X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
Odpowiedz

Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać

Oceń ten wątek:
  • madzikk Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kas50 zrob jutro rano test ciazowy, troche wczesnie wyszedl tobie pozytywny, ale to wczorajsze plamienie troszke podejrzane, trzeba byc dobrej mysli:) O ktorej godzinie zwykle robisz testy owulacyjne? Ja dzisiaj robilam pierwszy raz 11dc, t-slaba kreska, c-normalna kreska wiec jest negatywny, jutro kolejny tescik :)

16udgox1i4rww54k.png
    31cs
    IUI 23.3.2017
    IUI 27.2.2017
    HSG 26.10.2015
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny

Kjopa3 ja nigdy nie byłam wstanie rozróżnić jaką mam szyjkę macicy, starałam się ale nigdy mi nie wychodziło dopiero w tym cyklu dokładnie przez 2 dni była miękka i wyżej niż w inne dni o było to bardzo wyraźne

kas50 trzymam kciuki, jak przeczytałam twój post to zaczęłam się nakręcać żeby może już badać a to dopiero 4dpo

• CzekającaMama Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Kochane moje staraczki :)

Trochę mnie tutaj nie było, ale widzę, że świetnie sobie radziłyście i uwierzcie mi, że miałam co nadrabiać. Szczerze to nie wiem co powinnam Wam napisać, bo tyle się tutaj wydarzyło, więc może powiem ogólnie, że czas zielonych kropusiów na naszych wykresach przed nami i musimy zbierać siły i trenować cierpliwość, bo wymarzony i wyczekiwany cud życia przed nami :)

O rany jaka ja jestem mądra, a jeszcze kilka dni temu zaliczyłam mega doła,bo tempka zrobiła sobie ze mnie totalne jaja podskakując w niebiosa w dniu @. Ogólnie była masakra, bo oczywiście po takim pięknym skoku i ja skoczyłam tylko, że na betę i co? I jajco wrrr Jak to sobie przypomnę to kurw... mnie trafia. Przeryczałam piątkowe popołudnie i pół nocy, w sobotę tez jeszcze szlochałam po kątach, ale po sobotniej wizycie u gina jakoś wróciłam do pionu. Zaczęłam kolejny cykl ze stymulacją i obietnica gina, że nie wywinie mi znowu numeru i nie pójdzie na prawie miesięczny urlop, więc nie pozostaje mi nic innego jak czekać, później działać i znowu czekać :-P Mój doktorek jak zobaczył mnie w sobotę rano to ręce mu opadły tak kwitnąco wyglądałam, więc zaproponował mi wyluzowanie, na co ja mu powiedziałam, że luzować to ja się będę ale najpierw muszę być w ciąży ;) Stwierdził, że w ciągu najbliższych 6 miesięcy będę w ciąży i jego w tym głowa, więc cóż... Lepiej niech doktorek dotrzyma słowa, bo w innej sytuacji własnoręcznie urwę mu jaja i nie spłodzi już czwartej dziewczynki, nie mówiąc już o synu :-P
    Tak, czy inaczej mamy jasno ustalony plan działań i nawet w jego zakresie znalazło się miejsce na przymusową wstrzemięźliwość - szok co nie :-P
    Teraz clo + wstrzemięźliwość do 10dc włącznie + szaleństwo z żelem conceive plus + w 13dc podgląd i ewentualnie pregnyl + szaleństwo + lutka + oczekiwanie = piękne II krechy na teście i cudna beta :-P
    Ha plan cudny, więc musi się udać ;)

izizizi, madzikk, Kjopa3, Mundek lubią tę wiadomość

CzekającaMama
    Aniołek [*]... 02.07.2016... 8tc
  • gorgonzola Nowa

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny:) Jestem tu nowa. Zaczynamy z mężem starania (tzn one juz trwają od kilku dni :) o Drugorodnego. Mamy już Pierworodną (10m-cy). Zupełnie zapomniałam jak to było, te wyczekiwanie na test, teraz zaczynam sobie przypominać te emocje:) Mąż codziennie mnie monitoruje, sprawdza szyjkę itp. więc tak naprawdę nie muszę sobie niczym zawracać głowy, ale mimo to emocje zaczynają brać górę - czy się już udało czy nie? :D
    Trzymam za was wszystkie kciuki!

ad434a90670333d3d87f6b1c3df03013.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CzekającaMama wrote:
    Witam Kochane moje staraczki :)

Trochę mnie tutaj nie było, ale widzę, że świetnie sobie radziłyście i uwierzcie mi, że miałam co nadrabiać. Szczerze to nie wiem co powinnam Wam napisać, bo tyle się tutaj wydarzyło, więc może powiem ogólnie, że czas zielonych kropusiów na naszych wykresach przed nami i musimy zbierać siły i trenować cierpliwość, bo wymarzony i wyczekiwany cud życia przed nami :)

O rany jaka ja jestem mądra, a jeszcze kilka dni temu zaliczyłam mega doła,bo tempka zrobiła sobie ze mnie totalne jaja podskakując w niebiosa w dniu @. Ogólnie była masakra, bo oczywiście po takim pięknym skoku i ja skoczyłam tylko, że na betę i co? I jajco wrrr Jak to sobie przypomnę to kurw... mnie trafia. Przeryczałam piątkowe popołudnie i pół nocy, w sobotę tez jeszcze szlochałam po kątach, ale po sobotniej wizycie u gina jakoś wróciłam do pionu. Zaczęłam kolejny cykl ze stymulacją i obietnica gina, że nie wywinie mi znowu numeru i nie pójdzie na prawie miesięczny urlop, więc nie pozostaje mi nic innego jak czekać, później działać i znowu czekać :-P Mój doktorek jak zobaczył mnie w sobotę rano to ręce mu opadły tak kwitnąco wyglądałam, więc zaproponował mi wyluzowanie, na co ja mu powiedziałam, że luzować to ja się będę ale najpierw muszę być w ciąży ;) Stwierdził, że w ciągu najbliższych 6 miesięcy będę w ciąży i jego w tym głowa, więc cóż... Lepiej niech doktorek dotrzyma słowa, bo w innej sytuacji własnoręcznie urwę mu jaja i nie spłodzi już czwartej dziewczynki, nie mówiąc już o synu :-P
    Tak, czy inaczej mamy jasno ustalony plan działań i nawet w jego zakresie znalazło się miejsce na przymusową wstrzemięźliwość - szok co nie :-P
    Teraz clo + wstrzemięźliwość do 10dc włącznie + szaleństwo z żelem conceive plus + w 13dc podgląd i ewentualnie pregnyl + szaleństwo + lutka + oczekiwanie = piękne II krechy na teście i cudna beta :-P
    Ha plan cudny, więc musi się udać ;)

Czekająca <3 cudownie że wróciłaś, brakowało tu twoich optymistycznych postów:)
    Kochana plan wspaniały teraz czas na jego wykonanie, to może i ja podpatrzę kiedy ta wstrzemięźliwość ma być i kiedy czas szaleństwa i może zwiększę swoje szanse:)

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby zgapiaj i korzystaj z mojego planu ile wlezie, byleby przyniosło to zamierzony efekt :-P Mój M jest trochę zawiedziony punktem pod tytułem "wstrzemięźliwość", ale od razu naprowadziłam go na odpowiednie tory przypominając o jego marudzeniu, że ciągle chcę się bzykolić, a on jest już tym wszystkim zmęczony ;-) No to niech sobie teraz chłop odpoczywa - ma czego chciał i narzeka. A podobno to kobietom trudno dogodzić :-P

Tak sobie teraz pomyślałam, że jak mój plan ustalony z ginem zadziała u nas dwóch to chyba go opatentuję :-P hahaha
    Ja to jednak mam nierówno pod sufitem ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2015, 22:42

CzekającaMama
  • izizizi Ekspertka

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ruda69742 wrote:
    a jak sie czujesz ? jeszcze raz gratulacje i duzo zdrowka
    Dziekuje kochana, no jeszcze za wczesnie na jakiekolwiek objawy chociaz ostatnio wiecznie chodze glodna, wiec zaczelo sie podjadanie :-( no I zaczelam sie martwic czy wszystko bedzie ok bo wiekowa jestem I roznie to bywa wiec czekam na ta pierwsza wizyte u gina moze po niej troche wyluzuje.
    kas 50 mi owulacyjny wyszedl pozytywny w dniu spodziewanej @ ciazowy tez, powtorz tescik jutro I daj znac :-) trzymam kciuki

7u22ikgnnaj6hr7y.png
    nasza dziewczynusia :-)

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gorgonzola wrote:
    Cześć Dziewczyny:) Jestem tu nowa. Zaczynamy z mężem starania (tzn one juz trwają od kilku dni :) o Drugorodnego. Mamy już Pierworodną (10m-cy). Zupełnie zapomniałam jak to było, te wyczekiwanie na test, teraz zaczynam sobie przypominać te emocje:) Mąż codziennie mnie monitoruje, sprawdza szyjkę itp. więc tak naprawdę nie muszę sobie niczym zawracać głowy, ale mimo to emocje zaczynają brać górę - czy się już udało czy nie? :D
    Trzymam za was wszystkie kciuki!

Hejka Kochana :-) Witamy Cię gorąco i zapewniamy, że z nami bardzo szybko sobie wszystko przypomnisz :-)

gorgonzola lubi tę wiadomość

CzekającaMama
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CzekającaMama wrote:
    Ruby zgapiaj i korzystaj z mojego planu ile wlezie, byleby przyniosło to zamierzony efekt :-P Mój M jest trochę zawiedziony punktem pod tytułem "wstrzemięźliwość", ale od razu naprowadziłam go na odpowiednie tory przypominając o jego marudzeniu, że ciągle chcę się bzykolić, a on jest już tym wszystkim zmęczony ;-) No to niech sobie teraz chłop odpoczywa - ma czego chciał i narzeka. A podobno to kobietom trudno dogodzić :-P

Tak sobie teraz pomyślałam, że jak mój plan ustalony z ginem zadziała u nas dwóch to chyba go opatentuję :-P hahaha
    Ja to jednak mam nierówno pod sufitem ;-)

Nie dość, że będziesz w ciąży to jeszcze obrzydliwie bogata!!! wrzesień zapowiada się cudownie wręcz ;) ooo i coraz więcej nas będzie testować w podobnym terminie :)

CzekającaMama lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witaj gorgonzola :)

• gorgonzola Nowa

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CzekającaMama wrote:
    Hejka Kochana :-) Witamy Cię gorąco i zapewniamy, że z nami bardzo szybko sobie wszystko przypomnisz :-)

Dzięki:)
    właśnie doczytałam o Twoim planie wstrzemięźliwości:) u nas to by nie przeszło, bo obojętnie czy starania, czy nie - kochanie się to najczęstsza forma spędzania czasu wspólnie :D

ad434a90670333d3d87f6b1c3df03013.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekająca, a mówił doktorek czemu ma służyć ta wstrzemięźliwość do 10 dnia cyklu?

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gorgonzola wrote:
    Dzięki:)
    właśnie doczytałam o Twoim planie wstrzemięźliwości:) u nas to by nie przeszło, bo obojętnie czy starania, czy nie - kochanie się to najczęstsza forma spędzania czasu wspólnie :D

Słońce to masz dobrze, bo u mnie po prawie 14 miesiącach starań mąż mi się zaczął buntować :-P I czasami to się śmieję, że niebawem na hasło dni płodne będzie dostawał wysypki hahaha

CzekającaMama
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2018, 14:35

ruda69742, madzikk lubią tę wiadomość

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby wrote:
    czekająca, a mówił doktorek czemu ma służyć ta wstrzemięźliwość do 10 dnia cyklu?

Jak to pięknie ubrał w słowa mój gin :zalecam wstrzemięźliwość do 10dc włącznie, bo nas interesuje tak naprawdę jedno porządne zbliżenie we właściwym czasie, ale jak już przyjdzie ochota na sex po wskazanym terminie można dać się ponieść fantazji :-P
    Szkoda tylko, że nie zapytałam, czy ma coś konkretnego na myśli hahaha

CzekającaMama
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Schmetterling wrote:
    Cześć Dziewczyny! Chętnie bym się przyłączyła :)

zapraszamy ;)

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Schmetterling wrote:
    Cześć Dziewczyny! Chętnie bym się przyłączyła :)

W takim razie witaj w naszym klubie :-)

CzekającaMama
  • luna91 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekającamama - aleś się rozpisała :) Piękny plan i powiem Ci, że czytając Twój post jakoś nabrałam pewności, że Tobie się teraz uda :D

Gorgonzola - cześć! U nas z kochaniem bywa różnie, bo czasami padamy ze zmęczenia. Mąż czasami pracuje do 12 w nocy, ja też miewam zmiany do 22 więc bywa różnie. Dlatego też chcę się obserwować, bo jak mam podejrzenia owu to nie przebacz :D

Dziś mąż popatrzył na mnie i mówi"boże jak ty dziś ładnie wyglądasz, chyba znów jesteś w ciąży" :D Wiem, że to głupie, ale się nakręciła, że może jednak udało się. Ja w poprzedniej nieudanej niestety ciąży faktycznie mi się poprawiła niesamowicie cera, w ogóle nie musiałam używać pudru ani podkładu - po prostu miałam piękną cerę. Przy okazji tej rozmowy pokazałam małżowi mój wykres i wszystko wytłumaczyłam, musiałam odpowiadać między innymi na pytania: "a ten śluz to co oznacza?" :D No i po pół godzinnym tłumaczeniu usłyszałam: "o matko w tą ciążę to wcale nie tak łatwo zajść". Achhh i faceci :)

Kjopa3, katiuszaa, Tyśkaa lubią tę wiadomość

3 maleństwo w drodze... ☺️

Kwiecień 2018 - synek <3
    Maj 2016 - synek <3
    2015 - aniołek
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2018, 14:35

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna oby dzisiejsze słowa Twojego małżonka zwiastowały nam radosne nowiny - życzę Ci tego z całego serca <3

A co do mojego rozpisania to faktycznie jak już zacznę to trudno mnie zatrzymać ;-)

Zobaczymy co nam przyniesie realizacja założonego planu, ale na dzień dzisiejszy to najważniejsze, że jest jakiś plan i jest na co czekać :-)

luna91 lubi tę wiadomość

CzekającaMama
‹‹ 166 167 168 169 170 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ