Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
-
WIADOMOŚĆ
-
Witam się dziewczynki na szybkiego i uciekam:-))
Ruby gratulacje, piękna betka, no to chłopisko będzie konkret:-))
Dzięki kochane za wiarę ale to na bank te badziewne testy, jakieś unisept po 3,90 zeta z przydrożnej apteki, kreska szara wiec to po prostu przebija nie wybarwiona krecha;-0 nooo ale mam zabawę i trochę dreszczyku:-)) w sobotę zrobię prawdziwy test z rossmanna jak @ nie przyjdzie;-)
...aha no Ruby to nie miała widma czy cienia tylko najprawdziwszą krechę różową tyle że bladą) ja to mam smugę szarą, widoczną tylko przeze mnie:-PP
Ale już szykuję się na nowy cykl, b6, acard zakupione rozważam jeszcze ten żel conceive czy jakoś tak??? używacie kobietki??
Lucc Ty zaraz bęziesz testować
Majju kciuki za wizytę
Mama Tuśka gratuluję córy;-)
Ruby, majju lubią tę wiadomość
10.01.2017 r. połówkowe księżniczki;-) - 472g cudu:*
-
Aguś histeroskopia to coś innego, chyba dotyczy bardziej macicy, endometrium a HSG to tylko drożność jajowodów. I z tego co wiem to do histero się znieczula a do HSG niestety nie
Mam nadzieję, że Wasze kciuki pomogą, wizyta o 15:15.AgaL lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczyny
Mi tempka ładnie poszła do góry i OF wykrył mi owulkę w 16dc, co pokrywa się z moimi przypuszczeniamiW związku z tym dziś mam 3dpo
Jeśli ona oczywiście rzeczywiście była, bo jakoś ciężko mi w to uwierzyć
Cynamonku plastry z borowiną nakleja się ciepłe na wysokości jajników, potem musisz przykryć się kocem i leżeć tak przez 20-30 min. Borowina już wiele lat temu była stosowana w leczeniu niepłodności. Do dziś są sanatoria, które robią takie zabiegi i leczą niepłodność kobiecą: Połczyn Zdrój albo Duszniki Zdrój. Słyszałam masę pozytywnych opinii o tej borowinie, że pomaga rozmiękczyć zrosty na jajowodach i dziewczyny z niedrożnymi po stosowaniu takich okładów przeżywały szok, jak okazywało się, że wszystko jest ok. Zastanawiam się czy nie wypróbować, skoro istnieje podejrzenie, że moje mogą być niedrożne...
Majju, trzymam mocno kciuki :*
Ja mam dziś dietetyka, aż wstyd pokazać listę z tym co jadłam przez ostatnie dnimajju, Edycik lubią tę wiadomość
Rozpoczęliśmy już 4 rok starań... Nadal czekamy na nasz mały Cud!
Laparoskopia 31.08.16 - usunięta przegroda macicy 2cm i ogniska endometriozy I stopnia.
Histeroskopia 6.12.16. - reszta przegrody docięta, macica jest gotowa na przyjęcie lokatora.
1 IUI- 10.01.17 - ????? (@ 25.01)
-
AgaL wrote:Cinnamonek a to kolejną masz taką @? czy pierwszy raz? mówiłaś ginowi?
Kiedy masz kolejną wizytę?AgaL lubi tę wiadomość
-
Chmureczka właśnie czytam, że w tych sanatoriach to używają głównie tamponów borowinowych, ale tego chyba nie można kupić... A o plastrach czytam, że trzeba namoczyć w ciepłej wodzie i wyjąć tą papkę na brzuch a nie naklejać plaster, bo to niby nic nie daje... Hmmmm ciekawa jestem czy coś pomaga, w sumie niedrogie są więc można spróbować?
-
nick nieaktualnyHej
Majju trzymam kciuki żeby porosły pęcherze jak balonytyle kciuków to nie mają prawa nie urosnąć
Aguś Ja to miałam mieć z powodu polipa - ale wybrałam tę biopsję. Chodzi o taki przegląd czy tam coś nie siedzi głęboko, na tym się widzi więcej niż USG i pobiera się ewentualnie materiał do badań jeśli są jakieś zmiany w macicy czy szyjce.
Tak do tego zazwyczaj jest znieczulenie ogólne.
Imię no toś przygotowana tak, że nie ma mocnych na ciebie w nowym cyklu. No chyba żeby w weekend jakiś prawdziwy test zrobił ci psikusa jednak
Cynamon strasznie dziwny ten twój @ ...musisz skonsultować, ale może brak jakiegoś hormonu i takie skąpe @? ty chyba nie miałaś badanego poziomu hormonów z początku cyklu? nie znam się ale coś musi być na rzeczy że taki krótki okres masz. A proga kiedyś badałaś? teraz całkiem poważnie mówię, bez nakręcania tylko aby rozważyć różne opcje, a robiłaś może testa po @ ?
Katiusza skarbie zaktualizuję pierwszą stronę po wizyciea co do suwaczka to też jestem już mega napalona ale poczekam do tego 8 mego
Jak myślicie czy ma sens zakładać stronę na fiolecie ze sprawami ciążowymi tak jak kiedyś o tym pisałam , a tutaj ogólne rozmowy czy nie? myślę, że może to by też sprowadziło inne "nasze" ciężarne? ale to tylko luźna propozycja bo sama nie wiem czy jest sens?oczywiście to też dopiero po USG jak co
majju, midnight, chmurreczkaa, AgaL lubią tę wiadomość
-
Aguś nie miałam HSG właśnie, to miał być kolejny etap leczenia, moja ówczesna ginka od niepłodności kazała robić już prawie dwa lata temu, ale nie robiłam, bo kasy nie było, a po drugie to było chwilę przed naszym ślubem.
Potem kupiliśmy mieszkanie i wszystko wpakowaliśmy w remont,, półtora roku tak zmarnowałam i odpuściłam. @ były regularne, więc liczyliśmy na to, że się uda jak odpuścimy. Jak się okazuje nie jest to takie proste więc jestem z powrotem
Mój gin do którego teraz chodzę, chce od razu wystawić skierowanie na laparo.AgaL lubi tę wiadomość
Laparoskopia 31.08.16 - usunięta przegroda macicy 2cm i ogniska endometriozy I stopnia.
Histeroskopia 6.12.16. - reszta przegrody docięta, macica jest gotowa na przyjęcie lokatora.
-
nick nieaktualny
-
cinnamon cookie wrote:Chmureczka właśnie czytam, że w tych sanatoriach to używają głównie tamponów borowinowych, ale tego chyba nie można kupić... A o plastrach czytam, że trzeba namoczyć w ciepłej wodzie i wyjąć tą papkę na brzuch a nie naklejać plaster, bo to niby nic nie daje... Hmmmm ciekawa jestem czy coś pomaga, w sumie niedrogie są więc można spróbować?
O to toO to mi chodziło, ale nie umiałam się wysłowić
W sanatoriach robią zarówno tampony jak i takie okłady. Dwa lata temu, jak byłam na forum to miałam dodaną taką przyjaciółkę, która miała sytuację beznadziejną, pojechała na tydzień do Sanatorium w Dusznikach, przyjechała mega zadowolona, a teraz ma już ponad rocznego synka. Bardzo szybko zaszła i twierdziła, że to dzięki borowinie
cinnamon cookie lubi tę wiadomość
-
Ruby te okłady borowinowe stosuje się podobno od ostatniego dnia @ przez 10-12 dni, w paczce za 10zł jest 5szt., więc w sumie wychodzi 20zł na cykl. Żadne pieniądze, więc chyba od następnego cyklu spróbuję
Co mi szkodzi
Zakładaj tą stronę na fioletowej, niedługo wszystkie się tam przeniesiemyRuby, cinnamon cookie, midnight lubią tę wiadomość
-
Jestem
krew upuszczona więć będę czekać na wyniki prolaktyny i TSH
Majjusia też myslałam by zakupić ten żel Conceive.Ale jak patrzę na ceny to dość drogi jest.Skąd zamawiałaś?
Chmureczkaa może warto spróbować tych plastrów.Wiadomo jestesmy tak zdeterminowane,że chwytamy się wszystkiego.
Cinnamonku no to kciuki trzymam by udało się umówic na wizytę do ginekologa na NFZ.cinnamon cookie, chmurreczkaa lubią tę wiadomość
-
AgaL wrote:A coś Ci mówił gin dlaczego takie mogą być?
Ruby nie miałam badanego proga, tylko prolaktynę i TSH -
nick nieaktualnymidnight wrote:Ruby może to i dobry pomysł...byśmy tutaj dziewczynom przykrości nie robiły zagalopowując się czasem o ciąży...
zaciążone mogą sobie informacje wymieniać na fiolecie - oczywiście w naszej "prywatnej " grupie ;)no ale poczekamy jeszcze na opinię innych, jednak o ile dobrze pamiętam kiedyś o tym dyskutowałyśmy i zdecydowana większość jak nie wszystkie opowiedziały się "za" takim pomysłem
midnight, Bratek lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnychmurreczkaa wrote:Ruby te okłady borowinowe stosuje się podobno od ostatniego dnia @ przez 10-12 dni, w paczce za 10zł jest 5szt., więc w sumie wychodzi 20zł na cykl. Żadne pieniądze, więc chyba od następnego cyklu spróbuję
Co mi szkodzi
Zakładaj tą stronę na fioletowej, niedługo wszystkie się tam przeniesiemy
No to pewnie,jak ja bym o tym wiedziała to już bym dawno te plastry miała, serio
żel używałam ale dla mnie bez szału. Chociaż po wycięciu Bartka to susza tam panuje nie wiem czy nie będę musiała jakiegoś żelu używać do...