X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
Odpowiedz

Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać

Oceń ten wątek:
  • majju Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chmureczko podobno poprawia ukrwienie macicy przez co ułatwia implantacje ;)

Ruby, Edycik lubią tę wiadomość

qdkkqps67blqh0e0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 marca 2016, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chmurreczkaa wrote:
    To jak już ktoś tu jest, to może przy okazji jakaś mądra głowa wytłumaczy mi w czym ma pomagać Acard? To lek nasercowy zdaje się, nie potrafię skumać jak się ma do naszych staranek?
    ja też jadę na acardzie i też mnie to zastanawiało, ale pomaga w dobrym ukrwieniu co podobno wspomaga zagnieżdżenie, ktoś tutaj nawet napisał , że jakiś gin powiedział, że nie było by połowy ciąż bez acardu..ale ile w tym prawdy to nie wiem ;)

• chmurreczkaa Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aha :)

Czyli jak cionsza nie okaże się ciążą to dopiszę do listy wspomagaczy :) Uzbiera się te 13 jak nic:)
    A jakie dawki stosujecie i przez jaki czas?

Rozpoczęliśmy już 4 rok starań... Nadal czekamy na nasz mały Cud!
    Laparoskopia 31.08.16 - usunięta przegroda macicy 2cm i ogniska endometriozy I stopnia.
    Histeroskopia 6.12.16. - reszta przegrody docięta, macica jest gotowa na przyjęcie lokatora.
    1 IUI- 10.01.17 - ????? (@ 25.01)
  • kas50 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    midnight wrote:
    Madka jak ochota jest to tym bardziej nie rozdrabniaj sie tylko działaj !

U nas właśnie leje deszcz i swieci słońce :)

Kas dziękuję :) to trzymam kciuki zeby się unormowało! i przestań tak stresować :) bo mam wrażeniie że bardziej niz ja się stresujesz ciążą :) kiedy idzies zna wizytę ? na jakieś usg bo ni epamiętam?

Mama Tuśka gratuluje córeczki i udanej wizyty :)
    Na usg byłam 23marca, pecherzyk ciazowy 21mm,crl 4mm. Nastepna wizytę mam 6kwietnia. Przejmuje się trochę wynikami tarczycy,bo tsh mam 3,21 :( ale dawka zostala zwiekszona,mam nadzieję że coś spadnie,ft4 70%.

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

• never give up Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chmurreczkaa służę pomocą:
    niektóre kobiety podczas starań biorą Acard (od 16dc do @) z powodu zakrzepicy- głównego winowajcy poronień- ale w ciąży przechodzi się na zastrzyki np. clexane
    na lepsze ukrwienie macicy i na uspokojenie przeciwciał, pomaga przy zagnieżdżeniu etc. Na każdą z nas działa inaczej.

relghdgenv7rm5nv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 marca 2016, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chmureczka ja brałam od owulacji do @, teraz biorę ciągle bo podobno nie wolno odkładać po dwóch kreskach :)

• kas50 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez piewszy raz w tym cyklu bralam Acard. Teraz mam brać do końca IItrymestru bo w III nie można.

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

• Edycik Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem,jestem kobity jak weszła do gabinetu o 16 wyszłam 17.20.
    Nie wiem od czego zacząć bo takiej wiedzy nabyłam,że połowa rzeczy pewnie mi umknie ale po kolei.
    Na moje wyniki nawet nie patrzył,od razu USG i wykłada mi co i jak,jak wielki wpływ na moją macicę i jajniki ma to w jakiej pozycji śpię itp,nawet nie wiem czy tu wszystko powinnam opisać.
    Czytał ze mnie doktorek jak z otwartej księgi,mam jakieś dawne nie wyleczone bakterie na których też się skupił.Po CLO nic się nawet nie rusza, a kolejna wizyta 5 kwietnia.
    No i dostałam jakieś globulki dostępne ,czopki i maść dowcpiną dostępne tylko u nich w klinice.Nie podam Wam nazwy bo nie znam,no namey wszystko.
    Pacjentek cała masa,ciężarne i nie zachwycone lekarzem.
    Ja od dziś przez 6 dni mam brać specyfiki zakupione u nich.

Zalecenia doktorka:
    - jak najwięcej latać po domu bez majtek i wietrzyć małą
    -myć się tylko wodą
    -nie używać wkładek higienicznych
    -unikać rajstop i spodni, najlepiej pończochy

Wiem brzmi to dziwnie, ale spróbuję co mi szkodzi...Kupiłam te specyfiki za wszystko na 6 dni zapłaciłam 45zł i zaczynam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca 2016, 19:20

kas50, Ruby, chmurreczkaa, majju, AgaL, cinnamon cookie, MamaTuśka, madzikk, Bratek lubią tę wiadomość

ac328aa0b4365d167f634a4672b15680.png
  • midnight Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kas no tak...o usg zapomniałam :) wybacz :) a tsh rzeczywiście spore..ja miałam ostatnio 3,6...

A acard albo coś w tym stylu tez mam brać.właśnie z powodu poronień

Córcia-2012 <3
    J-6/11tc [*] 13.02.15,
    S -18tc [*] 30.09.15,
    F-16tc. [*] 12.05.16
    K-21tc. [*] 02.02.17
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 marca 2016, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edycikto są typowe zalecenia dla łapiących często infekcje, też o tym czytałam. Może faktycznie coś tam znalazł co cię blokuje bo wiadomo każda niewyleczona infekcja nawet taka której możesz nie odczuwać może blokować. Specyfiki nie drogie, ale szalenie ciekawa jestem co to jest? tu mnie zaskoczyłaś:) no nic warto spróbować, czemu by nie :)

Edycik, Bratek lubią tę wiadomość

• kas50 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    midnight wrote:
    Kas no tak...o usg zapomniałam :) wybacz :) a tsh rzeczywiście spore..ja miałam ostatnio 3,6...

A acard albo coś w tym stylu tez mam brać.właśnie z powodu poronień
    I zwiekszalas dawkę? Od jakiego tsh zavzynalas na początku ciąży? Moja endo patrzy glownie na ft4,bo z tego czerpie płód.

Edycik to do dziela! :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca 2016, 19:27

Edycik lubi tę wiadomość

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

• midnight Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edycik no dziwny ten doktor :) też ciekawią mnie te ich specyfiki :) no oby pomogło, no to teraz na pewno będą dzieci jak tak będziesz po domu bez majtek ciągle latać ;)

Ruby, chmurreczkaa, Edycik, madzikk lubią tę wiadomość

Córcia-2012 <3
    J-6/11tc [*] 13.02.15,
    S -18tc [*] 30.09.15,
    F-16tc. [*] 12.05.16
    K-21tc. [*] 02.02.17
  • midnight Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kas50 wrote:
    I zwiekszalas dawkę? Od jakiego tsh zavzynalas na początku ciąży? Moja endo patrzy glownie na ft4,bo z tego czerpie płód.

Kas ja miałam sprzed ciąży 3,890 czy jakoś tak, brałam przez ok tydzień 25 i po tygodniu było 3,6...teraz biorę 50, i muszę się do endo zapisać...boli mnie że muszę prywatnie...wystarczy że tyle kasy na leki idzie...i wszystko 100%

Córcia-2012 <3
    J-6/11tc [*] 13.02.15,
    S -18tc [*] 30.09.15,
    F-16tc. [*] 12.05.16
    K-21tc. [*] 02.02.17
  • chmurreczkaa Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm... Edycik kurcze, lekarz niespodzianka :)

Edycik lubi tę wiadomość

Laparoskopia 31.08.16 - usunięta przegroda macicy 2cm i ogniska endometriozy I stopnia.
    Histeroskopia 6.12.16. - reszta przegrody docięta, macica jest gotowa na przyjęcie lokatora.
  • kas50 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    midnight wrote:
    Kas ja miałam sprzed ciąży 3,890 czy jakoś tak, brałam przez ok tydzień 25 i po tygodniu było 3,6...teraz biorę 50, i muszę się do endo zapisać...boli mnie że muszę prywatnie...wystarczy że tyle kasy na leki idzie...i wszystko 100%
    Ja też idę prywatnie,100zl wizyta i badania 50zl też prywatnie. Póki co wydalam już 200zl na gina i leki i 100zl na tarczyce:/ ale zapisalam się na 3czerwca do endo na nfz. Od tego wyniku tsh 3,6 nie robilas więcej badań tarczycy? Mi kazała na początku badać co 2tyg.żeby ewentualnie szybko reagować na skoki:/ to tsh 3,6 to w którym tc robilas?

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

• chmurreczkaa Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edycik wrote:
    Zalecenia doktorka:
    - jak najwięcej latać po domu bez majtek i wietrzyć małą
    -myć się tylko wodą
    -nie używać wkładek higienicznych
    -unikać rajstop i spodni, najlepiej pończochy

Najdziwniejsze dla mnie to ostatnie - spodni nie wolno???? Hmm...

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 marca 2016, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chmurreczkaa wrote:
    Najdziwniejsze dla mnie to ostatnie - spodni nie wolno???? Hmm...
    no bo zły przepływ powietrza, a właściwie go nie ma i tak najszybciej w ciasnych majtkach, spodniach się namnażają bakterie...

Bratek lubi tę wiadomość

• chmurreczkaa Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest do dla mnie jasne, ale nie ma lata więc w spódniczce i pończoszkach to jeszcze słabo :) A po domu jasna sprawa, zwykle się wietrze ;)

Edycik lubi tę wiadomość

• majju Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O w mordkę Edycik rzeczywiście ciekawie! Nawet pozycja w jakiej śpisz ma wpływ?! Nieźle. Kurde a nie mówił co dalej z Clo? Będziesz brała w następnym cyklu?

Edycik lubi tę wiadomość

qdkkqps67blqh0e0.png
  • Edycik Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby ma rację Chmureczko, chodzi głównie o przepływ powietrza doktorek mi to tłumaczył na różnych przykładach.Mąż miał dziwną minę jak zaczęłam mu opowiadać, ale jak usłyszałam że mam latać bez majtek po domu zaraz powiedział że już dawno mi o tym mówił :P

Kobity ja sama jestem ciekawa co to za specyfiki: czopki, globulki dowcipne i maść dowcipna, sama nie wiem na co to ma być i w czym pomóc ale zaczęłam brać.

Zdziwło mnie to że jak zaczął USG powiedział :kilka lat temu zmieniła Pani miejsce zamieszkania,odpowiadam tak po ślubie.WW poprzednim domu spała pani na prawej stronie,teraz śpi pani na lewej częściej.Wszystko się zgadzało.Spię zwinięta w kłębek bo lubię a to źle bo jajniki i macica są zgniecione,potem po 8 godzin w pracy znów zgniecione i jak mają poprawnie pracować?

Jak sobie coś jeszcze przypomnę napiszę Wam o tym :)

Dużo ciekawostek było i doktorek mówił, ale posłucham się :) Nic do stracenia nie mam.Jedna pacjentka nawet z warszawy do niego specjalnie jeździ.

chmurreczkaa, AgaL, midnight, madzikk, Bratek lubią tę wiadomość

ac328aa0b4365d167f634a4672b15680.png
‹‹ 1514 1515 1516 1517 1518 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ