X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
Odpowiedz

Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać

Oceń ten wątek:
  • cinnamon cookie Autorytet

Wysłany: 26 maja 2016, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Dla niektórych zaczął się długi weekend to na pewno tu tłumów nie będzie ;) ja dziś niestety w pracy i jutro też, ale weekend wolny :) a takw ogóle to zapomniałam kupić test na jutro :(

Madzikk oby wszystko u koleżanki było dobrze :) wizyta w Dzień Dziecka? Ojej to dobre wieści byłyby pięknym prezentem :)

Smerfelinko udanego weekendu :)

Smerfelinka, madzikk lubią tę wiadomość

11 cykl - <3 :)
    f2wl20mmrxkgechr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2016, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry,

Cynamon cyc ma boleć :-P szkoda że nie masz testu może na sobotę się zaopatrz jakby nie przyszła @

Madzikk na pewno będą same dobre wieści ;-) najważniejsze że już nie plami.

Miało być upalnie a nie zapowiada się u nas...Cynamon przetrwaj tam jakoś w pracy ;-)

cinnamon cookie, madzikk lubią tę wiadomość

• chmurreczkaa Autorytet

Wysłany: 26 maja 2016, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynamonku ja trzymam kciuki nadal zaciśnięte. Czekamy na dobre wieści.

Ja dziś robię "tour de Mama" :P Najpierw na 12tą do mojej mamy na obiadek, potem do Teściowej na kawę i ciacho.

Z okazji święta Mamy wszystkim Mamusią życzę spełnienia marzeń :*

Niedługo wszystkie będziemy obchodziły to Święto :) Ja dziś dostałam piękne życzenia od moich włochatych "dzieci" :) Mój Mąż napisał piękne życzenia na karteczce, dołączył kwiatuszka i wysłał psiaki do łóżka, żeby mnie obudziły. Miałam śmieszną pobudkę, mówię Wam :)

Miłego dnia Kochane :*

cinnamon cookie, majju, Paryzetka83, Kjopa3, madzikk, Edycik, Ruby, Kasia1407 lubią tę wiadomość

Rozpoczęliśmy już 4 rok starań... Nadal czekamy na nasz mały Cud!
    Laparoskopia 31.08.16 - usunięta przegroda macicy 2cm i ogniska endometriozy I stopnia.
    Histeroskopia 6.12.16. - reszta przegrody docięta, macica jest gotowa na przyjęcie lokatora.
    1 IUI- 10.01.17 - ????? (@ 25.01)

Wysłany: 26 maja 2016, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby tylko, że u mnie co miesiąc boli :P dostałaś laurkę od córy? :) co do testu to zastanawiam się jak wytrzymać bez sikania zanim dotrę do pracy :D

Chmureczko fajną miałaś pobudkę :)))

f2wl20mmrxkgechr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2016, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć ;)

ja już od córy dostałam laurkę w sobote na Dniu Mamy i Taty w pkolu :)
    a dziś jeszcze od rana bukiet kwiatów (mąż oczywiście kupił) :D

miałyśmy isc na procesję Bozego Ciała, nazbierałyśmy kwiatki, kiecę biała, nowa kupiłam, to młoda zasmarkana wstała i z kaszlem :/ takze inhalujemy sie i siedzimy w domku, po poludniu do moich rodziców jedziemy :)

Cynamon
    o widzisz, a mnie nigdy przed @ cycki nie bolą, za to jak zaszłam w 1 ciążę to mnie zaczely bolec już od ok. 20 dc...
    moge ci wysłac testa, mam z 5 :P

cinnamon cookie lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2016, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milka
    ovufriend to tylko program, takze nie ma co sie przejmowac tym, co wyznacza :D

a Ty bierzesz w tym cyklu dupka/luteine ? - bo tym "sztucznie" podnosisz sobie proga i temperaturę

Wysłany: 26 maja 2016, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucc kochana jesteś, dzięki :)) ale muszę jakoś poradzić, może nie będzie tak się chciało rano do łazienki i wytrzymam ;) no chyba, że @ przyjdzie bo jutro termin... Zobaczymy :) a czym małą inhalujesz?

f2wl20mmrxkgechr.png
  • Paryzetka83 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2016, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam;)
    Wszystkim mamom najserdeczniejsze życzenia w dniu ich święta:*
    Ja się wczoraj zakochałam. Moja miłość ma na imię Kuba, ma 8 miesięcy, hipnotyczne spojrzenie i obłędny uśmiech :) Pierwsze spotkanie z synkiem koleżanki mega pozytywne :)
    A Was kochane czarownice proszę o trzymanie kciuków, żeby mój wykres już nie przesuwał owulacji :)
    Miłego weekendu wszystkim :*

P.S. Ruby 6 cm! Jejciu jak fajnie, to już kawał człowieka:*

Ruby, Smerfelinka, Edycik lubią tę wiadomość

8 cs - [*] 6/7 tydzień
    37 cykl starań
    Termin @: może lepiej nie wiedzieć?
  • Kjopa3 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2016, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkiego najlepszego wszystkim mamusiom obecnym i przyszłym :-)

Paryzetko trzymam kciuki żeby już owulacji nie przesuwało.

Cynamon możesz w domu do małego słoiczka trochę nasikać i testa zrobić w pracy ;-) Trzymam mocno kciuki.

Luc to kuruj córę- biedulka.

Chmurko super pobudka :-)

Ruby u mnie też pochmurno dziś.

Ja zjem obiad i śmigam do babci. Wczoraj obchodziła 90-te urodziny :-). Będzie też mama i reszta rodzinki.

Miłego dnia dziewczyny.

cinnamon cookie lubi tę wiadomość

f2wlx1hpc3bq5aq6.png
    19 cykl starań-od 10.2014r.-14 cpp <3
    06.07.2009r - synuś
    04.2015r- 10tc [*]
  • madzikk Autorytet

Wysłany: 26 maja 2016, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A faktycznie dzisiaj swieto. Dla wszystkim obecnych, przyszlych, w niedalekiej i dalekiej przyszlosci mamusiek najserdeczniejsze zyczonka.

No no Partyzerka, milosc od pierwszego wejrzenia:)

Paryzetka83, Ruby lubią tę wiadomość

16udgox1i4rww54k.png
    31cs
    IUI 23.3.2017
    IUI 27.2.2017
    HSG 26.10.2015
  • Milka1991 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2016, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej

Przyłączam się do życzeń i również życzę Mamusiom wszystkiego dobrego, a przede wszystkim pociechy z dzieciaków :) :*

Chmurko super pomysł męża, bardzo miło z Jego strony że tak fajnie o Tobie pomyślał ;P

Lucc wiem że to tylko głupi program...;D nie biorę nic, ani dupka, ani metforminy, nawet kwasu, bo tak się wkurzyłam, haha, ale kwas zaczyna łykać z powrotem od czerwca, trzeba się powoli przygotowywać do sierpniowych starań ;)

Paryżetko Twoja tempka wyskoczyła jak z procy, kciuki :)

A ja już po Kościółku i całe popołudnie leniuchuję, yeeah ;D

Ruby lubi tę wiadomość

2017 🧒🏻
    2019 👦🏻
    preg.png
  • Paryzetka83 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2016, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milka mam tylko nadzieję, że to normalny skok a nie kolejne przeziębienie:) A Ty antyki zaczynasz brać w kolejnym cyklu?

Cynamonku Kjopa dobrze prawi, ja też sikałam do kubeczka i zabierałam do pracy jak nie miałam testu ;)

8 cs - [*] 6/7 tydzień
    37 cykl starań
  • Milka1991 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2016, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paryzetka83 wrote:
    Milka mam tylko nadzieję, że to normalny skok a nie kolejne przeziębienie:) A Ty antyki zaczynasz brać w kolejnym cyklu?

Cynamonku Kjopa dobrze prawi, ja też sikałam do kubeczka i zabierałam do pracy jak nie miałam testu ;)

Nie wiem, lekarz mi pewnie powie w poniedziałek od kiedy je brać. Szczerze to nigdy nie brałam i nie wiem kiedy się je bierze...jak się zaczyna nowy cykl? ;)

2017 🧒🏻
    2019 👦🏻
    preg.png
  • Paryzetka83 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2016, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milka1991 wrote:
    Nie wiem, lekarz mi pewnie powie w poniedziałek od kiedy je brać. Szczerze to nigdy nie brałam i nie wiem kiedy się je bierze...jak się zaczyna nowy cykl? ;)
    Z tego co pamiętam to tak, ale ja zawsze zaczynałam tak, żeby ostatnią brać w środę - wtedy @ była w sobotę i mnie nie zaskakiwała w pracy :) Taki kombinator że mnie ;)

Milka1991 lubi tę wiadomość

8 cs - [*] 6/7 tydzień
    37 cykl starań
  • Kjopa3 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2016, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milka tak swoją drogą to jestem ciekawa jakie są inne sposoby na te torbiele bo ja np. mam zakaz od neurologa brania tabletek anty i innych takich zabezpieczeń z hormonami. Co wtedy wymyślają innego? :-)

f2wlx1hpc3bq5aq6.png
    19 cykl starań-od 10.2014r.-14 cpp <3
    06.07.2009r - synuś
    04.2015r- 10tc [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2016, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milka
    od 1 dnia @ sie bierze :) pare lat przed 1 ciaza bralam

Cynamon
    Berodual i Pulmicort :)

Wysłany: 26 maja 2016, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kjopa i Paryzetka - dzięki, macie rację ;) jakby co to wezmę do pracy ;)

Milka anty się bierze tak jak Lucc pisze - od 1 dnia @

f2wl20mmrxkgechr.png
  • Milka1991 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2016, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kjopa no też bym chciała poznać odpowiedź na to pytanie. Z tego co wiem to antyki hamują owulację przez co nie rosną pęcherzyki, które póżniej się mogą rozwinąć w torbiel, mają zadanie przeciwdziałać torbielom i ewentualnie jak już będą to sprawić by się wchłonęły. Dziwne że lekarze nie znają innej metody na ten problem i każą nam czekać kilka miesięcy...W Twoim przypadku to hmm, nie mam pojęcia co tu zrobić, no ale obyś nie miała takich problemów!! ;)

Dziewczynki dzięki za douczenie :* kurczę, to mam nadzieję, że do poniedziałku nie dostanę @, bo byłaby lipa przeokropna. Niby dziś dopiero 19dc ale nie biorę żadnych leków, więc mogę po staremu mieć bardzo krótki cykl, fuck, oby nie...

2017 🧒🏻
    2019 👦🏻
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2016, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paryzetka zatem trzymam kciuki żeby tak zostało jak jest ;) i czekamy na efekty tej ciężkiej pracy ;)

Cynamon już sobie wyobraziłam ciebie z tymi siurami w torebce :D
    Była laurka, torcik przygotowany przez dzieciaki w przedszkolu i zeszyt z przepisami , które dzieciaki gotowały cały rok przedszkolny ;)

Milka trzymam kciuki żeby @ poczekała jeszcze. A temp dalej wysoka?

Dziękuję za życzenia i tego samego dla wsz wszystkich obecnych mam i przyszłych bo to tylko kwsetia czasu :***

U mojego taty wykluły się kurczaki i moje dziecko nie odstępuje ich na krok. Wybrała dla siebie dwa Zosię i Antka i te kurczaki cały czas za nią chodzą, serio to jest niesamowite, ona je głaszcze, nosi i jak wypuści to one za nią lecą. Oczywiście to u mojego taty bo tam została na noc , jakoś nie wyobra zam sobie w mieszkaniu dwóch kurczaków :D na szczęście wie , że muszą zostać na wsi ...ufffff

Kjopa3, cinnamon cookie, chmurreczkaa, majju lubią tę wiadomość

Wysłany: 26 maja 2016, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahaha Ruby miałabyś wesoło w domu z dwoma kurczakami ;) ale przemyśl to Kochana bo nie ma to jak świeże jajeczka na śniadanko ;) a co do sików to już się rozglądam za słoikiem ;)

Kjopa3, chmurreczkaa, madzikk lubią tę wiadomość

f2wl20mmrxkgechr.png
‹‹ 1697 1698 1699 1700 1701 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ