X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
Odpowiedz

Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 maja 2016, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra, zrobie to dla was :D

Chociaz jestem pewna co zobacze,a raczej czego nie zobacze na tescie :/

• Milka1991 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2016, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj Lucc, co by nie było to głowa do góry :) będziemy trzymać kciuki :*

Kjopa3 lubi tę wiadomość

2017 🧒🏻
    2019 👦🏻
    2023💔Puste jajo płodowe 8tc
    01.2025 Crl 1,12cm ❤️
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 maja 2016, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luccecita wrote:
    Dobra, zrobie to dla was :D

Chociaz jestem pewna co zobacze,a raczej czego nie zobacze na tescie :/

zrób, jesteśmy spragnione testów i dobrych nowin ;)

Kjopa3, Milka1991, Luccecita lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 maja 2016, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ech, ja raczej dobrej nowiny nie mam, zero objawow,nawet cycki nie bola,za to mam klasyczny PMS,tak mnie wszystko wkur***, ze masakra :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 maja 2016, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby
    Edycik
    Nowa Gra o tron o 20.10 :)

• Milka1991 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2016, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja sobie czekam na grillowych gości, mam nadzieję że długo nie zabawią bo jestem dzisiaj strasznie senna...poza tym jedna parka przyjeżdża z synkiem, którego nie znoszę, może nie powinnam tak mówić, ale to po prostu głupie dziecko, brr...;P
    aaa, i ovu wyznaczyło mi owulkę na 16 dc, ale najlepsze że w 10 dc doktorek stwierdził że to cykl bezowulacyjny, bo nie ma pęcherzyka dominującego. Komu wierzyć? chyba doktorkowi ;D pęcherzyk by tak szybko nie urosnął, poza tym w ogóle mnie nie bolały jajniki ani brzuch...obecnie mam 21 dc i biorę dupka ;)

2017 🧒🏻
    2019 👦🏻
    01.2025 Crl 1,12cm ❤️
    preg.png
  • Smerfelinka Autorytet

Wysłany: 2 maja 2016, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby reszta dziewczyn chyba korzysta z wolnego i w sumie dobrze :) A jak te Twoje mdłości? Lepiej trochę?

Lucce trzymam kciuki, żeby Twoja wróżba się nie sprawdziła! ;)
    Ja też grę o tron oglądam :) Niestety będę mogła obejrzeć dopiero o 21, bo na 20 idę na trening, a później szybciutko do domu, żeby zdążyć :D Proszę więc o niespojlerowanie, w razie gdybym zajrzała, a jeszcze nie oglądała :P

Milka już nie takie numery tu były, więc może jednak coś się tam zadziało ;) A póki co ciesz się grillem, którego btw bardzo Ci zazdroszczę :P A dzieciakiem się nie przejmuj ;)

👩36 lat 🧑39 lat

14.09.2024 - transfer blastocysty ❄️
    9 dtp - beta 32 mIU/ml
    11 dpt - beta 75 mIU/ml
    13 dpt - beta 225 mIU/ml
    16 dpt - beta 1028 mIU/ml
    18 dpt - beta 1804 mIU/ml
    20 dpt - beta 2872 mIU/ml
    24 dpt - pęcherzyk 0,94 cm
    14.10 - pusty pęcherzyk 💔

kwalifikacja z MZ - 10.06

21.08.2023 - transfer blastocysty 3AA ❄️ 💔

lipiec 2023 - transfer odwołany - za niski progesteron 😞

luty 2023 - poronienie naturalnej ciąży

22.07.2019 - urodził się Leon <3
    13.11.2018 - transfer blastocysty 4AA
    październik 2018 - Salve - ivf
    sierpień 2018 - histeroskopia ok
    kwiecień 2017 - hsg ok
    starania od 2014
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 maja 2016, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milka bawcie się dobrze :) a młodego ignoruj ;)
    co do owulki to cuda na kiju to tutaj były ale lepiej się nastawić, że jednak nie było :)

Lucce a ja też mam PMS od kiedy zaszłam w ciążę także tego ;) na grę też czekam z niecierpliwością :)

Smerfku udanego treningu ;)

Ja wróciłam o 15.30 zjadłam, położyłam się i obudziłam się o 17.30 po czym poszłam siusiu , wróciłam do łóżka i właśnie wstałam, nie mam siły nawet placem ruszyć ;) serio co jest grane w ogóle? młoda pojechała, a m kończy u mamy remont jeszcze dlatego mogłam sobie pozwolić na leżakowanie, ale po tylu godzinach wstać i jeszcze gorzej się czuć? wtf?

Smerfelinka lubi tę wiadomość

• madzikk Autorytet

Wysłany: 2 maja 2016, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie melduje ale bardzo poirytowana przez swojego P. Wkurza mnie to ze mamy malo kontaktu ze soba i to ze ja wogole nie tesknie. @ spoznia sie juz drugi dzien ale nic z tego bo w tym cyklu zmienilam klimat a przed owulka moje libido bylo marne wiec nic nie bylo (wogole jest marne). Mam strasznego PMSa, niech ktos mi stanie na drodze to go zniszcze. A swojemu napisalam kilka niemilych rzeczy wczoraj i ze chce wszystko przemyslec bo mam juz dosc i ze jemu radze to samo. Niech sie okresli czego chce bo mi sie juz wszystkiego odechcialo. Ze ma sie zastanowic i porozmawiamy jak wroce i ze sie wylacze na kilka dni. Przedwczoraj tak ryknelam na mojego ojca ze sie wystraszyl i uciekl do domu. Od przyszlego cyklu biore casagnusa moze PMSy beda lzejsze. A w niedziele sie dowiem czy jestem jeszcze w zwiazku.

Gdzie Ciastko?

cinnamon cookie lubi tę wiadomość

16udgox1i4rww54k.png
    31cs
    IUI 23.3.2017
    IUI 27.2.2017
    HSG 26.10.2015
  • Edycik Autorytet

Wysłany: 2 maja 2016, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobity melduje sie juz.jutro Was nadrobie bo padam ze zmęczenia

ac328aa0b4365d167f634a4672b15680.png
  • Kasia1407 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2016, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny melduję się w majowym weekendzie. Niestety u mnie jest mocno pracowity. Mamy remont w salonie i niestety całe trzy dni od rana do wieczora tam spędzam. Ale jesteśmy już końcowi. Wpadłam tylko się przywitać bo właśnie psiapsióła do mnie wpadła z mężem. Jutro już idzie do szpitala a w środę mają jej zrobić cesarke :) Czekają mnie cieżkie ale piękne chwilę bo ona jest dla mnie bliżej niż siostra więc będę u niej bardzo często i u maleństwa :)

Życzę wam udanego reszty weekendu majowego :)

Jutro postaram się was nadrobić :)

201707271556.png
    200710144670.png
    70 cykl starań.... I jaki szczęśliwy :D
    Nadzieja umiera ostatnia. ..

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 maja 2016, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduje - temp w dol i biel na tescie,
    Czekam na @...

Edytka
    Czekamy na relacje :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 maja 2016, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heja,

Ja już w pracy po śniadaniu...

Lucce nie lubię :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 maja 2016, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby
    Milej pracy :*

Madzik
    Wspolczuje zawirowan w zwiazku :(

My dzis na wesole miasteczko sie wybieramy,w koncu slonce wyszlo!

• Edycik Autorytet

Wysłany: 3 maja 2016, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry :) ale się stęskniłam za Wami

Lucc tulę :*

Madzikk kochana to widzę,że u Was na razie ścieżka wojenna.Kochana trzymaj się mam nadzieję,że wszystko przemyślicie i się pogodzicie.

Kjopa świetne te ognisko-grille które wypatrzyłaś, mnie się wszystkie podobają.

My w piatek wieczorem wyjechaliśmy do znajomych którzy mają dwójkę bliźniaków 4 latków i niestety nie mogli jechać na wesele naszych znajomych, więc przez nas przekazali im upominek i życzenia i nas przenocowali.4 latki super, wybawiłam się z nimi w piątek do późna.Nawet mojemu M.na kolana się ładowali.Było wesoło a chłopaki jeden latynos drugi albinos. Naprawdę :)
    sobota około 12 wyjazd bo ślub na 17 ale wszędzie takie korki były że cudem na 15 dotarliśmy na miejsce.Koleżanka wzięła się za moje włosy a ja za swój makijaż i jakoś cudem zdąrzyłam, ale wściekła byłam bo nie lubię szykowania w biegu.

Ogólnie wesele i po weselu wszystko było super, mamy tylko mały debet snu.
    Od tańca nogi napuchnięte,że ledwo chodzę w balernikach :P
    bawiliśmy się wspaniale, zwłaszcza że dużo naszych znajomych było.Wiadomo w grupie zabawa zawsze udana.

Od dziś biorę się za pomiar tempki i suple bo przez kilka dni totalnie to wszystko olałam :) po prostu tak fajnie się bawiłam z moim M. i naszymi znajomymi,że nawet o tym nie myślałam :)

Plan na dziś cała sterta prania :)

madzikk, Kjopa3, Smerfelinka lubią tę wiadomość

ac328aa0b4365d167f634a4672b15680.png
  • madzikk Autorytet

Wysłany: 3 maja 2016, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucc zazdroszcze sloneczka i wesolego miasteczka.

Edycik super ze sie fajnie bawilas. Dobrze jest tak czasem o wszystkim zapomniec chociaz na chwile. Ja uwielbiam wesela, zawsze myslalam ze czyjes wesela musza byc lepsze od swojego (ja jestem niby zareczona-przynajmniej do niedzieli;)) ale wiem ze wesela nigdy nie wyprawie, musi to duzo stresu kosztowac, wystarczy ze u siostry bylam swiadkowa.

Ruby to milego dnia w pracy, oby szybko zlecial.

Dzis lub jutro najpozniej @ mnie odwiedzi. Jest mi przykro ale jakby lepiej, juz nie czekam na widomosc od mojego P bo sie wylaczylam wiec nawet jakby pisl lub dzwonil to i tak tego nie zobacze. Troche odpoczne, przemysle i zobaczymy czy sie cokolwiek zmienilo. Wczoraj wypilam pol butelki wina z domowej produkcji mojej siostry, pycha, dobrze ze na codzien mieszkam daleko bo bym jej wszystko wypila:)

16udgox1i4rww54k.png
    31cs
    IUI 23.3.2017
    IUI 27.2.2017
    HSG 26.10.2015
  • cinnamon cookie Autorytet

Wysłany: 3 maja 2016, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduję się :) w pracy dziś ehhh...

Edycik widzę, że fajny weekend mieliście :) wybawiona, to najważniejsze ;)

U mnie też całkiem Ok, tylko nie pisałam Wam, ale ja ciągle kaszlę.... nic nie pomaga, lekarka mówi, że przy osluchiwaniu jest czysto więc chyba alergia, poszłam ze skierowaniem do alergologa to termin 6 grudnia.... cyrk! Odstawiam leki antyalergiczne i idę za 2 tyg do Diagnostyki zrobić badania, co to za alergia i czy w ogóle.... masakra :(

Uciekam Was nadrobić :*

Edycik lubi tę wiadomość

11 cykl - <3 :)
    f2wl20mmrxkgechr.png
  • Milka1991 Autorytet

Wysłany: 3 maja 2016, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejj ;) ja tego mojego grilla jakoś przeżyłam, na szczęście nie był długo bo przyszła burza ;D Ovu już mi cofnęło owulkę, bo temp ostro w dół, i dobrze :P będę grzecznie czekać na okres.

Rubiku uroki stanu błogosławionego... chciałaś to tak łatwo przejść? o nie nie;D

Madzik na bank wszystko się ułoży, być inaczej nie może, czekamy na pozytywne wieści do niedzieli, ale wydaje mi się że wcześniej się wszystko wyjaśni :)

Lucc strasznie przykro, ale jeszcze nie puszczamy kciuków :)

Edycik, świetnie że wesele się udało i trochę odpoczęłaś psychicznie, teraz z nową energią i pozytywnym nastawieniem zaczynasz kolejny cykl ;)

madzikk, Edycik lubią tę wiadomość

2017 🧒🏻
    2019 👦🏻
    01.2025 Crl 1,12cm ❤️
    preg.png
  • Kjopa3 Autorytet

Wysłany: 3 maja 2016, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby, Cinnamon współczuję dnia w pracy :-/ Oby szybko zleciało.

Cinnamon napiszę Ci jak było z moją alergią. Pierwsze testy skórne miałam robione we wrześniu 2014r. a wzięło mnie na koniec lutego-marca. Wtedy nic kompletnie nie wyszło. Były robione na NFZ i każde kłucie jednym nożykiem robiła. Co jest złe. No i moim zdaniem jednak 2 tyg. od odstawienia leków to za krótko!!! W 2015 zaszłam w ciążę i nie brałam żadnych leków na alergię. Przeniosłam się do Lux Medu. Lekarka wahała się ale stwierdziła, że ponowi badanie. Każde nakłucie nowym nożykiem i bez leków przez dłuższy czas i wyszła alergia na olchę. Ile się namęczyłam to moje :-P. No ale w końcu wyszło bo już świrowałam, że może coś mi w głowie się dzieje-rośnie bo miałam jakieś zawroty głowy jakbym pijana chodziła. No ale to od zatok. Więc taka skromna rada. Jak dasz radę dłużej bez leków to przeciągnij najdłużej jak się da i wtedy na badania ;-)

Luc ja i tak myślę, że jeszcze odbije temp. ;-) Ile dni ma Twoja FL?

Edycik super, że się wybawiłaś i zapomniałaś trochę o staraniach :-).

Madzikk powodzenia w podjęciu właściwej decyzji. Ciężkiej jak by nie było. Oby się wszystko ułożyło.

Milka to powodzenia w nowym cyklu.

Milka1991, madzikk, Edycik lubią tę wiadomość

f2wlx1hpc3bq5aq6.png
    19 cykl starań-od 10.2014r.-14 cpp <3
    06.07.2009r - synuś
    04.2015r- 10tc [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 maja 2016, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kjopa
    Dzieki za wiare,ale czuje ze @ sie zbliza

FL to nie wiem,2 cykl sie dopiero obserwuje,w poprzednim miala 14 dni, teraz cos szybko temp spadla,zastanawiam sie nad luteina po owu...

‹‹ 1658 1659 1660 1661 1662 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ