X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
Odpowiedz

Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 marca 2016, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaL wrote:
    Madka ja teraz podchodzę w ten sposób...kiedyś musi się udać, ale nie nastawiam się z cyklu na cykl, bo to nie jest życie....Planujemy normalnie wakacje i wszystko jakbym w ciąży nie była i miała nie być narazie. Życie mi przeleci na czekaniu na dziecko. Pragniemy zostać rodzicami i kiedyś będziemy, nie w ten sposób, to inny, to już postanowione :)

wow ale mi się podoba twój wpis Aga :) ja tak sobie w poprzednim cyklu mówiłam, robię, planuję wszystko tak jakby nie była w ciąży - stąd i termy były juz planowane i już są zaklepane nawet ;) i wszelakie imprezy również :) a, że przy okazji coś ruszyło u mnie to też jest pewnie skutkiem innego podejścia do życia :)

AgaL lubi tę wiadomość

• AgaL Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój M powiedział mi, że bardzo przeżywa każdą moją @, bo już dwa dni przed widzi mój spadek nastroju, smutek, złość.... a wiadomo, że nie może temu zaradzić. Nie chcę nas tak katować.

<3 Kiedy nie wszystko idzie po Twojej myśli, po prostu czekaj...i miej wiarę <3
  • AgaL Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby wrote:
    wow ale mi się podoba twój wpis Aga :) ja tak sobie w poprzednim cyklu mówiłam, robię, planuję wszystko tak jakby nie była w ciąży - stąd i termy były juz planowane i już są zaklepane nawet ;) i wszelakie imprezy również :) a, że przy okazji coś ruszyło u mnie to też jest pewnie skutkiem innego podejścia do życia :)

Ruby to ja Ciebie proszę, żebyś mi, nam to przypomniała w chwili załamki ?:) ok Moderatorko :D ?

Ruby lubi tę wiadomość

• Edycik Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguś no to plan działania konkretny jest, no i cieszę sie,że M.tak z Tobą rozmawia. Fajnie mieć wsparcie to naprawdę wiele daje.
    Cieszę się,że ginekolog tak podeszła do Waszego tematu :)

AgaL lubi tę wiadomość

ac328aa0b4365d167f634a4672b15680.png
  • AgaL Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edycik jestem bardzo ciekawa Twojej dzisiejszej wizyty, oby były same pozytywy i konkretne działania :)

Edycik lubi tę wiadomość

• madka Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny w jakich znanych sieciówkach mogę kupić jakąś koszulkę, co polecacie? Kiedyś wrzucałyście link, ale ja potrzebuję sklep stacjonarny :) już na dziś :D

29 l. - podejście nr 11. Ciekawe czy przyniesie szczęście...
    "Nadzieja cichut­ko przy­siadła w kącie, gdy spoj­rzała w oczy rzeczywistości..." 

• AgaL Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madka sexy koszulkę?:)

Majju polecam taki wyjazd, taka rozmowa oczyszcza..a może to, że w neutralnym miejscu jakoś nawet cieżkie tematy przerobiliśmy i nawet udało mi się przyjąc bez wybuchów konstruktywną krytykę ;)

Ruby tak myślałam, że nie mówiliście Młodej, poczekaj do wizyty :)

Cinnamonek wolne dziś?:)

majju lubi tę wiadomość

• majju Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga dlatego ja się już tak cieszę na tą Barcelonę w maju, już niedługo :) A może wcześniej się uda wyhaczyć jakiś weekend tylko we dwoje :)

Madka z sieciówek to polecam new yorkera, kilka razy już coś fajnego tam kupiłam, jakościowo to nie jest mistrzostwo świata ale daje radę :)

Edycik lubi tę wiadomość

qdkkqps67blqh0e0.png
  • Edycik Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madka New Yorker zostaje :P

ac328aa0b4365d167f634a4672b15680.png
  • madka Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguś sexy obowiązkowo, ale tak dyskretnie :)

Edit: musze m na <3 zachęcić :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca 2016, 10:35

"Nadzieja cichut­ko przy­siadła w kącie, gdy spoj­rzała w oczy rzeczywistości..." 

• AgaL Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majju właśnie kiedyś sobie przypomniałam, ze gdzieś lecisz w maju...
    ach! Maja w maju w Barcelonie :D bajka!

majju lubi tę wiadomość

• midnight Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka

Edycik powodzenia na wizycie!! my też w tym roku 4 lata :) ale w czerwcu :)

Ruby z tą luteiną to akurat nie na forach wyczytywałam , pytałam ginki kiedyś z ciekawości bo zawsze miałam dopochwową a laski w szpitalu miąły pod jezykiem, i chciąłam ja zapytać bo myślałam że tą dopochwową biorą pod jezyk ;) i wtedy dowiedziąłm się ze w szpitalu tylko taką mają a ja mam brać dopochwowo bo właśnie lepiej się wchłania. Ale już niedługo idziesz do swojego to sam zadecyduje jak akurat Ty powinnaś brać :)

Aga czyli teraz spróbuj wyluzować i do roboty? oczyść głowę, i działajcie dalej. Przyjmij spóźnione życzenia wszystkiego najlepszego!! i powodzenia w nowym cyklu!! I super podejście tak trzymaj! Poza tym jeśli ciąża będzie, i nie będzie problemów to wakacje nie przeszkadzają ;)

Cinnamon tulę :*

Ja po wizycie, w aptece 430 zł zostawione...diabetolog, endokrynolog...kłucie w brzuch...eh
    byle by tylko się udało :)

AgaL, Ruby, chmurreczkaa, cinnamon cookie lubią tę wiadomość

Córcia-2012 <3
    J-6/11tc [*] 13.02.15,
    S -18tc [*] 30.09.15,
    F-16tc. [*] 12.05.16
    K-21tc. [*] 02.02.17
  • AgaL Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mid dziękuje bardzo :):*
    Cieszę się, że u Ciebie ładnie leci, już 10 tydzień!:)

midnight lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 marca 2016, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguś będę stala na straży , masz to jak w banku ;)

Mid - o tyle o ile to niemój wybór tylko sytuacja mnie do tego zmusza, jakbym nie czuła czegoś że coś tam się zaczyna podrażniać to absolutnie bym nie zmieniła, ale przy moim progu który miałam wydaje mi się , że bezpieczniej jest przejść na doustną lutkę niż załapac infekcję na początku ciąży ...więc z dwojga złego tak wybrałam i musze z tym zyc, co ma być to będzie, a nie będę się zadręczac ciągle :)

AgaL lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 marca 2016, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majju Barcelona <3 super, moje termy mają się na noc al ezwsze coś na pocieszenie ;)

• kas50 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mid jakie Ty leki stosujesz? Tyle kasy,szok:/

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

• madzikk Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agulek, wzruszylam sie. Milo jest miec takie wsparcie, a podejscie naprawde super. To jest tez bardzo fajne bo po jakims czasie nieowocnych staran mozna sie naprawde zblizyc z partnerm :)

AgaL lubi tę wiadomość

16udgox1i4rww54k.png
    31cs
    IUI 23.3.2017
    IUI 27.2.2017
    HSG 26.10.2015
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 marca 2016, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde ja tu męża z sypialni chprego wygoniłam, a kolega z biurka obok mnie chory jak byk dzisiaj. Smarka, kicha, kaszle...bajer

• midnight Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby oczywiście, po prostu lekarza i tak zapytaj, niech myśli myśliciel ;) a może wcale nie będie potrzebna ? ale moje gdybanie tu nic nie znaczy już niedługo wizyta i wszystko będzie jasne :)

Kas ja mam dopegyt, euthyrox, jodid, i jeszcze dziś dostałam aspirynę i clexane...oczywiście bez refundacji no bo po co ciężarnym leki refundować :/
    pewnie jeszcze paski mnie czekają bo krzywa wyszła słabo i do diabetologa muszę lecieć

Córcia-2012 <3
    J-6/11tc [*] 13.02.15,
    S -18tc [*] 30.09.15,
    F-16tc. [*] 12.05.16
    K-21tc. [*] 02.02.17
  • madka Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edycik, Majju to ma być sexy koszulka nocna, na zachętę dla m, więc new yorker chyba odpada. Wprowadziłam Was w bład, bo nie wyjaśniłam przeznaczenia koszulki :)

‹‹ 1509 1510 1511 1512 1513 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ