Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Hej hej widzę brzuszków przybywa
super
Chmurko, Ruby, Kas ja drugą ciążę jadę na acardzie zaczęłam od 2 kresek go łykać, z synkiem odstawiłam dzień przed cc.
Moja ginka mówi, że pomaga w ukrwieniu, przeplywach itp. Biorą go pacjentki, które są po poronieniach, a nie mają podstaw do clexanu.
Nie wiem, jak to będzie teraz bo moje przodujace łożysko, które grozi krwotokami i krwotokiem przy cc trochę komplikuje, bo acard może to nasilić. Ale mam nie odstawiać, bo nie można.
Kas w ulotce jest, ze acardu nie można brać w III trym, ale z ginekologicznego punktu widzenia, nie odstawia się go do porodu, gdyż grozi powikłaniami i obumarciem dziecka. Organizm niestety przyzwyczaja się do "wspomagacza". U mnie mimo acardu zatrzymały się przepływy w 36tc, nie wiem co by było bez.
Ściskam Was kochane i kibicuję mocno.Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca 2016, 19:56
-
Majjusia na razie mam zapomnieć o CLO,jego zdaniem nic złego w środku się nie dzieje i branie CLO nie ma sensu, mam tylko przechyloną macicę, póki co pilnować się z ciuchami i wietrzeniem, nie zakładać nogi na nogę bo to ponoć niezdrowe.Unikać mydeł i płynów do higieny intymnej,podmywać się wodą jak najwięcej.Oczywiście dużo ruchu i racjonalne żywienie.Na koniec wizyty powiedział że zajdziemy w ciążę i powodzenia.
Pod sam koniec wizyty spojrzał na wyniki i powiedział tylko że w kwietniu tarczycę powtórzyć i prolaktynę.AgaL, madzikk lubią tę wiadomość
-
Ruby wrote:A to że niby jeszcze jasnowidz jakiś jest? no Edycik nie masz wyjścia ty się musisz go słuchać
ciekawa sprawa z tym spaniem...
Ruby ja po 5 minutach wizyty powiedziałam sobie w myślach...k....a jasnowidz.Sama nie wierzyłam jak go słuchałam.
Poza tym bardzo sympatyczny doktor.majju, chmurreczkaa, madzikk, Bratek lubią tę wiadomość
-
Edycik ale oryginał z doktora:) ale w sumie zalecenia nieinwazyjne wiec nie zaszkodzi
Ty w spódniczkach i sukienkach lubisz chodzić, więc do dzieła
a mówił jakie to bakterie u Ciebie dwie widzi?? to właśnie to masz doleczyć?
Edycik lubi tę wiadomość
Kiedy nie wszystko idzie po Twojej myśli, po prostu czekaj...i miej wiarę
-
Opinie na necie lekarz ma zacne, więc słuchaj go Edycik jakkolwiek dziwacznie nie brzmiałyby jego zalecenia
Też jestem ciekawa ile kosztowała Cię wizyta, no i kiedy masz iść znowu?Edycik lubi tę wiadomość
Rozpoczęliśmy już 4 rok starań... Nadal czekamy na nasz mały Cud!
Laparoskopia 31.08.16 - usunięta przegroda macicy 2cm i ogniska endometriozy I stopnia.
Histeroskopia 6.12.16. - reszta przegrody docięta, macica jest gotowa na przyjęcie lokatora.
1 IUI- 10.01.17 - ????? (@ 25.01)
-
Majjuu racja...u mnie to samo, jeden już prawie o in vitro mówił, a teraz mam zwykłe monitoringi. Jak tu nie zwariować?
Ty Maju cały czas u jednego lekarza??Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca 2016, 20:12
Kiedy nie wszystko idzie po Twojej myśli, po prostu czekaj...i miej wiarę
-
Edycik no w szoku jestem
ale informacje sensowne... Tzn te z infekcjami. Ja chodzę często bez majtek
szczególnie na noc. Ale też śpię na boku zwinięta w kłębek... Spróbuję tak się nie zwijać bo faktycznie to nie może być dobre, szczególnie że w pracy siedzę po 10 godzin dziennie... Dzięki za informacje
co do leków to też jestem ciekawa co tam dostałaś
Edycik lubi tę wiadomość
-
Majju na moim przykładzie jest to samo. Co lekarz to inne opinie. Mam nadzieję, że teraz mam konkretnego lekarza, trzymałam się kurczowo tej od niepłodności i dooopa, więc może zmiany czasem są konieczne? Mam nadzieję, że wyjdzie mi to na dobre.
Moja przyjaciółka leczyła się 5 lat u znanej na Śląsku Pani Doktor, która prowadzi własną klinikę. Przeszli z mężem 6 inseminacji i nic. Rada P. doktor - in vitro, nie ma innej opcji. Poszli do innego lekarza i od razu zaskoczył, tylko niestety ciąża się nie utrzymała, obumarła w 6 tyg, a le mimo wszystko jakiś progres jest.Rozpoczęliśmy już 4 rok starań... Nadal czekamy na nasz mały Cud!
Laparoskopia 31.08.16 - usunięta przegroda macicy 2cm i ogniska endometriozy I stopnia.
Histeroskopia 6.12.16. - reszta przegrody docięta, macica jest gotowa na przyjęcie lokatora.
1 IUI- 10.01.17 - ????? (@ 25.01)
-
Edycik niezły jasnowidz
to i ciążę Ci przewidział
Kas miałam tsh w ok 6 czy 7 tygodniu, i ft 3 ft4 i te anty. Ft nie pamiętam jakie były ale chyba nie najgorsze, anty ok.Edycik lubi tę wiadomość
Córcia-2012
J-6/11tc [*] 13.02.15,
S -18tc [*] 30.09.15,
F-16tc. [*] 12.05.16
K-21tc. [*] 02.02.17
-
To byla pierwsza wizyta zaplacilam 180zl.kazda nastepna 150zl.
Cinnamonku ja wlasnie tez zawsze spie zwinieta w kłębek i ginekolog powiedzial ze to zdrowe nie jest.
Aguś będę próbować jego rad ale chcialabym wiedzieć swoją minę jak sluchalam go.dobrze ze coraz cieplej sie robi to spodniczka na tylek i bedzie ok .AgaL, chmurreczkaa lubią tę wiadomość
-
No to jestem ciekawa Edycik w jakim czasie sie uda:) Lekarz jest naprawde dobry, kolezanka sie starala dwa lata i dopiero jak sie do niego dostala to sie udalo, oczywiscie musiala cos podleczyc i sie wesprzec jakimis specyfikami ale sie udalo. Moge ja dopytac o detale.
Ja tez spie na boku zwinieta, i tule sie do poduszki ktora wkladam tez miedzy nogi, inaczej nie zasne. A moze zapytaj go jaka jest najlepsza pozycja do spania (ponoc w ciazy powinno sie spac na lewym boku).
Ja sie wlasnie jakis czas temu zastanawialam nad spodniami, wszystkie moje spodnie sa bardzo opiete, wrecz za male w tej chwili, pozbylam sie wiekszosci bo chodzilam juz z odpietym guzikiem. Musze troszke brzuszka sie pozbyc i oczywiscie nowe spodenki zakupic. Oj zwiazek mi nie sluzy:)
Acard rozrzedza krew, wiec lepiej przeplywa do macicy i tym samym do plodu, wiadomo ze krew krazy w ludzkim organizmie, wplywa niedotleniona do jednej komory i z drugiej wyplywa dotleniona zeby przedostac sie tetnicami do wszysrkich zakatkow i wraca niedotleniona zylami do serca i tak caly czas. Wiec jezeli nie ma dobrego przeplywu robia sie skrzepy i wtedy dzieciaczek moze byc niedotleniony i umiera. Ale teraz tak sie zastanawiam co jezeli ktos ma za wysoki cholesterol bo przeciez zatyka zyly, hmmmm, musze przestac myslec.
31cs
IUI 23.3.2017
IUI 27.2.2017
HSG 26.10.2015 -
Madzik w ciąży tak na lewym boku, chociaz ja w pierwszej -jak zawsze śpię na lewym, tak budziłam się w nocy a to na prawym boku a to na wznak
teraz śpię na zmianę żeby mnie plecy nie bolały...podobno bardziej na lewym, ale ogólnie chodzi o to żeby na wznak nie leżeć bo wtedy coś tam się zatyka i ponoć nawet przytomność można stracić..
Córcia-2012
J-6/11tc [*] 13.02.15,
S -18tc [*] 30.09.15,
F-16tc. [*] 12.05.16
K-21tc. [*] 02.02.17