X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
Odpowiedz

Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać

Oceń ten wątek:
  • cinnamon cookie Autorytet

Wysłany: 26 maja 2016, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Dla niektórych zaczął się długi weekend to na pewno tu tłumów nie będzie ;) ja dziś niestety w pracy i jutro też, ale weekend wolny :) a takw ogóle to zapomniałam kupić test na jutro :(

Madzikk oby wszystko u koleżanki było dobrze :) wizyta w Dzień Dziecka? Ojej to dobre wieści byłyby pięknym prezentem :)

Smerfelinko udanego weekendu :)

Smerfelinka, madzikk lubią tę wiadomość

11 cykl - <3 :)
    f2wl20mmrxkgechr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2016, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry,

Cynamon cyc ma boleć :-P szkoda że nie masz testu może na sobotę się zaopatrz jakby nie przyszła @

Madzikk na pewno będą same dobre wieści ;-) najważniejsze że już nie plami.

Miało być upalnie a nie zapowiada się u nas...Cynamon przetrwaj tam jakoś w pracy ;-)

cinnamon cookie, madzikk lubią tę wiadomość

• chmurreczkaa Autorytet

Wysłany: 26 maja 2016, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynamonku ja trzymam kciuki nadal zaciśnięte. Czekamy na dobre wieści.

Ja dziś robię "tour de Mama" :P Najpierw na 12tą do mojej mamy na obiadek, potem do Teściowej na kawę i ciacho.

Z okazji święta Mamy wszystkim Mamusią życzę spełnienia marzeń :*

Niedługo wszystkie będziemy obchodziły to Święto :) Ja dziś dostałam piękne życzenia od moich włochatych "dzieci" :) Mój Mąż napisał piękne życzenia na karteczce, dołączył kwiatuszka i wysłał psiaki do łóżka, żeby mnie obudziły. Miałam śmieszną pobudkę, mówię Wam :)

Miłego dnia Kochane :*

cinnamon cookie, majju, Paryzetka83, Kjopa3, madzikk, Edycik, Ruby, Kasia1407 lubią tę wiadomość

Rozpoczęliśmy już 4 rok starań... Nadal czekamy na nasz mały Cud!
    Laparoskopia 31.08.16 - usunięta przegroda macicy 2cm i ogniska endometriozy I stopnia.
    Histeroskopia 6.12.16. - reszta przegrody docięta, macica jest gotowa na przyjęcie lokatora.
    1 IUI- 10.01.17 - ????? (@ 25.01)

Wysłany: 26 maja 2016, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby tylko, że u mnie co miesiąc boli :P dostałaś laurkę od córy? :) co do testu to zastanawiam się jak wytrzymać bez sikania zanim dotrę do pracy :D

Chmureczko fajną miałaś pobudkę :)))

f2wl20mmrxkgechr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2016, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć ;)

ja już od córy dostałam laurkę w sobote na Dniu Mamy i Taty w pkolu :)
    a dziś jeszcze od rana bukiet kwiatów (mąż oczywiście kupił) :D

miałyśmy isc na procesję Bozego Ciała, nazbierałyśmy kwiatki, kiecę biała, nowa kupiłam, to młoda zasmarkana wstała i z kaszlem :/ takze inhalujemy sie i siedzimy w domku, po poludniu do moich rodziców jedziemy :)

Cynamon
    o widzisz, a mnie nigdy przed @ cycki nie bolą, za to jak zaszłam w 1 ciążę to mnie zaczely bolec już od ok. 20 dc...
    moge ci wysłac testa, mam z 5 :P

cinnamon cookie lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2016, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milka
    ovufriend to tylko program, takze nie ma co sie przejmowac tym, co wyznacza :D

a Ty bierzesz w tym cyklu dupka/luteine ? - bo tym "sztucznie" podnosisz sobie proga i temperaturę

Wysłany: 26 maja 2016, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucc kochana jesteś, dzięki :)) ale muszę jakoś poradzić, może nie będzie tak się chciało rano do łazienki i wytrzymam ;) no chyba, że @ przyjdzie bo jutro termin... Zobaczymy :) a czym małą inhalujesz?

f2wl20mmrxkgechr.png
  • Paryzetka83 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2016, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam;)
    Wszystkim mamom najserdeczniejsze życzenia w dniu ich święta:*
    Ja się wczoraj zakochałam. Moja miłość ma na imię Kuba, ma 8 miesięcy, hipnotyczne spojrzenie i obłędny uśmiech :) Pierwsze spotkanie z synkiem koleżanki mega pozytywne :)
    A Was kochane czarownice proszę o trzymanie kciuków, żeby mój wykres już nie przesuwał owulacji :)
    Miłego weekendu wszystkim :*

P.S. Ruby 6 cm! Jejciu jak fajnie, to już kawał człowieka:*

Ruby, Smerfelinka, Edycik lubią tę wiadomość

8 cs - [*] 6/7 tydzień
    37 cykl starań
    Termin @: może lepiej nie wiedzieć?
  • Kjopa3 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2016, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkiego najlepszego wszystkim mamusiom obecnym i przyszłym :-)

Paryzetko trzymam kciuki żeby już owulacji nie przesuwało.

Cynamon możesz w domu do małego słoiczka trochę nasikać i testa zrobić w pracy ;-) Trzymam mocno kciuki.

Luc to kuruj córę- biedulka.

Chmurko super pobudka :-)

Ruby u mnie też pochmurno dziś.

Ja zjem obiad i śmigam do babci. Wczoraj obchodziła 90-te urodziny :-). Będzie też mama i reszta rodzinki.

Miłego dnia dziewczyny.

cinnamon cookie lubi tę wiadomość

f2wlx1hpc3bq5aq6.png
    19 cykl starań-od 10.2014r.-14 cpp <3
    06.07.2009r - synuś
    04.2015r- 10tc [*]
  • madzikk Autorytet

Wysłany: 26 maja 2016, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A faktycznie dzisiaj swieto. Dla wszystkim obecnych, przyszlych, w niedalekiej i dalekiej przyszlosci mamusiek najserdeczniejsze zyczonka.

No no Partyzerka, milosc od pierwszego wejrzenia:)

Paryzetka83, Ruby lubią tę wiadomość

16udgox1i4rww54k.png
    31cs
    IUI 23.3.2017
    IUI 27.2.2017
    HSG 26.10.2015
  • Milka1991 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2016, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej

Przyłączam się do życzeń i również życzę Mamusiom wszystkiego dobrego, a przede wszystkim pociechy z dzieciaków :) :*

Chmurko super pomysł męża, bardzo miło z Jego strony że tak fajnie o Tobie pomyślał ;P

Lucc wiem że to tylko głupi program...;D nie biorę nic, ani dupka, ani metforminy, nawet kwasu, bo tak się wkurzyłam, haha, ale kwas zaczyna łykać z powrotem od czerwca, trzeba się powoli przygotowywać do sierpniowych starań ;)

Paryżetko Twoja tempka wyskoczyła jak z procy, kciuki :)

A ja już po Kościółku i całe popołudnie leniuchuję, yeeah ;D

Ruby lubi tę wiadomość

2017 🧒🏻
    2019 👦🏻
    2023💔Puste jajo płodowe 8tc
    01.2025 Crl 1,12cm ❤️
    preg.png
  • Paryzetka83 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2016, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milka mam tylko nadzieję, że to normalny skok a nie kolejne przeziębienie:) A Ty antyki zaczynasz brać w kolejnym cyklu?

Cynamonku Kjopa dobrze prawi, ja też sikałam do kubeczka i zabierałam do pracy jak nie miałam testu ;)

8 cs - [*] 6/7 tydzień
    37 cykl starań
  • Milka1991 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2016, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paryzetka83 wrote:
    Milka mam tylko nadzieję, że to normalny skok a nie kolejne przeziębienie:) A Ty antyki zaczynasz brać w kolejnym cyklu?

Cynamonku Kjopa dobrze prawi, ja też sikałam do kubeczka i zabierałam do pracy jak nie miałam testu ;)

Nie wiem, lekarz mi pewnie powie w poniedziałek od kiedy je brać. Szczerze to nigdy nie brałam i nie wiem kiedy się je bierze...jak się zaczyna nowy cykl? ;)

2017 🧒🏻
    2019 👦🏻
    01.2025 Crl 1,12cm ❤️
    preg.png
  • Paryzetka83 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2016, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milka1991 wrote:
    Nie wiem, lekarz mi pewnie powie w poniedziałek od kiedy je brać. Szczerze to nigdy nie brałam i nie wiem kiedy się je bierze...jak się zaczyna nowy cykl? ;)
    Z tego co pamiętam to tak, ale ja zawsze zaczynałam tak, żeby ostatnią brać w środę - wtedy @ była w sobotę i mnie nie zaskakiwała w pracy :) Taki kombinator że mnie ;)

Milka1991 lubi tę wiadomość

8 cs - [*] 6/7 tydzień
    37 cykl starań
  • Kjopa3 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2016, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milka tak swoją drogą to jestem ciekawa jakie są inne sposoby na te torbiele bo ja np. mam zakaz od neurologa brania tabletek anty i innych takich zabezpieczeń z hormonami. Co wtedy wymyślają innego? :-)

f2wlx1hpc3bq5aq6.png
    19 cykl starań-od 10.2014r.-14 cpp <3
    06.07.2009r - synuś
    04.2015r- 10tc [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2016, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milka
    od 1 dnia @ sie bierze :) pare lat przed 1 ciaza bralam

Cynamon
    Berodual i Pulmicort :)

Wysłany: 26 maja 2016, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kjopa i Paryzetka - dzięki, macie rację ;) jakby co to wezmę do pracy ;)

Milka anty się bierze tak jak Lucc pisze - od 1 dnia @

f2wl20mmrxkgechr.png
  • Milka1991 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2016, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kjopa no też bym chciała poznać odpowiedź na to pytanie. Z tego co wiem to antyki hamują owulację przez co nie rosną pęcherzyki, które póżniej się mogą rozwinąć w torbiel, mają zadanie przeciwdziałać torbielom i ewentualnie jak już będą to sprawić by się wchłonęły. Dziwne że lekarze nie znają innej metody na ten problem i każą nam czekać kilka miesięcy...W Twoim przypadku to hmm, nie mam pojęcia co tu zrobić, no ale obyś nie miała takich problemów!! ;)

Dziewczynki dzięki za douczenie :* kurczę, to mam nadzieję, że do poniedziałku nie dostanę @, bo byłaby lipa przeokropna. Niby dziś dopiero 19dc ale nie biorę żadnych leków, więc mogę po staremu mieć bardzo krótki cykl, fuck, oby nie...

2017 🧒🏻
    2019 👦🏻
    01.2025 Crl 1,12cm ❤️
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2016, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paryzetka zatem trzymam kciuki żeby tak zostało jak jest ;) i czekamy na efekty tej ciężkiej pracy ;)

Cynamon już sobie wyobraziłam ciebie z tymi siurami w torebce :D
    Była laurka, torcik przygotowany przez dzieciaki w przedszkolu i zeszyt z przepisami , które dzieciaki gotowały cały rok przedszkolny ;)

Milka trzymam kciuki żeby @ poczekała jeszcze. A temp dalej wysoka?

Dziękuję za życzenia i tego samego dla wsz wszystkich obecnych mam i przyszłych bo to tylko kwsetia czasu :***

U mojego taty wykluły się kurczaki i moje dziecko nie odstępuje ich na krok. Wybrała dla siebie dwa Zosię i Antka i te kurczaki cały czas za nią chodzą, serio to jest niesamowite, ona je głaszcze, nosi i jak wypuści to one za nią lecą. Oczywiście to u mojego taty bo tam została na noc , jakoś nie wyobra zam sobie w mieszkaniu dwóch kurczaków :D na szczęście wie , że muszą zostać na wsi ...ufffff

Kjopa3, cinnamon cookie, chmurreczkaa, majju lubią tę wiadomość

Wysłany: 26 maja 2016, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahaha Ruby miałabyś wesoło w domu z dwoma kurczakami ;) ale przemyśl to Kochana bo nie ma to jak świeże jajeczka na śniadanko ;) a co do sików to już się rozglądam za słoikiem ;)

Kjopa3, chmurreczkaa, madzikk lubią tę wiadomość

f2wl20mmrxkgechr.png
‹‹ 1697 1698 1699 1700 1701 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ