Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
Odpowiedz

Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 marca 2016, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to że niby jeszcze jasnowidz jakiś jest? no Edycik nie masz wyjścia ty się musisz go słuchać ;) ciekawa sprawa z tym spaniem...

Edycik lubi tę wiadomość

• agatia Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej widzę brzuszków przybywa :) super :)
    Chmurko, Ruby, Kas ja drugą ciążę jadę na acardzie zaczęłam od 2 kresek go łykać, z synkiem odstawiłam dzień przed cc.
    Moja ginka mówi, że pomaga w ukrwieniu, przeplywach itp. Biorą go pacjentki, które są po poronieniach, a nie mają podstaw do clexanu.
    Nie wiem, jak to będzie teraz bo moje przodujace łożysko, które grozi krwotokami i krwotokiem przy cc trochę komplikuje, bo acard może to nasilić. Ale mam nie odstawiać, bo nie można.
    Kas w ulotce jest, ze acardu nie można brać w III trym, ale z ginekologicznego punktu widzenia, nie odstawia się go do porodu, gdyż grozi powikłaniami i obumarciem dziecka. Organizm niestety przyzwyczaja się do "wspomagacza". U mnie mimo acardu zatrzymały się przepływy w 36tc, nie wiem co by było bez.

Ściskam Was kochane i kibicuję mocno.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca 2016, 19:56

• Edycik Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majjusia na razie mam zapomnieć o CLO,jego zdaniem nic złego w środku się nie dzieje i branie CLO nie ma sensu, mam tylko przechyloną macicę, póki co pilnować się z ciuchami i wietrzeniem, nie zakładać nogi na nogę bo to ponoć niezdrowe.Unikać mydeł i płynów do higieny intymnej,podmywać się wodą jak najwięcej.Oczywiście dużo ruchu i racjonalne żywienie.Na koniec wizyty powiedział że zajdziemy w ciążę i powodzenia.

Pod sam koniec wizyty spojrzał na wyniki i powiedział tylko że w kwietniu tarczycę powtórzyć i prolaktynę.

AgaL, madzikk lubią tę wiadomość

ac328aa0b4365d167f634a4672b15680.png
  • Edycik Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby wrote:
    A to że niby jeszcze jasnowidz jakiś jest? no Edycik nie masz wyjścia ty się musisz go słuchać ;) ciekawa sprawa z tym spaniem...

Ruby ja po 5 minutach wizyty powiedziałam sobie w myślach...k....a jasnowidz.Sama nie wierzyłam jak go słuchałam.
    Poza tym bardzo sympatyczny doktor.

majju, chmurreczkaa, madzikk, Bratek lubią tę wiadomość

• AgaL Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edycik ale oryginał z doktora:) ale w sumie zalecenia nieinwazyjne wiec nie zaszkodzi ;) Ty w spódniczkach i sukienkach lubisz chodzić, więc do dzieła :)
    a mówił jakie to bakterie u Ciebie dwie widzi?? to właśnie to masz doleczyć?

Edycik lubi tę wiadomość

<3 Kiedy nie wszystko idzie po Twojej myśli, po prostu czekaj...i miej wiarę <3
  • AgaL Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A droga wizyta?? :)

• AgaL Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edycik ja też 5 kwietnia idę, na monitoring :)

Edycik lubi tę wiadomość

• chmurreczkaa Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Opinie na necie lekarz ma zacne, więc słuchaj go Edycik jakkolwiek dziwacznie nie brzmiałyby jego zalecenia :)

Też jestem ciekawa ile kosztowała Cię wizyta, no i kiedy masz iść znowu?

Edycik lubi tę wiadomość

Rozpoczęliśmy już 4 rok starań... Nadal czekamy na nasz mały Cud!
    Laparoskopia 31.08.16 - usunięta przegroda macicy 2cm i ogniska endometriozy I stopnia.
    Histeroskopia 6.12.16. - reszta przegrody docięta, macica jest gotowa na przyjęcie lokatora.
    1 IUI- 10.01.17 - ????? (@ 25.01)
  • majju Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale zobaczcie jakie są różnice między lekarzem a lekarzem. Ostro ;)

Edycik lubi tę wiadomość

qdkkqps67blqh0e0.png
  • AgaL Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majjuu racja...u mnie to samo, jeden już prawie o in vitro mówił, a teraz mam zwykłe monitoringi. Jak tu nie zwariować? :P
    Ty Maju cały czas u jednego lekarza??

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca 2016, 20:12

• cinnamon cookie Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edycik no w szoku jestem ;) ale informacje sensowne... Tzn te z infekcjami. Ja chodzę często bez majtek ;) ;) ;) szczególnie na noc. Ale też śpię na boku zwinięta w kłębek... Spróbuję tak się nie zwijać bo faktycznie to nie może być dobre, szczególnie że w pracy siedzę po 10 godzin dziennie... Dzięki za informacje :) co do leków to też jestem ciekawa co tam dostałaś :)

Edycik lubi tę wiadomość

11 cykl - <3 :)
    f2wl20mmrxkgechr.png
  • majju Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie ja cały czas u jednej ginki. Trzymam się jej mocno ale druga opinia by się przydała zwłaszcza, że ona jest specjalistą od niepłodności a może lepiej jakby ktoś 'neutralny' na mnie spojrzał :)

qdkkqps67blqh0e0.png
  • chmurreczkaa Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majju na moim przykładzie jest to samo. Co lekarz to inne opinie. Mam nadzieję, że teraz mam konkretnego lekarza, trzymałam się kurczowo tej od niepłodności i dooopa, więc może zmiany czasem są konieczne? Mam nadzieję, że wyjdzie mi to na dobre.
    Moja przyjaciółka leczyła się 5 lat u znanej na Śląsku Pani Doktor, która prowadzi własną klinikę. Przeszli z mężem 6 inseminacji i nic. Rada P. doktor - in vitro, nie ma innej opcji. Poszli do innego lekarza i od razu zaskoczył, tylko niestety ciąża się nie utrzymała, obumarła w 6 tyg, a le mimo wszystko jakiś progres jest.

Rozpoczęliśmy już 4 rok starań... Nadal czekamy na nasz mały Cud!
    Laparoskopia 31.08.16 - usunięta przegroda macicy 2cm i ogniska endometriozy I stopnia.
    Histeroskopia 6.12.16. - reszta przegrody docięta, macica jest gotowa na przyjęcie lokatora.
    1 IUI- 10.01.17 - ????? (@ 25.01)
  • midnight Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edycik niezły jasnowidz :) to i ciążę Ci przewidział :D

Kas miałam tsh w ok 6 czy 7 tygodniu, i ft 3 ft4 i te anty. Ft nie pamiętam jakie były ale chyba nie najgorsze, anty ok.

Edycik lubi tę wiadomość

Córcia-2012 <3
    J-6/11tc [*] 13.02.15,
    S -18tc [*] 30.09.15,
    F-16tc. [*] 12.05.16
    K-21tc. [*] 02.02.17
  • Edycik Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To byla pierwsza wizyta zaplacilam 180zl.kazda nastepna 150zl.
    Cinnamonku ja wlasnie tez zawsze spie zwinieta w kłębek i ginekolog powiedzial ze to zdrowe nie jest.
    Aguś będę próbować jego rad ale chcialabym wiedzieć swoją minę jak sluchalam go.dobrze ze coraz cieplej sie robi to spodniczka na tylek i bedzie ok .

AgaL, chmurreczkaa lubią tę wiadomość

• Edycik Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguś mówił nazwe tych bakterii ale zapomniałam oczywiscie.Przez ten czas naprawdę dużo mi tłumaczył.

AgaL lubi tę wiadomość

• AgaL Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edycik wrote:
    Aguś mówił nazwe tych bakterii ale zapomniałam oczywiscie.Przez ten czas naprawdę dużo mi tłumaczył.

A jakieś zalecenia dla M były ?:)

• madzikk Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to jestem ciekawa Edycik w jakim czasie sie uda:) Lekarz jest naprawde dobry, kolezanka sie starala dwa lata i dopiero jak sie do niego dostala to sie udalo, oczywiscie musiala cos podleczyc i sie wesprzec jakimis specyfikami ale sie udalo. Moge ja dopytac o detale.
    Ja tez spie na boku zwinieta, i tule sie do poduszki ktora wkladam tez miedzy nogi, inaczej nie zasne. A moze zapytaj go jaka jest najlepsza pozycja do spania (ponoc w ciazy powinno sie spac na lewym boku).
    Ja sie wlasnie jakis czas temu zastanawialam nad spodniami, wszystkie moje spodnie sa bardzo opiete, wrecz za male w tej chwili, pozbylam sie wiekszosci bo chodzilam juz z odpietym guzikiem. Musze troszke brzuszka sie pozbyc i oczywiscie nowe spodenki zakupic. Oj zwiazek mi nie sluzy:)

Acard rozrzedza krew, wiec lepiej przeplywa do macicy i tym samym do plodu, wiadomo ze krew krazy w ludzkim organizmie, wplywa niedotleniona do jednej komory i z drugiej wyplywa dotleniona zeby przedostac sie tetnicami do wszysrkich zakatkow i wraca niedotleniona zylami do serca i tak caly czas. Wiec jezeli nie ma dobrego przeplywu robia sie skrzepy i wtedy dzieciaczek moze byc niedotleniony i umiera. Ale teraz tak sie zastanawiam co jezeli ktos ma za wysoki cholesterol bo przeciez zatyka zyly, hmmmm, musze przestac myslec.

16udgox1i4rww54k.png
    31cs
    IUI 23.3.2017
    IUI 27.2.2017
    HSG 26.10.2015
  • midnight Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzik w ciąży tak na lewym boku, chociaz ja w pierwszej -jak zawsze śpię na lewym, tak budziłam się w nocy a to na prawym boku a to na wznak :P teraz śpię na zmianę żeby mnie plecy nie bolały...podobno bardziej na lewym, ale ogólnie chodzi o to żeby na wznak nie leżeć bo wtedy coś tam się zatyka i ponoć nawet przytomność można stracić..

Córcia-2012 <3
    J-6/11tc [*] 13.02.15,
    S -18tc [*] 30.09.15,
    F-16tc. [*] 12.05.16
    K-21tc. [*] 02.02.17
  • midnight Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobranoc wszystkim lecę już , jestem padnięta po dzisiejszych atrakcjach :)

Córcia-2012 <3
    J-6/11tc [*] 13.02.15,
    S -18tc [*] 30.09.15,
    F-16tc. [*] 12.05.16
    K-21tc. [*] 02.02.17
‹‹ 1515 1516 1517 1518 1519 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

💔 Jak przetrwać Święta, gdy Twoje ramiona są puste? Poradnik dla par starających się o dziecko

Święta Bożego Narodzenia. Magiczny czas, pełen ciepła, rodzinnych spotkań i... presji. Dla par, które od dawna marzą o dziecku, grudzień potrafi być emocjonalnym rollercoasterem. Wzruszenie miesza się z frustracją, poczuciem niesprawiedliwości i bólem, a każda reklama czy uśmiechnięte dziecko przy stole tylko uwypukla to, czego w ciągu roku udaje się jakoś nie dostrzegać.

CZYTAJ WIĘCEJ