X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
Odpowiedz

Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać

Oceń ten wątek:
  • madka Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 06:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny :)

Miłego dnia Wam życzę :)

My wczoraj poszaleliśmy :) Potem obgadaliśmy sprawę kupna autka i dziś jedziemy je sprawdzić u mechanika. Jak nie dziecko to autko :D

Edycik niezły ten doktorek :) To teraz trzymam kciuki za efekty :) A tak przy okazji ja śpię na brzuchu, to też pewnie źle :D

Edycik, AgaL, chmurreczkaa lubią tę wiadomość

29 l. - podejście nr 11. Ciekawe czy przyniesie szczęście...
    "Nadzieja cichut­ko przy­siadła w kącie, gdy spoj­rzała w oczy rzeczywistości..." 

• Edycik Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 06:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzien dobry

ja dziś wstałam to nie wiedziałam za które leki sie brać, kwas foliowy witaminę D i B6 mam brac dalej
    do tego specyfiki od doktorka
    M. się smieje że jak starsza pani garść leków

Otóż M.nie dostał żadnych zaleceń.
    O to spanie w prawidłowej pozycji pytałam najlepiej spac na plecach wyprostowane nogi mieć.Ja tej nocy się pilnowałam bo zawsze z boku na bok się przekręcam i nogi zawijam pod siebie, a tu się okazuje że ściskam wtedy jajniki i macicę, potem 8 godzin w pracy siedzę tez ściskam więc 2/3 dobry wszystko jest ściśnięte.

Madzikk no własnie lekarz naprawdę dobry, więc próbuję, a koleżankę o detale możesz dopytać :)

Madka to udanego zakupu życzę.

Ja to chyba od nadmiaru wczoraszej wiedzy oszaleję :P już pomijam,że mam stosować czopki distreptaza które wpływają regeneracyjnie na błonę śluzową macicy.

Uff dobra biore się do pracy - miłego dnia kobitki.

AgaL, madzikk lubią tę wiadomość

ac328aa0b4365d167f634a4672b15680.png
  • madka Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 06:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edytka dobra wiedza nie jest zła :D

Edycik lubi tę wiadomość

"Nadzieja cichut­ko przy­siadła w kącie, gdy spoj­rzała w oczy rzeczywistości..." 

• Edycik Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 06:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz Madka samo podejście doktora mnie zdziwiło, bo się dziwił,że jeszcze nie zaszłam.
    Sprawdziłam ta wizyta 5 kwietnia to będzie akurat mój 15 dc więc super,biorę leki i zobaczymy co dalej.

majju, chmurreczkaa lubią tę wiadomość

• madka Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edytka życzę Ci, żeby się udało. Musi! :) Trzeba wierzyć w doktorka :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 marca 2016, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka,

A ja poleciałam upuścić trochę krwi...co prawda do innego labu więc nie wiem jak będzie z porównaniem wyników z poprzednimi ale zobaczymy. Znowu dzisiaj ten dreszczyk emocji czuję , ten stres po badaniu.

Edycik ja też się przewracałam z boku na bok i myślałam w jakiej pozycji się ułożyć żeby było dobrze;) normalnie śpię na boku i między nogami kołdra musi być :P

Idę na śniadanko i kawkę :)

Edycik, MamaTuśka, madzikk, majju, Imię_Róży lubią tę wiadomość

• MamaTuśka Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)

Edycik, niezły czarodziej ten Twój doktor, ale bardzo mi się podoba, że zaczyna od rzeczy niby oczywistych i naturalnych, a często pomijanych. Zapominamy dzisiaj o podstawach, bo mamy od razu gotowe rozwiązania, suplementy, leki, zabiegi i to oczywiście bardziej się zlecającym opłaca, niż zapytać: Jak pani sypia?
    Jednym z pytań przy ocenianiu ryzyka wad przy badaniach prenatalnych było: Czy cykl był stymulowany. Już Wam pisałam, że moja lekarka nie zapisuje w zasadzie niczego do 8 tc. Oczywiście nie mówię o czysto medycznych wskazaniach, bo takich nie wolno zlekceważyć. Mówię o działaniu trochę "dla świętego spokoju" i na zapas. Natura czasem musi sama rozstrzygnąć. Można tu dyskutować, ale na naprawdę zgadzam się z tymi, którzy twierdzą, że te wszystkie poronienia samoistne na samym początku, pomimo że to nic przyjemnego, to naprawdę dobrze, że są. W dużej mierze jest to selekcja naturalna a taka porażka wcale nie oznacza, że kobieta za chwilę będzie w zdrowej i szczęśliwej ciąży. Jeszcze raz podkreślam, nie piszę o kobietach, które mają poważne problemy, piszę o tych, jak ja, niecierpliwych, którym ciężko jest czekając wierzyć w sukces ;).
    Dlatego Twój doktor na pewno wie, co mówi i życzę, żeby Wam się przy nim udało.
    Przeczytałam właśnie artykuł:
    http://foch.pl/foch/1,132906,19771020,piszecie-o-matkach-i-tych-ktore-matkami-nie-chca-byc-a-sa.html#MT
    Jestem pod wrażeniem siły i determinacji. Jednocześnie pomimo krytyki tej dziewczyny w komentarzach, jestem całym sercem za nią i podzielam poglądy. Kobiety, które duuuużo i na głos opowiadają, jak to nie chcą mieć dzieci i w ogóle, bla, bla, bla trochę kojarzą mi się z próbą założenia hełmu na drugą stronę. Czas pokaże, w sumie wiadomo, co... Matki zdeterminowane w końcu będą miały dziecko, jeśli się nie poddadzą, nawet jeśli będzie to dzieciątko z in vitro, czy z adopcji, ale zawsze na końcu tego pragnienie ktoś jednak czeka. A walczyć o to, żeby tam nikogo nie było... no nie wiem...
    A! Ruby, tak, tak, u nas 2:1 będzie ;), z przewagą dziewczyn.
    Dziewczynki, proszę o ściągę, która i kiedy testuje, bo muszę kciuki szykować w stosownych terminach ;)
    Imię, jak dziś kreska ;)?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2016, 09:07

Edycik, madzikk, chmurreczkaa lubią tę wiadomość

• majju Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Piękne!
    Edycik, ja mocno wierzę w Twojego lekarza i zainspirował też mnie do spania z gołym tyłkiem i do tego żebym się skonsultowała z jakimś innym lekarzem :)

Ruby Ty się nie stresuj kobieto! Nie wolno Ci :) Trzymam kciuki za piękny przyrost :)

Ale odwaliłam, na aliexpres podałam zły kod pocztowy. I wszystkie paczki zostały tak z błędem wysłane... Ciekawe czy dojdą czy wrócą do Chin....
    Kjopa, wiesz coś o tym, poratujesz? :D

qdkkqps67blqh0e0.png
  • AgaL Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miłego dnia Kobietki :)
    ja dziś coś popracuje solidniej, bo zaległości mi się robią :P

<3 Kiedy nie wszystko idzie po Twojej myśli, po prostu czekaj...i miej wiarę <3
  • Edycik Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majjusia jesli kod pocztowy był zły a jest podana prawidłowa nazwa ulicy paczka powinna dojść.
    No w sumie masz rację,może skonsultuj się z innym lekarzem :)

Ruby kciukasy trzymam :)

MamaTuśka no mnie ogólnie nastawił dobrze doktorek, ale sa albo mega dobre opinie o tym że kobiety juz miały IVI,in vitro i nic a u niego zaszły naturalnie po 3 cyklach, albo mega złe że szarlatan itp.Mam cykora nie powiem, ale staram się dostosowac do jego rad i zaleceń.

MamaTuśka, majju lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 marca 2016, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, witam z pracy :)

wczoraj poszaleliśmy w CH, cala trójką obkupiliśmy się na wiosnę ;) mąż mnie namawiał w dziale HM mama zeby sobie coś kupiła, ale mówię, że nie będę zapeszać, a nie wiadomo czy mi się to przyda za miesiąc czy za rok :)

Edyta
    no to trzymam kciuki , najważniejsze,że masz pozytywne nastawienie :)

Madka
    czyli koszulka podziałała ? :D

madka lubi tę wiadomość

• majju Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A no właśnie Edycik zapomniałam, że Ty też się na tym znasz :)
    Te nasze forum to jednak jest skarbnica wiedzy :D

Edycik lubi tę wiadomość

qdkkqps67blqh0e0.png
  • Edycik Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majju ja tylko troszkę, bo PP SA ale nie na urzędzie pocztowym :)

• madzikk Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edycik ja wierze w tego lekarza:) a ty bierzesz acard?

Ruby o ktorej wyniki?

Maju mi sie wydaje ze paczka powinna dojsc, a ten blad w kodzie to byla pierwsza cyferka zla czy ktoras ze srodkowych?

Ja znowu spac nie moglam.
    Byle przetrwac do wieczora. Wczoraj wieczorem wypilam rumianek i dwa razy melisa i nie pomoglo:/

Edycik lubi tę wiadomość

16udgox1i4rww54k.png
    31cs
    IUI 23.3.2017
    IUI 27.2.2017
    HSG 26.10.2015
  • Edycik Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzikk biorę acrad w tym cyklu.Szczerze tez w niego wierzę.

AgaL, madzikk lubią tę wiadomość

• AgaL Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzikk a co tak źle sypiasz?? ja budzę się średnio wyspana, bo ta zmiana czasu ;)

• AgaL Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przypomniałyście mi muszę do apteki się wyrwać po kwas foliowy, wit. B6 i chyba acard, choć nie mówiłam mojej nowej gin, że go biorę.

Edycik lubi tę wiadomość

• AgaL Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja Kobitki wierzę, że u nas tu wszystkich psychika ma ogromne znaczenie....moje znajome, przyjaciółki wszystkie co ostatnio zaciążyły, to takie co mało o tym mówiły, myślały, żyły po prostu...a to się miało stać, bo się starali gdzieś tam po drodze. Też tak chcę. Wiem, że będzie cieżko, bo ja niecierpliwiec straszny jestem....

majju, Edycik, midnight, Ejrene lubią tę wiadomość

• Edycik Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguś no własnie Ty tak jak ja w gorącej wodzie kapana i na już wszystko by chciała.Masz rację musimy żyć i uda się :)

AgaL lubi tę wiadomość

• majju Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzikk pierwsze cyfry się zgadzają, dopiero dalej zamieniłam. Do miasta powinno dojść :) U mnie ze snem to właśnie odwrotnie, mogłabym spać i spać...

Aga no ja właśnie też z tych niecierpliwych i przez to ciężko mi "dać na wstrzymanie" Ale idzie wiosna, pracy dużo, może czymś zajmę głowę chociaż odrobinę :) Też sobie zapodam acard po owu :)
    A właśnie! Coś mnie zaczyna pobolewać lewy jajnik, bardzo bardzo bardzo liczę na owulkę w tym cyklu...

Edycik, AgaL, cinnamon cookie, madzikk lubią tę wiadomość

qdkkqps67blqh0e0.png
‹‹ 1516 1517 1518 1519 1520 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ