X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
Odpowiedz

Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 marca 2016, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to że niby jeszcze jasnowidz jakiś jest? no Edycik nie masz wyjścia ty się musisz go słuchać ;) ciekawa sprawa z tym spaniem...

Edycik lubi tę wiadomość

• agatia Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej widzę brzuszków przybywa :) super :)
    Chmurko, Ruby, Kas ja drugą ciążę jadę na acardzie zaczęłam od 2 kresek go łykać, z synkiem odstawiłam dzień przed cc.
    Moja ginka mówi, że pomaga w ukrwieniu, przeplywach itp. Biorą go pacjentki, które są po poronieniach, a nie mają podstaw do clexanu.
    Nie wiem, jak to będzie teraz bo moje przodujace łożysko, które grozi krwotokami i krwotokiem przy cc trochę komplikuje, bo acard może to nasilić. Ale mam nie odstawiać, bo nie można.
    Kas w ulotce jest, ze acardu nie można brać w III trym, ale z ginekologicznego punktu widzenia, nie odstawia się go do porodu, gdyż grozi powikłaniami i obumarciem dziecka. Organizm niestety przyzwyczaja się do "wspomagacza". U mnie mimo acardu zatrzymały się przepływy w 36tc, nie wiem co by było bez.

Ściskam Was kochane i kibicuję mocno.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca 2016, 19:56

• Edycik Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majjusia na razie mam zapomnieć o CLO,jego zdaniem nic złego w środku się nie dzieje i branie CLO nie ma sensu, mam tylko przechyloną macicę, póki co pilnować się z ciuchami i wietrzeniem, nie zakładać nogi na nogę bo to ponoć niezdrowe.Unikać mydeł i płynów do higieny intymnej,podmywać się wodą jak najwięcej.Oczywiście dużo ruchu i racjonalne żywienie.Na koniec wizyty powiedział że zajdziemy w ciążę i powodzenia.

Pod sam koniec wizyty spojrzał na wyniki i powiedział tylko że w kwietniu tarczycę powtórzyć i prolaktynę.

AgaL, madzikk lubią tę wiadomość

ac328aa0b4365d167f634a4672b15680.png
  • Edycik Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby wrote:
    A to że niby jeszcze jasnowidz jakiś jest? no Edycik nie masz wyjścia ty się musisz go słuchać ;) ciekawa sprawa z tym spaniem...

Ruby ja po 5 minutach wizyty powiedziałam sobie w myślach...k....a jasnowidz.Sama nie wierzyłam jak go słuchałam.
    Poza tym bardzo sympatyczny doktor.

majju, chmurreczkaa, madzikk, Bratek lubią tę wiadomość

• AgaL Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edycik ale oryginał z doktora:) ale w sumie zalecenia nieinwazyjne wiec nie zaszkodzi ;) Ty w spódniczkach i sukienkach lubisz chodzić, więc do dzieła :)
    a mówił jakie to bakterie u Ciebie dwie widzi?? to właśnie to masz doleczyć?

Edycik lubi tę wiadomość

<3 Kiedy nie wszystko idzie po Twojej myśli, po prostu czekaj...i miej wiarę <3
  • AgaL Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A droga wizyta?? :)

• AgaL Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edycik ja też 5 kwietnia idę, na monitoring :)

Edycik lubi tę wiadomość

• chmurreczkaa Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Opinie na necie lekarz ma zacne, więc słuchaj go Edycik jakkolwiek dziwacznie nie brzmiałyby jego zalecenia :)

Też jestem ciekawa ile kosztowała Cię wizyta, no i kiedy masz iść znowu?

Edycik lubi tę wiadomość

Rozpoczęliśmy już 4 rok starań... Nadal czekamy na nasz mały Cud!
    Laparoskopia 31.08.16 - usunięta przegroda macicy 2cm i ogniska endometriozy I stopnia.
    Histeroskopia 6.12.16. - reszta przegrody docięta, macica jest gotowa na przyjęcie lokatora.
    1 IUI- 10.01.17 - ????? (@ 25.01)
  • majju Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale zobaczcie jakie są różnice między lekarzem a lekarzem. Ostro ;)

Edycik lubi tę wiadomość

qdkkqps67blqh0e0.png
  • AgaL Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majjuu racja...u mnie to samo, jeden już prawie o in vitro mówił, a teraz mam zwykłe monitoringi. Jak tu nie zwariować? :P
    Ty Maju cały czas u jednego lekarza??

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca 2016, 20:12

• cinnamon cookie Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edycik no w szoku jestem ;) ale informacje sensowne... Tzn te z infekcjami. Ja chodzę często bez majtek ;) ;) ;) szczególnie na noc. Ale też śpię na boku zwinięta w kłębek... Spróbuję tak się nie zwijać bo faktycznie to nie może być dobre, szczególnie że w pracy siedzę po 10 godzin dziennie... Dzięki za informacje :) co do leków to też jestem ciekawa co tam dostałaś :)

Edycik lubi tę wiadomość

11 cykl - <3 :)
    f2wl20mmrxkgechr.png
  • majju Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie ja cały czas u jednej ginki. Trzymam się jej mocno ale druga opinia by się przydała zwłaszcza, że ona jest specjalistą od niepłodności a może lepiej jakby ktoś 'neutralny' na mnie spojrzał :)

qdkkqps67blqh0e0.png
  • chmurreczkaa Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majju na moim przykładzie jest to samo. Co lekarz to inne opinie. Mam nadzieję, że teraz mam konkretnego lekarza, trzymałam się kurczowo tej od niepłodności i dooopa, więc może zmiany czasem są konieczne? Mam nadzieję, że wyjdzie mi to na dobre.
    Moja przyjaciółka leczyła się 5 lat u znanej na Śląsku Pani Doktor, która prowadzi własną klinikę. Przeszli z mężem 6 inseminacji i nic. Rada P. doktor - in vitro, nie ma innej opcji. Poszli do innego lekarza i od razu zaskoczył, tylko niestety ciąża się nie utrzymała, obumarła w 6 tyg, a le mimo wszystko jakiś progres jest.

Rozpoczęliśmy już 4 rok starań... Nadal czekamy na nasz mały Cud!
    Laparoskopia 31.08.16 - usunięta przegroda macicy 2cm i ogniska endometriozy I stopnia.
    Histeroskopia 6.12.16. - reszta przegrody docięta, macica jest gotowa na przyjęcie lokatora.
    1 IUI- 10.01.17 - ????? (@ 25.01)
  • midnight Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edycik niezły jasnowidz :) to i ciążę Ci przewidział :D

Kas miałam tsh w ok 6 czy 7 tygodniu, i ft 3 ft4 i te anty. Ft nie pamiętam jakie były ale chyba nie najgorsze, anty ok.

Edycik lubi tę wiadomość

Córcia-2012 <3
    J-6/11tc [*] 13.02.15,
    S -18tc [*] 30.09.15,
    F-16tc. [*] 12.05.16
    K-21tc. [*] 02.02.17
  • Edycik Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To byla pierwsza wizyta zaplacilam 180zl.kazda nastepna 150zl.
    Cinnamonku ja wlasnie tez zawsze spie zwinieta w kłębek i ginekolog powiedzial ze to zdrowe nie jest.
    Aguś będę próbować jego rad ale chcialabym wiedzieć swoją minę jak sluchalam go.dobrze ze coraz cieplej sie robi to spodniczka na tylek i bedzie ok .

AgaL, chmurreczkaa lubią tę wiadomość

• Edycik Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguś mówił nazwe tych bakterii ale zapomniałam oczywiscie.Przez ten czas naprawdę dużo mi tłumaczył.

AgaL lubi tę wiadomość

• AgaL Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edycik wrote:
    Aguś mówił nazwe tych bakterii ale zapomniałam oczywiscie.Przez ten czas naprawdę dużo mi tłumaczył.

A jakieś zalecenia dla M były ?:)

• madzikk Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to jestem ciekawa Edycik w jakim czasie sie uda:) Lekarz jest naprawde dobry, kolezanka sie starala dwa lata i dopiero jak sie do niego dostala to sie udalo, oczywiscie musiala cos podleczyc i sie wesprzec jakimis specyfikami ale sie udalo. Moge ja dopytac o detale.
    Ja tez spie na boku zwinieta, i tule sie do poduszki ktora wkladam tez miedzy nogi, inaczej nie zasne. A moze zapytaj go jaka jest najlepsza pozycja do spania (ponoc w ciazy powinno sie spac na lewym boku).
    Ja sie wlasnie jakis czas temu zastanawialam nad spodniami, wszystkie moje spodnie sa bardzo opiete, wrecz za male w tej chwili, pozbylam sie wiekszosci bo chodzilam juz z odpietym guzikiem. Musze troszke brzuszka sie pozbyc i oczywiscie nowe spodenki zakupic. Oj zwiazek mi nie sluzy:)

Acard rozrzedza krew, wiec lepiej przeplywa do macicy i tym samym do plodu, wiadomo ze krew krazy w ludzkim organizmie, wplywa niedotleniona do jednej komory i z drugiej wyplywa dotleniona zeby przedostac sie tetnicami do wszysrkich zakatkow i wraca niedotleniona zylami do serca i tak caly czas. Wiec jezeli nie ma dobrego przeplywu robia sie skrzepy i wtedy dzieciaczek moze byc niedotleniony i umiera. Ale teraz tak sie zastanawiam co jezeli ktos ma za wysoki cholesterol bo przeciez zatyka zyly, hmmmm, musze przestac myslec.

16udgox1i4rww54k.png
    31cs
    IUI 23.3.2017
    IUI 27.2.2017
    HSG 26.10.2015
  • midnight Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzik w ciąży tak na lewym boku, chociaz ja w pierwszej -jak zawsze śpię na lewym, tak budziłam się w nocy a to na prawym boku a to na wznak :P teraz śpię na zmianę żeby mnie plecy nie bolały...podobno bardziej na lewym, ale ogólnie chodzi o to żeby na wznak nie leżeć bo wtedy coś tam się zatyka i ponoć nawet przytomność można stracić..

Córcia-2012 <3
    J-6/11tc [*] 13.02.15,
    S -18tc [*] 30.09.15,
    F-16tc. [*] 12.05.16
    K-21tc. [*] 02.02.17
  • midnight Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobranoc wszystkim lecę już , jestem padnięta po dzisiejszych atrakcjach :)

Córcia-2012 <3
    J-6/11tc [*] 13.02.15,
    S -18tc [*] 30.09.15,
    F-16tc. [*] 12.05.16
    K-21tc. [*] 02.02.17
‹‹ 1515 1516 1517 1518 1519 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ