X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
Odpowiedz

Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kas50 wrote:
    Ja temp.nie mierze bo mnie to za bardzo stresuje:-/ dziś mam jakiś dziwny ból podbrzusza nie wiem czy z nerwów czy o co chodzi...

Ja też nie mierzę, ale kurcze widzę, że czasem dużo można z temp wyczytać, mówię o wykresach dziewczyn nie swoim bo ja to chyba i tak źle robiłam...nie to miejsce i nie te godziny...

• Paryzetka83 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madzikk wrote:
    Czesc dziewczynki. O co chodzi z tymi 30 tkami? Chodzi o grupe na forum? Sorki nie za bardzo zakumalam ;-p
    Ja jutro pierwszy raz bede robila test owulacyjny, bardzo podekscytowana jestem, w tym cyklu zaczelam sie odzywiac troche inaczej zgodnie z faza cyklu, zobaczymy czy bedzie roznica, nie koniecznie zakonczona sukcesem ciazowym ale czy np @ bedzie mniej bolala.
    Milego dnia kochane :)

Madzikk mnie też zaintrygowało to odżywianie zgodne z fazą cyklu napisz coś więcej!

8 cs - [*] 6/7 tydzień
    37 cykl starań
    Termin @: może lepiej nie wiedzieć?
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczynki jaką dobrą rybkę polecacie?u mnie głównie łosoś i pstrąg ale chętnie bym coś innego zjadła tylko się nie znam.... mam ochotę na coś wypasionego dzisiaj :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2015, 14:07

• Paryzetka83 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja polecam fląderke - tuszki są czasem do kupienia w Tesco :)

8 cs - [*] 6/7 tydzień
    37 cykl starań
    Termin @: może lepiej nie wiedzieć?
  • madzikk Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ok znalazlam, juz wczesniej przeslalam link ale gdzies sie zapodzial. przesylam dwa linki, pierwszy jest ogolny a drugi jak sie odzywiac przy IVF, ale tez bardzo cenne wskazowki. ja w ciagu najblizszych 4 dni powinnam owulowac wiec u mnie teraz rybka na sniadanie, rybka na obiad i rybka na kolacje :)
    wiedzialyscie o tym ze jajnik przygotowuje jajeczka do owulacji przez 65/70 dni? one tam czekaja, podobnie jak u mezczyzn, wiec odzywianie jest bardzo wazne, nie tylko u kobiety ale u mezczyzny tez :)

https://parenting.pl/portal/co-jesc-zeby-zajsc-w-ciaze

http://dobrzebozdrowo.blogspot.nl/2013/07/odzywianie-przy-ivf-i-nie-tylko.html

Bratek lubi tę wiadomość

16udgox1i4rww54k.png
    31cs
    IUI 23.3.2017
    IUI 27.2.2017
    HSG 26.10.2015
  • Olina Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby wrote:
    dziewczynki jaką dobrą rybkę polecacie?u mnie głównie łosoś i pstrąg ale chętnie bym coś innego zjadła tylko się nie znam.... mam ochotę na coś wypasionego dzisiaj :P
    dorsz,dorsz,dorsz :)

Aleksander <3
    atdcj48adxt6iawd.png
    e827d0ff95.png
    200802043238.png
  • ruda69742 Ekspertka

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olina jak sie czujesz? fajnie ze do nas zajrzalas ;-)

cykl staran- 10
    w4sqskjodb3llxis.png
  • Bratek Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olina wrote:
    dorsz,dorsz,dorsz :)
    Ojjj tak, pychotka :)
    Jedyny minus, że m.in. z racji chudości kwasami omega-3 nie poszpanuje :( Ale za to ma dużo białka i jest po prostu PYSZNYYYYYYY (pod warunkiem, że nie kupi się takiego, który jest napompowany wodą ;) ).

Swoją drogą, tu małe zestawienie, ze słusznych źródeł ;)

http://www.izz.waw.pl/pl/eufic?id=139

http://www.rybynapolskimrynku.pl/2010/10/substancje-odzywcze-w-rybach-morskich-i-hodowlanych/

madzikk lubi tę wiadomość

W 12 cs... <3 :) SYN <3 :-D
    3jvz2n0asudxzqnn.png
  • Kjopa3 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny właśnie mnie olśniło. Może na pierwszej stronie (Ruby jeśli będzie chciała albo ja w swoim poście) będziemy miały takie stronki które nam się mogą przydać. Ja bym proponowała kalkulator beta HCG i progesteron w ciąży i może HCG w ciąży? I jak coś któraś będzie miała to wklejać na pierwszej stronie i nie trzeba będzie szukać.

Która bada szyjkę bo mam pytanko.

Byłam w Gdańsku na rocznicy Solidarności i z młodym jestem wykończona. Pojechałam tam bo mój P był tam w pracy. No i była Boney. M. Czołgi, wyrzutnie itp. wojskowe.

f2wlx1hpc3bq5aq6.png
    19 cykl starań-od 10.2014r.-14 cpp <3
    06.07.2009r - synuś
    04.2015r- 10tc [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kjopa spoko wrzuć na końcu twojego postu, będzie bardziej przejrzyście, w moim imiona w twoim linki:) :) dobry pomysł, na pewno się przyda:)

Dzięki za linki do rybek:)

• kas50 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja chyba zwariuje. Dziś mialam bardzo emocjonalny dzień, pół dnia przeplakalam i wieczorem znów dostałam plamienie, dziś 17dc dwa dni po stosunku. Co to może być? Martwię się że mam niedomoge lutealna i chyba koniecznie muszę zbadać ten progesteron...ehhh...mam dola:-(

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 23:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kas50 wrote:
    Dziewczyny ja chyba zwariuje. Dziś mialam bardzo emocjonalny dzień, pół dnia przeplakalam i wieczorem znów dostałam plamienie, dziś 17dc dwa dni po stosunku. Co to może być? Martwię się że mam niedomoge lutealna i chyba koniecznie muszę zbadać ten progesteron...ehhh...mam dola:-(

A może cykl ci się przesunął i miałaś wcześniej owulkę a teraz implantacja?
    nie mam pojęcia o co chodzi z ta niedomogą lutealną muszę poczytać...

edit: już doczytałam, zbadaj w tym cyklu progesteron piszą, że od 20 do 22 dnia cyklu najlepiej więc u ciebie już niedługo, albo cię to uspokoi bo będzie ok albo będziesz wiedziała przynajmniej o co chodzi i dostaniesz progesteron od lekarza...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2015, 23:29

• ruda69742 Ekspertka

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 23:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kjopa3 ja badalam, poprzedni cykl i ciezko jest cokolwiek powiedziec czy stwierdzic

cykl staran- 10
    w4sqskjodb3llxis.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 23:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a tą szyjką to ja ciemna jak dwunasta w nocy jestem, zupełnie nie wiem jak się to bada, a co dopiero stwierdzić czy otwarta, zamknięta, miękka....o matko nawet jak piszę to mina mi rzednie, a co dopiero zrobić, dlatego podziwiam te co badają :)

Dobranoc Dziewuszki:)

• ruda69742 Ekspertka

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 23:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja probowalam, ale ciezko jest cokolwiek stwierdzic, wkoncu moj M.powiedzial bym przestala bo jeszcze sobie krzywde zrobie ;-) jakbym mogla sobie palcem krzywde zrobic ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2015, 23:47

madzikk lubi tę wiadomość

cykl staran- 10
    w4sqskjodb3llxis.png
  • ruda69742 Ekspertka

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 23:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o ruby to widze ze my bedziemy chyba razem testowac ;-)

cykl staran- 10
    w4sqskjodb3llxis.png
  • ruda69742 Ekspertka

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 00:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny jestem pijana, pierwszy raz od 9 miesiecy huuuuaaaa!!! ;-)

cykl staran- 10
    w4sqskjodb3llxis.png
  • kamisia88 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 00:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ruda69742 wrote:
    dziewczyny jestem pijana, pierwszy raz od 9 miesiecy huuuuaaaa!!! ;-)
    :) Pozytywnie :P

ruda69742 lubi tę wiadomość

f2w3flw19tw30ku4.png
    Kazik :*
  • kas50 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby wrote:
    A może cykl ci się przesunął i miałaś wcześniej owulkę a teraz implantacja?
    nie mam pojęcia o co chodzi z ta niedomogą lutealną muszę poczytać...

edit: już doczytałam, zbadaj w tym cyklu progesteron piszą, że od 20 do 22 dnia cyklu najlepiej więc u ciebie już niedługo, albo cię to uspokoi bo będzie ok albo będziesz wiedziała przynajmniej o co chodzi i dostaniesz progesteron od lekarza...
    Wczoraj wypadł mi wraz ze sluzem jakiś ciemnobordowy skrzep:-( dziś mam żywo czerwone plamienie raczej skąpe. ..muszę zrobić ten progesteron..wczoraj tak mnie bolał brzuch jak na @...

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

• Kjopa3 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam!!!
    kas50 może powinnaś porozmawiać z ginem?

Wstawiłam na pierwszej stronie linki. Jeżeli będziecie miały coś ciekawego to dawajcie się wklei ;-). Jak coś będzie waszym zdaniem nie przydatne to też dawajcie znać to się usunie :-)

f2wlx1hpc3bq5aq6.png
    19 cykl starań-od 10.2014r.-14 cpp <3
    06.07.2009r - synuś
    04.2015r- 10tc [*]
‹‹ 164 165 166 167 168 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ