X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
Odpowiedz

Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać

Oceń ten wątek:
  • Imię_Róży Autorytet

Wysłany: 25 maja 2016, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć i czołem:-))
    ...już miałam w poniedziałek pisać,że u mnie - jak mawiałam moja była księgowa - "ni dresu, ni adresu, ni okresu" ale przylazła @ spóźniona, nie anonsując się żadnymi bólami brzucha, akurat jak robiłam depilację u koleżanki, miałam ochotę na depilację brazylijską a skończyło się na samych nogach:-))
    .. także u mnie 3 dc, tym razem odpuszczam idę tylko na umówioną wizytę 7 czerwca a potem się pakuję nad moooorzeeee:-)))

Ciachu trzymam kciukasy za kreseczki sztuk dwie;-))
    Ruby niezły bysiorek ci się szykuje:-))
    Majju , Lucc też kciukasy za teściki:-))
    Bratku to mój m. też taki kochany;-)nawet jak wstanę rano i mam na głowie przysłowiowy "piorun w rabarbar" to mówi mi że jestem piękna;-PP ... choć lusterko tego nie potwierdza;-PP

Bratek, Edycik, cinnamon cookie lubią tę wiadomość

km5sdf9hxn8lpm8f.png
    ex2b3e5egnyexlfw.png
    10.01.2017 r. połówkowe księżniczki;-) - 472g cudu:*
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 maja 2016, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IR
    to powodzenia w nowym cyklu, może akurat urlop będzie owocny :D

Imię_Róży lubi tę wiadomość

• Edycik Autorytet

Wysłany: 25 maja 2016, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Imię Róży to kciuki za nowy cykl :)

ac328aa0b4365d167f634a4672b15680.png
  • Smerfelinka Autorytet

Wysłany: 25 maja 2016, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Imię Róży urlop akurat może pomóc ;) Również trzymam kciuki!

👩36 lat 🧑39 lat

14.09.2024 - transfer blastocysty ❄️
    9 dtp - beta 32 mIU/ml
    11 dpt - beta 75 mIU/ml
    13 dpt - beta 225 mIU/ml
    16 dpt - beta 1028 mIU/ml
    18 dpt - beta 1804 mIU/ml
    20 dpt - beta 2872 mIU/ml
    24 dpt - pęcherzyk 0,94 cm
    14.10 - pusty pęcherzyk 💔

kwalifikacja z MZ - 10.06

21.08.2023 - transfer blastocysty 3AA ❄️ 💔

lipiec 2023 - transfer odwołany - za niski progesteron 😞

luty 2023 - poronienie naturalnej ciąży

22.07.2019 - urodził się Leon <3
    13.11.2018 - transfer blastocysty 4AA
    październik 2018 - Salve - ivf
    sierpień 2018 - histeroskopia ok
    kwiecień 2017 - hsg ok
    starania od 2014
  • madzikk Autorytet

Wysłany: 25 maja 2016, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Imie Rozy kciuki za kolejny cykl.

Bratku fajny ten twoj maz:)

No wlasnie skad cialko zolte ma wiedziec ze doszlo do zaplodnienia, tak sie zastanawialam. Ciacho musisz zapytac lekarza co ma wplyw na tak wysoki progesteron. Ja jestem sama bardzo ciekawa.

Kolezanka zaczela troszke brudzic krwia ale tylko przy podcieraniu. Z tego co mi wutlumaczyla miala problemy z wyproznieniem i chyba za bardzo parla. Myslicie ze to moze byc powodem delikatnego krwawienia? Moze miec to wplyw na ciaze?

Imię_Róży, cinnamon cookie lubią tę wiadomość

16udgox1i4rww54k.png
    31cs
    IUI 23.3.2017
    IUI 27.2.2017
    HSG 26.10.2015
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 maja 2016, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzikk moim zdaniem nie powinno to mieć wpływu w sensie , że to brudzenie to nie od parcia (zależy też czy to żywa krew czy brązowe plamy). Nie wiem czy to coś poważnego czy nie, a kiedy ona ma wizytę u lekarza?
    Może powinna to skonsultować...wspominałaś też o słabym przyroście bety więc dla mnie to brudzenie może być powodem do niepokoju. Nie pamiętam czy pisałaś dokładnie wyniki bety drugiej? jaki % przyrost był?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 maja 2016, 14:14

• Milka1991 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2016, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się :)

Chmurko bardzo ładne imiona, my też mamy już wybrane: Kornelia i Tymon ;P

Smerfetko ja brałam dupka od 16 do 25 dc, miałam odstawić i czekać na @, w razie gdyby małpa się nie pojawiła, a test wyszedł pozytywnie zacząć brać z powrotem. Ja za pierwszym razem dostałam okresu 14 dni po dupku, a za drugim 2 dni. Dupek ma za zadanie albo wywołać okres (po odstawieniu) albo podtrzymać poziom proga w przypadku zapłodnienia.

Ciastku otworzyłaś końcowomajowy sezon testów ;) może w piątek coś więcej uda się zobaczyć, luuuzik :)

Różo powodzenia w nowym cyklu, do boju ;D

Majju ja też mam w poniedziałek wizytę u nowego gina, w zasadzie Ty idziesz żeby ujrzeć pęcherzyk a ja po antyki, ale mam nadzieję, że obie wyjdziemy zadowolone z wizyty i dowiemy się tego, co chciałybyśmy usłyszeć, zatem kciukasy :*

Madzik też się trochę zmartwiłam tym brudzeniem Twojej koleżanki, kurczę była jeszcze na becie po tym słabym przyroście, jak nie to niech idzie jak najszybciej...

Ruby gratuluję 6 cm szczęścia !! i super że badanka wyszły ok, teraz to już z górki :) to kiedy macie to wesele, ten weekend?

cinnamon cookie, Imię_Róży lubią tę wiadomość

2017 🧒🏻
    2019 👦🏻
    2023💔Puste jajo płodowe 8tc
    01.2025 Crl 1,12cm ❤️
    preg.png
  • Bratek Autorytet

Wysłany: 25 maja 2016, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madzikk - bo jeśli nie doszło, to urośnie tylko do pewnego poziomu :) A jeśli doszło, to jajeczko zaczyna się zagnieżdżać i uruchamia lawinę reakcji :)

Co do koleżanki - stąd brudzi? Z pochwy czy z odbytu? Jeśli jest pewna, że z pochwy, to musi uważać i chuchać na siebie ;/ Chyba, że jakoś hurtem papierem pojechała i to jest z odbytu. Dostała już porządny progesteron? Jak z kolejnymi oznaczeniami bety?

W 12 cs... <3 :) SYN <3 :-D
    3jvz2n0asudxzqnn.png
  • madzikk Autorytet

Wysłany: 25 maja 2016, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurka skazowalo mi wszystko :/

Dzieki dziewczynki. Bratku zdecydowanie z pochwy. Plamienie koloru brunatnego. Sama kilka dni temu przeliczalam jej ta bete i wychodzi na to ze przyrost miala jak najbardziej prawidlowy. Powinno byc ok 66% co 48h, u niej wlasnie tak bylo (52.88; 92.88; 148 czy cos takiego) wiec idealnie. Ale wydaje mi sie ze miala bardzo pozne zagniezdzanie bo pleamienie implantacyjne nastapilo w dniu spodziewanej @, i chyba stad niski progesteron (zdazyl opasc) no i tak niska beta. Ale to sa moje analizy. Tak sie tylko zastanawiam czy bierze wystarczajaca ilosc dupathsonu. Nie ma zadnych boli czy skurczy ale czuje dyskomfort bo sie do konca nie wyproznila. Nie wiem co jej doradzic a ona sie troche obawia zeby nie siac znowu paniki, chociaz ostatnim razem byla jak najbardziej potrzebna. Narazie poradzilam jej zeby troszke poczekala bo nie ma boli, ale jak nie przestanie brudzic to moze lepiej zeby pojechala na sor.

16udgox1i4rww54k.png
    31cs
    IUI 23.3.2017
    IUI 27.2.2017
    HSG 26.10.2015
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 maja 2016, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzikk a badał już ją lekarz? był jakiś pęcherzyk już? o uczuciu parcia / czyli tak jakby się chciało wypróżnić też się naczytałam, że to objaw ciąży pozamacicznej. Absolutnie nie sieję tutaj paniki, ale uważam, że jednak powinna być zbadana. Który to tydzień 5-6?

• cinnamon cookie Autorytet

Wysłany: 25 maja 2016, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam PMS jak cholera, Ruby napisałaś o Lunce i się prawie popłakałam no ;) i Carolq też? cudnie, mamy dzieciaczki forumowe :) a Twój to byczek, chyba synek będzie ;)

Madzikk muszę się dowiedzieć od czego ten prog taki, w sumie to w drugiej fazie zawsze mam nasilone objawy tzn odczuwam wysoką temperaturę przez cały dzień, piersi mocno bolą i puchną, więc może zawsze taki mam? Tylko czemu takie skąpe miesiączki??? To się trochę kłóci ze sobą nie?

Imię Róży powodzenia w nowym cyklu w takim razie :) :*

Milka a co u Ciebie?

11 cykl - <3 :)
    f2wl20mmrxkgechr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 maja 2016, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynamon ja byłam na dniu matki w przedszkolu i warga mi już latała jak dzieci śpiewały :P PMS to ja mam cały czas także nie jesteś sama ;)

Imię niech moc będzie z tobą w tym cyklu :* wakacje , wakacje na pewno nie zaszkodzą :D

Milka tak to już ten weekend, ale na szczęście jeden dzień - sobota...

Muszę do soboty wymyślić co z włosami zrobić :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 maja 2016, 17:47

cinnamon cookie, Imię_Róży lubią tę wiadomość

• Paryzetka83 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2016, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynamonku ja dalej trzymam kciuki za piątkowy test :*

Imię Róży to powodzenia w nowym cyklu, rozumiem że tym razem totalny LwD?

Smerfie ja biorę lutkę od 2 dpo do 11dpo planowo, bo tak kazała gin. a w 12dpo robię test - raz tak zadziałało to nie będę zmieniać metody ;) Potem beta jeśli II kreski zobaczę ;)

Madzik u mnie też zaczęło się od brudzenia, tylko że mnie podbrzusze bolało - wtedy jakoś nawet nie kojarzyłam, bo to delikatny ból był. Jak koleżanka się stresuje to niech pędzi na IP.

cinnamon cookie, Imię_Róży, Smerfelinka lubią tę wiadomość

8 cs - [*] 6/7 tydzień
    37 cykl starań
    Termin @: może lepiej nie wiedzieć?
  • Milka1991 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2016, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby ja mam wesele 18.06. Już się nie mogę doczekać. A ty nie fikaj tam za bardzo, pamiętaj żeby bąbla nie zmęczyć :) ja zrobię sobie taką fryzurkę :
    https://www.google.pl/search?q=warkocz+i+loki&rlz=1C1VSNC_enPL570PL570&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwjulPfw1fXMAhVDVSwKHdEiA6cQ_AUIBygB&biw=1366&bih=677

Ciastku u mnie jakoś leci, jutro na procesję idę i grilluję, w piątek do pracy i wolny weekend ;P już się chyba pogodziłam z myślą o tych trzech miesiącach...naprawdę, luz totalny, sama siebie nie poznaję. Ale wykresik dla obserwacji prowadzę i powiem Wam, że trochę się martwię bo ovu wyznaczyło mi owulkę w 9 dc!! a 10 się okazało że ta niby torbiel pękła czy jakoś tak, tempka się utrzymuje do dziś czyli 18dc. nie wiem co myśleć, możliwe żeby próg podskoczył mimo braku owulki czy coś? hym hym hym ;( mam nadzieję że w pon się dowiem o co chodzi i nic tam mi się nie dzieje

2017 🧒🏻
    2019 👦🏻
    01.2025 Crl 1,12cm ❤️
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 maja 2016, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milko super fryzurki, ja też coś luźnego chcę z jakimś wplecionym warkoczem, ale mam wrażenie , że kręcone mi nie pasują :/ ale w sumie to nie wiem :D może fryzjerka będzie miała jakiś pomysł...

Co do owulacji to hmmm nie wiem, może mogła być tuż przed pęknięciem, bo czemu nie? a płynu w zatoce nie widziała lekarka na USG jak torbiel wtedy zdiagnozowała?
    Przy braku owulacji raczej progesteron niski by był.

• Milka1991 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2016, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój gin nie jest zbyt rozmowny, powiedział tylko że widzi na jajniku jakiś rozlany płyn, coś tam coś tam i tabletki anty przez 3 miesiące coś tam coś tam. Nic nie mówił o zatoce Douglasa. Menda jedna...no nic, czas pokaże

2017 🧒🏻
    2019 👦🏻
    01.2025 Crl 1,12cm ❤️
    preg.png
  • cinnamon cookie Autorytet

Wysłany: 25 maja 2016, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milka ja w tym temacie niestety nie pomogę bo z progesteronem sama mam obecnie zagadkę ;)

Laski dziękuję baaaardzo za kciuki, ale ból na dole się nasila i cyc boli, nie zwiastuje to nic dobrego :(

Milka1991 lubi tę wiadomość

11 cykl - <3 :)
    f2wl20mmrxkgechr.png
  • Milka1991 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2016, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cookie nadzieja umiera ostatnia :*

cinnamon cookie lubi tę wiadomość

2017 🧒🏻
    2019 👦🏻
    01.2025 Crl 1,12cm ❤️
    preg.png
  • Smerfelinka Autorytet

Wysłany: 25 maja 2016, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynamonku jak cyc boli, to akurat dobrze, bo znaczy, że progesteron wciąż wysoko, a przed @ spada ;) Ale ja już siedzę cicho :P

Milka ja miałam taką fryzurę kiedyś na weselu i było super :)

I Ruby ja się wtedy upierałam, żeby włosów nie kręcić i na prostych też świetnie wyglądał ten warkocz dookoła głowy :) Polecam!

Paryzetko dziękuję za odpowiedź :) Mój plan jest podobny. Zobaczę tylko, czy będę robić sikańce, czy od razu betę dla pewności. A skoro u Ciebie metoda już przetestowana, to będę spokojniejsza :)

Kobiety mnie czeka bardzo zajęty weekend :P Jutro jedziemy na grilla (o ile pogoda dopiesze), w piątek zabieramy siostrzenicę Mężula do kina i może na jakieś lody, a w sobotę jedziemy pokibicować rodzince na biegu, w którym w końcu nie biegnę. Będę pewnie miała mało czasu, więc z góry przepraszam za nieobecność ;) Dopiero w niedzielę będzie obijactwo, to wtedy na pewno zasiądę do komputera.

Tymczasem miłego weekendu - tym co mają już wolne, a tym co będą pracować - oby szybko zleciało! Buziaki :*

Milka1991, cinnamon cookie lubią tę wiadomość

👩36 lat 🧑39 lat

14.09.2024 - transfer blastocysty ❄️
    9 dtp - beta 32 mIU/ml
    11 dpt - beta 75 mIU/ml
    13 dpt - beta 225 mIU/ml
    16 dpt - beta 1028 mIU/ml
    18 dpt - beta 1804 mIU/ml
    20 dpt - beta 2872 mIU/ml
    24 dpt - pęcherzyk 0,94 cm
    14.10 - pusty pęcherzyk 💔

kwalifikacja z MZ - 10.06

21.08.2023 - transfer blastocysty 3AA ❄️ 💔

lipiec 2023 - transfer odwołany - za niski progesteron 😞

luty 2023 - poronienie naturalnej ciąży

22.07.2019 - urodził się Leon <3
    13.11.2018 - transfer blastocysty 4AA
    październik 2018 - Salve - ivf
    sierpień 2018 - histeroskopia ok
    kwiecień 2017 - hsg ok
    starania od 2014
  • madzikk Autorytet

Wysłany: 26 maja 2016, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciacho, kazda inaczej przechodzi druga polowe cyklu, i kazda ma inne objawy w poczatkowej ciazy. Kciuki zaciskamy i cierpliwie czekamy ;)

Przyjaciolka wczoraj przestala brudzic, a wizyte ma w dniu dziecka:) nie ma sie co nakrecac i gdybac, to juz w przyszlym tygodniu. Ja wierze ze jest wszystko dobrze :)

cinnamon cookie lubi tę wiadomość

16udgox1i4rww54k.png
    31cs
    IUI 23.3.2017
    IUI 27.2.2017
    HSG 26.10.2015
‹‹ 1696 1697 1698 1699 1700 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ