X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
Odpowiedz

Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać

Oceń ten wątek:
  • Imię_Róży Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się dziewczynki na szybkiego i uciekam:-))
    Ruby gratulacje, piękna betka, no to chłopisko będzie konkret:-))

Dzięki kochane za wiarę ale to na bank te badziewne testy, jakieś unisept po 3,90 zeta z przydrożnej apteki, kreska szara wiec to po prostu przebija nie wybarwiona krecha;-0 nooo ale mam zabawę i trochę dreszczyku:-)) w sobotę zrobię prawdziwy test z rossmanna jak @ nie przyjdzie;-)
    ...aha no Ruby to nie miała widma czy cienia tylko najprawdziwszą krechę różową tyle że bladą:-)) ja to mam smugę szarą, widoczną tylko przeze mnie:-PP
    Ale już szykuję się na nowy cykl, b6, acard zakupione rozważam jeszcze ten żel conceive czy jakoś tak??? używacie kobietki??

Lucc Ty zaraz bęziesz testować:-)
    Majju kciuki za wizytę:-)
    Mama Tuśka gratuluję córy;-)

Ruby, majju lubią tę wiadomość

km5sdf9hxn8lpm8f.png
    ex2b3e5egnyexlfw.png
    10.01.2017 r. połówkowe księżniczki;-) - 472g cudu:*
  • Imię_Róży Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dubel

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2016, 09:43

km5sdf9hxn8lpm8f.png
    ex2b3e5egnyexlfw.png
  • majju Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguś histeroskopia to coś innego, chyba dotyczy bardziej macicy, endometrium a HSG to tylko drożność jajowodów. I z tego co wiem to do histero się znieczula a do HSG niestety nie ;)
    Mam nadzieję, że Wasze kciuki pomogą, wizyta o 15:15.

AgaL lubi tę wiadomość

qdkkqps67blqh0e0.png
  • majju Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Imię, to wysikaj nam w sobotę prawdziwą kreskę ;)
    Ja używam Conceive ale najlepszą reklamą raczej nie jestem, hue hue ;)

Imię_Róży, Edycik lubią tę wiadomość

qdkkqps67blqh0e0.png
  • chmurreczkaa Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :)
    Mi tempka ładnie poszła do góry i OF wykrył mi owulkę w 16dc, co pokrywa się z moimi przypuszczeniami :) W związku z tym dziś mam 3dpo :) Jeśli ona oczywiście rzeczywiście była, bo jakoś ciężko mi w to uwierzyć :)

Cynamonku plastry z borowiną nakleja się ciepłe na wysokości jajników, potem musisz przykryć się kocem i leżeć tak przez 20-30 min. Borowina już wiele lat temu była stosowana w leczeniu niepłodności. Do dziś są sanatoria, które robią takie zabiegi i leczą niepłodność kobiecą: Połczyn Zdrój albo Duszniki Zdrój. Słyszałam masę pozytywnych opinii o tej borowinie, że pomaga rozmiękczyć zrosty na jajowodach i dziewczyny z niedrożnymi po stosowaniu takich okładów przeżywały szok, jak okazywało się, że wszystko jest ok. Zastanawiam się czy nie wypróbować, skoro istnieje podejrzenie, że moje mogą być niedrożne...

Majju, trzymam mocno kciuki :*

Ja mam dziś dietetyka, aż wstyd pokazać listę z tym co jadłam przez ostatnie dni :)

majju, Edycik lubią tę wiadomość

Rozpoczęliśmy już 4 rok starań... Nadal czekamy na nasz mały Cud!
    Laparoskopia 31.08.16 - usunięta przegroda macicy 2cm i ogniska endometriozy I stopnia.
    Histeroskopia 6.12.16. - reszta przegrody docięta, macica jest gotowa na przyjęcie lokatora.
    1 IUI- 10.01.17 - ????? (@ 25.01)
  • AgaL Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chmureczka a Ty miałaś HSG?

<3 Kiedy nie wszystko idzie po Twojej myśli, po prostu czekaj...i miej wiarę <3
  • cinnamon cookie Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaL wrote:
    Cinnamonek a to kolejną masz taką @? czy pierwszy raz? mówiłaś ginowi?

Kiedy masz kolejną wizytę?
    Aguś mam cały czas takie odkąd odstawiłam anty... Wizyty umówionej nie mam, dziś zalecę i spróbuję się umówić do swojego gina na NFZ, zobaczymy czy się uda...

AgaL lubi tę wiadomość

11 cykl - <3 :)
    f2wl20mmrxkgechr.png

Wysłany: 31 marca 2016, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chmureczka właśnie czytam, że w tych sanatoriach to używają głównie tamponów borowinowych, ale tego chyba nie można kupić... A o plastrach czytam, że trzeba namoczyć w ciepłej wodzie i wyjąć tą papkę na brzuch a nie naklejać plaster, bo to niby nic nie daje... Hmmmm ciekawa jestem czy coś pomaga, w sumie niedrogie są więc można spróbować?

f2wl20mmrxkgechr.png
  • AgaL Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A coś Ci mówił gin dlaczego takie mogą być?

<3 Kiedy nie wszystko idzie po Twojej myśli, po prostu czekaj...i miej wiarę <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2016, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)

Majju trzymam kciuki żeby porosły pęcherze jak balony :P tyle kciuków to nie mają prawa nie urosnąć ;)

Aguś Ja to miałam mieć z powodu polipa - ale wybrałam tę biopsję. Chodzi o taki przegląd czy tam coś nie siedzi głęboko, na tym się widzi więcej niż USG i pobiera się ewentualnie materiał do badań jeśli są jakieś zmiany w macicy czy szyjce.
    Tak do tego zazwyczaj jest znieczulenie ogólne.

Imię no toś przygotowana tak, że nie ma mocnych na ciebie w nowym cyklu. No chyba żeby w weekend jakiś prawdziwy test zrobił ci psikusa jednak ;)

Cynamon strasznie dziwny ten twój @ ...musisz skonsultować, ale może brak jakiegoś hormonu i takie skąpe @? ty chyba nie miałaś badanego poziomu hormonów z początku cyklu? nie znam się ale coś musi być na rzeczy że taki krótki okres masz. A proga kiedyś badałaś? teraz całkiem poważnie mówię, bez nakręcania tylko aby rozważyć różne opcje, a robiłaś może testa po @ ?

Katiusza skarbie zaktualizuję pierwszą stronę po wizycie :) a co do suwaczka to też jestem już mega napalona ale poczekam do tego 8 mego :)

Jak myślicie czy ma sens zakładać stronę na fiolecie ze sprawami ciążowymi tak jak kiedyś o tym pisałam , a tutaj ogólne rozmowy czy nie? myślę, że może to by też sprowadziło inne "nasze" ciężarne? ale to tylko luźna propozycja bo sama nie wiem czy jest sens? :) oczywiście to też dopiero po USG jak co ;)

majju, midnight, chmurreczkaa, AgaL lubią tę wiadomość

• chmurreczkaa Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguś nie miałam HSG właśnie, to miał być kolejny etap leczenia, moja ówczesna ginka od niepłodności kazała robić już prawie dwa lata temu, ale nie robiłam, bo kasy nie było, a po drugie to było chwilę przed naszym ślubem.
    Potem kupiliśmy mieszkanie i wszystko wpakowaliśmy w remont,, półtora roku tak zmarnowałam i odpuściłam. @ były regularne, więc liczyliśmy na to, że się uda jak odpuścimy. Jak się okazuje nie jest to takie proste więc jestem z powrotem :)
    Mój gin do którego teraz chodzę, chce od razu wystawić skierowanie na laparo.

AgaL lubi tę wiadomość

Laparoskopia 31.08.16 - usunięta przegroda macicy 2cm i ogniska endometriozy I stopnia.
    Histeroskopia 6.12.16. - reszta przegrody docięta, macica jest gotowa na przyjęcie lokatora.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2016, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chmureczka mnie tymi plastrami przekonałaś, ja bym spróbowała na twoim miejscu, a jaki jest koszt tych plastrów?

• chmurreczkaa Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cinnamon cookie wrote:
    Chmureczka właśnie czytam, że w tych sanatoriach to używają głównie tamponów borowinowych, ale tego chyba nie można kupić... A o plastrach czytam, że trzeba namoczyć w ciepłej wodzie i wyjąć tą papkę na brzuch a nie naklejać plaster, bo to niby nic nie daje... Hmmmm ciekawa jestem czy coś pomaga, w sumie niedrogie są więc można spróbować?

O to to :) O to mi chodziło, ale nie umiałam się wysłowić :) W sanatoriach robią zarówno tampony jak i takie okłady. Dwa lata temu, jak byłam na forum to miałam dodaną taką przyjaciółkę, która miała sytuację beznadziejną, pojechała na tydzień do Sanatorium w Dusznikach, przyjechała mega zadowolona, a teraz ma już ponad rocznego synka. Bardzo szybko zaszła i twierdziła, że to dzięki borowinie :)

cinnamon cookie lubi tę wiadomość

• midnight Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby może to i dobry pomysł...byśmy tutaj dziewczynom przykrości nie robiły zagalopowując się czasem o ciąży...

Ruby lubi tę wiadomość

Córcia-2012 <3
    J-6/11tc [*] 13.02.15,
    S -18tc [*] 30.09.15,
    F-16tc. [*] 12.05.16
    K-21tc. [*] 02.02.17
  • chmurreczkaa Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby te okłady borowinowe stosuje się podobno od ostatniego dnia @ przez 10-12 dni, w paczce za 10zł jest 5szt., więc w sumie wychodzi 20zł na cykl. Żadne pieniądze, więc chyba od następnego cyklu spróbuję :) Co mi szkodzi :)

Zakładaj tą stronę na fioletowej, niedługo wszystkie się tam przeniesiemy :)

Ruby, cinnamon cookie, midnight lubią tę wiadomość

• Edycik Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem :) krew upuszczona więć będę czekać na wyniki prolaktyny i TSH

Majjusia też myslałam by zakupić ten żel Conceive.Ale jak patrzę na ceny to dość drogi jest.Skąd zamawiałaś?

Chmureczkaa może warto spróbować tych plastrów.Wiadomo jestesmy tak zdeterminowane,że chwytamy się wszystkiego.

Cinnamonku no to kciuki trzymam by udało się umówic na wizytę do ginekologa na NFZ.

cinnamon cookie, chmurreczkaa lubią tę wiadomość

ac328aa0b4365d167f634a4672b15680.png

Wysłany: 31 marca 2016, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaL wrote:
    A coś Ci mówił gin dlaczego takie mogą być?
    Przyczyn może być wiele, niekoniecznie musi to być coś złego, ale może być coś nie tak... Następnym razem już pogadam konkretnie...

Ruby nie miałam badanego proga, tylko prolaktynę i TSH :/

f2wl20mmrxkgechr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2016, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    midnight wrote:
    Ruby może to i dobry pomysł...byśmy tutaj dziewczynom przykrości nie robiły zagalopowując się czasem o ciąży...
    też tak myślę, że czasem za dużo po prostu takich wiadomości jest, a to jest wątek dla staraczek więc należało by w ciążowych sprawach zachować umiar- tak myślę ;) zaciążone mogą sobie informacje wymieniać na fiolecie - oczywiście w naszej "prywatnej " grupie ;)no ale poczekamy jeszcze na opinię innych, jednak o ile dobrze pamiętam kiedyś o tym dyskutowałyśmy i zdecydowana większość jak nie wszystkie opowiedziały się "za" takim pomysłem :)

midnight, Bratek lubią tę wiadomość

• Imię_Róży Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chmurreczka a te plastry to normalnie w aptece kupię? I ma to jakąś nazwę czy normalnie plastry borowinowe?

km5sdf9hxn8lpm8f.png
    ex2b3e5egnyexlfw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2016, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chmurreczkaa wrote:
    Ruby te okłady borowinowe stosuje się podobno od ostatniego dnia @ przez 10-12 dni, w paczce za 10zł jest 5szt., więc w sumie wychodzi 20zł na cykl. Żadne pieniądze, więc chyba od następnego cyklu spróbuję :) Co mi szkodzi :)

Zakładaj tą stronę na fioletowej, niedługo wszystkie się tam przeniesiemy :)

No to pewnie,jak ja bym o tym wiedziała to już bym dawno te plastry miała, serio ;)

żel używałam ale dla mnie bez szału. Chociaż po wycięciu Bartka to susza tam panuje nie wiem czy nie będę musiała jakiegoś żelu używać do <3...

‹‹ 1523 1524 1525 1526 1527 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.

CZYTAJ WIĘCEJ