X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
Odpowiedz

Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać

Oceń ten wątek:
  • cinnamon cookie Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2016, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kupiłam w pierwszym sklepie puzzle dla dziewczynki, różne postacie itd a także kucyka pony z rzeczami do karmienia i jakimiś smoczkami ;) ludzi przyszło dużo, prezentów moc ;)

Lecę zaraz do galerii, mam problem bo brzuch często taki wydęty jest i wszystkie spodnie mnie uciskają i jest jeszcze gorzej... przed chwilą zdjęłam legginsy z taką grubą gumą, ledwo wysiedziałam... tylko co kupić by w pasie było luźniejsze??

11 cykl - <3 :)
    f2wl20mmrxkgechr.png
  • Kjopa3 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2016, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cinnamon ja nosiłam spodnie z materiału, dresowe które miały niski stan i potem ładnie pod brzuchem leżały i nie cisnęły. Bo chyba na ciążowe za szybko bo mają dosyć spory zapas na brzucholek.

f2wlx1hpc3bq5aq6.png
    19 cykl starań-od 10.2014r.-14 cpp <3
    06.07.2009r - synuś
    04.2015r- 10tc [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2016, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cynamon ja dość wcześnie kupiłam w lidlu legginsy ciążowe ale tam ten ciążowy pas można wywinąć i nic nie podpada, jakby tak miało być więc póki brzuch mały wywijasz a potem już można naciągać na brzuch :)

Prezenty super, kucyki zawsze na topie ;)

Wysłany: 12 czerwca 2016, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj nic nie znalazłam, w galerii ludzi full jak to w weekendy, jutro poszukam na mieście :) Ruby a te legginsy to bywają raz na jakiś czas tak? Będę polować, lepiej takie mieć :) a jutro poszukam wygodnych materiałowych :)

f2wl20mmrxkgechr.png
  • chmurreczkaa Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2016, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki.

Raz słoneczko grzeje, raz chowa się za chmurkę, ale sympatycznie i cieplutko u mnie.

Pojedziemy dziś do Teściów, bo w przyszłym tyg. wyjeżdżają na 3 dni na pierwszą zagraniczną wycieczkę : Wiedeń i Bratysława. Mam co do tego wyjazdu wątpliwości, myślę, że oni nie nadają się na takie wojaże (w zeszłym roku byli z nami nad morzem i ledwo ich po Gdańsku przeciągnęliśmy). Mam nadzieję, że sami emeryci będą na tym wyjeździe i przewodnik nie będzie szalał, bo w Pradze jak kiedyś byłam z taką wycieczką to trzeba było dobrej kondycji żeby za przewodnikiem nadążyć i się nie zgubić w tłumie. Trochę się o ten wyjazd martwię, Teściowa jest głucha niemalże, Teściu ma chore kolano, mam nadzieję, że niepotrzebnie panikuję.
    Pojedziemy tam dziś życzyć im przyjemnego wyjazdu bo później już nie będzie kiedy.

Przyjemnej niedzieli :*

PS. Też sobie chyba legginsy ciążowe kupię, bo ostatnio mam wzdęcia szczególnie wieczorami i jak wczoraj się w lustrze zobaczyłam to przeżyłam szok. Normalnie 4 miesiąc, poważnie :(

Rozpoczęliśmy już 4 rok starań... Nadal czekamy na nasz mały Cud!
    Laparoskopia 31.08.16 - usunięta przegroda macicy 2cm i ogniska endometriozy I stopnia.
    Histeroskopia 6.12.16. - reszta przegrody docięta, macica jest gotowa na przyjęcie lokatora.
    1 IUI- 10.01.17 - ????? (@ 25.01)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 czerwca 2016, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynamon tak te ciążowe bywają co jakiś czas, ostatnio zakupiłam drugie w biedrze bo też mieli ciążowe rajstopy i legginsy :) a przydać to się na pewno przydadzą, można śmigać niemalże w każdą pogodę do tego bluzka czy tunika i nie trzeba się gimnastykować ze strojem :) Ja sobie jeszcze z allegro 3/4 zamówiłam ciążowe za parę groszy i też są super :) chyba jeszcze sobie zamówię bo tanio i praktycznie :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 czerwca 2016, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chmurko no wzdęcia potrafią zrobić swoje ;) jakieś szczanko planujesz? :)

• Kjopa3 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 06:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kobietki :-)

Miłego dnia :-)

f2wlx1hpc3bq5aq6.png
    19 cykl starań-od 10.2014r.-14 cpp <3
    06.07.2009r - synuś
    04.2015r- 10tc [*]
  • chmurreczkaa Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka. Witam się z kawą :) Dziś do pracy na 10tą, mój tydzień trwa do czwartku bo w piątek urlop i wyjazd w Tatry. Kilka dni w innym otoczeniu, już się nie mogę doczekać.

Ruby - pytanie czy będzie sens testować. Mój wykres raczej kiepsko wygląda, chyba, że tempka jeszcze odbije i do piątku będzie wystarczająco wysoko, wtedy sprawdzę, czy mogę się forsować na wyjeździe, czy raczej wybierać spokojniejsze trasy :)

Miłego dnia :*

Laparoskopia 31.08.16 - usunięta przegroda macicy 2cm i ogniska endometriozy I stopnia.
    Histeroskopia 6.12.16. - reszta przegrody docięta, macica jest gotowa na przyjęcie lokatora.

Wysłany: 13 czerwca 2016, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja z kawą :)

Jak tu ciiiiichoooooo :) gdzieś się dziewczyny pogubiły :)

Ruby podeślij mi linka do tych 3/4 na priv oki?:)

Chmureczka no nie dziwię się, że masz wątpliwości co do wyjazdu teściów... Ale ta wycieczka skąd jest organizowana? Taka typowa dla emerytów? To powinna być dobrze dostosowana :) A Twojego urlopu Ci zazdroszczę... Ahhh góry, uwielbiam ten klimat :) gdzie konkretnie jedziecie?

f2wl20mmrxkgechr.png
  • chmurreczkaa Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynamonku nocujemy w Jurgowie, przy granicy słowackiej, a zamierzamy chodzić po Słowacji bo tam nie ma zakazu wejścia z psami, a nasze włochate "dzieci" jadą z nami :)

A co do wycieczki Teściów to organizowana jest przez ich spółdzielnię mieszkaniową, mam nadzieję, że niepotrzebnie panikujemy, ale mam obawy czy oni się na takie wyjazdy nadają.

Uciekam do pracy :*

cinnamon cookie lubi tę wiadomość

• madzikk Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie i ja. Jak ten weekend szybko zlecial.

Chmurko zazdroszcze chodzenia po gorach. Wasze 'dzieci' beda mialy radoche.

My tez z dziewczynami za 1,5 tygodnia jedziemy na treking do belgi, ja juz spakowana :) a w piatek przyjezdzaja do nas rodzice.

Moje jajniki cos malo aktywne, jutro powinna byc owulka a one tylko od czasu do czasu sobie pykaja:)

Ciacho jak tam brzuchol, nadal wzdety?

16udgox1i4rww54k.png
    31cs
    IUI 23.3.2017
    IUI 27.2.2017
    HSG 26.10.2015
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2016, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kobiety,

Cynamonko posłane :)

Chmurko nic im nie będzie, dorosli ludzie na pewno potrafią o siebie zadbać jak pojechali to i wrócą cali i zdrowi :) a wam życzę miłego pobytu ale to jeszcze zdążę kilka razy napisać do piątku :D

Madzikk a ziółka pijesz czy odpuściłaś na razie?

cinnamon cookie lubi tę wiadomość

• madzikk Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby jasne ze pije, plastry borowinowe rowniez:)

Mam zamiar po owulce nie kapac sie w wannie, myslicie ze moze to miec jakis wplyw na zagniezdzanie? Mam tez zamiar mniej jesc i mniejsze porcje, bedzie ciezko bo jedzenie to moja pasja:) buzia mi sie ciagle rusza:)

16udgox1i4rww54k.png
    31cs
    IUI 23.3.2017
    IUI 27.2.2017
    HSG 26.10.2015
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2016, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madzikk wrote:
    Ruby jasne ze pije, plastry borowinowe rowniez:)

Mam zamiar po owulce nie kapac sie w wannie, myslicie ze moze to miec jakis wplyw na zagniezdzanie? Mam tez zamiar mniej jesc i mniejsze porcje, bedzie ciezko bo jedzenie to moja pasja:) buzia mi sie ciagle rusza:)

Madzikk kąpiel chyba nie ma żadnego wpływu na zagnieżdżenie, ja się cały czas kapałam, teraz rzadziej bo podobno sprzyja to rozwojowi infekcji intymnych...ale jak ci to jest obojetne to pewnie zdrowiej będzie pod prysznicem :)

Ja już wiem czemu tak puchnę, bo przed ciążą unikałam chleba, a teraz tak mi smakuje że na śniadanie i kolecję obowiązkowo więc organizm się napycha tym, ale co zrobić jak nie umie sie sobie odmówić :D

• madzikk Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie Ruby jak mozna sobie odmowic takiego pysznego pieczywa jak organizm sie domaga:)

Czyli nie ma szans by woda przedostala sie przez szyjke do maciczki i wyplukala zarodek i plemniczki? A jelito tak urosnie ze zatka jajowody i scisnie maciczke? Ahhhh te moje teorie:) Ale musze sie wam do czegos przyznac, w zeszlym tygodniu mialam zaparcia, ruszylo dopiero jak wypilam siemie lniane, zapchalam kibelek (i to nie pierwszy raz) oczywiscie szybko sie odetkal ale wody sie nazbieralo, dlatego mam watpliwosci jezeli potrafie zapchac kibelek to co maja poczac takie male biedne jajowody.

16udgox1i4rww54k.png
    31cs
    IUI 23.3.2017
    IUI 27.2.2017
    HSG 26.10.2015

Wysłany: 13 czerwca 2016, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chmureczko to zapowiada się super :) zazdro :P

Madzikk u mnie już lepiej, mniej boli, mniej wzdęć... Objawów generalnie póki co brak :) co do kąpieli po owu to nie słyszałam, że nie można... może jedynie w gorącej wodzie bym unikała..

Ruby no niestety białe pieczywo to zguba dla figury :P potwierdzam... ale też niestety uwielbiam ;) wczoraj na śniadanko Mąż pojechał po jeszcze cieplutkie kajzerki i do tego zrobił jajecznicę.... Mmmmmmniammmm!

f2wl20mmrxkgechr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2016, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzikk twoje teorie rozbawiają mnie do łez :D
    nic nie wypłucze, jestem tego pewna ;) przeciez nie robisz specjalnie żadnych irygacji tylko się kapiesz ;) a jelita nie nie zapchają, sama mam zaparcia i miałam jeszcze wieksze przed ciążą, ba nawet w pierszym trymestrze znikneły ale znowu wróciły, i te jeslita mi niczego nie zapchały ;)

Cynamon no żyć nie umierać :) ale spoko w przyszłym roku o tej porze już będę laska ;)
    ty w sumie też :)

madzikk, chmurreczkaa lubią tę wiadomość

• midnight Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej

Smerfelinko trzymam kciuki za udane decyzje odnośnie opeacji

Ruby to fajnie macie z tym rodzicielskim, u nas i tak nieźle ze przedłuzyli, kiedyś dawno babcia mówiłą ze byly tylko 3 miechy macierzyńskiego :/

Cinnamon pewnie że się nie ogladaj tylko rób tak żeby Tobie było dobrze, jesteś w ciąży i masz do tego prawo

Chmurko życzę zeby to było to a jak nie to i tak super wyjazdu!!

Kasiu czekamy cierpliwie na Ciebie :*

Paryzetko bardzo mi przykro :* kciuki za 12 (niektórym również 13 prznosi szczęście-a to też niedługo)

Madzik hehe niezłe masz te teorie, ale się uśmaiłam :) ale jedno jest pewne-siemię lniane dobre na wszystko związane z układem pokarmowym, sama powinnam pić tylko ze to taka ochyda

Miłego dnia

Smerfelinka, madzikk, cinnamon cookie lubią tę wiadomość

Córcia-2012 <3
    J-6/11tc [*] 13.02.15,
    S -18tc [*] 30.09.15,
    F-16tc. [*] 12.05.16
    K-21tc. [*] 02.02.17
  • Smerfelinka Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hello!
    Ja dziś wróciłam do pracy i wcale nie czuję, żebym odpoczęła... Ale mam kolejny problem i znów się zamartwiam. Byłam dziś u mojego "starego" ginka na NFZ. Zapisywałam się już dawno, jednak stwierdziłam, że skoro mam termin, to go wykorzystam. No i dostałam skierowanie do szpitala, żeby zrobić dokładne badania, m.in. hsg. Lekarz stwierdził, że najlepiej jakbym poszła na kilka dni do szpitala, to może mnie przynajmniej przebadają wzdłuż i wszerz. Tylko na hsg to trzeba być tuż po @ prawda? Dowiedziałam się też, że potrzebny jest wymaz z pochwy - wiecie może ile czasu jest ważny wynik takiego wymazu, bo mogłabym go już dziś zrobić? A problem mam taki, że moje przyjęcie do szpitala pokrywałoby się to z operacją Męża, więc będę mogła pójść do szpitala dopiero po kolejnej @, czyli na początku sierpnia. Myślicie, że nie będzie to problem? I stąd też moje pytanie o ważność wymazu, bo to dość długo będzie. Poza tym trzeba się jakoś do tego przygotować? Majuś Ty chyba miałaś nie tak dawno? Możesz mi coś poradzić?

Madzik mnie też humor poprawiłaś swoją teorią ;) Ale wiesz co, tak szczerze mówiąc to ja też się kiedyś nad kąpielami zastanawiałam i lekarz odradził tylko naprawdę bardzo ciepłe, tak jak Ruby pisze.

Chmureczko, ale super wyjazd Ci się szykuje! Zazdroszczę! :)
    Ja też miewam takie wzdęcia. Normalnie masakra :/

Miłego dnia Kochane!

👩36 lat 🧑39 lat

14.09.2024 - transfer blastocysty ❄️
    9 dtp - beta 32 mIU/ml
    11 dpt - beta 75 mIU/ml
    13 dpt - beta 225 mIU/ml
    16 dpt - beta 1028 mIU/ml
    18 dpt - beta 1804 mIU/ml
    20 dpt - beta 2872 mIU/ml
    24 dpt - pęcherzyk 0,94 cm
    14.10 - pusty pęcherzyk 💔

kwalifikacja z MZ - 10.06

21.08.2023 - transfer blastocysty 3AA ❄️ 💔

lipiec 2023 - transfer odwołany - za niski progesteron 😞

luty 2023 - poronienie naturalnej ciąży

22.07.2019 - urodził się Leon <3
    13.11.2018 - transfer blastocysty 4AA
    październik 2018 - Salve - ivf
    sierpień 2018 - histeroskopia ok
    kwiecień 2017 - hsg ok
    starania od 2014
‹‹ 1728 1729 1730 1731 1732 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ