X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
Odpowiedz

Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2016, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam z pracy,

Ruby
    super, że wszystko ok :)

Milka
    powodzenia w nowym cyklu :*

Chmurka
    ech, to trzymam kciuki dalej , temp. tak pięknie idzie w gorę , może akurat w piątek coś wysikasz :)

Madka :* przytulam :*

Imię Roży zawiodłaś mnie :P miałaś zastępować Ruby w obsikiwaniu wszelkich testów i co? :D
    jak tam synek ?

Paryzetko
    ja brałam Castagnusa, wydaje mi się, że trochę wyregulował mi cykl, mialam mniejsze plamienia przed @ i po
    teraz zrobiłam przerwę i Srokę piję :)
    powodzenia kochana :*

u mnie nuda :P przez kuracje na nadżerkę mamy zakaz <3
    ale skończę 12 dc, więc mam nadzieję, że owulka będzie jak ostatnio ok 15 dc, żebyśmy zdążyli podziałalać, bo szkoda cykl zmarnować :)

Paryzetka83, Imię_Róży, Milka1991 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2016, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj na rozgrzewkę siknęłam na testa owu z allegro, ale śmiesznie małe te paseczki :D

aha, i w Rossmanie wczoraj były testy pink o czułości 10 za 9,99 :)

Edytko
    to dobrze, że masz mało czasu na myślenie o staraniach, tak najlepiej :*

• madzikk Autorytet

Wysłany: 11 maja 2016, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edycik zebys tylko znalazla czas dopasc meza:)

Partyzetka ja od tego cyklu zaczelam brac castagnusa. Juz chyba 7 tabletek za mna:) jest to lek ziolowy wiec pewnie zaszkodzic nie moze, ja mam nadzieje ze mi pms oslabi.

Agulek fajnie jest przestac myslec:)

Madka, glowa do gory. Czekamy na ciebie.

U nas z P znaczna poprawa. P zmienil to chcialam, wszystko idzie w dobrym kierunku. Wogole wszystko zaczyna sie ukladac. Za 7 dni powinna byc owulka wiec dziewczynki maj/czerwiec nalezy do mnie:)

Paryzetka83, cinnamon cookie, chmurreczkaa, Ejrene, Imię_Róży, Bratek lubią tę wiadomość

16udgox1i4rww54k.png
    31cs
    IUI 23.3.2017
    IUI 27.2.2017
    HSG 26.10.2015
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2016, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzik
    no widzisz, czasem dobrze jest od siebie odpocząć :)

• Edycik Autorytet

Wysłany: 11 maja 2016, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra kobity skończylam ksiązkę,która nastepna w kolejce?

ac328aa0b4365d167f634a4672b15680.png
  • majju Autorytet

Wysłany: 11 maja 2016, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!
    Ruby pięknie rośniecie! Super, oby tak dalej :)
    Madka trzymaj się ciepło, wiemy co przeżywasz...
    Madzikk ale super, że jest poprawa i pozytywne nastawienie! Teraz już "z górki" :)
    Chmurko, bądź dzielna :)

U mnie dziś nadal ładna pogoda. Byliśmy wczoraj na piwku i sziszy nad jeziorkiem, pięknie było :) Co prawda po powrocie się pokłóciłam z M. ale nie ważne :P

madzikk lubi tę wiadomość

qdkkqps67blqh0e0.png
  • cinnamon cookie Autorytet

Wysłany: 11 maja 2016, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się :) po sporej przerwie, wybaczcie, ale tak mi weekend w pracy zleciał, że hoho... a teraz 10 dni urlopu :)

Madka głowa do góry :* będzie lepiej... Chwilowe załamania co raz któraś z nas przeżywa.... buziak :*

Ruby nooo gratuluję, Byczek rośnie zdrowo :) tak trzymać :) a kilogramami się nie przejmuj, zrzucisz po ciąży raz dwa ;)

Edycik u mnie też była sprzeczka z M... i to spora :/ ale już jest dobrze... Pomógł nam... Ksiądz. Nie wierzyłam w Jego moc, ale zwróciłam honor dla mojego M, że zaciągnął nas do Niego. A jak u Was? Konflikt zażegnany?

Chmurko czekamy dalej w takim razie :)))

Smerfku kuruj nogę, nie nadwyrężaj i do 28 będzie jak nówka ;)

Kjopa fajny gest Twojego młodego ;) wzruszają mnie takie rzeczy ;)

Majju co tam palicie w tej sziszy? Taki smakowy tytoń? Kiedyś paliłam, najbardziej mi smakował kokosowy i chyba jabłuszko ;)

Paryzetko ja miałam w tamtym roku skoczyć do Pragi ale nie wypaliło.. Pewnie mam czego żałować co? ;)

Milka jak idzie pisanie pracy?

Aguś ja również wspieram w modlitwie :*

Smerfelinka lubi tę wiadomość

11 cykl - <3 :)
    f2wl20mmrxkgechr.png
  • Edycik Autorytet

Wysłany: 11 maja 2016, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cinnamonku tak u nas już ok, no wiadomo kłótnie czasem muszą być ;)

Super 10 dni urlopu - ojj wypoczywaj kochana ;)

Madzikk cieszę sie,że jest poprawa w relacjach z Twoim P.

cinnamon cookie, madzikk lubią tę wiadomość

ac328aa0b4365d167f634a4672b15680.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2016, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja jeszcze chwilka i zmykam do domku

miłego popołudnia dziewczyny :)

• Imię_Róży Autorytet

Wysłany: 11 maja 2016, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć i czołem:-)
    Ruby gratuluję wam dzidziola, będzie kawał chłopa;-))

Lucc tak przyznaję się obiecywałam testy od 5dpo, ale nie mam siły na testowanie i mam taki błogi luzzz...poza tym szkoda mi jednak kasy tak wcześnie wydawać;-P

Ja z małym na zwolnieniu siedzimy w domu zatoki i jakiś wirus, choć dzisiaj musiałam wyskoczyć na dwie godziny na spotkanie służbowe.

km5sdf9hxn8lpm8f.png
    ex2b3e5egnyexlfw.png
    10.01.2017 r. połówkowe księżniczki;-) - 472g cudu:*
  • Kjopa3 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2016, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cinnamon a jak się czujesz? Kiedy na badania chcesz iść?

f2wlx1hpc3bq5aq6.png
    19 cykl starań-od 10.2014r.-14 cpp <3
    06.07.2009r - synuś
    04.2015r- 10tc [*]
  • chmurreczkaa Autorytet

Wysłany: 11 maja 2016, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny witam się po pracy!

Z dobrą nowiną - odebraliśmy wyniki Męża z posiewu nasienia i CZYSTO!!!! Nie ma tego cholernego gronkowca, paciorkowca, ani żadnego innego paskudztwa!!!! Normalnie cud :D Tyle miesięcy walki. Pewnie pomogły też naturalne suple, wit.C lewoskrętna, olejek oregano polecony przez Bratka (swoją drogą, co u niej???), kwas omega-3 i salfazin. Kazałam mu jeszcze pić kefir, no i razem ze mną zmienił dietę. No i mamy CUD :D Nawet lekarze nie dawali szans na wyleczenie tej bakterii, a jednak :D
    Dzisiaj Mąż robił powtórkę badania nasienia. Wiemy, że nie będą idealne, bo trochę za szybko po leczeniu tego gronkowca zrobione, ale nie mieliśmy wyboru, bo w piątek mam wizytę w klinice i muszę mieć aktualne wyniki męża. Trzymajcie proszę kciuki, by choć nie były gorsze niż poprzednio, wtedy będzie dla nas jeszcze jakaś nadzieja!!! Tak sobie myślę, że może to też te Wasze kciuki pomogły przy tym gronkowcu, więc proszę o więcej. Wyniki jutro.

Normalnie jaki piękny dziś dzień. Kocham życie normalnie, mimo wszystko, poważnie!!!! :D

Ejrene, Milka1991, madzikk, Imię_Róży, MamaTuśka, Kjopa3, Bratek, Edycik, Smerfelinka, cinnamon cookie lubią tę wiadomość

Rozpoczęliśmy już 4 rok starań... Nadal czekamy na nasz mały Cud!
    Laparoskopia 31.08.16 - usunięta przegroda macicy 2cm i ogniska endometriozy I stopnia.
    Histeroskopia 6.12.16. - reszta przegrody docięta, macica jest gotowa na przyjęcie lokatora.
    1 IUI- 10.01.17 - ????? (@ 25.01)
  • Milka1991 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2016, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chmurko aż się wzruszyłam, cudowna wiadomość !!

chmurreczkaa lubi tę wiadomość

2017 🧒🏻
    2019 👦🏻
    preg.png
  • madzikk Autorytet

Wysłany: 11 maja 2016, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chmurka cudnie:) czyli u ciebie tez bedzie juz z gorki:) powinnas teraz zmienic swojego nicka z chmurreczkaa na slonneczkoo:)

chmurreczkaa, Milka1991 lubią tę wiadomość

16udgox1i4rww54k.png
    31cs
    IUI 23.3.2017
    IUI 27.2.2017
    HSG 26.10.2015
  • Imię_Róży Autorytet

Wysłany: 11 maja 2016, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chmurka super:-)
    Edycik a cc to za kniga siedzę we wdomie to może poczytam.
    Mały śpi chyba mu ta choroba daje w kość, a na zewnątrz normalnie lato, biorę się za prasowanie bo rano poprałam. Echhhh przypomniało mi się ja siedziałam z nim na macierzyńskim taki miałam luz, zero nerwów z roboty:-))...ale to nie to samo dzisiaj mnie ścigali z tym spotkaniem, mam nadzieję że reszta tygodnia upłynie mi na prowadzeniu życia kury domowej:-))

chmurreczkaa lubi tę wiadomość

km5sdf9hxn8lpm8f.png
    ex2b3e5egnyexlfw.png
    10.01.2017 r. połówkowe księżniczki;-) - 472g cudu:*
  • chmurreczkaa Autorytet

Wysłany: 11 maja 2016, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Dziewczyny :)
    Madzik zostanę jednak przy moim nicku, ale pomyślę, nad zmianą awatarka. Może zza tej chmurki wyjrzy wreszcie słoneczko :D
    Poczekam jeszcze z euforią na jutrzejsze wyniki spermiogramu. Nie ukrywam, że mam ogromnego stresa. Wiele od tego zależy.

Paryzetka83 lubi tę wiadomość

Rozpoczęliśmy już 4 rok starań... Nadal czekamy na nasz mały Cud!
    Laparoskopia 31.08.16 - usunięta przegroda macicy 2cm i ogniska endometriozy I stopnia.
    Histeroskopia 6.12.16. - reszta przegrody docięta, macica jest gotowa na przyjęcie lokatora.
    1 IUI- 10.01.17 - ????? (@ 25.01)
  • Milka1991 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2016, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się popołudniowo :P

Madzik wizyta umówiona? ciekawe skąd ta hipotonia u Ciebie? mi też się dość często chce spać i jestem mocno zmęczona, ale zrzucam to na przesilenie :) Madziku podziel się tym majem/czerwcem ze mną :D

Madeczko bardzo mi przykro, ale głowa do góry, musisz zbierać siły na kolejny cykl :) nie załamuj się, a jeśli już to tylko na chwilkę. Ostatnie dni były nerwowe dla większości z nas, nikomu się nie udało w kwietniu, więc teraz z większą mocą zaatakujemy maj/czerwiec :D poza tym wygląda na to, że razem zaczynamy 12 cykl :*

Ciastku w końcu urlop, super, jakieś plany? :) a co do księdza, to muszę stwierdzić że też bym nie chciała iść, bo co może wiedzieć ksiądz? ale chyba nie o to chodzi, czasem wystarczy usłyszeć od kogoś coś mądrego, niezależnie kim jest, żeby coś zmienić w swoim życiu ;) A pisanie pracy idzie mi, tfu tfu, bardzo dobrze, piszę ostatni rozdział i mam jakąś dziwną wenę :D

Chmurko zatem jutro kolejne kciukasy za wyniki badania nasienia (wydaje mi się, że będą lepsze, skoro gronkowiec ustąpił, a w tym polu on miał najwięcej do powiedzenia), a pojutrze za test :) :) :)

madzikk, cinnamon cookie lubią tę wiadomość

2017 🧒🏻
    2019 👦🏻
    preg.png
  • Milka1991 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2016, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja sobie czekam na eurowizję, popijając czerwone winko i zajadając migdały...:D jutro pracuję tylko do 12.00 hurra, sobie odpocznę :P

2017 🧒🏻
    2019 👦🏻
    preg.png
  • Paryzetka83 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2016, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzik to fajnie ze z twoim P się poprawiło :) Trzymam kciuki za maj / czerwiec :*

Cynamonku Praga jest tak masakrycznie zatłoczona turystami, że w tak krótkim czasie ciężko było ją zwiedzić. Chyba najlepiej jechać tam zimą ;) Ale to bardzo ładne miasto :)

Chmureczko ale super wieści :) Bardzo się cieszę i trzymam kciuki, za badania męża i żeby piątkowa wizyta była udana :*

Kjopa a Ty w jakim punkcie cyklu jesteś?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2016, 18:51

chmurreczkaa, madzikk, cinnamon cookie lubią tę wiadomość

8 cs - [*] 6/7 tydzień
    37 cykl starań
    Termin @: może lepiej nie wiedzieć?
  • Kjopa3 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2016, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paryzetko ja mam 6 dpo. Z 15 dc przestawiło na 17dc a <3 było w tym pierwszym terminie a nie w drugim więc nie liczę, że coś będzie. Za miesiąc powinniśmy powtórzyć badanie nasienia ale boje się że jeszcze za szybko będzie.

Madzikk super, że jest poprawa. Oby tak dalej :-).

Chmurko super wieści. Trzymam kciuki za wyniki nasienia.

Milka powodzenia w kończeniu pracy. Oby wena się utrzymywała.

Milka1991, chmurreczkaa, madzikk lubią tę wiadomość

f2wlx1hpc3bq5aq6.png
    19 cykl starań-od 10.2014r.-14 cpp <3
    06.07.2009r - synuś
    04.2015r- 10tc [*]
‹‹ 1670 1671 1672 1673 1674 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ