X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
Odpowiedz

Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać

Oceń ten wątek:
  • majju Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paryzetko a jak Ty się czujesz? Jak Święta minęły?

qdkkqps67blqh0e0.png
  • Paryzetka83 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Imię ja będę stosować raz sprawdzony przepis:
    Euthyrox, bo muszę ;)
    Acard 75mg przez cały cykl
    Ziółka ojca Sroki przez cały cykl
    Kwas foliowy
    I vit b6 do owulki po 500mg (10tabsów)
    Raz pomogło musi pomóc drugi :)

Tylko lutkę na dupka mam zmienić, więc jak coś to będę miała do odsprzedania 4 paczki luteiny ;)

AgaL, Imię_Róży, Bratek lubią tę wiadomość

8 cs - [*] 6/7 tydzień
    37 cykl starań
    Termin @: może lepiej nie wiedzieć?
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 marca 2016, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paryzteko czyli jak mam miec dawkę 200 to dwa razy dziennie po dwie tabsy pod język dobrze rozplanowałam? :)
    I jak w końcu podeszłaś do tego cyklu? bo już chyba po owulce co? :)

• cinnamon cookie Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga tak, mam wolne dziś i aż do piątku, piątek pracuję i weekend wolny :) za to wczoraj pracowałam :/

Mid sporo poszło w tej aptece... Oby tylko coś dało :*

Majju zazdroszczę tej Barcelony..... :)

Ruby osłaniaj się jak możesz od kolegi :/

AgaL, midnight lubią tę wiadomość

11 cykl - <3 :)
    f2wl20mmrxkgechr.png
  • Paryzetka83 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    majju wrote:
    Paryzetko a jak Ty się czujesz? Jak Święta minęły?
    Dzięki, że pytasz. Czuję się dobrze. Zwłaszcza, że wypłakałam się mamie a ona zachowała się jak mama! Nie dawała rad tylko przytuliła. No normalnie jej nie poznawałam :) Poza tym niedługo zaczynam nowy cykl, zwarta i gotowa, chyba nawet testy owu zakupię ;) A święta jak święta, dużo czasu z rodziną, pojedliśmy, popiliśmy - fajnie było :)

majju, Edycik, cinnamon cookie, AgaL, midnight, chmurreczkaa, madzikk, Imię_Róży, Bratek lubią tę wiadomość

8 cs - [*] 6/7 tydzień
    37 cykl starań
  • Paryzetka83 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby wrote:
    Paryzteko czyli jak mam miec dawkę 200 to dwa razy dziennie po dwie tabsy pod język dobrze rozplanowałam? :)
    I jak w końcu podeszłaś do tego cyklu? bo już chyba po owulce co? :)
    Dokładnie tak po dwie tabletki 50mg dwa razy dziennie.
    A przez te wolne dni i "zapomnienie" termometru to nie wiem co z tym cyklem. Jak by się udało to samo z siebie bo luteiny nie biorę ;)

AgaL, Ruby lubią tę wiadomość

8 cs - [*] 6/7 tydzień
    37 cykl starań
  • AgaL Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobietki Kochane, Cinnamonek, Paryzetka, Edycik, Madzikk cieszę się, że pozytywnie zabrzmiałam dla Was :) chciałabym tak zawsze, ale wiem, ze czeka mnie ogrom pracy by to utrzymać. Myślę że warto.Razem damy radę!

majju, Paryzetka83, cinnamon cookie, Edycik, madzikk lubią tę wiadomość

<3 Kiedy nie wszystko idzie po Twojej myśli, po prostu czekaj...i miej wiarę <3
  • majju Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cinnamonku ja już jestem taka napalona na tą Barcelonę, że chyba zaraz zacznę się pakować :D
    Paryzetko bardzo się cieszę :* i super podejście. A co do świątecznego jedzenia... to ja jak zwykle przesadziłam ale jeszcze teraz męczę świątecznego makowca :)

AgaL, Paryzetka83, cinnamon cookie, Ruby, chmurreczkaa, madzikk lubią tę wiadomość

qdkkqps67blqh0e0.png
  • Paryzetka83 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    majju wrote:
    Cinnamonku ja już jestem taka napalona na tą Barcelonę, że chyba zaraz zacznę się pakować :D
    Paryzetko bardzo się cieszę :* i super podejście. A co do świątecznego jedzenia... to ja jak zwykle przesadziłam ale jeszcze teraz męczę świątecznego makowca :)
    Ja wertuję przewodnik po Pradze i dni odliczam :) I już się zastanawiam co spakować ;)

majju lubi tę wiadomość

8 cs - [*] 6/7 tydzień
    37 cykl starań
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 marca 2016, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się zastanawiam co będę w termach robić jak mam skłonność do infekcji w ostatnim czasie :D

• cinnamon cookie Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paryzetka dobrze, że się wypłakałaś mamie... To oczyszczające, a poza tym kto, jak nie mama? :)

Aga oby ten stan utrzymał się jak najdłużej :) :*

AgaL, Paryzetka83 lubią tę wiadomość

11 cykl - <3 :)
    f2wl20mmrxkgechr.png
  • AgaL Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Także Kobitki ruszamy z nowym powerem na wiosnę :D

Majju jak ćwiczenia? ja ostatnio stwierdziłam że muszę się zabrać za siebie, skoro wakacje planujemy :P

cinnamon cookie lubi tę wiadomość

• AgaL Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paryzetka83 wrote:
    Ja wertuję przewodnik po Pradze i dni odliczam :) I już się zastanawiam co spakować ;)

Oooo Praga :):) super, to mój kolejny cel do zrealizowania, kiedy jedziecie??

• AgaL Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby wrote:
    A ja się zastanawiam co będę w termach robić jak mam skłonność do infekcji w ostatnim czasie :D

Ruby będziesz siedzieć na leżaczku i głaskać się po brzuchu :)

Paryzetka83, majju, Ruby, madzikk lubią tę wiadomość

• Paryzetka83 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguś 6-8 maja :) To już niedługo :)Tyle lat chciałam pojechać i w końcu tata zaproponował, żebyśmy w czwórkę pojechali i wreszcie plan się skrystalizował :)

majju, midnight, AgaL lubią tę wiadomość

8 cs - [*] 6/7 tydzień
    37 cykl starań
  • majju Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do Pragi też bym chciała, nigdy nie byłam :)

Moje ćwiczenia czekają na kartę Benefit ;P Będę miała od 1 kwietnia to wtedy uderzam na jakieś fitnessy :)

Paryzetka83, Edycik, AgaL lubią tę wiadomość

qdkkqps67blqh0e0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 marca 2016, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paryzetka83 wrote:
    Aguś 6-8 maja :) To już niedługo :)Tyle lat chciałam pojechać i w końcu tata zaproponował, żebyśmy w czwórkę pojechali i wreszcie plan się skrystalizował :)
    my też w tym termini ejedziemy do Białki na weekend :)

Paryzetka83, AgaL lubią tę wiadomość

• midnight Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kas no szybko krzywa ze względu na cukrzycę ciążową w pierwszej ciąży...wiesz teraz dmuchamy na zimne. wyniki na czczo 95 jest do 99, po 1h 177( do 180) po 2 h 144 (do 140),więc mam się zgłosić do diabetologa.

Paryzetko ja jestem po pierwszym kłuciu...20 dni i dość? eh...ja do końca ciąży...a już mam dość ;) Super że masz urlop :) wypoczywaj sobie :) I udanego wyjazdu , byłam w Pradze, ładnie :) obyście trafili na ładną pogodę

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca 2016, 12:37

Paryzetka83 lubi tę wiadomość

Córcia-2012 <3
    J-6/11tc [*] 13.02.15,
    S -18tc [*] 30.09.15,
    F-16tc. [*] 12.05.16
    K-21tc. [*] 02.02.17
  • Paryzetka83 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mid ja się panicznie boję igieł. Do tej pory w mojej przychodni dostaję naklejkę Dzielny pacjent :) Ale jakby trzeba było to będę się kłuć. A czemu ten clexan dostałaś?
    Ten cukier nie taki zły, może dieta wystarczy :*

midnight lubi tę wiadomość

8 cs - [*] 6/7 tydzień
    37 cykl starań
  • kas50 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mid jakie badania robilas że dostalas clexane? Fakt cukier ciut za wysoki po 2h ale chyba źle nie ma :-)

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

‹‹ 1511 1512 1513 1514 1515 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ