik, Kjopa3, Bratek, cinnamon cookie, Imię_Róży, Paryzetka83 lubią tę wiadomość

qdkkqps67blqh0e0.png
  • chmurreczkaa Autorytet

Wysłany: 25 marca 2016, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edycik :* Dziękuję za piękne życzenia, oby i Tobie się spełniły :)

Ja spędzam Święta w domu, tylko na obiadki wyskakujemy do rodziny, więc będę miała czas by wchodzić na forum, w związku z tym, na życzenia jeszcze przyjdzie czas :)

Trochę teraz ogarnęłam mieszkanie, bo wszędzie był straszny burdel. Jutro dokończę i oficjalnie będę gotowa na Święta :)

Rozpoczęliśmy już 4 rok starań... Nadal czekamy na nasz mały Cud!
    Laparoskopia 31.08.16 - usunięta przegroda macicy 2cm i ogniska endometriozy I stopnia.
    Histeroskopia 6.12.16. - reszta przegrody docięta, macica jest gotowa na przyjęcie lokatora.
    1 IUI- 10.01.17 - ????? (@ 25.01)
  • kas50 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2016, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też posprzatalam,teraz leżę bo coś mnie kluje podbrzusze:(

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

‹‹ 1501 1502 1503 1504 1505 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ