Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyJa się zbieram po młodą, mogłabym spacerkiem ale przyznam bez bicia to nie jest mój najlepszy dzień
trochę mnie mocniej mdli od rana mam nadzieję, że nie wywołałam tych objawów ich brakiem
Edycik, Milka1991, Paryzetka83, chmurreczkaa, Imię_Róży lubią tę wiadomość
-
Witam się po pracy.
Milka przede wszystkim Twoje cykle są zdecydowanie za krótkie. Robiłaś cały szereg badań hormonalnych? Pewnie szybko da się znaleźć przyczynę i to naprawić. Po dupku cykl się wydłużył, to normalne. W każdym razie doradzam nie panikować, jeśli cykl miałby być znów ok. 40dniowy to owulka może być nawet po 20 dc, teraz nie musi być nic widać. Jak widzisz, nie wszystkie mają książkowo w 14dc. Ja osobiście z wykresu bym nie zrezygnowała. Tym razem też spisuję cykl na straty, ale wykres prowadzę obserwacyjnie. Żałuję tych cykli, których nie obserwowałam, więc przemyśl to jeszcze. Ja wrzuciłam na luz, cudu się nie spodziewam (no może trochę na niego liczę), ale tempkę mierzę, żeby wiedzieć jak to wszystko u mnie gra.
Różyczko, jak już Ty mi boćka podarowałaś, to kto wieJa ostatnio widziałam z samochodu jak chodził po jakimś polu, u mnie w mieście bociana nie spotkasz
Ruby chciałaś ciążowych objawów, to maszŹle Ci było?
Na 18:30 kontrola u dietetyka, ciekawe co mi powieChcę usłyszeć jakąś pochwałę
Ruby, Imię_Róży lubią tę wiadomość
Rozpoczęliśmy już 4 rok starań... Nadal czekamy na nasz mały Cud!
Laparoskopia 31.08.16 - usunięta przegroda macicy 2cm i ogniska endometriozy I stopnia.
Histeroskopia 6.12.16. - reszta przegrody docięta, macica jest gotowa na przyjęcie lokatora.
1 IUI- 10.01.17 - ????? (@ 25.01)
-
I miałam nie płakać, kurczaki, udało mi się do powrotu męża - dał mi na pocieszenie bukiet pięknych kwiatów i się wzruszyłam
wyryczałam się i jest ok.
Chmurko miałam wszystkie badania i mam poknocone hormony. Z tym dupkiem to faktycznie cykl miał prawo się wydłużyć. No zobaczymy jak będzie teraz, oby był krótszy. Może ja też jeszcze posprawdzam tą tempkę, co mi szkodzi, pół minuty roboty. Ja żałuję że wcześniej(jeszcze przed ślubem) się gruntownie nie przebadałam i nie zaczęłam leczyć. Ach, mało cierpliwości mam w sobie. -
Jeżeli czujesz, że nie masz siły ani cierpliwości do mierzenia, no i że to spowoduje, że będziesz się bardziej stresować to odpuść mierzenie, wtedy to nie będzie miało sensu.
Ja mierzę mechanicznie, nie liczę na piękny, książkowy wykres, tylko chcę się po prostu obserwować, bez żadnej spiny. Jeśli tak do tego podejdziesz, to będzie Ci łatwiej
Laparoskopia 31.08.16 - usunięta przegroda macicy 2cm i ogniska endometriozy I stopnia.
Histeroskopia 6.12.16. - reszta przegrody docięta, macica jest gotowa na przyjęcie lokatora.
-
Milka a oprócz tego dupka dostałaś coś na PCOS?Rozpoczęliśmy już 4 rok starań... Nadal czekamy na nasz mały Cud!
-
Hello! Witam się po pracy
Jeszcze nie miałam czasu Was dziś poczytać, ale zaraz to nadrobię
Póki co jednak...
Milka decyzja niby podjęta, ale jeszcze mamy nadzieję, że operacja nie będzie konieczna. Obydwoje bardzo to przeżywamy
Chmureczko dziękuję :* Faktycznie zjest problem, ale próbujemy, nie poddajemy się
Edycik ja raz w tygodniu pracuję od rana do ok. 22, a czasem nawet dłużej. Wczoraj skończyliśmy o 22 właśnie. Dlatego w inne dni odbieram sobie te godziny i chodzę później do pracy, a czasami wcześniej wychodzę
Lucce jak jest rwa, to najlepiej byłoby rezonans zrobić, bo u mojego Męża to się właśnie tak zaczynało. Rwa jest tylko objawem, powód jest zawsze gdzieś przy kręgosłupie i może to być np. przepuklina. Nie chcę straszyć, ale lepiej szybciej wiedzieć, z czym się zmagacieMój Mąż od lat miał co jakiś czas takie epizody bólowe, które przechodziły, ale teraz niestety ból nie chce odpuścić
Przepuklina wbrew pozorom jest bardzo częsta.
Majciu dziękujemy :* I ja i Mąż!
Lecę robić koktajl, nadrobię Was szybciutko, a później idę pobiegaćTaka pogoda, że aż żal nie skorzystać
Milka1991, Edycik lubią tę wiadomość
👩36 lat 🧑39 lat
8.02.2025 - transfer 🤞🤞🤞
14.09.2024 - transfer blastocysty ❄️
9 dtp - beta 32 mIU/ml
11 dpt - beta 75 mIU/ml
13 dpt - beta 225 mIU/ml
16 dpt - beta 1028 mIU/ml
18 dpt - beta 1804 mIU/ml
20 dpt - beta 2872 mIU/ml
24 dpt - pęcherzyk 0,94 cm
14.10 - pusty pęcherzyk 💔
kwalifikacja z MZ - 10.06
21.08.2023 - transfer blastocysty 3AA ❄️ 💔
lipiec 2023 - transfer odwołany - za niski progesteron 😞
luty 2023 - poronienie naturalnej ciąży
22.07.2019 - urodził się Leon
13.11.2018 - transfer blastocysty 4AA
październik 2018 - Salve - ivf
sierpień 2018 - histeroskopia ok
kwiecień 2017 - hsg ok
starania od 2014 -
Milka metformina na pewno też pomoże. Jak dla mnie niezastąpiony jest inofem (może być też inofolic lub miositogyn). Fajnie uregulował mi cykl. Drogie to cholerstwo dosyć, najlepiej kupić w aptekach internetowych, porównać co się bardziej opłaca. Ja piję 1 saszetkę dziennie i wystarcza, ale przy PCOS zaleca się nawet 2 saszetki. Inofem jest lepszy w smaku od inofilicu, tego miositogyn jeszcze nie miałam, choć jeden z ginów ostatnio bardzo mi to zachwalał. Rozważ kupno, a może cykle szybciej wrócą do normy i owulki będą regularne i książkoweRozpoczęliśmy już 4 rok starań... Nadal czekamy na nasz mały Cud!
-
chmurreczkaa wrote:Milka metformina na pewno też pomoże. Jak dla mnie niezastąpiony jest inofem (może być też inofolic lub miositogyn). Fajnie uregulował mi cykl. Drogie to cholerstwo dosyć, najlepiej kupić w aptekach internetowych, porównać co się bardziej opłaca. Ja piję 1 saszetkę dziennie i wystarcza, ale przy PCOS zaleca się nawet 2 saszetki. Inofem jest lepszy w smaku od inofilicu, tego miositogyn jeszcze nie miałam, choć jeden z ginów ostatnio bardzo mi to zachwalał. Rozważ kupno, a może cykle szybciej wrócą do normy i owulki będą regularne i książkowe
-
Nie, kupisz w aptekach internetowych, poszukaj gdzie się bardziej opłaca. Ja ostatnio za 60 saszetek inofem-u dałam 65zł jakoś, więc mam go na 2 miesiące bo piję 1 dziennie. Zaczynałam od 2 saszetek i szybko mi się cykl wyregulował. Teraz rok nie brałam go w ogóle i już w pierwszym cyklu jak do niego wróciłam była owulka. Nie chcę tu robić reklamy, ale może akurat by Ci pomogło? Poczytaj i zadecyduj samaRozpoczęliśmy już 4 rok starań... Nadal czekamy na nasz mały Cud!
-
Wróciłam od dietetyka
Prawie 3 kg mniej, z czego 2,5kg to tłuszczPani dietetyk nawet bardzo zadowolona, bo dziś dopiero 14 dzień diety
Tkanka tłuszczowa nadal zwiększona, ale już nie graniczy z otyłością, więc jestem zadowolona.
Dostałam zamienniki diety, jakbym miała ochotę zjeść coś z grilla, bo w końcu zaczyna się sezon na grillowanie. Fajnie mam rozpisanych kilka propozycji, mogę sobie z tego skorzystać zamieniając inny dzień w diecie. My z Mężem też lubimy chodzić w góry na takie całodzienne wędrówki, na taką okazję przygotowała mi dzień diety kanapkowej, żebym nie musiała się zastanawiać co ze sobą zabrać do plecaka
Jestem zadowolona i podbudowana. Do wakacji będę laska jak nicParyzetka83, Smerfelinka, Imię_Róży, Edycik, Milka1991, cinnamon cookie, Kjopa3 lubią tę wiadomość
-
Cześć dziewczynki, witam wieczornie....ależ dzisiaj emocje w skrócie autko już na podwórku;-)) dziadki obejrzały i zachwycone:-)
Synu się pytał gdzie nasz stary samochodzik, ale nowy jest fajniejszy i większy i mu się "baldzo podobie". I tyle nam zeszło, że do przychodni pojechaliśmy po osiemnastej jedenaście i pocałowaliśmy klamkę, więc dopiero jutro dowiem się co z moim progiem:-))
Aha dwa testy pinki 10 zakupione;-)
Spadam kochane bo musimy odparować z mężusiem po tych dzisiejszych emocjach miłego wieczoru wam życzę
Edycik jak po chirurgu? Co Ci powiedział?Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 kwietnia 2016, 20:35
chmurreczkaa, Smerfelinka lubią tę wiadomość
10.01.2017 r. połówkowe księżniczki;-) - 472g cudu:*
-
nick nieaktualnyChmurko super, idziesz jak burza
Imię kochana to oblewajcie auto póki jeszcze możesz na legalu bo po jutrzejszym teście już nie wiadomo
Smerfku a ty kiedy na urlop? pracujesz kochana tyle, że należy ci się odpoczynek
Ja dzisiaj miałam dwie drzemki i dalej jestem zmęczonaogarnia mnie coraz większa niemoc w działaniu ;)no i trochę czuję stresa przed jutrzejszą wizytą ...
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny bylam u lekarza i niestety pecherzyk nie urósł i kolejny miesiac na straty. Ból jaki czuje jest nie do opisania do tego relacje z moim M są do bani. Przepraszam ale mam juz powoli dość i ulotnie sie na parę dni potrzebuje czasu.
Mam nadzieje dziewczyny ze uratuje któraś z was kwiecień. Za was wszystkie trzymam mocno kciuki :-*
Fajnie ze was mam
-
nick nieaktualny