Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
-
WIADOMOŚĆ
-
Nie zaglądałam parę godzin a czytania parę stron! Wy to jesteście Kochane ja uciekam spać, wstaję po 2 i ruszamy z Mężem na urlop będę zaglądać w miarę możliwości i podczytywać co się dzieje Smerfelinka powodzenia jutro
izizizi lubi tę wiadomość
-
Ruby wrote:się robi kochana:)
edit: Lunia91 i kas50 też zapisane
Kazik :* -
nick nieaktualnycinnamon cookie wrote:Nie zaglądałam parę godzin a czytania parę stron! Wy to jesteście Kochane ja uciekam spać, wstaję po 2 i ruszamy z Mężem na urlop będę zaglądać w miarę możliwości i podczytywać co się dzieje Smerfelinka powodzenia jutro
Miłego leniuchowania:)cinnamon cookie lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnykamisia88 wrote:Mnie tez nie ma na 1 stronie ale przeca jestem tu i zawsze mi odpowiecie, za co jesem wdzięczna:) A tak z innej beczki, do dziewczyn które brały inofolic, czy was też tak mocno bolą jajniki po tym? mnie odkąd biore non stop boli jak na @...
Faktycznie, ale już jesteś i mam nadzieję, że szybko zaznaczę tam serducho! -
nick nieaktualny
-
Czesc dziewczynki. O co chodzi z tymi 30 tkami? Chodzi o grupe na forum? Sorki nie za bardzo zakumalam ;-p
Ja jutro pierwszy raz bede robila test owulacyjny, bardzo podekscytowana jestem, w tym cyklu zaczelam sie odzywiac troche inaczej zgodnie z faza cyklu, zobaczymy czy bedzie roznica, nie koniecznie zakonczona sukcesem ciazowym ale czy np @ bedzie mniej bolala.
Milego dnia kochane
31cs
IUI 23.3.2017
IUI 27.2.2017
HSG 26.10.2015 -
Ruby- Dziekuje, ze o mnie pamiętałaś i wpisalas mnie na liste
Co u Was?
Ja wczoraj musiałam odreagować piwem z teściową. Przynajmniej sie wygadałam i zrobilo mi sie jeszcze lżej. Bo kto zrozumie kobiete jak nie druga kobieta?
Przynajmniej usłyszalam, ze mamy sobie strzelic zaraz drugie i od razu jej powiedziec zeby obok mnie latala:)) sie rozpisalam.
Wstawajcie spiochy!katiuszaa lubi tę wiadomość
2016 🩷
2020 🩵
Kwiecień 2025- kim jesteś kropeczko? ♥️ -
nick nieaktualnyPatutka super że już lepiej
Madzikk 30 to forum dość mocno zamknięte
A tak ode mnie nabrałam trochę nadziei że ten mój Gin to się mylił. Bo macica wyglądała jak po owulacji i jakiś płyn w zatoce znalazł. ja czułam ból owulacyjny to może po prostu miałam owulacje a on się nie poznał. co do progesteronu to u mnie nie ma sensu badać bo i tak biorę luteinę to progesteron będzie podwyższony. -
Co do HSG - wczoraj moja gin-endo powiedziała, że jak do końca roku nie zaskoczymy, to dostaniemy skierowanie (czekamy jednak jeszcze tych kilka miesięcy, bo troszkę się u mnie zmieniło - na plus na szczęście ). Czyli to by było po roku starania. Jesteśmy 30+. Chodzę do niej prywatnie, ale mówi, że normalnie należało by nam się na NFZ. Nie wiem zatem, na jakiej zasadzie to działa. Mówiła, że przy obecnych parametrach kwalifikujemy się na IUI, więc może dlatego? Ale myślę, że warto pogadać ze swoim lekarzem o tym.
No właśnie... Bo ja już po wizycie Nie pisałam wcześniej, bo od wczoraj od 18:00 non-stop w pracy... a jeszcze się wieczorem poprztykałam z Mężem przez telefon (co nam się wybitnie rzadko zdarza), więc tak jakoś...
Wygląda na to, że coś ruszyło. Jest bardzo ładny, wyraźny pęcherzyk (do tej pory w obrazie USG zawsze wychodziło mi wiele drobnych pęcherzyków, nigdy też nie trafiło się USG z płynem w zatoce Douglasa - a w sumie miałam trochę już tych badań i to w różnych momentach cyklu). Tymczasem jest sobie taki ładny cosiek - 16mm, a był to najprawdopodobniej 10 dc, więc niezła wielkość. Przy tym bardzo ładne endometrium - już nie pamiętam grubości, ale bardzo ok. Swoją drogą, jak zobaczyłam je takie ładniusie, puchate, to aż mi się... spać zachciało Wiecie - tak się zanurzyć w mięciutkiej chmurce... )))) No w każdym razie jeśli cosik się uhoduje, to ma się w czym wygodnie zagnieździć
Więc kto wie... może nareszcie będę mieć owulację? Bo do tej pory chyba nie bardzo je miałam, jak się okazuje
W każdym razie, żeby nie marnować takiego ładnego pęcherzyka, mam sobie dziabnąć w niedzielę Pregnyl.
Pani dr stwierdziła, że na tyle fajnie reaguję na leczenie, że mną się raczej już mniej przejmuje... ale trzeba się będzie wziąć za Męża, bo w obecnej sytuacji, jak wspomniałam, kwalifikujemy się na IUI... ;] Na wieść o lekach ziołowych uśmiechnęła się - chyba niezbyt w nie wierzy Ale nie kazała ich odstawiać Zwłaszcza, że jej powiedziałam: "Pani dr, nawet, jak nie pomogą... to przynajmniej moja głowa jest spokojniejsza, że coś robię... A spokojna głowa przy staraniach, to też element niezbędny" z czym zdecydowanie pani dr się zgodziła i uznałyśmy wspólnie, że mogę sobie dalej wsuwać te badylki
)))
Także, Kochane, proszę o kciuki - za wyspanie się, żadnych sprzeczek więcej )))) no i, rzecz jasna, pęknięcie pęcherzyka - kto wie, może pierwszego porządnego w moim życiu?Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2015, 12:15
Kjopa3, zizi, Paryzetka83, katiuszaa lubią tę wiadomość
-
Lucyna a który dc masz? Conceive może pomóc jak jest za mało śluzu moim zdaniem, wtedy pomaga plemnikom dojść tam gdzie trzeba.
Patutka dobrze, że sobie pogadałaś i że trochę lepiej.
kas50 różnie z tym śluzem. Ja w czwartek jak byłam u gin na wizycie to potwierdziła, że rozciągliwy a owu miałam w niedzielę dopiero. Tylko się zastanawiam czy to nie było podejście do owu bo gdzieś czytała, ze tak może być że jest podejście i jednak nie za parę dni znowu i dopiero wtedy jest owu. Tym bardziej, że miałam wtedy skok i spadła temp. znowu.
-
nick nieaktualnyDzień dobry sobotnio:)
Bratek miło słyszeć dobre wieści
Dziewczynki powiedzcie mi ile płaci się za taki monitoring? normalnie jak każda wizyta czy chodzicie na NFZ?
Kjopa no widzisz nie wpadłam na to, że można tylko do przyjaciółek pisać
Lucynka przykro mi, walczymy dalej...ja też nie liczę że ten żel pomoże tylko, że poślizg będzie bo ja mało śluzu mam to może chociaż w nawilżeniu pomoże...
Madzik a co to za odżywianie? możesz coś więcej napisać bo ciekawa jestem jak to wygląda?
Patutka z każdym dniem będzie lepiej, a nowym cyklem to już na pewno
cinnamon cookie ok wpisuję
Przypominajcie dziewczynki kogo nie ma to dopiszę oczywiście:)
Miłego!!!!Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2015, 12:38
Bratek lubi tę wiadomość
-
Kjopa3 wrote:Lucyna a który dc masz? Conceive może pomóc jak jest za mało śluzu moim zdaniem, wtedy pomaga plemnikom dojść tam gdzie trzeba.
Patutka dobrze, że sobie pogadałaś i że trochę lepiej.
kas50 różnie z tym śluzem. Ja w czwartek jak byłam u gin na wizycie to potwierdziła, że rozciągliwy a owu miałam w niedzielę dopiero. Tylko się zastanawiam czy to nie było podejście do owu bo gdzieś czytała, ze tak może być że jest podejście i jednak nie za parę dni znowu i dopiero wtedy jest owu. Tym bardziej, że miałam wtedy skok i spadła temp. znowu.