Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnychmurreczkaa wrote:To jak już ktoś tu jest, to może przy okazji jakaś mądra głowa wytłumaczy mi w czym ma pomagać Acard? To lek nasercowy zdaje się, nie potrafię skumać jak się ma do naszych staranek?
-
aha
Czyli jak cionsza nie okaże się ciążą to dopiszę do listy wspomagaczyUzbiera się te 13 jak nic:)
A jakie dawki stosujecie i przez jaki czas?
Rozpoczęliśmy już 4 rok starań... Nadal czekamy na nasz mały Cud!
Laparoskopia 31.08.16 - usunięta przegroda macicy 2cm i ogniska endometriozy I stopnia.
Histeroskopia 6.12.16. - reszta przegrody docięta, macica jest gotowa na przyjęcie lokatora.
1 IUI- 10.01.17 - ????? (@ 25.01)
-
midnight wrote:Madka jak ochota jest to tym bardziej nie rozdrabniaj sie tylko działaj !
U nas właśnie leje deszcz i swieci słońce
Kas dziękujęto trzymam kciuki zeby się unormowało! i przestań tak stresować
bo mam wrażeniie że bardziej niz ja się stresujesz ciążą
kiedy idzies zna wizytę ? na jakieś usg bo ni epamiętam?
Mama Tuśka gratuluje córeczki i udanej wizytyale dawka zostala zwiekszona,mam nadzieję że coś spadnie,ft4 70%.
-
chmurreczkaa służę pomocą:
niektóre kobiety podczas starań biorą Acard (od 16dc do @) z powodu zakrzepicy- głównego winowajcy poronień- ale w ciąży przechodzi się na zastrzyki np. clexane
na lepsze ukrwienie macicy i na uspokojenie przeciwciał, pomaga przy zagnieżdżeniu etc. Na każdą z nas działa inaczej. -
nick nieaktualny
-
Jestem,jestem kobity jak weszła do gabinetu o 16 wyszłam 17.20.
Nie wiem od czego zacząć bo takiej wiedzy nabyłam,że połowa rzeczy pewnie mi umknie ale po kolei.
Na moje wyniki nawet nie patrzył,od razu USG i wykłada mi co i jak,jak wielki wpływ na moją macicę i jajniki ma to w jakiej pozycji śpię itp,nawet nie wiem czy tu wszystko powinnam opisać.
Czytał ze mnie doktorek jak z otwartej księgi,mam jakieś dawne nie wyleczone bakterie na których też się skupił.Po CLO nic się nawet nie rusza, a kolejna wizyta 5 kwietnia.
No i dostałam jakieś globulki dostępne ,czopki i maść dowcpiną dostępne tylko u nich w klinice.Nie podam Wam nazwy bo nie znam,no namey wszystko.
Pacjentek cała masa,ciężarne i nie zachwycone lekarzem.
Ja od dziś przez 6 dni mam brać specyfiki zakupione u nich.
Zalecenia doktorka:
- jak najwięcej latać po domu bez majtek i wietrzyć małą
-myć się tylko wodą
-nie używać wkładek higienicznych
-unikać rajstop i spodni, najlepiej pończochy
Wiem brzmi to dziwnie, ale spróbuję co mi szkodzi...Kupiłam te specyfiki za wszystko na 6 dni zapłaciłam 45zł i zaczynamWiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca 2016, 19:20
kas50, Ruby, chmurreczkaa, majju, AgaL, cinnamon cookie, MamaTuśka, madzikk, Bratek lubią tę wiadomość
-
Kas no tak...o usg zapomniałam
wybacz
a tsh rzeczywiście spore..ja miałam ostatnio 3,6...
A acard albo coś w tym stylu tez mam brać.właśnie z powodu poronieńCórcia-2012
J-6/11tc [*] 13.02.15,
S -18tc [*] 30.09.15,
F-16tc. [*] 12.05.16
K-21tc. [*] 02.02.17
-
nick nieaktualnyEdycikto są typowe zalecenia dla łapiących często infekcje, też o tym czytałam. Może faktycznie coś tam znalazł co cię blokuje bo wiadomo każda niewyleczona infekcja nawet taka której możesz nie odczuwać może blokować. Specyfiki nie drogie, ale szalenie ciekawa jestem co to jest? tu mnie zaskoczyłaś
no nic warto spróbować, czemu by nie
Edycik, Bratek lubią tę wiadomość
-
midnight wrote:Kas no tak...o usg zapomniałam
wybacz
a tsh rzeczywiście spore..ja miałam ostatnio 3,6...
A acard albo coś w tym stylu tez mam brać.właśnie z powodu poronień
Edycik to do dziela!Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca 2016, 19:27
Edycik lubi tę wiadomość
-
Edycik no dziwny ten doktor
też ciekawią mnie te ich specyfiki
no oby pomogło, no to teraz na pewno będą dzieci jak tak będziesz po domu bez majtek ciągle latać
Ruby, chmurreczkaa, Edycik, madzikk lubią tę wiadomość
Córcia-2012
J-6/11tc [*] 13.02.15,
S -18tc [*] 30.09.15,
F-16tc. [*] 12.05.16
K-21tc. [*] 02.02.17
-
kas50 wrote:I zwiekszalas dawkę? Od jakiego tsh zavzynalas na początku ciąży? Moja endo patrzy glownie na ft4,bo z tego czerpie płód.
Kas ja miałam sprzed ciąży 3,890 czy jakoś tak, brałam przez ok tydzień 25 i po tygodniu było 3,6...teraz biorę 50, i muszę się do endo zapisać...boli mnie że muszę prywatnie...wystarczy że tyle kasy na leki idzie...i wszystko 100%Córcia-2012
J-6/11tc [*] 13.02.15,
S -18tc [*] 30.09.15,
F-16tc. [*] 12.05.16
K-21tc. [*] 02.02.17
-
Hmm... Edycik kurcze, lekarz niespodzianka
Edycik lubi tę wiadomość
Laparoskopia 31.08.16 - usunięta przegroda macicy 2cm i ogniska endometriozy I stopnia.
Histeroskopia 6.12.16. - reszta przegrody docięta, macica jest gotowa na przyjęcie lokatora.
-
midnight wrote:Kas ja miałam sprzed ciąży 3,890 czy jakoś tak, brałam przez ok tydzień 25 i po tygodniu było 3,6...teraz biorę 50, i muszę się do endo zapisać...boli mnie że muszę prywatnie...wystarczy że tyle kasy na leki idzie...i wszystko 100%
-
Edycik wrote:Zalecenia doktorka:
- jak najwięcej latać po domu bez majtek i wietrzyć małą
-myć się tylko wodą
-nie używać wkładek higienicznych
-unikać rajstop i spodni, najlepiej pończochy
Najdziwniejsze dla mnie to ostatnie - spodni nie wolno???? Hmm...Rozpoczęliśmy już 4 rok starań... Nadal czekamy na nasz mały Cud!
-
nick nieaktualny
-
Jest do dla mnie jasne, ale nie ma lata więc w spódniczce i pończoszkach to jeszcze słabo
A po domu jasna sprawa, zwykle się wietrze
Edycik lubi tę wiadomość
-
Ruby ma rację Chmureczko, chodzi głównie o przepływ powietrza doktorek mi to tłumaczył na różnych przykładach.Mąż miał dziwną minę jak zaczęłam mu opowiadać, ale jak usłyszałam że mam latać bez majtek po domu zaraz powiedział że już dawno mi o tym mówił
Kobity ja sama jestem ciekawa co to za specyfiki: czopki, globulki dowcipne i maść dowcipna, sama nie wiem na co to ma być i w czym pomóc ale zaczęłam brać.
Zdziwło mnie to że jak zaczął USG powiedział :kilka lat temu zmieniła Pani miejsce zamieszkania,odpowiadam tak po ślubie.WW poprzednim domu spała pani na prawej stronie,teraz śpi pani na lewej częściej.Wszystko się zgadzało.Spię zwinięta w kłębek bo lubię a to źle bo jajniki i macica są zgniecione,potem po 8 godzin w pracy znów zgniecione i jak mają poprawnie pracować?
Jak sobie coś jeszcze przypomnę napiszę Wam o tym
Dużo ciekawostek było i doktorek mówił, ale posłucham sięNic do stracenia nie mam.Jedna pacjentka nawet z warszawy do niego specjalnie jeździ.
chmurreczkaa, AgaL, midnight, madzikk, Bratek lubią tę wiadomość