Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć i czołem:-))
...już miałam w poniedziałek pisać,że u mnie - jak mawiałam moja była księgowa - "ni dresu, ni adresu, ni okresu" ale przylazła @ spóźniona, nie anonsując się żadnymi bólami brzucha, akurat jak robiłam depilację u koleżanki, miałam ochotę na depilację brazylijską a skończyło się na samych nogach:-))
.. także u mnie 3 dc, tym razem odpuszczam idę tylko na umówioną wizytę 7 czerwca a potem się pakuję nad moooorzeeee:-)))
Ciachu trzymam kciukasy za kreseczki sztuk dwie;-))
Ruby niezły bysiorek ci się szykuje:-))
Majju , Lucc też kciukasy za teściki:-))
Bratku to mój m. też taki kochany;-)nawet jak wstanę rano i mam na głowie przysłowiowy "piorun w rabarbar" to mówi mi że jestem piękna;-PP ... choć lusterko tego nie potwierdza;-PPBratek, Edycik, cinnamon cookie lubią tę wiadomość
10.01.2017 r. połówkowe księżniczki;-) - 472g cudu:*
-
nick nieaktualny
-
Imię Róży urlop akurat może pomóc Również trzymam kciuki!
Imię_Róży lubi tę wiadomość
👩36 lat 🧑39 lat
14.09.2024 - transfer blastocysty ❄️
9 dtp - beta 32 mIU/ml
11 dpt - beta 75 mIU/ml
13 dpt - beta 225 mIU/ml
16 dpt - beta 1028 mIU/ml
18 dpt - beta 1804 mIU/ml
20 dpt - beta 2872 mIU/ml
24 dpt - pęcherzyk 0,94 cm
14.10 - pusty pęcherzyk 💔
kwalifikacja z MZ - 10.06
21.08.2023 - transfer blastocysty 3AA ❄️ 💔
lipiec 2023 - transfer odwołany - za niski progesteron 😞
luty 2023 - poronienie naturalnej ciąży
22.07.2019 - urodził się Leon
13.11.2018 - transfer blastocysty 4AA
październik 2018 - Salve - ivf
sierpień 2018 - histeroskopia ok
kwiecień 2017 - hsg ok
starania od 2014 -
Imie Rozy kciuki za kolejny cykl.
Bratku fajny ten twoj maz:)
No wlasnie skad cialko zolte ma wiedziec ze doszlo do zaplodnienia, tak sie zastanawialam. Ciacho musisz zapytac lekarza co ma wplyw na tak wysoki progesteron. Ja jestem sama bardzo ciekawa.
Kolezanka zaczela troszke brudzic krwia ale tylko przy podcieraniu. Z tego co mi wutlumaczyla miala problemy z wyproznieniem i chyba za bardzo parla. Myslicie ze to moze byc powodem delikatnego krwawienia? Moze miec to wplyw na ciaze?Imię_Róży, cinnamon cookie lubią tę wiadomość
31cs
IUI 23.3.2017
IUI 27.2.2017
HSG 26.10.2015 -
nick nieaktualnyMadzikk moim zdaniem nie powinno to mieć wpływu w sensie , że to brudzenie to nie od parcia (zależy też czy to żywa krew czy brązowe plamy). Nie wiem czy to coś poważnego czy nie, a kiedy ona ma wizytę u lekarza?
Może powinna to skonsultować...wspominałaś też o słabym przyroście bety więc dla mnie to brudzenie może być powodem do niepokoju. Nie pamiętam czy pisałaś dokładnie wyniki bety drugiej? jaki % przyrost był?Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 maja 2016, 14:14
-
Witam się
Chmurko bardzo ładne imiona, my też mamy już wybrane: Kornelia i Tymon ;P
Smerfetko ja brałam dupka od 16 do 25 dc, miałam odstawić i czekać na @, w razie gdyby małpa się nie pojawiła, a test wyszedł pozytywnie zacząć brać z powrotem. Ja za pierwszym razem dostałam okresu 14 dni po dupku, a za drugim 2 dni. Dupek ma za zadanie albo wywołać okres (po odstawieniu) albo podtrzymać poziom proga w przypadku zapłodnienia.
Ciastku otworzyłaś końcowomajowy sezon testów może w piątek coś więcej uda się zobaczyć, luuuzik
Różo powodzenia w nowym cyklu, do boju
Majju ja też mam w poniedziałek wizytę u nowego gina, w zasadzie Ty idziesz żeby ujrzeć pęcherzyk a ja po antyki, ale mam nadzieję, że obie wyjdziemy zadowolone z wizyty i dowiemy się tego, co chciałybyśmy usłyszeć, zatem kciukasy :*
Madzik też się trochę zmartwiłam tym brudzeniem Twojej koleżanki, kurczę była jeszcze na becie po tym słabym przyroście, jak nie to niech idzie jak najszybciej...
Ruby gratuluję 6 cm szczęścia !! i super że badanka wyszły ok, teraz to już z górki to kiedy macie to wesele, ten weekend?
cinnamon cookie, Imię_Róży lubią tę wiadomość
-
madzikk - bo jeśli nie doszło, to urośnie tylko do pewnego poziomu A jeśli doszło, to jajeczko zaczyna się zagnieżdżać i uruchamia lawinę reakcji
Co do koleżanki - stąd brudzi? Z pochwy czy z odbytu? Jeśli jest pewna, że z pochwy, to musi uważać i chuchać na siebie ;/ Chyba, że jakoś hurtem papierem pojechała i to jest z odbytu. Dostała już porządny progesteron? Jak z kolejnymi oznaczeniami bety? -
Kurka skazowalo mi wszystko
Dzieki dziewczynki. Bratku zdecydowanie z pochwy. Plamienie koloru brunatnego. Sama kilka dni temu przeliczalam jej ta bete i wychodzi na to ze przyrost miala jak najbardziej prawidlowy. Powinno byc ok 66% co 48h, u niej wlasnie tak bylo (52.88; 92.88; 148 czy cos takiego) wiec idealnie. Ale wydaje mi sie ze miala bardzo pozne zagniezdzanie bo pleamienie implantacyjne nastapilo w dniu spodziewanej @, i chyba stad niski progesteron (zdazyl opasc) no i tak niska beta. Ale to sa moje analizy. Tak sie tylko zastanawiam czy bierze wystarczajaca ilosc dupathsonu. Nie ma zadnych boli czy skurczy ale czuje dyskomfort bo sie do konca nie wyproznila. Nie wiem co jej doradzic a ona sie troche obawia zeby nie siac znowu paniki, chociaz ostatnim razem byla jak najbardziej potrzebna. Narazie poradzilam jej zeby troszke poczekala bo nie ma boli, ale jak nie przestanie brudzic to moze lepiej zeby pojechala na sor.
31cs
IUI 23.3.2017
IUI 27.2.2017
HSG 26.10.2015 -
nick nieaktualnyMadzikk a badał już ją lekarz? był jakiś pęcherzyk już? o uczuciu parcia / czyli tak jakby się chciało wypróżnić też się naczytałam, że to objaw ciąży pozamacicznej. Absolutnie nie sieję tutaj paniki, ale uważam, że jednak powinna być zbadana. Który to tydzień 5-6?
-
Mam PMS jak cholera, Ruby napisałaś o Lunce i się prawie popłakałam no i Carolq też? cudnie, mamy dzieciaczki forumowe a Twój to byczek, chyba synek będzie
Madzikk muszę się dowiedzieć od czego ten prog taki, w sumie to w drugiej fazie zawsze mam nasilone objawy tzn odczuwam wysoką temperaturę przez cały dzień, piersi mocno bolą i puchną, więc może zawsze taki mam? Tylko czemu takie skąpe miesiączki??? To się trochę kłóci ze sobą nie?
Imię Róży powodzenia w nowym cyklu w takim razie :*
Milka a co u Ciebie?Imię_Róży lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyCynamon ja byłam na dniu matki w przedszkolu i warga mi już latała jak dzieci śpiewały PMS to ja mam cały czas także nie jesteś sama
Imię niech moc będzie z tobą w tym cyklu :* wakacje , wakacje na pewno nie zaszkodzą
Milka tak to już ten weekend, ale na szczęście jeden dzień - sobota...
Muszę do soboty wymyślić co z włosami zrobićWiadomość wyedytowana przez autora: 25 maja 2016, 17:47
cinnamon cookie, Imię_Róży lubią tę wiadomość
-
Cynamonku ja dalej trzymam kciuki za piątkowy test :*
Imię Róży to powodzenia w nowym cyklu, rozumiem że tym razem totalny LwD?
Smerfie ja biorę lutkę od 2 dpo do 11dpo planowo, bo tak kazała gin. a w 12dpo robię test - raz tak zadziałało to nie będę zmieniać metody Potem beta jeśli II kreski zobaczę
Madzik u mnie też zaczęło się od brudzenia, tylko że mnie podbrzusze bolało - wtedy jakoś nawet nie kojarzyłam, bo to delikatny ból był. Jak koleżanka się stresuje to niech pędzi na IP.
cinnamon cookie, Imię_Róży, Smerfelinka lubią tę wiadomość
8 cs - [*] 6/7 tydzień
37 cykl starań
Termin @: może lepiej nie wiedzieć? -
Ruby ja mam wesele 18.06. Już się nie mogę doczekać. A ty nie fikaj tam za bardzo, pamiętaj żeby bąbla nie zmęczyć ja zrobię sobie taką fryzurkę :
https://www.google.pl/search?q=warkocz+i+loki&rlz=1C1VSNC_enPL570PL570&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwjulPfw1fXMAhVDVSwKHdEiA6cQ_AUIBygB&biw=1366&bih=677
Ciastku u mnie jakoś leci, jutro na procesję idę i grilluję, w piątek do pracy i wolny weekend ;P już się chyba pogodziłam z myślą o tych trzech miesiącach...naprawdę, luz totalny, sama siebie nie poznaję. Ale wykresik dla obserwacji prowadzę i powiem Wam, że trochę się martwię bo ovu wyznaczyło mi owulkę w 9 dc!! a 10 się okazało że ta niby torbiel pękła czy jakoś tak, tempka się utrzymuje do dziś czyli 18dc. nie wiem co myśleć, możliwe żeby próg podskoczył mimo braku owulki czy coś? hym hym hym ;( mam nadzieję że w pon się dowiem o co chodzi i nic tam mi się nie dzieje
-
nick nieaktualnyMilko super fryzurki, ja też coś luźnego chcę z jakimś wplecionym warkoczem, ale mam wrażenie , że kręcone mi nie pasują ale w sumie to nie wiem może fryzjerka będzie miała jakiś pomysł...
Co do owulacji to hmmm nie wiem, może mogła być tuż przed pęknięciem, bo czemu nie? a płynu w zatoce nie widziała lekarka na USG jak torbiel wtedy zdiagnozowała?
Przy braku owulacji raczej progesteron niski by był. -
Mój gin nie jest zbyt rozmowny, powiedział tylko że widzi na jajniku jakiś rozlany płyn, coś tam coś tam i tabletki anty przez 3 miesiące coś tam coś tam. Nic nie mówił o zatoce Douglasa. Menda jedna...no nic, czas pokaże
-
Cynamonku jak cyc boli, to akurat dobrze, bo znaczy, że progesteron wciąż wysoko, a przed @ spada Ale ja już siedzę cicho
Milka ja miałam taką fryzurę kiedyś na weselu i było super
I Ruby ja się wtedy upierałam, żeby włosów nie kręcić i na prostych też świetnie wyglądał ten warkocz dookoła głowy Polecam!
Paryzetko dziękuję za odpowiedź Mój plan jest podobny. Zobaczę tylko, czy będę robić sikańce, czy od razu betę dla pewności. A skoro u Ciebie metoda już przetestowana, to będę spokojniejsza
Kobiety mnie czeka bardzo zajęty weekend Jutro jedziemy na grilla (o ile pogoda dopiesze), w piątek zabieramy siostrzenicę Mężula do kina i może na jakieś lody, a w sobotę jedziemy pokibicować rodzince na biegu, w którym w końcu nie biegnę. Będę pewnie miała mało czasu, więc z góry przepraszam za nieobecność Dopiero w niedzielę będzie obijactwo, to wtedy na pewno zasiądę do komputera.
Tymczasem miłego weekendu - tym co mają już wolne, a tym co będą pracować - oby szybko zleciało! Buziaki :*Milka1991, cinnamon cookie lubią tę wiadomość
👩36 lat 🧑39 lat
14.09.2024 - transfer blastocysty ❄️
9 dtp - beta 32 mIU/ml
11 dpt - beta 75 mIU/ml
13 dpt - beta 225 mIU/ml
16 dpt - beta 1028 mIU/ml
18 dpt - beta 1804 mIU/ml
20 dpt - beta 2872 mIU/ml
24 dpt - pęcherzyk 0,94 cm
14.10 - pusty pęcherzyk 💔
kwalifikacja z MZ - 10.06
21.08.2023 - transfer blastocysty 3AA ❄️ 💔
lipiec 2023 - transfer odwołany - za niski progesteron 😞
luty 2023 - poronienie naturalnej ciąży
22.07.2019 - urodził się Leon
13.11.2018 - transfer blastocysty 4AA
październik 2018 - Salve - ivf
sierpień 2018 - histeroskopia ok
kwiecień 2017 - hsg ok
starania od 2014 -
Ciacho, kazda inaczej przechodzi druga polowe cyklu, i kazda ma inne objawy w poczatkowej ciazy. Kciuki zaciskamy i cierpliwie czekamy
Przyjaciolka wczoraj przestala brudzic, a wizyte ma w dniu dziecka:) nie ma sie co nakrecac i gdybac, to juz w przyszlym tygodniu. Ja wierze ze jest wszystko dobrzecinnamon cookie lubi tę wiadomość
31cs
IUI 23.3.2017
IUI 27.2.2017
HSG 26.10.2015