X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
Odpowiedz

Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać

Oceń ten wątek:
  • Kjopa3 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2016, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milka no właśnie zainteresowałam się bardziej tematem bo ta jedna lekarka chciałaby mi zapodać CLO więc orientuje się w temacie ;-)

Ruby rozwaliłaś mnie. Już sobie wyobrażam jak kurczaczki łażą za Twoją córą :-D. Oby tak dobrze radziła sobie kiedyś z chłopakami ;-).

Cinnamon oby się znalazł ;-). W końcu na badania też wozimy siuśki więc żadna różnica do czego będą potrzebne. Ja w pierwszej ciąży to liczyłam, że okres dostane w sobotę. No ale nie przyszedł. W środę jechałam do kuzynki i stwierdziliśmy z P że już czas zrobić test. Chciał być ze mną. Więc nasiurałam do pojemniczka i po drodze kupiłam test. Od razu jak wsiadłam do samochodu to zrobiłam test i zobaczyliśmy dwie kreski :-). Nie bolał brzuch jak na okres, cycki chyba jeszcze też nie. Życzę Tobie żebyś miała podobnie :-)

cinnamon cookie, Milka1991 lubią tę wiadomość

f2wlx1hpc3bq5aq6.png
    19 cykl starań-od 10.2014r.-14 cpp <3
    06.07.2009r - synuś
    04.2015r- 10tc [*]
  • Edycik Autorytet

Wysłany: 27 maja 2016, 06:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzien dobry

ja też się witam bo oczywiście dziś w pracy musiałam być

Ruby fajna sprawa z tymi kurczakami :) pewnie Młoda tylko o nich będzie teraz mówić :P

Paryzetko no taka miłość od pierwszego wejrzenia jest piękna :)

Smefku mam książkę ze sobą i dziś obiecuję wysłać.

Jutro sobota tez pracuję u tescia ale 9-14, na 8 rano skoczę na siłownię, a potem relaks na ogórdku oby tylko pogoda była ładna.

Paryzetka83, Smerfelinka lubią tę wiadomość

ac328aa0b4365d167f634a4672b15680.png
  • chmurreczkaa Autorytet

Wysłany: 27 maja 2016, 06:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)
    Matko Edycik ja Cię naprawdę podziwiam. Na 8 rano na siłownie to by mnie nikt nie zaciągnął.
    Ruby, śmieszna sprawa z tymi kurczakami, chyba ją traktują jak mamę :)
    Miłego dnia dziewczyny, ja muszę się zbierać na zakupy, potem do pracy. Jutro odprawiamy z moim Mężusiem wspólne urodziny, więc mam dużo do ogarnięcia.

Edycik lubi tę wiadomość

Rozpoczęliśmy już 4 rok starań... Nadal czekamy na nasz mały Cud!
    Laparoskopia 31.08.16 - usunięta przegroda macicy 2cm i ogniska endometriozy I stopnia.
    Histeroskopia 6.12.16. - reszta przegrody docięta, macica jest gotowa na przyjęcie lokatora.
    1 IUI- 10.01.17 - ????? (@ 25.01)
  • madzikk Autorytet

Wysłany: 27 maja 2016, 07:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziendoberek. Dzisiaj piateczek:)

Ruby, ciekawe czy mloda bedzie chciala jajka wysiadywac:) musi to zabawnie wygladac jak takie dwa male zoltka chodza za nia:)

Ciacho o ktorej siurasz?

16udgox1i4rww54k.png
    31cs
    IUI 23.3.2017
    IUI 27.2.2017
    HSG 26.10.2015
  • majju Autorytet

Wysłany: 27 maja 2016, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Piękne.
    Ja też w pracy.
    Edycik siłka na 8 rano? No way :)

Cinnamonku czekam na efekty słoiczkowego testowania!

Ruby normalnie rozczuliła mnie historia z kurczackami, sama słodycz :)

Paryzetko wcale się nie dziwię Twojemu zakochaniu, takie maluchy chwytają za serce...

Powiem Wam, że cieszę się że już po Dniu Matki, zawsze mnie mocno dotyka, że to już kolejny raz kiedy jeszcze nie mogę go obchodzić tak jak bym chciała.

Edycik, Paryzetka83, cinnamon cookie lubią tę wiadomość

qdkkqps67blqh0e0.png
  • Edycik Autorytet

Wysłany: 27 maja 2016, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem Wam,że lubię jechac na siłownie jak jest mało ludzi z rana. I tak z hantalami wyglądam jak oferma :P ale już widzę poprawę jakości skóry.

Dietka dobra,jemy racjonalnie i zdrowo, M. sie do tego przyłaczył.

Cinnamonku trzymam kciuki!!!!

Chmureczkoo to świętowanie Wam się zapowiada :) super pomysł wspólne urodziny.

Majju niebawem będziesz obchodził dzień Mamy zobaczysz ;)

madzikk, cinnamon cookie, Bratek lubią tę wiadomość

• Paryzetka83 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2016, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj ciężko się do pracy wstawało, wczoraj mieliśmy małą posiadówkę ze znajomymi i jestem półprzytomna :)
    Mój wykres jak zwykle wyczynia cuda, ale z tym się już pogodziłam.
    Cynamonku jak test?

8 cs - [*] 6/7 tydzień
    37 cykl starań
    Termin @: może lepiej nie wiedzieć?
  • cinnamon cookie Autorytet

Wysłany: 27 maja 2016, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam witam... niestety dobrych wieści nie przynoszę :( nic z tego... czekam na @, dziś lub jutro powinna być... dziękuję Kochane za kciuki :*

11 cykl - <3 :)
    f2wl20mmrxkgechr.png
  • majju Autorytet

Wysłany: 27 maja 2016, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fuck :( Szkoda Cinnamonku :*

cinnamon cookie lubi tę wiadomość

qdkkqps67blqh0e0.png
  • madzikk Autorytet

Wysłany: 27 maja 2016, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciacho na to czekamy na rozwoj wydarzen.
    A jak wogole znosisz klimuszke? Zauwazylas jakies zmiany? Ja przez kilka ostatnich dni mialam sluz bardzo plodny (bardziej niz w owulacje), wiec albo owulka sie przestawila i ojczulek klimuszko w tym maczal paluszki bo chce zsynchronizowac z ksiezycem, albo byla na czas a moj organizm szaleje. No ale w blizniaczej cionszy wszystko jest mozliwe:)

16udgox1i4rww54k.png
    31cs
    IUI 23.3.2017
    IUI 27.2.2017
    HSG 26.10.2015

Wysłany: 27 maja 2016, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzikk mi rzadko się zdarzał taki śluz jak kurze białko, a w tym cyklu miałam więc może to przez zioła? Ogólnie to zglupiałam teraz przez tego proga... wie któraś co się stosuje na obniżenie? Czytam, że za wysoki może powodować blokowanie zapłodnienia...

f2wl20mmrxkgechr.png
  • AgaL Autorytet

Wysłany: 27 maja 2016, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sisterko trzymałam za Ciebie:*:* może gina dopytaj o ten prog, ja nigdy nie pomyślałabym, że wysoki to zły...

<3 Kiedy nie wszystko idzie po Twojej myśli, po prostu czekaj...i miej wiarę <3

Wysłany: 27 maja 2016, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguś no muszę się dowiedzieć... a co u Ciebie?:* kiedy do nas wrócisz na stałe?? :)

f2wl20mmrxkgechr.png
  • AgaL Autorytet

Wysłany: 27 maja 2016, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana narazie nie.... ale czytam co jakiś czas i trzymam za Was mocno:*:*
    u mnie bez zmian, tzn. w ciąży nie jestem, ale jak będę oczywiście się pochwalę :P poza tym dużo czasu na powietrzu, dużo czytam, staram się relaksować i czerpać z życia. Póki co owocuje to owulacjami, ale narazie bez skutku dalszego :)
    Całusy dla Wszystkich jak już jestem :*:*:*
    P.S Majju ja też wczoraj miałam takie przemyślenia odnośnie Dnia Matki....:*

Bratek, Edycik, majju, madzikk, Paryzetka83, Kasia1407, chmurreczkaa lubią tę wiadomość

<3 Kiedy nie wszystko idzie po Twojej myśli, po prostu czekaj...i miej wiarę <3

Wysłany: 27 maja 2016, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozumiem... w takim razie odpoczywaj, korzystaj z życia i będziemy na Ciebie tu czekać, szczególnie na tą najlepszą informację :) buziaki :*

f2wl20mmrxkgechr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2016, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynamonku przykro mi :(

My korzystamy z pogody,u nas w koncu upalnie! :)

• chmurreczkaa Autorytet

Wysłany: 28 maja 2016, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!
    Mam dzisiaj strasznie dużo do ogarnięcia, trzeba mieszkanie trochę wysprzątać, ugotować obiad dla gości i potem coś na stół. Wczoraj zrobiłam torta, mam nadzieję, że jak zdejmę boki z tortownicy to mi się krem nie wyleje :) To mój pierwszy torcik w życiu, zrobiłam czekoladowy z truskawkami :) Zobaczymy czy będzie jakoś wyglądał i smakował. Zrobię jeszcze deser: galaretkę z owocami i bitą śmietaną. Na obiad marynuje się porcja schabu, do tego biała kapusta i ziemniaczki. Skromnie i tradycyjnie, ale za gości mam tylko rodzinę, więc nie chciałam kombinować z wymyślnym menu. Jeszcze czeka mnie zrobienie sałatki i jakiś koreczków, żeby stół nie świecił pustkami :)
    Cynamonku - nigdy nie zastanawiałam się, że prog. może być za duży. Na wszelki wypadek zapytaj lekarza, szkoda, że nie przyniosłaś nam dobrych wieści. Przytulam i czekam na efekty picia ziółek. Ja póki co piję Srokę drugi cykl, jeszcze w nast. cyklu będę piła, potem przejdę na Klimuszkę.
    Miłego dnia Kochane, ja się biorę za robotę.

Rozpoczęliśmy już 4 rok starań... Nadal czekamy na nasz mały Cud!
    Laparoskopia 31.08.16 - usunięta przegroda macicy 2cm i ogniska endometriozy I stopnia.
    Histeroskopia 6.12.16. - reszta przegrody docięta, macica jest gotowa na przyjęcie lokatora.
    1 IUI- 10.01.17 - ????? (@ 25.01)
  • Milka1991 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2016, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się sobotnio !!

Ja się zaraz biorę za sprzątanie, a potem spadam do szkoły na ostatnie zajęcia :P

Cynamonku wysiurałaś coś ? :P

Kjopa to myślę że Twoja gin wie co robi i nie ryzykowałaby w Twoim przypadku jakby nie miała pewności, ale przypomnij Jej o tym. Trzeba być bardzo ostrożnym w takich sprawach.

Rubiku tempka się utrzymuje :)

Chmurko to bawcie się dobrze, 100 lat dla Was :*

2017 🧒🏻
    2019 👦🏻
    2023💔Puste jajo płodowe 8tc
    01.2025 Crl 1,12cm ❤️
    preg.png
  • Edycik Autorytet

Wysłany: 28 maja 2016, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam się i ja :)

Już na stosiku jestem,po wczorajszym treningu mam takie zakwasy na tyłku,że dziś odpuściłam siłownię :P
    Po pracy leżaczek i odpoczynek - taki plan.

Milka1991 lubi tę wiadomość

Wysłany: 28 maja 2016, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam witam :)

Milka nie sikałam bo nie widzę sensu - czekam na @, dziś powinna być.... miłych ostatnich zajęć ;)

Edycik no nareszcie zaplanowałaś odpoczynek, brawo!!! ;)

Chmureczko zapytam na pewno o tego proga... a menu brzmi bardzo smacznie :)

Milka1991, Edycik lubią tę wiadomość

f2wl20mmrxkgechr.png
‹‹ 1698 1699 1700 1701 1702 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ