Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyMilka1991 wrote:Dziewczyny, spędziłam sporą część wieczora, żeby się wdrożyć ze wszystkim na forum ;P powiedzcie mi proszę jak to jest z tym mierzeniem temperatury? do tej pory to olewałam, ale to chyba istotne w staraniach nie? muszę mierzyć codziennie rano? Bardzo mi się podoba pierwsza strona z tymi zaserduszkowanymi imionami, i fajnie też, że się udzielają dziewczyny, którym już się udało. Dajecie mega nadzieję i mobilizujecie
Jeśli chodzi o mierzenie powinno to być codziennie rano po przebudzeniu (przed jaką kolwiek czynnością nawet siusiu czy łyk wody) i zawsze o tej samej godzinieWiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2016, 22:15
Milka1991 lubi tę wiadomość
-
Ja mam tak jak Katiuszka, jak mierzę temperaturę, to mam wrażenie, że mam nad tym jakąś kontrolę. Ja śpię z termometrem pod poduszką i zawsze mam ustawiony budzik rano. Na śpiocha szybko mierzę tempkę, potem idę siku i biorę eutyrox na tarczycę, a jak jeszcze mogę, to dalej potem idę spać
Tak się przyzwyczaiłam i wtedy chyba te pomiary są jak najbardziej dokładne. No i tempkę mierzę "dowcipinie", nie w ustach, jak część dziewczyn. Każdy ma swój sposób
Dziewczny ja teraz podjęłam decyzję, że ten cykl będzie "eksperymentacyjny"Nie będę brać lutki, zobaczę naturalnie kiedy przyjdzie @, a jeśli będzie się niebezpiecznie przeciągać, wtedy sięgnę po luteinę tak, by zrównać się z fazami księżyca
Brawo ja
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2016, 22:44
Milka1991 lubi tę wiadomość
Rozpoczęliśmy już 4 rok starań... Nadal czekamy na nasz mały Cud!
Laparoskopia 31.08.16 - usunięta przegroda macicy 2cm i ogniska endometriozy I stopnia.
Histeroskopia 6.12.16. - reszta przegrody docięta, macica jest gotowa na przyjęcie lokatora.
1 IUI- 10.01.17 - ????? (@ 25.01)
-
Dzięki za opinie
chyba zakupię taki termometr do zadań specjalnych. Od pon do pt wstaję do pracy o 4.40. Weekendy mam wolne i ciężko mi będzie się przemóc żeby wstać ale się zmuszę ;P czego się nie zrobi dla fasolki. Chmureczko w takim razie trzymam kciuki za pozytywny wynik eksperymentu. Rozumiem, że po prostu chcesz sprawdzić czy cykl się ustabilizował? od kiedy na luteinie?
-
nick nieaktualny
-
Katiuszaa no to kciukamy teraz za twoją owocną owulkę
Oby było mocne zagnieżdżenie
No i fajnie że doktorek ma plan działania i widzi poprawę bo to już bardzo dużo.
Ruby również kciukam za rozmowę
Milka Katiusza już chyba wszystko powiedziała
Ja dziewczyny również regularnie piję Ziółka no zdarza mi się oczywiście czasami zapomnieć ale staram się o tym pamiętać. Oby były rezultatyJajniki zaczynają pracować
Dobrej nocy życzę dziewczynki :* -
katiuszaa wrote:Chmureczko brawo ty oby to był ten ostatni cykl a jak nie to posłuchasz swojego ciała przynajmniej.
Zmykam spać. Dobranoc do jutra, niech wam się testy dwukreskowe śnią i bety powyżej 10
A może uda się Mężowi wysikać dwie kreski w prezencie urodzinowym/Ot taki eksperyment
No to choć w śnie sobie te dwukreskowe testy pooglądam, bo na żywo jakoś się nie udaję
DobranocRozpoczęliśmy już 4 rok starań... Nadal czekamy na nasz mały Cud!
Laparoskopia 31.08.16 - usunięta przegroda macicy 2cm i ogniska endometriozy I stopnia.
Histeroskopia 6.12.16. - reszta przegrody docięta, macica jest gotowa na przyjęcie lokatora.
-
Milka możesz też mierzyć jak ja - po porannym sikanku
Wykresy mam piękne, of wyznacza owu mniej więcej tak jak ja sama to robię. Tylko, że ja poeksperymentowałam i u mnie do 15 minut po wstaniu tempka nie rośnie, niezależnie od tego co w tym czasie robię, więc mam luz
A tak serio to witam w naszych progach8 cs - [*] 6/7 tydzień
37 cykl starań
Termin @: może lepiej nie wiedzieć? -
Miłego dnia Kochane
Jak nie uda mi się z pracy to po 13 będę przy komputerkuEdycik, Paryzetka83, chmurreczkaa lubią tę wiadomość
29 l. - podejście nr 11. Ciekawe czy przyniesie szczęście...
"Nadzieja cichutko przysiadła w kącie, gdy spojrzała w oczy rzeczywistości..."
-
dzień dobry
Chmureczko tak ziólka o.Sroki od 1 dnia cyklu pijemy przez całe 3 mce i wtedy przerwa,ja tak piję
Madzikk ja też staram się latać po domu bez bielizny jak doktorek kazał, staram się spać prosto na pleckach nie zwinięta w pół jak zawsze, ale za laską na skuterku w sukience to i ja bym się obejrzała.Ojj zrobisz furrorę.
Katiuszka no to kciuki za nadchodzącą owulkę :*
Milka kup w aptece termometr owulacyjny np Microline i do boju.
Ja już kawkę popijam i od dziś wedle zaleceń doktorka dupek 2x1.
Dziś mimo zwolnienia obiecałam pomóc teściowi na stoisku bo jedzie do dentysty także na około 11 jadę.A jutro chyba dostarczę zwolnienie do pracy.
Miłego dnia kobitki
madzikk lubi tę wiadomość
-
Edytka ja już po kawce i po koktajlu
Przynajmniej zaczęłam jeść śniadania
Paryzetka83, Edycik, majju, AgaL lubią tę wiadomość
29 l. - podejście nr 11. Ciekawe czy przyniesie szczęście...
"Nadzieja cichutko przysiadła w kącie, gdy spojrzała w oczy rzeczywistości..."
-
Dzień dobry
Już środa, więc coraz bliżej weekend
Dzięki za info o ziółkach, już wczoraj wypiłam szklaneczkę i powiem Wam, że nawet mi smakowały, więc chyba będę o nich pamiętać
Zastanawia mnie jeszcze co z Acardem? Dalej brać czy odłożyć? Niby zwiększa ukrwienie, to jak mam endo słabe to może dobrze byłoby brać? Jak Wy robicie?
Milka co do Luteiny to brałam ją przez kilka cykli dwa lata temu, potem wszystko było ok, cykle przeważnie 30-33 dni, więc jak na mnie to bardzo regularnie. Niedawno dwa cykle się wydłużyły do 43 i 63 dni, więc poprzednim razem też brałam lutkę i cykl 30dniowy był, więc zobaczę teraz jak znowu bez niej będzie
majju, Milka1991 lubią tę wiadomość
Rozpoczęliśmy już 4 rok starań... Nadal czekamy na nasz mały Cud!
-
Chmurko ja w tym cyklu biorę pierwszy raz acard - zaczęłam po owulacji
Edycik po podaniu Pregnylu już testów owu nie robiłam a i samego momentu owulacji jakoś specjalnie nie czułam. Chociaż czytałam opinie, że mocniej czuć wtedy pękanie pęcherzyka. U Ciebie na pewno wczoraj była owulka, tempka dziś ładnaEdycik lubi tę wiadomość
-
Mid kochana a co się stało, że w szpitalu byłaś? Na paragonie była cena bez refundacji ok.120zł.
Miłego dnia kochane.
Majju ładna tempka
Milka jak w tygodniu wstajesz po 4 to w weekend ustaw też sobie budzik , zmierz temperaturę i śpij dalej. Też jakiś czas wstawałam o 4.30 i tak robiłam.majju, midnight, Milka1991 lubią tę wiadomość
-
Majciu ja właśnie wczoraj zrobiłam test i wyszedł pozytywnie, a przed chwilką też zrobiłam i już negatywny jest.Wrócę wieczorkiem to powtórzę z ciekawości.
Też obstawiam,że wczoraj owulka była.Mam nadzieję
Dziękuję za informację :*majju, Paryzetka83 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyCześć, ja już po kawce
katiusza
to trzymam kciuki, jakie testy owu robisz?
Edytka
tempka ładnie rośnie
Ruby
ciekawa jestem tych ciuchów, nie masz fotki, najlepiej na mlodej?
a w pracy trzeba było powiedzieć że jesteś w ciąży i nie wolno cię denerwować
Milka witaj :* temp dobrze mierzyć i wydruk ginowi na wizycie pokazać
Imie Rozy
ja tez w tym cyklu zamieniłam wiesiołek na B6, ciekawa jestem efektów
chmurka
powiem ci, ze piję ziólka od 1 dnia i normalnie wczoraj czułam delikatnie jajniki
Majju
o jak ci temp rośnie ładnieWiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2016, 08:01
Edycik, Imię_Róży lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Lucc ja teraz drugi cykl piję też inofem, czułam jajniki niemal od razu po miesiączce. Teraz po Sroce to pewnie tym bardziej
Chcę dzisiaj kupić zioła czystka, żeby w ciągu dnia popijać z nich herbatkę, podobno mają bardzo szerokie spektrum działania. Jeśli któraś z Was chce poczytać: http://stressfree.pl/czystek-dlaczego-warto-pic-z-niego-herbate/
U mnie w pracy dziewczyny piją i bardzo sobie chwalą, rzadziej chorują itd. Chyba się skuszę, tym bardziej, że w opisie jest, że zwalcza nawet gronkowcaRozpoczęliśmy już 4 rok starań... Nadal czekamy na nasz mały Cud!